Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Hahah,care,u istom smo sosu, i mene uhvatila neka panika, idem na tchanje sad da se malo opustim...:eek: Mene je taj listening bash degradirao jer to stvarno nije bilo fer, ne samo za mene vec za nas 40 koji smo polagali u toj sali jer smo se svi namunjili...Al dobro, ja se uvek teshim ovako-ma tako je sudjeno i kraj! :D Upisacu neki menadzhment ako ne prodjem.:zcepanje:

Hahah, ma ne mogu vishe ni da mislim o tome...:cool:

A za shta si se ti prijavila, za engl. ili za srpski? :)

Srpski. Ni ja ne mogu vise da razmisljam. Najgore mi je sto sam pogresila pitanje za Vuka koje sam znala. Bilo pitanje godina rodjenja i smrti, i kod smrti permutujem i stavim 1846. umesto 1864 (a prvo sam olovkom stavila tacno, i kad sam podebljavala predomislim se), i uopste se ne setim da je pisao recnik 1852. :besna: Jedno pitanje nisam znala, jedno mi nece priznati jer sam polovicno podebljala hemijskom i znam za najmanje 5 da mi nisu tacna... Knjizevnost nemam pojma kako ce nam bodovati. Je l' vama bilo tesko? Ako se ne upisem ove godine, definitivno mi nije bilo sudjeno. :)

Opushteno, ja sam na engleskom potpuno permutovala pitanja na answer sheet-u, koja inache 1000000000 posto znam, pomerila za dva unapred, u 17. upisala odgovor iz 16., a u 18. upisala odgovor iz 17. :D Ma cuti, nishta ne mora da znachi...
A na srpskom napisala Henri Osmi umesto HenriK, samo nisam dodala K kad sam prepisivala, a tachno mi je jer je poenta bila u velikim pochetnim slovima. Trema...

Opushteno, ja sam na engleskom potpuno permutovala pitanja na answer sheet-u, koja inache 1000000000 posto znam, pomerila za dva unapred, u 17. upisala odgovor iz 16., a u 18. upisala odgovor iz 17. :D Ma cuti, nishta ne mora da znachi...
A na srpskom napisala Henri Osmi umesto HenriK, samo nisam dodala K kad sam prepisivala, a tachno mi je jer je poenta bila u velikim pochetnim slovima. Trema...

Pa jesi sve do kraja pogresno upisala? :eek:
Koliko ti imas iz skole?

Pazi, ja nisam vise ni ocekivala, jer sam se spremala za Filozofski, i dan pred prijavljivanje odlucim se ipak za knjizevnost jer mi je ono bilo tesko. :lol: I sve sto sam stigla da naucim, bas to nije bilo, uglavnom bila sintaksa, a glasovne promene i akcenti nista... Sad sam gledala na sajtu Uciteljskog resenja testova, koliko je ono bilo lako, sad se kajem sto se nisam prijavila. :think:

E nemoj samo da se nervirash, NIKAD SE NE ZNA, nemoj suditi prerano, nije bash tolika guzhva na fil. za srpski. Jedna moja drugarica je polagala prijemni, a nije bila neki bajan djak pa kazhe da je u odnosu na druge super bila tamo. :D
Nisam do kraja, HVALA BOGU, provalila sam kad sam precrtala drugo ali su to najbanalnije izgubljena 2 poena! Ja imam 39 iz shkole.

E nemoj samo da se nervirash, NIKAD SE NE ZNA, nemoj suditi prerano, nije bash tolika guzhva na fil. za srpski. Jedna moja drugarica je polagala prijemni, a nije bila neki bajan djak pa kazhe da je u odnosu na druge super bila tamo. :D
Nisam do kraja, HVALA BOGU, provalila sam kad sam precrtala drugo ali su to najbanalnije izgubljena 2 poena! Ja imam 39 iz shkole.

Sto ti nisu dali da ispravis to? :roll:
Uh ne znam, ja imam 38, ali moram najmanje jos 30-35 da skupim...
E reci mi kakvo je to podnosenje zahteva danas? :eek:
Vidi trecu stranu gde je kalendar...

http://www.fil.bg.ac.rs/ssluzba/upi...spita_Raspored upisa primljenih kandidata.pdf

Pa valjda da vidiš testove, ćuti molim te, koliko su neorganizovani, ja se samo molim Bogu da će to sve uraditi korektno, ne mogu da se cimam i da podnosim taj zahtev, ne mogu ni da gledam onaj test više...
Pa nisu, oni su i rekli na početku testa, ono što uradite hemijskom-to vam je, nema prepravki, zato prvo radite grafitnom olovkom. Ja sam i uradila patentarom ali na onom glavnom listu na kome su ispod odgovori, a postojao je drugi list na kome upisuješ konačne odgovore tako što precrtavaš slova (1. A B C D) i onda je to bilo malo konfuzno pa sam ja malo preskočila pitanja. :neutral: Ali nema nerviranja po svršenom poslu. :D

