Filozofski fax u Novom Sadu

ljudi.
mene zanima anglistika :)

da li nko moze da mi kaze malo wishe...???

polaganje je sad u petak, polaze se test iz dva dela. Jedan deo je gramatika, a drugi deo je knjizevnost. Treci deo je usmeni razgovor sa jednim od profesora.
Ove godine bice ih oko 200 prijavljenih, verovatno i vise, ukupno primaju 70,s tim da pola upada na budzet a pola na samofinansiranje.

Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj, nadam se da sam ti pomogla. :)

Hm...meni su rekli da se kao dobije par knjiga kao pomocnu literaturu. Ali sam sumnjala u to, pa rekoh da proverim. Hvala. A mozes li mi reci i koliko se boduje esej, a koliko pitanja? I da li je duzina bitna, tj da li postoji neka odredjena najmanja duzina?

Esej 35, usmeno pet profesora ispituju, kod svakog je petica najvisa ocena, znaci 5x5 je 25. Ne postoji najmanja duzina, mozes da predas prazan papir :). Bitno je da pises sto vise stvari koje nisu poznate siroj javnosti, sto ne pise u knjizi za gimnaziju... Isto vazi i za usmeni. Ja sam dobio, izmedju ostalog, pitanje car Dusan, i kada sam mu rekao da je bio glavat, profesor se odusevio jer je video da sam citao siru literaturu.

Hvala za literaturu love2play. Samo jos da te pitam da li si ti koristila te knjige ili neke druge, posto si isla na privatne casove i da li je bolje da se sam spremaam za prijemni ili je bolje da idem na privatne casove? Pitam posto tek sledece godine trebam da polazem prijemni (3 sam godina srednje skole - zavrsio uspesno).

Poslednja izmena:
Sada kada vec postavljam pitanja ima li neko

Preporučena literatura za engleski jezik
- Hlebec, B. (1995), Gramatika engleskog jezika za srednje škole, Beograd: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.
- Leech, G. (1991), An A-Z English Grammar, Nelson.
- McCarthy M. i F. O'Dell (1995), English Vocabulary in Use, Cambridge: Cambridge University Press.
- Murphy, R. (1995), English Grammar in Use, Cambridge: Cambridge University Press.
- i svi udžbenici engleskog jezika koji se koriste u gimnazijama.

Preporučena literatura za englesku književnost i kulturu
- Oxford Companion to English Literature ( 1985 ), Oxford: Oxford University Press.
- Rečnik književnih termina ( 1988 ), Beograd: Nolit.
- Tartalja, Ivo (2003), Teorija književnosti, Beograd : Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

Ako se neko spremao iz ovih knjiga bio bih zahvalan kada bi mi rekao da li su kvalitetne i da li ih neko ima

Trenutno sam u skoli pa ne mogu da ti iskucam, kad dodjem kuci, iskucacu ti nekoliko primera.. ili ako imas mail ili nesto tako, da ti posaljem dokument taj, pa ti resavaj. Ja sam nabavila na fakultetu u skriptarnici, nije bas velika pomoc, ali bar znam o cemu se radi i kako izgleda test.. :)
Za slucaj da ne znas, u subotu, 25.aprila u 10h su dani otvorenih vrata i u amfiteatru ce se odrzati neko predavanje i pokazace nam kako ce izgledati prijemni.. bar bi tako trebalo. Ako jos uvek nameravas da upises taj fax, preporucujem ti da odes tad.. ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj :D
da li bi jedna od vas dve mogla da meni posalje primerak tog testa???
nameravam da pripremam engleski pa bi mi dobro doslo....

Trenutno sam u skoli pa ne mogu da ti iskucam, kad dodjem kuci, iskucacu ti nekoliko primera.. ili ako imas mail ili nesto tako, da ti posaljem dokument taj, pa ti resavaj. Ja sam nabavila na fakultetu u skriptarnici, nije bas velika pomoc, ali bar znam o cemu se radi i kako izgleda test.. :)
Za slucaj da ne znas, u subotu, 25.aprila u 10h su dani otvorenih vrata i u amfiteatru ce se odrzati neko predavanje i pokazace nam kako ce izgledati prijemni.. bar bi tako trebalo. Ako jos uvek nameravas da upises taj fax, preporucujem ti da odes tad.. ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj :D

Da li bi i meni mogla da posaljes taj test? Bio bi od velike pomoci.

Back