ThePrettyReckless
Početnik
- Poruka
- 3
Htela bih da upisem Filolosku gimnaziju.Prvi jezik mi bi bio engleski, a drugi nemacki.Cula sam da mnogi idu u filolosku kako bi pobegli od matematike,fizike ili hemije. Ja licno hemiju i matematiku ne podnosim, ali ne smatram to razlogom za upis u filolosku. Posto sam vec saznala da su gramatika i knjizevnost zahtevni (smatram da je to dobro,jer bilo bi stvarno glupo zavrsiti filolosku sa losim znanjem gramatike i knjizevnosti) ,mene interesuje zahtevnost ostalih predmeta, konkretno istorija,biologija i geografija. Filolosku bih upisala jer mislim da su mi jezici jaca strana,a takodje bih se u buducnosti bavila pisanjem (scenaria za film najverovatnije). Volela bih da imam dobro znjanje (pored jezika) i istorije,pa i biologije. Ne "dobro" u smislu baviti se tom profesijom, vec NE bih volela da na tim casovima ne radimo puno i da lako prolazimo.Ja sam se dugo dvoumila izmedju (obicne) gimnazije i filoloske,ali sad se sve vise opredeljujem za filolosku,jer mislim da u mnogim gimnazijama vise pritiskaju matematiku,umesto srpskog,pa samim tim mnogi koji zavrse gimnazije su nepismeni,ali zato znaju da rade (po mome misljenju) manje bitne stvari iz matematike. Naravno ne kazem da su jezici bitniji od matematike, samo,onima kojim jezici idu i koji stvarno zele da se bave necime sto je blize povezano sa jezicima nego matematikom,bi trebali da se usresrede vise na ono sto vole i sto im ide. Kako god,htela sam da pitam nekoliko pitanja:
1. Da li je dobro (solidno) znanje iz istorije pre svega,zatim biologije,pa i geografije?
2. Da li ima profesora koji nefer ocenjuju,ne bih volela da ucim ko ludaca i dobijem 2?
3. Da li je prijemni iz sprskog tezi,laksi ili slican onome koji rade svi ucenici?
4. Kakvi su profesori fizickog,likovnog i muzickog, (vec u osnovnoj imam problem sa fizickim koji mi vecito kvari prosek)?
5. Kako profesori predaju, da li ima onih koji lose predaju, a traze puno?
6. Da li ima vremena da se dise ili je samo knjiga knjiga knjiga?
i na kraju
7. i meni najvaznije je Da li smatrate da,ako bih se bavila scenariom ili nekom vrstom pisanja,bolje upisati filolosku ili obicnu gimnaziju?
1. Da li je dobro (solidno) znanje iz istorije pre svega,zatim biologije,pa i geografije?
2. Da li ima profesora koji nefer ocenjuju,ne bih volela da ucim ko ludaca i dobijem 2?
3. Da li je prijemni iz sprskog tezi,laksi ili slican onome koji rade svi ucenici?
4. Kakvi su profesori fizickog,likovnog i muzickog, (vec u osnovnoj imam problem sa fizickim koji mi vecito kvari prosek)?
5. Kako profesori predaju, da li ima onih koji lose predaju, a traze puno?
6. Da li ima vremena da se dise ili je samo knjiga knjiga knjiga?
i na kraju
7. i meni najvaznije je Da li smatrate da,ako bih se bavila scenariom ili nekom vrstom pisanja,bolje upisati filolosku ili obicnu gimnaziju?