Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Eto vidiš i ja bih rado kod vas,ubija me ovaj opšti smer...
Mislim da bi lakše čitao 20 sati knjige nego 1 sat učio prirodne nauke :confused:

A,znaci ti ne ides u Filolosku? Jesi li hteo da je upises, ali nisi uspeo? U koju gimnaziju ides? Ja ucim kineski. :D
I mi imamo prirodne nauke (dve godine),samo sto ovde mnogi imaju lose ocene iz tih predmeta.Na kontrolom iz fizike bile su samo dve petice (jos jedna devojcica i ja) od 24 ucenika ... :confused:

Poslednja izmena:
Ne da nisam uspeo da upišem nego nisam iz Bg, nego iz republike Srpske, a kod nas ti na društveno jezičkom smeru imaš 3 puta sedmično matematiku,tako da ti dodje na isto...Zato sam odabrao opšti smer...Vama je uživanje em' znate jezike em' kasnije imate retoriku mnogo više časova logike i filozofije, prirodne nauke nemate posle 2 razreda, sve u svemu uživanje..Ma da mislim da se i vi kidate sa jezicima :)

Ne da nisam uspeo da upišem nego nisam iz Bg, nego iz republike Srpske, a kod nas ti na društveno jezičkom smeru imaš 3 puta sedmično matematiku,tako da ti dodje na isto...Zato sam odabrao opšti smer...Vama je uživanje em' znate jezike em' kasnije imate retoriku mnogo više časova logike i filozofije, prirodne nauke nemate posle 2 razreda, sve u svemu uživanje..Ma da mislim da se i vi kidate sa jezicima :)

I mi imamo 3 puta nedeljno matematiku.I da, ovde je glavni cilj nauciti jezike... :) Ali meni je najlaksi predmet kineski!!! :D

Evo, pogledao sam ovu temu, napokon. :D Vec smo u drugom polugodistu pa cu sad odvojiti malo vremena i predstaviti moje utiske ucenicima koji bi zeleli da upisu Filolosku. :D Dakle, krenucu od spoljasnjosti skole. Veoma je uredna, lepo je okruzenje i pristupacna je, Filolosku upisuju cak i ucenici koji nisu iz Beograda. Zatim, ono sto moram da naglasim, NEMOJTE DA UPISUJETE SKOLU AKO ZELITE DA POBEGNETE OD MATEMATIKE/PRIRODNIH NAUKA! Mozda se prirodne nauke ne rade kao u ostalim gimnazijama prirodnog smera, ali svakako ne mozete pobeci od tog problema. Filolosku bi trebalo da upisuju ucenici koji vole jezike i koji imaju odredjene predispozicije za jezike. Jezici su na prvom mestu, casovi su kvalitetni i garantujem vam da cete mnogo toga nauciti sto se tice jezika. Profesori su korektni, naravno, disciplina se podrazumeva, ali sve zavisi od grupe profesora koja vam zapadne. Sto se mene tice, ja sam zadovoljan. :D U odnosu na osnovnu skolu vidi se razlika, ali ukoliko ste i u osnovnoj ucili redovno i pratili na casu, necete imati vecih problema s tim ni u Filoloskoj. Samo je potrebno da ozbiljno shvatite skolu od samog pocetka i redovno ucite. Ja sam u prvom polugodistu prosao sa svim peticama, ali i ako dobijete neku losu ocenu, nemojte da se ubedacite, uvek moze ocena da se popravi. :)
Eto, nadam se da sam vam bar malo pomogao. :)
I da, Zeljka je otisla u penziju, tako da nemate razloga da se plasite! :D

Poslednja izmena:

Back