Fiksne zvezde

Ispadoh fora sa ovim °kuglicama :rotf:
Ovako bi trebalo da bude : http://img223.imageshack.us/img223/4564/tastatura1tc7.png

ako je kod tebe, kao na slici, u pitanju "srpska tastatura" - kako je ja zovem, onda je moguce da to funkcionise, ja iskljucivo koristim "englesku", zbog navike kucanja godinama, no, pogledacu da li mogu da je "preprogramiram" kao sto vec jesam za neke svoje potrebe" a da to moze da funkcionise ovde, pa cu javiti da li to moze...;-)

@astro_pile...Pa donekle prihvatam, ali nije bas da zivim to "tudje misljenje", nisam tako sugestivna... A bogme svjesna sam i da ne izmisljam stvari, mozda je taj izraz "preuvelicavam" bio neadekvatan sasvim,..mislila sam otprilike na ono sto si i sama rekla da taj merkur u lavu cesto zvuci teatralno, pa tako i ja cesto saopstavam nesto nestasno i dramaticno (nema veze ako informacija i nije zivoto-znacajna), moram da zadivim slusatelje, je li ;) pri tome ne izmisljam, ali dodajem vatru tonalitetu..naravno nekome je to simpa, nekome ne..

@Vip vazi, kulirajmo s kuglicama :)

@astro_pile...Pa donekle prihvatam, ali nije bas da zivim to "tudje misljenje", nisam tako sugestivna... A bogme svjesna sam i da ne izmisljam stvari, mozda je taj izraz "preuvelicavam" bio neadekvatan sasvim,..mislila sam otprilike na ono sto si i sama rekla da taj merkur u lavu cesto zvuci teatralno, pa tako i ja cesto saopstavam nesto nestasno i dramaticno (nema veze ako informacija i nije zivoto-znacajna), moram da zadivim slusatelje, je li ;) pri tome ne izmisljam, ali dodajem vatru tonalitetu..naravno nekome je to simpa, nekome ne..

@Vip vazi, kulirajmo s kuglicama :)

I meni je Merkur u Lavu pa zato imam problema, jer moje izrazavanje drugima deluje pompezno, teatralno, nekad nasilno i grubo, ali to mi nije namera uopste, jednostavno je energija koja se sama odvija, sve zavisi kako je ko "primi" i vidi, ali ja ne pokusavam namerno da delujem teatralno dok pricam ili pisem, nego je to samo eto neki nacin komuniciranja Merkura u Lavu, deluje tako bez svesne i namerne namere natusa da to zvuci nekima tako kako zvuci.
Nekad mi kazu da "pametujem", da se "pravim pametna" da "pokusavam nasilno da se pravim pametna", cesto mi kazu da prepisujem, da citiram, da bih se pravila pametna, da to sto pricam nisu moje reci i moje misljenje i tako dalje, dobijam svakakve komentare - iskrivljene slike drugih, jer sve to naravno nije tacno, ali eto...:)
od najpozitivnijih do najgorih :)
ja sam ustvari osoba koja nije nikad volela da bude u centru paznje, uvek sam se klonila toga sto vise mogu, ali cesto me drugi ubace "pod reflektore" obicno iz nekih negativnih ne pozitivnih razloga...ali eto to je moja karta moja sudbina. I ne volim negativnu popularnost, cak naprotiv, ne volim ni pozitivnu, ja sam u sustini jako skromna osoba, jedino mi je znanje jako bitno i stalno zelim da ucim i znam vise, nikad mi nije dosta i cesto se nerviram sto ne znam sve i ne mogu da naucim sve, posebno sto trenutno iz nekih drugih razloga visa sila me sprecava da radim bilo sta [ukljucujuci i ucenje] osim po malo ako mogu:(

Niko nista ne rece o Algolu na Asc. Ja sam taj srecnik i imam utisak da ce stvarno da mi ode glava. Venera mi je na pocetku III polja, tik uz Alhenu, u Raku.
Ima li neko komentar?
Inace, odlican opis Merkura u Lavu. I moj je tamo, jos u konj. sa Jupiterom pa prici nikad kraja :)
Pozdrav

ju, ju, ju,
Venera u kvadratu sa Plutonom iz VI polja,
Sunce samo u opoziciji sa MC,
a Mesec, jadnicak, i onako u XII polju, u kvadratu sa Merkurom i Jupiterom iz IV polja i u opoziciji sa Uranom iz VI polja.
ju, ju, ju,
Ima li neko gori?

Pa šta hoćeš, to su žene zavodnice. :lol: Priroda Algola je srodna Lilit, jednim delom.

Ne znam kako ti to tumačiš, tj. kako bi povezala dejstvo Algola na Asc u tvom slučaju ? (ako kažeš da "imaš utisak da će da ti ode glava")

Zamrla tema...a ja bas htela da pisem o Algolu...

Za pocetak
ASC u konjukciji sa Agenom
MC konjukcija Zosma
DC konjukcija Algol :P ( sreca sreca radost)
Sunce konjukcija Bellatrix
Venera konjukcija Procyon

Vrh 2 kuce u konjukciji sa Shaulom
Vrh 5. U konjukciji sa zvezdom Alderamin
Vrh 8. U konjukciji sa Al Hecka
Vrh 9 konjukcija Talitha

Od manje vaznih
Hiron konjukcija Cursa

Imam jos brdo ovih asteroida na fix zvezdama ali to nije vazno…
E sad….

