Филолошки факултет

• Začetnik teme Začetnik teme mixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Шта студирате?

• неолатинске језике и књижевности

• германске језике и књижевности

• словенске језике и књижевности

• општу књижевност са теоријом књижевности

• оријенталну филологију и књижевности

• општу лингвистику

• библиотекарство и информатику

• неохеленистику или хунгарологију или албанологију

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja bih volela to da upisem, da li cu, jos cemo videti :)
Srpski spremam iz zute gramatike i imam testove ali su oni sa katedre za srpski jezik, ali nema veze, dobro mi dodju da malo proverim. U sustini ni ti testovi nisu teski, ima nekih, moram da kazem, stvarno osnvnih stvari, ima zackoljica, normalno, ali nije strasno nista.
Iz engleskog ima i reading comprehension i da se napise kraci sastav kao, a oni u par recenica daju pricu odredjenu pa na osnovu toga.
Nisam bila ni na kakvim takmicenjima, ti?

Ma upisaćeš bre... Ove godine primaju 85 na budžet i 35 samofin. Mada ja nemam pojma kakva je konkurencija na engl., ja sam spremala medicinu al' ovo je iskrslo kao lakša opcija i odlučila sam se za engleski...
Išla sam na gradsko i nas troje kojima predaje ista profesorka je prošlo na republičko a jedna devojka je zauzela 2. mesto na republičkom tako da je ona oslobođena dela prijemnog iz engleskog! Pa takmičenje ima samo u 4. godini. U principu kažu da test na prijemnom ne bi trebalo da bude teži od ovoga sa takmičenja, a ovi sa takmičenja uopšte nisu toliko teški, varira od godine do godine. Ma sve to zavisi šta tebi ide, šta ne, kakvu oni začkoljicu mogu da uvuku, ja lično grešim na banalnim stvarima-spelling, članovi itd.

Ljudi ovo je neverovatno!
Izašle su nove propozicije za upis na filološki fakultet. Znači ja sam zgranuta!!!
Sad morate osvojiti minimum 51 poen da biste upali u budžet! Da li je moguće?? A 30 za samofinansirajuće...
To sad znači da je moje mučenje u gimnaziji i 40 bodova što nosim bačeno u vodu pošto neko ko bi npr. osvojio 55 poena (a ima 20 iz škole) imao prednost nadamnom koja bih osvojila npr. 50 poena...Znači svašta!!!

Izašle su nove propozicije za upis na filološki fakultet. Znači ja sam zgranuta!!!
Sad morate osvojiti minimum 51 poen da biste upali u budžet! Da li je moguće?? A 30 za samofinansirajuće...
To sad znači da je moje mučenje u gimnaziji i 40 bodova što nosim bačeno u vodu pošto neko ko bi npr. osvojio 55 poena (a ima 20 iz škole) imao prednost nadamnom koja bih osvojila npr. 50 poena...Znači svašta!!!

Gde si cula / videla ovu informaciju?

E nije ljudi, zajebala sam. Piše na sajtu, koji je kao što se već zna prilično nedefinisan, treba osvojiti najmanje 51 poen za budžet. Ja sam mislila da treba 51 poen sa PRIJEMNOG, ali nije, toliko treba najmanje da imate poena da biste mogli da upadnete na budžet ako je konkurencija takva na nekoj katedri ali na engleskom ne računaj na upis sa manje od 70 poena...

Ako neko ima 40 iz škole i toliko loše uradi prijemni da osvoji samo 10 poena, što bi on bio u prednosti u odnosu na nekog ko ima 55?

To što je 51 minimum, za budžet, pa to je, ako ne znate, za SVAKI FAKULTET, a 30 za samofinansiranje, i na tim kvotama ostane za one faxove na koje konkuriše mnogo manje kandidata nego što je mesta - mašinac npr.
Recimo da se prijave 2 čoveka na turizmologiju i jedan na kraju ima 78, a drugi 26 poena, prvi bi bio na budžetu, a drugi na sf, ali pošto se prijavi mali milion ljudi, i super odrade prijemni, granica se popne na 98 poena!

Tako da te propisane kvote na većini fakulteta ništa ne znače, jer se prijavi više ljudi nego što je mesta!

Back