Jeeelena.88
Početnik
- Poruka
- 8
Aha, za 11 grupu.. Ja sam 01. Ali, opet se svodi na isto, ispit je lak, pa lak.
Problema nece biti ni u najavi 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav imam pitanje da li se na filoloskom fakultetu uci teorija bez obzira koji smer upisem? Znam dobro engleski,ali slabo mi ide ucenje teorije.
Teorija čega???Pozdrav imam pitanje da li se na filoloskom fakultetu uci teorija bez obzira koji smer upisem? Znam dobro engleski,ali slabo mi ide ucenje teorije.
Znaci da nemam uopste teoriju ko sto ima na ekonomskom,pravnom i drugim fakultetima.
Teorija da na primer dobijem nesto da ucim na srpskom,neki predmet na srpskom. Ucio sam engleski kod privatnog profesora i nismo puno imali teoriju,ucio me je gramatiku,vremena, i sve sam to naucio i odlicno znam engleski i plus citali smo neke tekstove na engleskom i prevodili. Da li ce tako isto biti ako upisem neki jezik na filoloskom da ne moram da ucim nista na srpskom vec samo da citam na stranom,da prevodim,ucim vremena,slova??
pitanje:
Da li se ovde (mislim na ovaj fax ) stice adekvatno znanje jezika, da li je moguce uz dovoljno rada steci znanje za normalnu komunikaciju? Cuo sam da je to lose odradjeno, ali ne verujem nikome dok ne cujem odgovor od nekoga sa ovog fakulteta.
odg:
Ako samo prelaziš gradivo, radiš vežbe i uopšte radiš samo onoliko koliko ti profesori kažu, uglavnom ćeš ostati na prilično niskom nivou. Može se steći dobro znanje, ali moraš raditi jako mnogo i moraš raditi sam/tj. i kad jesi i kad nisi na predavanjima.
Ima li ikog ko studira opštu književnost?![]()
i meni da kaze kakav je smer, i da li se jos uvek pise esej za prijemni, ili je samo test iz gramatike i knjizevnosti?
inace, krepto, meni su rekli da je opsta knjizevnost stvarno najbolje obrazovanje iz humanistickih nauka koje u srbiji moze da se dobije
problem je zaposliti se u struci
najbolje je ostati na faksu kao asistent, al to kome se zalomi
i recite mi za koja sve zvanja mogu da se polazu diferencijalni ispiti?
za biobliotekarski? jos neki?
И мене занима одговор на ово. То јест, мене занима углавном за лингвистику. Је л' то баш чиста лингвистика? Или има књижевности и сл. И колико је уопште добра општа лингвистика. Мислим, колико се научи? Ајде, ја се нећу унапред захвалити да се и ја не испалим.Да ли постоји неко ко би могао да ме упути које звање добијам ако завршим српски језик и књижевност, а које ако завршим општу лингвистику и шта са чим могу да радим? И сад стварно не знам шта би било паметније да упишем, подједнако волим и једно и друго. Да ли би неко могао да подели своја искуства у вези с овим групама? Хвала унапред.
Planiram da upisem engleski, pa imam nekoliko pitanja. Poceo sam da se spremam odavno. Imam i FCE i CAE sertifikare (mada kapiram da vecina ljudi koji upisuju engleski imaju to), tako da priprema za te ispite dodje negde i priprema za prijemni. Da li je prijemni tezak i na koji nacin se polaze engleski? Cuo sam da se polaze iz 4 dela (a moguce je i da sam pogresno cuo). Da li je velika konkurencija? I da li mozda neko moze da mi preporuci neku literaturu, knjigu, testove, bilo sta sto bi mi pomoglo u pripremi? Unapred hvala!
![]()