Filozofski fax u Novom Sadu

zasto kulirate ljude koji pitaju za anglistiku???????!!!!!!!!!!!!!!
aaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
mooolim vas, bilo ko...
omg!
biiiiilo sta za anglistiku...
:)

Primaju 80oro, od toga 35 na budzet. Kad sam ja upisivala prijavilo se oko 400 ljudi, dosta je jaka konkurencija. Meni prijemni nije bio nesto tezak, mada cujem da su ga od tada dosta izmenili, cini mi se da su izbacili pisanje sastava,sto je olaksavajuca okolnost. Nesto sam nacula, mada ne znam koliko je to tacno, da ce se ubuduce na prijemnom bodovati i FCE, CAE i CPE sertifikati. Ako vas jos nesto zanima, tu sam, pitajte

Interesuje me test sposobnosti koji oni imaju, da li ima nekoga ko je na tom fakultetu (iz psihologije preferirano) ? Da li neko moze tacno reci odnos vaznosti testova, posto koliko sam videla ima test znanja test opste kulture i test sposobnosti. Ima li mozda neko primere istih? Da li se testovi znanja i opste kulture razlikuju po necemu od onih sa Beo-faksa? Txs

Interesuje me test sposobnosti koji oni imaju, da li ima nekoga ko je na tom fakultetu (iz psihologije preferirano) ? Da li neko moze tacno reci odnos vaznosti testova, posto koliko sam videla ima test znanja test opste kulture i test sposobnosti. Ima li mozda neko primere istih? Da li se testovi znanja i opste kulture razlikuju po necemu od onih sa Beo-faksa? Txs

Nadam se da mogu pomoci, iako nisam student vec asistent na psihologiji u Novom Sadu.
a) Odnos bodovanja sva tri testa je:
1. test znanja 30 bodova
2. test opste informisanosti 15 bodova
3. test sposobnosti 15 bodova

b) Primere testova sigurno mozes naci na netu, ali zvanicnih verzija koje izdaje Odsek nema.
c) testovi znanja i opste informisanosti se razlikuju samo po sadrzaju, ali su to u principu isti testovi-test znanja iz knjige za drugi razred Gimnazije a test opste inf. je slican, bez obzira gde ga polazes, ssamo su naravno pitanja razlicita.

Sa zadovoljstvom obaveštavamo sve naše studente i one koji će to tek postati da su osvovne akademske i diplomske studije ODSEKA ZA PSIHOLOGIJU FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU OD OVE ŠKOLSKE GODINE I ZVANIČNO AKREDITOVANI PROGRAMI
(http://www.ff.ns.ac.yu/fakultet/fakultet_uverenje_o_akreditaciji.html).
Napominjemo da je ovaj uspeh uvećan činjenicom da je naš Odsek prvi državni akreditovani program studija psihologije u Srbiji.

Pozdrav svima...
Nadam se da ce neko moci da mi pomogne, jer nigde na netu ne mogu da pronadjem informacije.

Zanima me smer srpska knjizevnost...
Procitao sam sve postove ali me zanima kakav je sam prijemni.
Sta nas pitaju na prijemnom, da li se radi pismeno ili usmeno?
I koje zvanje studenti imaju posle zavrsetka studija?

Hvala unapred... :D

Pozdrav svima...
Nadam se da ce neko moci da mi pomogne, jer nigde na netu ne mogu da pronadjem informacije.

Zanima me smer srpska knjizevnost...
Procitao sam sve postove ali me zanima kakav je sam prijemni.
Sta nas pitaju na prijemnom, da li se radi pismeno ili usmeno?
I koje zvanje studenti imaju posle zavrsetka studija?

