Filoloska GIMNAZIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Ikona
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze neko da mi kaze SVE o upisu u skolu? Znaci, sta da ocekujem na prijemnom, od predmeta, rasporeda, koliko cu morati da se ubijam na fizickom, koliko ucenika primaju, koliko mi treba bodova itd. itd...
Hvala, hvala, hvala, hvala, hvaaaaaala!!!!!

Hmmm ,probacu da ti odgovorim na pitanje mada msm da bi ti najbolji odgovor dao neko ko vec ide u FG :) za prijemni uglavnom kazu da nije tesko i da ne mora puno da se uci (ali zakljucila sam da to uglavnom govore oni koji su osvajali diplome na republickim takmicenjima ;) ) ali ako ti idu jezici,ako se potrudis i ako ides na njihove pripreme,msm da nema problema... spisak predmeta imas na njihovom sajtu i god u kojima ih imas.e sad kolko ces morati da se ubijas na fizickom nemam pojma,ali verovatno ne mnogo... a za bodove i sam upis procitaj ovde http://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik_o_upisu_ucenika_u_srednju_skolu.html nadam se da sam bar malo pomogla! :bye:

Volela bih da vas zamolim sve da se ne zalecete i ne upisujete ovu skolu jer posle nje ne dobijate ama bas nista, a da ne pricam koliko cete morati da ucite dok se vasi vrsnjaci za to vreme zezaju i izlaze, Takodje slobodno pitajte sve sto zelite, jer je moj cilj da svima objasnim razloge zasto je bolje izbeci ovu skolu...

Volela bih da vas zamolim sve da se ne zalecete i ne upisujete ovu skolu jer posle nje ne dobijate ama bas nista, a da ne pricam koliko cete morati da ucite dok se vasi vrsnjaci za to vreme zezaju i izlaze, Takodje slobodno pitajte sve sto zelite, jer je moj cilj da svima objasnim razloge zasto je bolje izbeci ovu skolu...

Ovakav smer moze pruziti samo najfinije i najtananitije znanje. :)

@kantarion2
Potpuno podrzavam ovo misljenje. :D
@Stefan
Zao mi je sto cu te razocarati, ali to bas i nije tako. ;) Nema to nikakve veze sa skolom. Mi ne dobijamo mnogo vise znanja od ostalih skola, pa ni cak ni sto se tice jezika. Ne mozes ni da zamislis koliko ljudi u Filoloskoj ne poznaje strane, pa ni svoj jezik. Cak ni u engleskom odeljenju ne mozes da nabrojis desetoro ljudi za koje mozes reci da zapravo znaju engleski. Sve to zavisi od osobe. Onaj ko hoce da nauci neki jezik, i u obicnoj gimnaziji moze da ga nauci mnogo bolje od nas. Nije Filoloska ono sto je nekad bila, a to svakako primeti svako ko je upise, jos na pocetku. Previse je izvikana skola. Jedino sto stvarno radimo, a za sta mogu da kazem da se u drugim skolama ne radi (bar ne ovako podrobno), jeste gramatika srpskog jezika. I to je jedina stvar po kojoj se razlikujemo. Covek bi mislio da bar u Filoloskoj mozes da ucis vise od 2 jezika, ali, Boze sacuvaj da je to moguce.

@kantarion2
Potpuno podrzavam ovo misljenje. :D
@Stefan
Zao mi je sto cu te razocarati, ali to bas i nije tako. ;) Nema to nikakve veze sa skolom. Mi ne dobijamo mnogo vise znanja od ostalih skola, pa ni cak ni sto se tice jezika. Ne mozes ni da zamislis koliko ljudi u Filoloskoj ne poznaje strane, pa ni svoj jezik. Cak ni u engleskom odeljenju ne mozes da nabrojis desetoro ljudi za koje mozes reci da zapravo znaju engleski. Sve to zavisi od osobe. Onaj ko hoce da nauci neki jezik, i u obicnoj gimnaziji moze da ga nauci mnogo bolje od nas. Nije Filoloska ono sto je nekad bila, a to svakako primeti svako ko je upise, jos na pocetku. Previse je izvikana skola. Jedino sto stvarno radimo, a za sta mogu da kazem da se u drugim skolama ne radi (bar ne ovako podrobno), jeste gramatika srpskog jezika. I to je jedina stvar po kojoj se razlikujemo. Covek bi mislio da bar u Filoloskoj mozes da ucis vise od 2 jezika, ali, Boze sacuvaj da je to moguce.

