Anche_
Zainteresovan član
- Poruka
- 293
Gde postoje sve Filoloske gimnazije? Kako se dele smerovi? Nadam se da ce me moji roditelji pustiti da to upisem sledece godine, pa da se malo raspitam.. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gde postoje sve Filoloske gimnazije? Kako se dele smerovi? Nadam se da ce me moji roditelji pustiti da to upisem sledece godine, pa da se malo raspitam..![]()
Gde postoje sve Filoloske gimnazije? Kako se dele smerovi? Nadam se da ce me moji roditelji pustiti da to upisem sledece godine, pa da se malo raspitam..![]()
Samo da vas pitam nesto..Ja bih da upisem FG i zanima me da li ako prvi jezik stavim engleski, drugi jezik mogu da stavim npr. francuski koji nikad nisam ucila??![]()
Ako izaberes engleski, drugi jezik ce ti biti onaj koji si ucila u osnovnoj skoli...
Jezike koje nisi ucila u osnovnoj skoli, a mozes da ih ucis su ti: kineski,japanski,spanski i italijanski i klasicne nauke (latinski i starogrcki)![]()
Ee sta bih ja dao za taj raspored casova........Iako svaki dan hoću da se obesim kad pogledam u raspored časova, ni u jednom trenutku mi nije bilo žao što sam upisala Filološku, i upisala bih je opet još 25 puta, iii obožavam je.U svakom slučaju, u ovoj školi ukapiraš da ocene nisu bitne, nego znanje, kao što kaže naš "divni" profesor srpskog (kod koga ću imati 3 za polugodište: ocene su mi 3, 2, 5 haha). Najviše se zahteva na tzv. "stručnim" predmetima, tj. srpskom (ljudi, molite se da vam ne zapadne Stevan! On je super profesor, doduše, ali poješćete se od muke kod njega), engleskom (ja obožavam Rakićku, iako nas ona muči, maltretira, ponižava, i uživa da nam govori kako nemamo pojma engleski), književnosti (svega mi, književnost mi je dovde došla! najgori predmet ikada, ako ne volite preterano da pričate. ja ponekad ne znam da li se predmet zove književnost ili PSIHOLOGIJA!), i jeziku koji izaberete (u mom slučaju japanski, koji mi je trenutno omiljeni i jedini normalan predmet).
Sve u svemu, najviše zavisi kakvi vam profesori zapadnu. Ove godine su kino-japanci i španci najgore prošli, koliko vidim, ali zato je italijansko-ruskom odeljenju najlakše. :0
Što se društva tiče, to je najmanji problem i neka nikoga ne sekira. xD