Hvala unapred... :D

Nadam se da ćeš ovde pronaći odgovore na svoja pitanja:
http://www.ff.ns.ac.yu/upis/informator/upis_informator_srpska_knjizevnost.html

Kada završiš fakultet dobijaš zvanje profesora književnosti i srpskog jezika.

a šta da ja radim?na trenutak mi se svidjaarhitektura,pa psihologija,pa kriminalistika...e onda mi se nista ne svidja.pomislim da sam izgubljen slučaj-što se može reći da jesam.izavršavam gimnaziju i ne znam šta da upišem.heeeeeeeeeeeeeeeeeellp:think::sad2::dash::rida::rida::rida::rida::rida:

godinu i po dana sam bio ubedjen da ću upisati FAM-odsek za medije, ali sam na kraju odustao iz prostog razloga što je odsek za medije u Sremskim Karlovcima. A već sam 4 godine u Karlovačkoj gimnaziji, i jednostavno ne mogu više da idem tamo. Znam da je većini ovo glup razlog, ali samo ja to mogu da razumem. Anyway, nije mi bitno da li ću upisati privatni ili drzavni fakultet,samo želim da studiram ono što mi se svidja. A to jesu mediji! Pa me sada zanima koliko je teško položiti prijemni vezan za srpski i književnost, i neka se jave oni koji znaju nešto o svemu ovome, koji studiraju medije itd.
Pišite sve o medijskim studijama na Filkozofskom. Hvala.
I da, srećni vam praznici !!!z:poz:

Drage, buduce kolege,
ako ste u stanju :dontunderstand::dash::besna::udriglavu:u kom smo i mi bili ne tako davno, zarko zelite da studirate psihologiju a niste sigurni da mozete sami da savladate oooogromnu konkurenciju, nemate uvid u to sta se od vas ocekuje, treba vam pomoc oko testa znanja, testa opste informisanosti i testa sposobnosti, voleli biste da cujete neki primer pitanja sa prijemnog...verujemo da mozemo da vam pomognemo! :super::klap::klap::tick::tease::manikir:
Dvocas (1,5 h) - 700 din.

065/618-46-64 Maja
063/166-28-49 Ivana
064/252-11-14 Jelena
064/612-71-35 Zarko

godinu i po dana sam bio ubedjen da ću upisati FAM-odsek za medije, ali sam na kraju odustao iz prostog razloga što je odsek za medije u Sremskim Karlovcima. A već sam 4 godine u Karlovačkoj gimnaziji, i jednostavno ne mogu više da idem tamo. Znam da je većini ovo glup razlog, ali samo ja to mogu da razumem. Anyway, nije mi bitno da li ću upisati privatni ili drzavni fakultet,samo želim da studiram ono što mi se svidja. A to jesu mediji! Pa me sada zanima koliko je teško položiti prijemni vezan za srpski i književnost, i neka se jave oni koji znaju nešto o svemu ovome, koji studiraju medije itd.
Pišite sve o medijskim studijama na Filkozofskom. Hvala.
I da, srećni vam praznici !!!z:poz:

ako ti je lakse,bar znas sta ces studirati,a to je najvaznije....svako ima svoje razloge....poz

Primaju 80oro, od toga 35 na budzet. Kad sam ja upisivala prijavilo se oko 400 ljudi, dosta je jaka konkurencija. Meni prijemni nije bio nesto tezak, mada cujem da su ga od tada dosta izmenili, cini mi se da su izbacili pisanje sastava,sto je olaksavajuca okolnost. Nesto sam nacula, mada ne znam koliko je to tacno, da ce se ubuduce na prijemnom bodovati i FCE, CAE i CPE sertifikati. Ako vas jos nesto zanima, tu sam, pitajte

Mene zanima dooosta toga sto se tice engleskog na filozofskom fakultetu.. pa da pocnem. Zanima me bilo koje iskustvo sa prijemnog ispita iz engleskog.. Gde mogu da nabavim neku knjigu koja obuhvata veci deo engleske i americke knjizevnosti?? (posto se to sve polaze, a u literaturi za prijemni nema nijedne knjige koja to obuhvata).
Da li postoje neke tehnike kako da razgovaram na usmenom ispitivanju? Hvala unapred.. :)

Ljudi ja stvarno ne mogu da verujem da se prijemni iz engleskog u Novom Sadu toliko razlikuje od istog u drugim gradovima.Najveca zelja na svetu mi je da odem da studiram u Novom Sadu ali mislim da je prosto nemoguce da se spremi ta engleska knjizevnost i kultura??????!!!!!!!!!!!Kad smo mi nesto o tome spomenuli tokom cele gimnazije...:(Molim bilo koga da ako moze da mi pomogne i da mi kaze da li ove godine mozda ima nekih izmena,dakle,sta se tacno polaze,koliko primaju i bilo kakve druge korisne informacije.Unapred puno hvala svima koji pomognu!

