Fiksne zvezde

Meni se na asc nalazi fiksna zvijezda anatares, a procitala sam da se jos zove i srce skorpiona . Da li to znaci da ima marsovu prirodu i da li je dobra ili losa posto je na asc ?

Daje ti neke priviligeje u smislu bogatstva i omiljenosti u drustvu, mozda slavu, sve zavisi od ostalih aspekata u karti, neko blagostanje, novac, mozda ne bas bogatstvo ali ti olaksava zaradu i dobijanje novca, ali ima i pad jer sve to kratko traje. Ovo bi bila priroda Jupitera kad je Antares na asc, a takodje i Urana[nagli dobici, nagli gubici], i posto ima prirodu i Saturna, znaci da moze da ti donese lazni osecaj da ti blagostanje [novac itd] pada s neba [Jupiter] pa da se onda rasipas jer mislis da imas tu neiscrpnu srecu sto se tice blagostanja [Jupiter] i onda se energija te srece jednog dana istrosi jer je "silujes" i previse se oslanjas na nju i gurne te u siromastvo [Saturn]
Saturn trazi stednju, skromnost i stalni obrt sredstava, i takodje stalni rad i neopustanje u vezi novca, vise izvora prihoda, investicije, novac ne sme da se uzme i da se baci, mora stalno da se "okrece", skuplja i stedi i ne sme da se rasipa beskorisno.

Uf, a taman sam se malo utesila da uticaj algola ne mora biti poguban... Znam da se ne treba lazno tesiti, ali verovatno sam se uplasila te konjukcije algola sa vrhom seste kuce, da mi je trebalo da procitam tako nesto... Sta da radim kada sam prilicno opterecena pitanjem zdravlja, jer malo malo pa cujem grozne stvari o ljudima koje poznajem i o onima koje ne poznajem. No, kanda treba biti svestan svojih slabih tacaka i redovno ih kontrolisati.
Inace i Regulus mi je u konjukciji sa vrhom devete kuce (ako su dozvoljena 2 stepena), Sirius u konjukciji sa Saturnom u VII kuci, a Antares sa Neptunom u XII kuci.
Da li neko zna sta bi znacila konjukcija Regulusa sa vrhom osme kuce (da li to bila onemogucena regeneracija)?

Uf, a taman sam se malo utesila da uticaj algola ne mora biti poguban... Znam da se ne treba lazno tesiti, ali verovatno sam se uplasila te konjukcije algola sa vrhom seste kuce, da mi je trebalo da procitam tako nesto... Sta da radim kada sam prilicno opterecena pitanjem zdravlja, jer malo malo pa cujem grozne stvari o ljudima koje poznajem i o onima koje ne poznajem. No, kanda treba biti svestan svojih slabih tacaka i redovno ih kontrolisati.
Inace i Regulus mi je u konjukciji sa vrhom osme kuce (ako su dozvoljena 2 stepena), Sirius u konjukciji sa Saturnom u VII kuci, a Antares sa Neptunom u XII kuci.
Da li neko zna sta bi znacila konjukcija Regulusa sa vrhom osme kuce (da li to bila onemogucena regeneracija)?

aspekte sporih planeta sa zvezdama treba uzeti sa rezervom, osim u nekim specificnim slucajevima. npr. ova konj. antaresa sa neptunom koji je tu, na istom stepenu nedeljama, mozda i mesecima. ako nemas sunce, asc, mesec... u ribama ovo ne mora doneti nesto znacajno. a tumacices iskljucivo u odnosu na to kojim natalnim poljem neptun vlada.

aspekte sporih planeta sa zvezdama treba uzeti sa rezervom, osim u nekim specificnim slucajevima. npr. ova konj. antaresa sa neptunom koji je tu, na istom stepenu nedeljama, mozda i mesecima. ako nemas sunce, asc, mesec... u ribama ovo ne mora doneti nesto znacajno. a tumacices iskljucivo u odnosu na to kojim natalnim poljem neptun vlada.

Pa u ribama mi je Jupiter u III kuci koji sa pomenutim Neptunom gradi kvadrat. Da li sada taj aspekt donosi nesto znacajno?

