Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pozdrav kolege filolozi! Ja studiram Anglistiku u Nisu.. Hteo bih da upisem doktorske studije, ali ne iz jezika vec iz psihologije.. Interesuje me da li je to moguce? Da jednostavno upisem master i doktorat iz psihologije a da to nije vezano za jezik, tipa psiholingvistika? Posto mnogi ljudi pricaju da je to po Bolonji moguce... medjutim nisam bas siguran u to.. Ili eventualno da se poloze neki ispiti iz psihologihe. Ili je pak doktorat iz psihologije moguc samo za diplomiranog psihologa?
Unapred hvala!

ne verujem, znam devojku koja je posle magistarskih iz jezika htela da upiše phd iz psihologije i morala bi mnogo ispita da daje, praktično od prve godine osnovnih studija, možda bi joj se nešto sitno priznalo.

ali što pitaš nas, okreni lepo sekretarijat ili tako nešto filozofskog fakulteta.

ne master iz jezika, magistarski. ogromna je razlika, da se ne lažemo.

ne znam ni kako će tebi neko da dozvoli master iz psihologije posle anglistike. mogao si da polažeš, nemam pojma, uvod u psihologiju, pedagošku psihologiju, razvojnu... (bar je tako u bgu)

ali to je sve sitno u odnosu na ono što rade ljudi koji studiraju psihologiju.

ako je sekretarijat neljubazan, idi do prodekana za nastavu. ne znam kako je drugde, kod nas ovo jeste njegova nadležnost a još je i super (tj. bivši, za sadašnju ne znam, al ljudi su zadovoljni)

Mislim da bi master dozvolili. Platis 1000 eura i upises. Ipak su fakulteti relativno bliski. Ne bi filolog mogao da upise nesto na ekonomskom ili medicini ali na filozofskom mislim da da. Pa i 10-15 ispita je relativno prihvatljivo, bar ja mislim. Ali nisam siguran kako to ide, da li treba da slusas predavanja ili jednostavno nasumicno da polazes sta stignes?

Bio sam danas na fakultetu i uzeo sam ziro racun na koji treba uplatiti onih 6500 za izlazak na prijemni. Ko je pametan uplatice ranije da ne ceka redove po postama itd...

Ziro racun: 840-1615666-26
Sifra placanja: 189
Primalac: Filoloski Fakultet Beograd, Studentski Trg 3, 11000 Beograd

Zivi bili :pivce:

PS. Zamolila me je drugarica da vas pitam kada je predaja dokumenata za spanski jezik? Mislila je da je 22. ali ona nece da polaze iz spansog nego iz engleskog prijemni. Sad ne zna da li je 22. ili 24. Ako neko moze da pomogne bila bi vam zahvalna. :)

Back