Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne mogu, zato što nisam nikad to radila. Prati obaveštenja na sajtu. Tamo će i okačiti gde ima mesta i šta se radi.

Obično ostane na poljskom, češkom, ne znam je l imamo slovački uopšte, ako imamo, ostane; ukrajinskom, albanskom, opštoj lingvistici, mađarskom, nekad na turskom a nekad bude baš navala...

sačekaj, pa vidi.

Ili ako si dokona, uzmi pravi liste za svaki smer i broj ljude pa uporedi to s brojem ljudi koji primaju.

ima li možda još neko da je upisao skandinavistiku ove godine?
toliko sam se iscimala oko onog prijemnog, skratila sebi život jedno 10 godina, ne ponovilo se :lol:

jedno pitanje za tusenfyd: pošto sam oduvek zaluđena skandinavijom, uzela sam u toku godine da učim rune, njihova značenja i tome slično, pa me zanima jel se uči i to u nekom segmentu studija?

Ja čak ne znam ni suštinsku razliku između 05 i 06. Ajde na 27, da ti dajem skripte. :perv:
Meni je i 08 primamljiva ali svi kažu kako je zapravo jedan od najtežih smerova na faksu. Mada, nekome je teško ovo, nekome je teško ono, sve je individualno.

08 je meni najzanimljivija opcija, a nije bitno da l' je teshko, zavrshicu ga :lol:

Ja mislim da je najbolja sestica, a osmica bolje da ti ne dolazi u obzir, zbog nikakve perspektive.

meni je profesor srpskog u shkoli takodje nikakva perspektiva :)

PItam jer nisam mnogo upucen, pa sam se nadao da ima nekog iskusnog :lol:

Ja bih probala osmicu da hocu knjizevnost, najzanimljivije mi zvuci.

Enivej, ja sam upisala engleski jezik i knjizevnost u Novom Sadu (samofinansiranje). Onda se desilo par stvari, i sad bi mi vise odgovaralo da idem na faks u Beogradu. Dakle, je l mogu da se prebacim, i ako mogu, kad najranije?

Poslednja izmena:
ima li možda još neko da je upisao skandinavistiku ove godine?
toliko sam se iscimala oko onog prijemnog, skratila sebi život jedno 10 godina, ne ponovilo se :lol:

jedno pitanje za tusenfyd: pošto sam oduvek zaluđena skandinavijom, uzela sam u toku godine da učim rune, njihova značenja i tome slično, pa me zanima jel se uči i to u nekom segmentu studija?

Ne.
U stvari, možda se pominje na četvrtoj... tad se radi istorija jezika... ali sigurno da nećete učiti rune.

@krepto
05 nema opštu književnost, 06 ima.
08 nema srpsku, odnosno ima nešto mršavo od 4 semestra i to još izborno.

S obzirom na to da su sva tri smera ipak dosta obimna, možda je zaista najbolje da razmišljaš o perspektivi, čitaj sigurnom poslu, čitaj prosveti, čitaj 05 i 06. :) A i ljudi koji predaju jezičke predmete na ovim smerovima su super. :D

No, da ne bude da te na bilo šta nagovaram... ja mislim da su sva tri smera vrlo lepa. :)

Joj, slovenački kao izborni! :) Ne znam za koju grupu pitaš, jer postoje neke razlike, ali je ispit smešan. I ovo ozbiljno mislim kada kažem. :) Maja daje bukvalno iste testove iz roka u rok, tako da, odeš jednom, popamtiš pitanje, i vratiš se u sledećem roku. Bukvalno. To je jedini ispit na fakultetu koji se sprema 2h!

@Jeeelena.88- pitam za grupu 11 (češki jezik), hvala puno na informacijama, nadam se da neću imati problema, već sam se prijavila :)
e, da, umalo da zaboravim... zna li neko kada se prijavljuju izborni predmeti? Konkretno me interesuje Uvod u komunikologiju... I da li znate nešto o samom predmetu?
Hvala! :)

Poslednja izmena:

Back