Mene zanima dooosta toga sto se tice engleskog na filozofskom fakultetu.. pa da pocnem. Zanima me bilo koje iskustvo sa prijemnog ispita iz engleskog.. Gde mogu da nabavim neku knjigu koja obuhvata veci deo engleske i americke knjizevnosti?? (posto se to sve polaze, a u literaturi za prijemni nema nijedne knjige koja to obuhvata).
Da li postoje neke tehnike kako da razgovaram na usmenom ispitivanju? Hvala unapred.. :)

Ljudi ja stvarno ne mogu da verujem da se prijemni iz engleskog u Novom Sadu toliko razlikuje od istog u drugim gradovima.Najveca zelja na svetu mi je da odem da studiram u Novom Sadu ali mislim da je prosto nemoguce da se spremi ta engleska knjizevnost i kultura??????!!!!!!!!!!!Kad smo mi nesto o tome spomenuli tokom cele gimnazije...:(Molim bilo koga da ako moze da mi pomogne i da mi kaze da li ove godine mozda ima nekih izmena,dakle,sta se tacno polaze,koliko primaju i bilo kakve druge korisne informacije.Unapred puno hvala svima koji pomognu!

Knjiga koju su nama preporučili kao literaturu za književnost je Oxford companion to English literature, ne znam kako je sad ne navode kao literaturu, jedini problem je što ne znam gde može da se nadje, možda u prodavnicama English book. Ja književnost uopšte nisam spremala, a znala sam odgovore na sva pitanja, pošto su se uglavnom odnosila na opštepoznata dela tipa Romeo i Julija. Bilo je i nekih pitanja iz teorije književnosti, uglavnom ono što se radi iz srpskog u srednjoj, tako da bilo koja knjiga iz teorije književnosti može da posluži. Što se tiče pitanja iz kulure, to su bila pitanja tipa kako se zove britanska kraljica, kako se zove britanska zastava, i slično, ništa teško. Što se usmenog tiče, jedini i najbolji savet je samo opušteno, nemojze žuriti, razmislite malo pre nego što odgovorite, pitanja koja postavljaju se tiču vaših stavova, navika, stvari koje volite/ne volite, tako da nema pogrešnih odgovora. Bilo bi lepo kada bi se ovde javio i neko ko je polagao prijemni u protekle tri godine, pošto ne znam kakve su izmene pravili, ali verujem da je suština ista. Pozdrav!

Ja sam bas danas bila u ns na fakultetu da se raspitam i tamo uglavnom niko nista ne zna i kazu da pogledas na sajtu fakulteta. Na sajtu fakulteta imas spisak knjiga koje ce ti pomoci da se pripremis za prijemni, za slucaj da nisi nasla na sajtu evo:

Preporučena literatura za engleski jezik
- Hlebec, B. (1995), Gramatika engleskog jezika za srednje škole, Beograd: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.
- Leech, G. (1991), An A-Z English Grammar, Nelson.
- McCarthy M. i F. O'Dell (1995), English Vocabulary in Use, Cambridge: Cambridge University Press.
- Murphy, R. (1995), English Grammar in Use, Cambridge: Cambridge University Press.
- i svi udžbenici engleskog jezika koji se koriste u gimnazijama.

Preporučena literatura za englesku književnost i kulturu
- Oxford Companion to English Literature ( 1985 ), Oxford: Oxford University Press.
- Rečnik književnih termina ( 1988 ), Beograd: Nolit.
- Tartalja, Ivo (2003), Teorija književnosti, Beograd : Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

Ja sam u ns uspela da nadjem hlebec b. i tartalja ivo lako, a Oxford Companion to English Literature mozes naci u knjizari ENGLISH BOOK i kosta nekih 1500 dinara.
Sto se tice recnika knjizevnih termina, to mozes naci u svakoj biblioteci
Ostale knjige u ns-u nemaju, mada je to manje vise gramatika i nije toliko tesko i neophodno, bar su meni tako rekli.
Cula sam da vec sad ima puno zainteresovanih, tako da spremi se sto bolje mozes. Nadam se da sam ti makar malo pomogla.. :D

Back