lovatosrbija
Početnik
- Poruka
- 5
liataj unazad ima tema o tom problemu
mi posedujemo 8 fiat multipli na CNG I sve iyduvne grane su nam varene za sada nemamo problema napominje da prelazimo dnevmo oko 200 km sa tim autima
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
liataj unazad ima tema o tom problemu
Racunao sam da se put od Beograda do npr Leptokarije uvacava za oko 60 km sa svracanjem na ovu pumpu, sto je prihvatljivo.
Veliki pozdrav za sve vozace ovog udobnog automombila .
Zamolio bih nekoga od vas vozaca (ako vam nije problem) da mi kaze prednosti i mane izmedju Multiple sa pogonom na metan,TNG i dizelasa?
U poslednje vreme pratim oglase i vecinom se pojavljuju dizelasi,pa posto bas nemam nekog iskustva sa vozilima ,sa pogonom na "dizel i metanom" zanima me kakvi su to motori i kakva je njihova potrosnja na 100km i koja kombinacija je najbolja od ponudjenih i sto se odrzavanja i potrosnje tice?
Unapred zahvalan na odgovoru .
SIPAO SAM NA NBGD-U METAN (TAMO GDE SE TANKUJU UGLAVNOM AUTOBUSI) U PRAZAN STALO REKORDNIH 27,3KG ,ALI ZATO NISAM STIGAO DO CENTRA VEC UGASILA JEDNU LAMPICU-KOJI PREVARANTI........DOSTA JE NEPRECIZAN MERAC PROTOKA...JBGA
Hvala na detaljnom obavestenju.za BAKS KG postovani,
Multipla na TNG u rezimu gradske voznje na 100 predjenih km trosi od 12-15 L. Na otvorenom 9-10 L.
Multipla na CNG u rezimu gradske voznje na 100 predjenih km trosi od 7-9kg. Na otvorenom 4,4-5,5 kg.
Multipla Dizel 1,9 JTD u rezimu gradske voznje na 100 predjenih km trosi izmedju 8 - 9 L. Na otvorenom 6-7 L. dok 1,3 multijet 6L po gradu na otvoreno 4L.
Sto se tice odrzavanja malog I velikog servisa izmedju auta na TNG I CNG I Dizela je u korist TNG I CNG. Sa ovim mislim na ulje, filtere, zupcasti kais, rolere, spanere I vodenu pumpu.
Kod zamene seta kvacila tu je vec velika razlika jer kod TNG I CNG je korpa, lamella I druk lezaj, koj kostaju oko 6.500,00 din I u principu se menjaju na 70 000 km. dok kod dizela je
plivajuci zamajac koji kosta oko 60.000,00 din I menja se na oko 150 000 km. stim sto plivajuci zamajac mozete izbaciti a na njegovo mesto staviti korpu, lamelu I druk lezaj od Fiat MAREA
koji kosta oko 8 000,00 din I menja se na oko 70 000 km. a sve ostalo je isto kao na TNG, CNG I Dizel, osim sistema ubrizgavanja, gde Vam kod dizela ne treba nista za odrzavaje
na 100 000 km a kod TNG I CNG morate zameniti bar 2 puta svecice I kablove. Za sve nedoumice pisite na forumu, dacu Vam objasnjenje.
Dizel motori JTD 1,9 su jedni od najboljih dizel motora. Benzinski motori 1,6 na kojima su ugradjeni CNG I TNG uredjaji su zadovoljavajuceg kvaliteta I imaju jednu veliku manu morate ga
paziti od pregrejavanja.
Drugari jedno pitanje.Sipao sam Seliniu 20k i nju trosi (do 4000km oko 0.7l a posle 1l na 2000km,pre toga je bila gold) pa me zanima da li bi nesto resio samo sa gumicama ili da menjam i karike?Ako neko zna kolika je to procedura u servisu(treba mi auto)?I naravno koliko je to trajan proces (koliko moze da se predje sa time).Hvala unapred.
Imam sličan prolem ( nisam još sipao seleniju 20k ) . Auto vuče lepo , potrošja metaa ( 4.5 / 6.2 ) . Nema nikakvog sivog dima na auspuhu . Savetuju me da promenim gumice ventila . Pa me interesuje da li ste nešto radili na autu ?
mogu da pohvalim svecice brisk silver-radjene su za cng i tng motore.cena prihvatljiva 500rsd kom.sto se tice kryogasa netociti na pumpi za autobuse uvek rekordno sipam 26-27kg a predjem isto kao i sa 22'23(uvek se trudim da budem prazan).pozzzzz
Ima negde u prethodnim postovima (potrazite citao sam) detaljan opis sta promeniti na sajli da ne puca vise...