Ja sam rekao da ovaj smer MOZE pruziti takvo znanje, ali ne da bezuslovno i pruza. Nisam nikada ni bio u ovoj skoli, tako da necu komentarisati njen kvalitet ili jacinu. Verujem da se srozala i da vise nista nema smisla. Tako je i u svim drugim skolama, mahom.

E,evo da ti odgovorim za fizicko... Ako ti bude predavao Dule nema zime (; On je car, necete aman bas nista raditi, nekad istrcite 5,6 krugova i to je to. Znam da se kod profesorke radi joga na casu, ali cujem da je okej :) Ima i neki Soskic. Mislim da kod njega treba da nose opremu, ali ne verujem da se ubijaju na casu od nekih vezbii. Ma fizicko ti jee najopusteniji predmet u ovoj skoli, ne treba to uopste da te brine.. A za prijemni su prosle godine to promenili: imas prijemni iz srpskog koji nosi 120 bodova, i iz engleskog (ili iz kog ces vec jezika polagati) takodje 120 b. Iz svakog testa treba najmanje da imas po pola ( znaci po 60 iz srp., i 60 iz eng.) kako bi uopste prosla. Uzmi kod sekretara informator, tamo imas oko 10-ak testova iz prosliih godina. Uglavnom se ponavljaju neke cake iz godine u godinu.. :tajna:
Pitaj sta te god zanima,. Ne znam sta da ti jos pisem..:) Ovde pogledaj predmete : http://www.filoloska.edu.rs/index.php/2012-01-21-18-05-43
Sad mi je glupo da ti pisem utiske o skoli, znas i sama da svako ima svoje misljenje. Najbolje ti poslusaj sebe :ok: :bye:

E,evo da ti odgovorim za fizicko... Ako ti bude predavao Dule nema zime (; On je car, necete aman bas nista raditi, nekad istrcite 5,6 krugova i to je to. Znam da se kod profesorke radi joga na casu, ali cujem da je okej :) Ima i neki Soskic. Mislim da kod njega treba da nose opremu, ali ne verujem da se ubijaju na casu od nekih vezbii. Ma fizicko ti jee najopusteniji predmet u ovoj skoli, ne treba to uopste da te brine.. A za prijemni su prosle godine to promenili: imas prijemni iz srpskog koji nosi 120 bodova, i iz engleskog (ili iz kog ces vec jezika polagati) takodje 120 b. Iz svakog testa treba najmanje da imas po pola ( znaci po 60 iz srp., i 60 iz eng.) kako bi uopste prosla. Uzmi kod sekretara informator, tamo imas oko 10-ak testova iz prosliih godina. Uglavnom se ponavljaju neke cake iz godine u godinu.. :tajna:
Pitaj sta te god zanima,. Ne znam sta da ti jos pisem..:) Ovde pogledaj predmete : http://www.filoloska.edu.rs/index.php/2012-01-21-18-05-43
Sad mi je glupo da ti pisem utiske o skoli, znas i sama da svako ima svoje misljenje. Najbolje ti poslusaj sebe :ok: :bye:

Kakve cake???Koji si smer ??:per::eek:

evo ja opet deci da kazem da ne upisuju ovu skolu, ne vredi nista, nema veze sto ste vec bacili pare na pripreme, izvikana skola skroz, spremite tu matematiku koju mrzite i upisite obicne gimnazije... nema svrhe da se cetiri godine provedu u gradacionoj agoniji (na gore) kada mozete da zavrsite obicnu gimnaziju lakse i sa manje stresa... posle gimnazije, ko voli jezike nek izvoli

Nemam nista ni protiv toga. Zavrsila sam drustveno-jezicki smer i svaku godinu fakulteta sam upisala na vreme, ali jezici su bili moj izbor. Samo kazem, kad smo bili na praksi, tamo je bilo super. Kako je sad nemem pojma.

E ovako, ja bih da upisem Filolosku, pa bih htela da vas pitam sta sve treba da spremim za knjizevnost? Sta sve treba da procitam? Za engleski se ne plasim, a ni za gramatiku, ali zato mislim da ce mi knjizevnost predstavljati najveci problem. I htela sam da vas pitam da li mogu da stavim engleski za prvi jezik, a nemacki za drugi, bez obzira na to sto sam u osnovnoj ucila engleski i FRANCUSKI? Zaista ne volim francuski. :( Molim vas za odgovor! :D

Back