Imam i mladju sestru i mladjeg brata. Sto se komunikacije sa njima tice, sa sestrom je odlicna, ali sa bratom nikakva.

nisam rekla komunikaciju SA NJIMA, vec kratka putovanja, voznja, komunikacija, i komsiluk, naravno, i osnovna skola... tvoja komunikacija uopste. a 3. polje pripada onom ko se rodio neposredno nakon tebe, ne najmladjem od vas troje.
dakle, aspekat koji tumacimo se odnosi izmedju svega ostalog i na onoga ko se rodio neposredno nakon tebe.

nisam rekla komunikaciju SA NJIMA, vec kratka putovanja, voznja, komunikacija, i komsiluk, naravno, i osnovna skola... tvoja komunikacija uopste. a 3. polje pripada onom ko se rodio neposredno nakon tebe, ne najmladjem od vas troje.
dakle, aspekat koji tumacimo se odnosi izmedju svega ostalog i na onoga ko se rodio neposredno nakon tebe.

Znam da si mislila na komunikaciju uopste, ali ovu sam spomenula jer mi je znacajna.
Hvala na smernicama, ali mi jos uvek nije jasan uticaj Antaresa na te aspekte..

Znam da si mislila na komunikaciju uopste, ali ovu sam spomenula jer mi je znacajna.
Hvala na smernicama, ali mi jos uvek nije jasan uticaj Antaresa na te aspekte..
za odnos sa njima je najbolje da pogledas kako si ti predstavljena u njihovim natalnim horoskopima.
a sto se tice antaresa ne mogu ti dati nesto konkretnije o njegovom uticaju :-|

Ajde da malo ozivimo temu.Ima li ko od vas neku od planeta na Spici i sta vam je to donelo.Meni je egzaktno tu Sune,a orbis 2' ascedent.Pa ne znam sta mogu da ocekujem,posto jos uvek nisam primetila neki poseban uticaj.Mada mi mnogi kazu da 'delujem kao da sam rodjena pod srecnom zvezdom' sto Spika upravo i jeste.

Hej i moj Merkur je u konjukciji sa Regalusom pa sam malo istrazivala..Uglavnom za njega kazu da je nekada marsove a nekada jupiterove prirode, tj. moze da te digne u zvijezde, ali i da te svali u blato..

-Sa Suncem nosi moć, autoritet, počasti i bogatstvo ali uz neprilike, bolesti i groznice, snažan uticaj na neprijatelje, dobrobit retko.

-Sa Merkurom opisuje poštenje, pravičnost, omiljenost, slavu i dobit od visokog položaja...

Ali stoji i to da sve pocasti i slavu odnese u godini Marsa.

A na 18°lava ne znam da ima ikakva zvijezda nekretnica.

Sto ste isprepadali ljude s Algolom?

Evo clanak:http://www.yasminboland.com/saraswatistar.htm

"Algol je najnerazumljenija fiksna zvezda, direkto je povezana sa energijom Boginje (sveti zenski bozanski pricnip). Ako pretrazite internet nacicete se u bezdanu jada. Ne trebate se plasiti!"

Meduza odgovara boginji Sarasvati u Indijskom panteonu, boginji znanja, nauke, umetnosti...

Jonathan Cainer: U legendi Persus ubija meduzu, ponosno drzeci njenu glavu. Meduzu koja je nekad bila sinonim za "suverenu zensku mudrost".

"Algol utelotvoruje sve cega se muskarci boje u zenskom principu" - Bernadette Brady, ekspert za fiksne zvezde

U mitologiji zenski princip je satanizovan, pri prelasku sa matrijarhata na patrijarhat.
Citajte
http://www.planetpapers.com/Assets/2632.php

Ovo je suština kod tumačenja fiksnih zvezda :
Fiksne zvezde dobijaju na značaju samo preko vrlo bliske konjunkcije sa planetom ili vrhom neke kuće. Najbitnije za astrološku analizu su one prve veličine i najbliže ekliptici poput "kraljevskih zvezda" sa četiri nebeske strane: Aldebaran, Regulus, Antares i Fomalhaut.
Ovde bi još trebalo dodati - dobijaju na značaju preko bliske konjunkcije s nekom ličnom planetom jer je kod npr. transcendenata (krinka je to u jednom od prethodnih postova objasnila) uticaj diskutabilan, ako oni sami nisu istaknuti u natalu i ne vladaju ličnim planetama, Asc-om ili sl.
Hm, jesam li ga zakomplikovala pomalo ... ? :roll:

Po istom principu objašnjavala sam tumačenje Algola na temi Bikovi - istraživanje.

Nisam toliko upoznat sa indijskim panteonom, ali postoji odredjeno nerazumevanje mita o Perseju.

