Ovako, dakle ja sam sada sedmi razred, pa se dvoumim između treće i filološke.Meni je engleski prvi jezik, a nemački drugi.Zanima me kako sad to ide, da li ja moram da učim nemački ako stavim da engleski hoću kao prvi jezik ili šta? Ja nemački užasno znam (ne znam)

... Ako odaberem da ipak ucim i nemački, mogu li da odaberem još jedan strani jezik, i učim li ja to sve četiri godine? Kakvi su nastavnici? Vode li na takmičenja? Zanima me i da li je nastavnik geografije strog ?

Kako se uči biologija, pošto bih želela da upišem medicinu posle gimnazije ? Koliko se vrednuju takmičenja ( tipa gramatika iz srpskog i književna olimpijada) ? Hvala unapred
Ako stavis engleski kao prvi jezik, drugi ce ti biti nemacki jezik.
Ako stavis nemacki kao prvi jezik, drugi ce ti biti engleski, a na prijemnom ces polagati srpski jezik i knjizevnost i nemacki. Kako god da odaberes, oba jezika ucis sve cetiri godine, naravno. Od druge godine mozes fakultativno da ucis jezike i to se ne ocenjuje.
Ako ne zelis da upises nemacki, onda izaberi neki od jezika koji se uce od pocetka (klasicni jezici, italijanski, spanski, kineski, japanski). Koji god jezik (od ovih navedenih) da izaberes, drugi ce ti biti engleski i polagaces prijemni iz srpskog jezika i knjizevnosti i engleskog.
Nastavnici nisu losi (mislim na one koji su meni zapali).
Geograficarka nije stroga, ne zahteva da se uci mnogo gradiva, vec samo ono osnovno, ali trazi znanje! Ona uglavnom diktira, te ucimo iz sveske. Geografiju imas dve godine, tako da u prvom razredu ucis gradivo prve i delom druge godine. Gradivo druge godine zavrsavate u drugom razredu i pocinje gradivo trece godine koje zavrsavas na kraju druge godine.
Posto sam prvi razred, nemam jos uvek biologiju, ali sam cula za nastavnika biologije Cicka za kojeg kazu da je strog...
Sto se tice takmicenja, zavisi na koja zelis da ides i koji ti profesor zapadne...
Od takmicenja se vrednuju prva tri mesta na republickim takmicenjima iz srpskog jezika i stranih jezika. (ali samo u 8. razredu!)
Nadam se da sam pomogla.