FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Pozdrav, Imam problem sa hladnjakom imam multiplu 2004 god 1,6 bipower ,naime na novim hladnjacima u prdavavnicama sve je isto sem nosaca hladnjaka klime , kod mene se nosaci nalaze na uglovima hladnjaka. Da li je neko imao slican problem i da li zna gde mogu da najdem odgovarajuci hladnjak . Hvala

Zna li neko koja je temperatura termoprekidača na bipoweru kao da kasno pali ventilator pa nekad digne temperaturu predhodni vlasnik je menjao termoprekidač ali navodno ne zna koji je stavio neki kazu da je 85 stepeni a kod nekih 95 pa onda pali ventilator zna li ko?

Ne valja ti reostat na hladnjaku. Zato diye temperaturu i ukljucuje tek drugu brzinu vetilatora

jbg...izgleda da i mene to ceka....jesi li stavljao na papir koliko izdju delovi i obrade? Ja se sve nadam da mozda moze da se prodje samo sa gumicama ventila da mi nisu karike ali....izgledi nisu dobri:([/QUOP

Pa trebalo bi da se promeni gumice obavezno (ako menjas samo njih,onda ne mora da se skida glava i kostace te oko 70e) pa da se pogledaju karike i vodjice i sicevi ventila...majstor mi je rekao orijentaciono oko 200-250e sa rukom.:ok:

Pozdrav,
desilo mi se vec dva puta kada okrecem kola (malo brze :whistling:) da mi na tabli iskace upozorenje o niskom pritisku ulja u motoru, zamenio sam ulje pre 15ak dana i nivo je dobar (na maksimumu).
Ima li neko ideju sta mu je posto do poslednje promene ni pri manjim nivoima nisam imao ovaj problem, sipao sam ELF 10 - 40.....
Da li da ga opet menjam posle nepunih 2000 km ili.....mislim da li je to do ulja?

Proveri davac za ulje.

Pozdrav,
desilo mi se vec dva puta kada okrecem kola (malo brze :whistling:) da mi na tabli iskace upozorenje o niskom pritisku ulja u motoru, zamenio sam ulje pre 15ak dana i nivo je dobar (na maksimumu).
Ima li neko ideju sta mu je posto do poslednje promene ni pri manjim nivoima nisam imao ovaj problem, sipao sam ELF 10 - 40.....
Da li da ga opet menjam posle nepunih 2000 km ili.....mislim da li je to do ulja?

- - - - - - - - - -

Da li je neko sipao metan u Solunu?:think:

Pozz svima.....upravo dodjoh sa puta i samo da podelim sa svima nezadovoljstvo sa pumpe na Orlovaci....da li je moguce da u 1:30 nocu pritisak bude toliko los (oko 175-180 bara) nije mi cak ni upalio poslednju lampicu (koju obicno ugasi posle 5-6 km kad im je pritisak "dobar").
Pre toga nasuh pun u Krusevcu i gle cuda ugasio mi je poslednju lampu pred skretanje za Paracin 40-ak km a pri tom na pumpi je bilo dva vozila ispred mene.

Da ne pricam o pumpi u Cacku, tamo sam pri povratku pre dve tri nedelje presao i vise od 40 pre gasenja lampice......

Zanima me kakva su vasa iskustva, mislim mozda sam ja bas naleteo kad je los pritisak ali u zadnje vreme mi se to cesto desava, nisam ni jednom sipao a da je pritisak bio preko 200 do 210 maksimum, a secam se da je jedno vreme isao i do 240.

Pozz svima.....upravo dodjoh sa puta i samo da podelim sa svima nezadovoljstvo sa pumpe na Orlovaci....da li je moguce da u 1:30 nocu pritisak bude toliko los (oko 175-180 bara) nije mi cak ni upalio poslednju lampicu (koju obicno ugasi posle 5-6 km kad im je pritisak "dobar").
Pre toga nasuh pun u Krusevcu i gle cuda ugasio mi je poslednju lampu pred skretanje za Paracin 40-ak km a pri tom na pumpi je bilo dva vozila ispred mene.

Da ne pricam o pumpi u Cacku, tamo sam pri povratku pre dve tri nedelje presao i vise od 40 pre gasenja lampice......

