Gramatika.
86-89 poena je u proseku bilo poslednjih par godina (pogledaj na sajtu infostuda za precizne brojke)
uzmi bolje psihologiju, jer cesh morati da imash minimum 55 (ako ti se bash posreci) od 60 na prijemnom, ili uzmi kao 1. jezik onaj koji si planirala za 2., a engleski uchi kao 2., jer cesh lakshe upisati od engleskog
informator izlazi u maju, kada ti je najmanje potreban, ja imam od proshle god, pa pitaj shta ti treba
za srp mozhesh naci testove poslednjih 10 godina u skriptarnici filol.faxa, a za eng josh nema
" kao i to da ce prije upasti studenti iz filoloske gimnazije iz Bg-a nego mi iz unutrasnjisti, jer oni automatski nose vise bodova iz skole jer se izucavaju skoro samo jezici."- glupost, samo imaju dosta vece znanje i verovatno ce bolje uraditi prijemni, ali nemaju vishe poena, jer je tu i matematika, fizika, biologija, logika, psihologija, filozofija, pa muzichko & istorija & likovno sve chetiri godine...... oni mogu pokvariti uspeh, ali definitivno iz filoloshke iimaju bolje znanje engleskog za sam prijemni (ja sam iz filol.)
to je to, mislim.
ako josh neshto treba, pitaj
p.s. ja imam isto toliko poena iz shkole, pa cu zato probati japanski, a 2.jezik engleski, jer cu teshko uci u engleski
p.p.s. jel znash kako se rachunaju poeni iz shkole? saberesh proseke svih 4 godina i dodash sve 4 ocene (iz 4 godina) iz engleskog. max je 40, na prijemnom 60 (na srp 20, na eng 40), al to verovatno znash
p0zdraV