FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

sramota jeste sta rade na orlovaci a i u pravu si sto se tice pumpi ja sam isao u bugarsku na more na teritoriji sofije koja ima manje stanovnika od beograda ima 42 metanske pumpe a bugari sem sto koriste metan iz gasovoda oni ga i proizvode od djubreta i pokosene trave i bolji je taj metan nego zemni.

Vuce,ponovo sam procitao sve sto si pisao od 10.08.2014. do danas o svom problemu sa centralnim zakljucavanjem i podizacima prednjih stakala na tvojoj multipli,kao i komentare i savete ostalih kolega i nije mi jasno zasto nisi do sada poslusao moj savet da pogledas ta dva izdvojena osiguraca koja sam ti opisao.
Kakva dijagnostika kakvi bakraci,sve sam to prosao i resio sam problem sam posto sam na internetu nasao komentar (ne secam se gde) da je covek isto pronasao ta dva osiguraca izvadio ih , nisu bili pregoreli,vratio ih i sve je proradilo.To sto se kod mene radi o diesel motoru a tvoj je bipower nema veze jet su obe multiple isto godiste,a elektro instalacija karoserije je indenticna.Ponavljam osiguraci 2 kom.su iznad papucice kvacila sa leve strane vise u kutijici na snopu kablova. Pozdrav i javi sta si uradio.

Vuce,ponovo sam procitao sve sto si pisao od 10.08.2014. do danas o svom problemu sa centralnim zakljucavanjem i podizacima prednjih stakala na tvojoj multipli,kao i komentare i savete ostalih kolega i nije mi jasno zasto nisi do sada poslusao moj savet da pogledas ta dva izdvojena osiguraca koja sam ti opisao.
Kakva dijagnostika kakvi bakraci,sve sam to prosao i resio sam problem sam posto sam na internetu nasao komentar (ne secam se gde) da je covek isto pronasao ta dva osiguraca izvadio ih , nisu bili pregoreli,vratio ih i sve je proradilo.To sto se kod mene radi o diesel motoru a tvoj je bipower nema veze jet su obe multiple isto godiste,a elektro instalacija karoserije je indenticna.Ponavljam osiguraci 2 kom.su iznad papucice kvacila sa leve strane vise u kutijici na snopu kablova. Pozdrav i javi sta si uradio.
Rešio sam problem nisam mogao ranije da odgovorim nisu ti osigurači bili u pitanju nego sijalica u zadnjem delu kabine:dash: klinci palili gasili i zaglavio prekidač i non stop pravio spoj i vukao struju dok je akumulator mogao da podnese napon za podizače i centralnu ono je radilo a na kraju nisam mogao ni da zaverglam sada je sve ok:klap:

Cao svima, poceo sam da imam problem sa jutarnjim prebacivanjem sa benzina na metan, promena svecica je dosta popravila stanje ali sam primetio da mi prvih par minuta radi na tri cilindra.
Proverom kablova ustanovio sam da mi prvi kabl od razvodnika probija (naravno otresla me struja kad sam pokusao da skinem kabl i proverim koji cilindar ne radi :sad2:).

Krenem da trazim kablove i nadjem Flash-ove za 3100 din, ujedno i jedina opcija koju sam mogao da kupim u nedelju a nahvalise ih kao jesu domaci ali su bas dobri....i ne kazem da su losi ali su malo siri od fabrickih pa na prvom od razvodnika (bas koji mi probija) nisam uspeo da ga zamenim vec sam morao da stavim stari koji mi se cinio dobar......ovo je bilo samo obavestenje ako neko bude menjao kablove.

E sad i pitanje posto zamena kablova nije donela nista znacajnije poboljsanje od zamene svecica malo pazljivije pregledah razvodnik i videh neke pukotine po plastici.. da li ovo utice na njegov rad ili mu to nista ne smeta?

Drago mi je sto si sam pronasao kvar a i mi ostali sada znamo sta jos moze da izazove ovaj kvar. A sada nesto sasvim drugo : Primetio sam da na ovom forumu uglavnom ucestvuju bipower-asi a nas dizelasa ima vrlo malo.Da li to znaci da se nase multiple manje kvare? Mene od skora pocinje nesto da muci jer nemam iskustva sa dizel motorima te stoga molim ako neko zna da mi odgovori .Naime dva puta mi se desilo sa razmakom od 20 dana da mi se motor iz cista mira sam ugasi u leru posle prvog paljenja kada je hladan.Odmah potom je ponovo upalio bez problema na pola kljuca i nastavio da radi bez problema.Kada mi se to prvi put desilo zamenio sam filter goriva i mislio sam da sam resio problem. Sada pre neki dan desilo se isto i sada neznam sta da preduzmem jer se navodno diesel motor nemoze ugasiti sam.Motor 1,9 jtd 85 kw je u izuzetnom stanju , suv nigde nista ne curi , mirno radi malo trosi.Posle zamene filtera goriva na autoputu Nis - Beograd - Nis trosio mi je pri 110 km/h 4,8 l/100 km , ranije 5,2 l/100 km. Hvalka unapred na savetu.