Zanima me kakva su vasa iskustva, mislim mozda sam ja bas naleteo kad je los pritisak ali u zadnje vreme mi se to cesto desava, nisam ni jednom sipao a da je pritisak bio preko 200 do 210 maksimum, a secam se da je jedno vreme isao i do 240.

Koliko se secam na Orlovaci u toku noci pune gasom autobuse, slicno je i na Novom Beogradu a nemaju jake kompresore pa je i pritisak slab. Kad sa dobrim pritiskom sipam na NBG pumpi, sestu lampu gasi posle 10 km. Sa istim sipanjem u Cacku posle 40 km ugasi lampu, auto bolje vuce i manje trosi.

Koliko se secam na Orlovaci u toku noci pune gasom autobuse, slicno je i na Novom Beogradu a nemaju jake kompresore pa je i pritisak slab. Kad sa dobrim pritiskom sipam na NBG pumpi, sestu lampu gasi posle 10 km. Sa istim sipanjem u Cacku posle 40 km ugasi lampu, auto bolje vuce i manje trosi.

Ma kapiram Dule kad zabodes da sipas iza busa....ali dosao sam nigde nikog..bukvalno cekao dva tri minuta da covek dodje posto je slagao nesto po friziderima pa mu ja odmahnuh da zavrsi....zato sam i napomenuo da sam u Krusevcu sipao iza dva vozila...u svakom slucaju poenta je bila da vidim jesam li samo ja nezadovoljan pritiskom ili je to cesca pojava pa mozda i da se organizujemo i posaljemo par mailova ka Krio gasu kako bi malo regulisali pritiske na pumpama.... ali koliko vidim to prolazi i ljudi su se verovatno pomirili sa sudbinom.

Ljudi ja sam sipao metan na obe pumpe u Beogradu, Pancevu i u Cacku. Pumpe u Beogradu imaju veoma los pritisak, bez obzira kada sipate losiji je od Pancevackih i Cacanske.
Inace pitanje jedno imam problem sa lampicom AIRBAG ukljucena mi je neka iskustva, seme i tako to :D ako neko je imao slican problem ? ;)

:lol:
za BAKS KG postovani,
Multipla na TNG u rezimu gradske voznje na 100 predjenih km trosi od 12-15 L. Na otvorenom 9-10 L.
Multipla na CNG u rezimu gradske voznje na 100 predjenih km trosi od 7-9kg. Na otvorenom 4,4-5,5 kg.
Multipla Dizel 1,9 JTD u rezimu gradske voznje na 100 predjenih km trosi izmedju 8 - 9 L. Na otvorenom 6-7 L. dok 1,3 multijet 6L po gradu na otvoreno 4L.
Sto se tice odrzavanja malog I velikog servisa izmedju auta na TNG I CNG I Dizela je u korist TNG I CNG. Sa ovim mislim na ulje, filtere, zupcasti kais, rolere, spanere I vodenu pumpu.
Kod zamene seta kvacila tu je vec velika razlika jer kod TNG I CNG je korpa, lamella I druk lezaj, koj kostaju oko 6.500,00 din I u principu se menjaju na 70 000 km. dok kod dizela je
plivajuci zamajac koji kosta oko 60.000,00 din I menja se na oko 150 000 km. stim sto plivajuci zamajac mozete izbaciti a na njegovo mesto staviti korpu, lamelu I druk lezaj od Fiat MAREA
koji kosta oko 8 000,00 din I menja se na oko 70 000 km. a sve ostalo je isto kao na TNG, CNG I Dizel, osim sistema ubrizgavanja, gde Vam kod dizela ne treba nista za odrzavaje
na 100 000 km a kod TNG I CNG morate zameniti bar 2 puta svecice I kablove. Za sve nedoumice pisite na forumu, dacu Vam objasnjenje.
Dizel motori JTD 1,9 su jedni od najboljih dizel motora. Benzinski motori 1,6 na kojima su ugradjeni CNG I TNG uredjaji su zadovoljavajuceg kvaliteta I imaju jednu veliku manu morate ga
paziti od pregrejavanja.
:D lovatosrbija veoma iscrpan odgovor koji tražim. Ne mogu se nazvati članom ekipe, jer još nemam Multiplu ali sam pridruženi član jer ću je kupiti!
Mislim da je izbor pao na verziju sa TNG-om 75%.

Back