Prvo ipak treba naglasiti da podela na muske i zenske znake, muske i zenske principe u astrologiji nije bukvalna, vec simbolicka. Niti su svi muskarci aktivni i atlete niti su sve zene pasivne i krotke. Podele su tako imenovane jer se smatralao da su muskarci vise aktivni a zene vise pasivne i to pre svega u svojim fizickim sposbnostima. Npr. mnogo je vise muskaraca fizickih radnika, vojnika i sl. nego zena iz prostog razloga jer im gradja tela dozvoljava ispoljavanje vise fizicke energije i otuda je aktivnost vezana za muskarce a pasivnost za zene.
U modernom svetu mnogo je bitniji intelekt, a planeta koja ga predstavlja, Merkur, je bespolan, odnosno pol ne igra ulogu u jacini inteligencije, vec licne predispozicije i rad ulozen u svoje obrazovanje i sticanje raznih vestina. To je jedan od razloga zasto u modernom svetu, koji se sve manje oslanja na fizicku snagu, a sve vise na mentalnu, dolazi do izjednacavanja polova i taj trend bi trebao da se nastavi u buducnosti.

Sto se tice mita o Perseju on ne govori o spoljasnjoj borbi vec unutrasnjoj i odnosi se na sve osobe podjednako i muskarce i zene.
Meduza, odnosno Algol, predstavlja prirodu zelje, preterivanja, strasti koja mami i privlaci ali nas na kraju unistava, jer je njena sustinska priroda destruktivna.
Persej predstavlja heroja i pravdu, a njegov cin odsecanja meduzine glave predstavlja trenutak osobadjanja od strasti i sticanja slobode. Potom Persej koristi Meduzinu glavu da pobedi svoje protivnike.
Slicno izreci: “ Da bi pobedio druge, moras prvo da pobedis sebe.”

Ovaj proces je svojstven svim ljudima i prestavlja borbu protiv nasih strasti i destruktivnosti, podjednako vazi i za muskarce i za zene, ali godine pogresnog tumacenja su ga izvitoperile.

Ovaj proces je svojstven svim ljudima i prestavlja borbu protiv nasih strasti i destruktivnosti, podjednako vazi i za muskarce i za zene, ali godine pogresnog tumacenja su ga izvitoperile.

Postare sta zelis da kazes, da te opise znacenja uticaja fiksnih zvezda, koji su btw "pokupljeni" iz ranih izvora koji datiraju cak i od pre nekoliko hiljada godina, gledamo metaforicki a ne bukvalno?:)
Bas sam htela da kazem da je bas to najveca greska. Ima tu finesa i unutrasnje borbe i "desavanja" i vrlo stvarnih "spoljasnjih" fizickih desavanja i uticaja.
Pogledaj samo zivote i sudbine ljudi koji imaju u natalu istaknute neke znacajne fiksne zvezde a mozes da istrazis i ostale.
Jedan nas primer koji stvarno "bode oci" je Milja Vujanovic-Regulus.

Ovo je suština kod tumačenja fiksnih zvezda :

Ovde bi još trebalo dodati - dobijaju na značaju preko bliske konjunkcije s nekom ličnom planetom jer je kod npr. transcendenata (krinka je to u jednom od prethodnih postova objasnila) uticaj diskutabilan, ako oni sami nisu istaknuti u natalu i ne vladaju ličnim planetama, Asc-om ili sl.
Hm, jesam li ga zakomplikovala pomalo ... ? :roll:

Po istom principu objašnjavala sam tumačenje Algola na temi Bikovi - istraživanje.

Ma ja nekako naopako mislim da bas te spoljasnje planete Uran, Neptun i Pluton ukljucujuci i Jupitera i Saturna najvise i deluju, bas zato sto su spore, to sto su generacijske im ne umanjuje znacaj, a ni to sto su daleko i sto sporo tranzitiraju. S druge strane ako nesto jako deluje na sve ljude i na neke velike globalne dogadjaje, ratove, revolucije, katastrofe onda to nesto sigurno deluje jos jace u nasim natalima na nas pojedinacno.
Pa fiksne zvezde su jos dalje pa deluju, ali opet treba ozbiljno pretraziti natalnu kartu da bi se videlo kako i gde.
Ja sam sigurno protiv ovoga sto kaze postar da njihova znacenja shvatamo simbolicki kao unutrasnju borbu odnosno emotivna desavanja u nama a da zanemarimo njihov fizicki uticaj.

Back