Pa valjda da vidiš testove, ćuti molim te, koliko su neorganizovani, ja se samo molim Bogu da će to sve uraditi korektno, ne mogu da se cimam i da podnosim taj zahtev, ne mogu ni da gledam onaj test više...
Pa nisu, oni su i rekli na početku testa, ono što uradite hemijskom-to vam je, nema prepravki, zato prvo radite grafitnom olovkom. Ja sam i uradila patentarom ali na onom glavnom listu na kome su ispod odgovori, a postojao je drugi list na kome upisuješ konačne odgovore tako što precrtavaš slova (1. A B C D) i onda je to bilo malo konfuzno pa sam ja malo preskočila pitanja. :neutral: Ali nema nerviranja po svršenom poslu. :D

Cekaj, je l' to moramo svi da podnesemo? Nista mi nije jasno! Rekli su i da ce danas objaviti tacne odgovore... :confused: A privremena lista je tek 2. jula :rida:

Znaš šta mene nervira, nervira me to što to gledanje radova nije obavezno. *** pa ja imam pravo da vidim gde sam pogrešila! Najbolje je da zoveš faks ako hoćeš da podneseš to i da se raspitaš kad se predaju te žalbe pošto kao što vidiš na sajtu nema informacija. Ili idi sad do faksa i raspitaj se! Da,da, tek 2, a na svim ostalim fakultetima odmah sutra!

Znaš šta mene nervira, nervira me to što to gledanje radova nije obavezno. *** pa ja imam pravo da vidim gde sam pogrešila! Najbolje je da zoveš faks ako hoćeš da podneseš to i da se raspitaš kad se predaju te žalbe pošto kao što vidiš na sajtu nema informacija. Ili idi sad do faksa i raspitaj se! Da,da, tek 2, a na svim ostalim fakultetima odmah sutra!

Ali ja uopste ne zelim da vidim svoj test. :lol:
Nego sam pomislila da se to nesto dodatno placa, da nece da pregledaju ako se ne pojavis danas ili tako nesto...
Pa ja sam tek sad ovo videla, ne znam dokle rade, a meni treba dobrih sat i po do tamo...

Pa ne bi me čudilo i da tako nešto uvedu, ali ove godine to nije procedura! :D haha
Ni ja ne želim! Jedva čekam da zaboravim na ovaj prijemni i na sve što je bilo!

Meni niko nista nije rekao za ovaj zahtev. I kako ce neko iz Nisa da se cima, pet puta da dolazi ovamo da podnosi zahteve i prijave?! Ako ce ovako neorganizovani biti i ispiti, odoh da se molim da me ne prime. :hahaha1:
Mislim kakva je to glupost, nijedan drugi fakultet to nema... Svuda se to podnosi tek kad izadje lista.

Aj nazvacu sad jos da vidim sta je to. :rotf:

Ej Borise, ja mislim da ta 24 poena ne znace nista, posto je 24 poena bilo potrebno prosle godine kao prag da izadjes na usmeni. Mada, ne znam stvarno.
Ovo je bezbrazluk, znam da su neorganizovani, ali skoro svi fakulteti su objavili preliminarne rang liste samo za nas nema nista. Danas su rekli da ce biti resenja, nema ni toga. Na pravnom su mogli odmah sutradan da objave, a hiljadu i nesto ih polagalo, ovamo ne mogu. Ne znam, do petka cu zivce pogubiti skroz.
Pa ja sam nesto delimicno uradila. Imam utisak da sam i srpski i engleski nesto po pola neki djavo.
A dok smo radili srpski, covek koji je dezurao kaze da su srbisti lupali uzas, kao, Vuk rodjen u 14. veku itd. Ceo dan mi padaju na pamet pitanja iz srpskog koja sam znala a pogresila ih. Bezveze.

Ej Borise, ja mislim da ta 24 poena ne znace nista, posto je 24 poena bilo potrebno prosle godine kao prag da izadjes na usmeni. Mada, ne znam stvarno.

Tako je pisalo na sajtu Filoloskog, u pravilima upisa za ovu godinu...:confused:
A zna li neko na koji nacin se rasporedjuju tih 40 poena iz engleskog? Pitao sam profesorku (ili sta je vec) koja je dezurala na prijemnom, ali ni ona nije znala...posle je pitala kolege i kaze da ni oni ne znaju...A ja u fazonu, ma ima vremena, odlucicete...:roll: :D

E ljudi izašlo ovo sranje al su svi koji su polagali zajedno, nema rang liste još uvek. Ja imam 34 iz engleskog i 16 iz srpskog što je realno do jaja jer moja drugarica ima 92 poena i bila je toliko zaludna da je računala bodove svima koji su iznad nje i izračunala je da je 7. :D

Poslednja izmena:

Back