Ja volim svoj algol ^^ Iako mi je doneo probleme kada su odnosi sa muskarcima u pitanju, pocevsi od losih odnosa sa caletom ( mada nisam sigurna da li je to algolovo maslo jer sam procitala da on daje lose odnose sa majkom)preko psihicki iscrpljujucih veza i teskih raskida ( jos dodajte borbeni Bellatrix u konj.sa Suncem isto u 7 kuci ali I lose aspektovani retro mars…mnogo mnogo lose energije)….sve u svemu ucinio mi je emotivni zivot bogatim I burnim..bas kako volim :P Doduse imam problema I sa vratom ali to nije cudno s obzirom da imam I druge pokazatelje tipa Mesec u lavu, skorpija asc, 6-a kuca u biku ….
Realno, mislim da se dejstvo Algola moze donekle ublaziti ako pronadjete srz problema…ja sam dugo vremena prezirala kompletan muski rod dok nisam shvatila da me nerascisceni odnosi sa tatom koche I da nesvesno vidim u svakom muskarcu pretnju I strah da cu biti ostavljena. Trenutno radim na tome da se pomirim sa sobom I sa prosloscu I kako vreme prolazi osecam sve manju napetost na ovom polju, mada ne bez emotivnih ispada I hirova….
Kazu Algol donosi I preterivanje I histeriju haha…istina,pronalazim se:P
Sve u svemu, mislim da na vrhu 7 kuce I nije toliko strasan…bar ne za mene. Upotrebi svoj algol protiv drugih da se ne okrene na tebe :P Salim se naravno…Znam da je zlokobna zvezda ali mene bas nesto I ne sekira….mada ne bih da se ne udam kao Emily Bronte koja isto ima Algol na DC.
Medjutim posto se meni vrh 7 kuce nalazi na 24’ 17 onda tu uticu I Algol I Capulus( Capulus najjace) ali I Zaurak…majko mila? troduplo zlo:P Koliko da uzmem u obzir ove dve pored algola…
Ne znam koliko je Agena vazna zvezda,ne znam o njoj nista sem par recenica sa neta, verovatno nije toliko nevazna ako je u konjukciji sa ASC ali meni se ponekad cini da sam stvarno rodjena pod srecnom zvezdom…mnogo sam se puta nasla u naizgled bezizlaznim situacijama I cesto sam dizala ruke od svega I svaki put kad bih digla ruke izvukla bih se…uglavnom bez posledica.
Inace I Pluton mi je na ASC pa se nadam da malo ublazava dejstvo Algola :P

Karta
http://img85.imageshack.us/my.php?image=mojamalakartadi8.png

Ma, našalila sam se za zavodnicu :lol: mada Algol može da ima i tu simboliku (ali naravno nije nikad sve crno-belo)

Molila bih te da mi opet pojasnis moj Algol, (to si mi malo pocela pre jedno godinu :) )

Meni taj Algol zagorca zivot
U 7 kuci , pravi konjukciju sa JU 24tau58, i sekstile sa MO 23pis46 (5 kuca) i SO 24can05 i ME 25cano8 (u 9 kuci)

Dok mi je kod cerkice u konjukciji sa ASC 27tau43 i pravi kvadrat sa SA 23leo50 (4 kuca) i 120 sa SU 21cap53 i ME 25cap09 (9 kuca)

Kod ex muza je u 7 kuci pravi kvadrat sa marsom 23leo40 (10 kuca) i opoziciju sa neptunom 24sco08 (u 1 kuci)

Hvala unapred

Mora se gledati sve u kontekstu celog horoskopa, odnosno ako ti je Jupiter na Algolu bitno je čega je Jupiter vladar i slične stvari.

Ja ne bih za početak mnogo uzimala u obzir ostale aspekte sa Algolom (naročito ako su šireg orbisa od 1-2 stepena), najbitnije su konjunkcije sa Asc-om i ličnim planetama.

Mora se gledati sve u kontekstu celog horoskopa, odnosno ako ti je Jupiter na Algolu bitno je čega je Jupiter vladar i slične stvari.

Ja ne bih za početak mnogo uzimala u obzir ostale aspekte sa Algolom (naročito ako su šireg orbisa od 1-2 stepena), najbitnije su konjunkcije sa Asc-om i ličnim planetama.

Hvala Elle_77, znaci nema mi srece u ljubavi :)

joooooooooooj ljudi vi ovdje ali ne samo ovdje pričate stalno o tome Algolu, pa na nebu ima i ljepših zvijezda od ove. Što se opterećujete toliko sa time.

Ima mnogo lepsih, ali ljudi gledaju samo na to koje zvezde im mogu "doneti zlo" , da bi znali kako da ublaze posledice, a kada lepe zvezde "uticu" , pa to je samo dobro, tu nema nista lose, nemas se cega plasiti, nego se samo prepustiti sreci :D;)

Samo mi reci odakle ti taj zaključak ... Ja to nisam rekla, niti sam analizirala tvoj ljubavni život. :D

Pa na osnovu 7 kuce, jupitera0algola, :confused: i VE90UR, :confused:
A sta ti mislis, ima li mogucnosti za kakvu analizu mog ljubavnog zivota :confused::roll::D;)
pa barem kracu ;):D:)

U svakom slucaju-Hvala ti za bilo kakvu "rec" o meni i mojoj nat chart:mrgreen::heart:

TamaraChart-1.gif

Back