Filozofski fax u Novom Sadu

Poslednja izmena:
Poz svima :) . Moze li mi neko reci koji je minimalan broj bodova za upis na ovaj fax. Volela bih da upisem filozofiju,a prijemni sam spremila osrednje,a o bodovima u srednjoj skoli su da se pokrijem usima. S toga bih volela da neko podeli sa mnom tu informaciju o minimalnim bodovima za upis za samofin. :)

Hvala unapred :-)

Na psihologiji je godinama najveca potraznja. A sto se tice pitanja za filozofiju: imas na sajtu infostuda koliko je bilo potrebno bodova da se upise, ali znam da je filozofija najmanje trazena i da uvek ostane mesta i u drugom roku, tako da bi trebalo da upadnes.

Da li se na pismenom delu prijemnog iz istorije dobije neka literatura? I koliko traje taj deo i postoji li neka odredjena duzina ili nesto odredjeno sto sastav tekst treba da sadrzi?

Kako mislis da li se dobija literatura?? Pismeni se sastoji iz toga da dobijes jednu temu i pises u vidu eseja, odnosno pises sve sto znas. Tu ne pomazu mnogo knjige iz gimnazije, vec mora da citas nesto sa strane.

Hm...meni su rekli da se kao dobije par knjiga kao pomocnu literaturu. Ali sam sumnjala u to, pa rekoh da proverim. Hvala. A mozes li mi reci i koliko se boduje esej, a koliko pitanja? I da li je duzina bitna, tj da li postoji neka odredjena najmanja duzina?

Da li ste se sami spremali za prijemni na ff eng. jezik i knjiz. ili ste na fakultetu ili privatni casovi?

Ja sam se prijavila za polaganje pre neki dan i koliko sam videla bice tesko upasti..

Ja sam isla na privatne casove, mada vecina se samostalno spremala.

ovo je preporucena literatura za spremanje za prijemni:

Preporučena literatura za engleski jezik
- Hlebec, B. (1995), Gramatika engleskog jezika za srednje škole, Beograd: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.
- Leech, G. (1991), An A-Z English Grammar, Nelson.
- McCarthy M. i F. O'Dell (1995), English Vocabulary in Use, Cambridge: Cambridge University Press.
- Murphy, R. (1995), English Grammar in Use, Cambridge: Cambridge University Press.
- i svi udžbenici engleskog jezika koji se koriste u gimnazijama.

Preporučena literatura za englesku književnost i kulturu
- Oxford Companion to English Literature ( 1985 ), Oxford: Oxford University Press.
- Rečnik književnih termina ( 1988 ), Beograd: Nolit.
- Tartalja, Ivo (2003), Teorija književnosti, Beograd : Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

Nadam se da sam ti pomogla.. :)

Back