... Da se i ja priključim.

Pre 4 meseca sam kupio 1.9 JTD i uložio što se moralo. Zadovoljan sam i ne menjam auto u doglednoj budućnosti (jedino za drugu Multiplu). Pitanje. Priključio sam se na dijagnostiku i video da je skinuto 20k. To nije problem. Muči me to što mi protok goriva uvek stoji na nekom bezveze broju tipa 16l/100km, a troši sasvim normalno. Da li je neko skidajući kilometražu pobrkao lončiće u kompjuteru ili je u pitanju nešto drugo?

zdravo ja vozim fiat mutiplu 3 godine 1.9 jt 110 ks veoma sam zadovoljan sto se tice tog auta mala potrosnja a brzo ko metak po svijetu su ga nazvali najruznijeg auto svako ima svoj misljenje jer ko nije sjeo da vozi mutiplu nece znati sto nudi a nudi konfor veliki i sluzi me odlicno 2002 godiste zamjenio bi ga za novije 2005 godiste inace iz crne gore sam volio bi nedje da se nadjemo svi vlasnici fijata da napravimo skup i da se zna da fiat mutipla najdistveni primjerak od svih drugih automobila pozdrav

Pozdravljam sve multiplaše ja sam takođe već par godina ponošni vlasnik jtd verzije i nisam do sada imao nekih većih tegoba osim onog redovnog. Elem duže vreme pokušavam da nabavim dasku za gepek tj. policu jer je njegova bila u užasnom stanju ali mi ne uspeva, da li neko od vas zna gde bi se moglo to pribaviti, polovna naravno radi se o plavom enterieru pa eto hvala u napred,.....

Pozdravljam sve multiplaše ja sam takođe već par godina ponošni vlasnik jtd verzije i nisam do sada imao nekih većih tegoba osim onog redovnog. Elem duže vreme pokušavam da nabavim dasku za gepek tj. policu jer je njegova bila u užasnom stanju ali mi ne uspeva, da li neko od vas zna gde bi se moglo to pribaviti, polovna naravno radi se o plavom enterieru pa eto hvala u napred,.....

Imama zadnju policu u sivoj boji pa ako ti odgovara

Pozdrav svima,

sa Multiplom BIpower sam sa punim rezervoarom presao 537 kilometara!!! Prešao 537 km za 2500 din. Od toga 400 km autoputem i 137 km magistralom...

Bas lepo Dule, a gde si sipao metan?

Mene pre neki dan iznenadise na Orlovaci, pritisak je bio 225 bara. Ali kad sam proverio sa momcima koji rade ispalo je samo da sam bas natrcao odnosno nista nije poboljsano samo sam ubo pravo vreme posle mnogo sipanja (citaj nerviranja).

Bas lepo Dule, a gde si sipao metan?

Mene pre neki dan iznenadise na Orlovaci, pritisak je bio 225 bara. Ali kad sam proverio sa momcima koji rade ispalo je samo da sam bas natrcao odnosno nista nije poboljsano samo sam ubo pravo vreme posle mnogo sipanja (citaj nerviranja).

Sipao sam na Novom Beogradu. Dopunio sam od pola rezervoara do vrha. Cuo sam da su nabavili dodatni kompresor koji treba da ugrade.

Drugari jedno pitanje.Konacno sam promenio gumice ventila,predihtovao motor..itd.E sad,kada sam uzeo kola od majstora normalno je da je na satu pisalo 1:00...ajd ja namestim,posle prvog gasenja auta opet isto?Probam da zakljucam kola daljincem,nece,da upalim cd u kolima ,nece.Pali_gasi svasta ...ma nista.Posle jedno 10km voznje,cd se upali sam??Kada sam stao sve radi i zakljucavanje i sat se ne resetuje vise??Molim ako je neko imao slican problem da mi objasni o cemu se radi...hvala unapred.

Drugari jedno pitanje.Konacno sam promenio gumice ventila,predihtovao motor..itd.E sad,kada sam uzeo kola od majstora normalno je da je na satu pisalo 1:00...ajd ja namestim,posle prvog gasenja auta opet isto?Probam da zakljucam kola daljincem,nece,da upalim cd u kolima ,nece.Pali_gasi svasta ...ma nista.Posle jedno 10km voznje,cd se upali sam??Kada sam stao sve radi i zakljucavanje i sat se ne resetuje vise??Molim ako je neko imao slican problem da mi objasni o cemu se radi...hvala unapred.

Pozdrav Rajo, meni se nesto slicno desavalo ranije na kadetu zbog mase pa mozda da to da proveris ako su dirane kad si radio motor a i ako nisu kreni odatle.

Koliko su te izasle gumice i sredjivanje motora, i sata si sve radio?

dobar dan svima. ja sam ovde potpuno nova i nemam pojma kako stvari funkcionišu. ali kupili smo fiat multiplu 1.6 benzinac 2002,g i odmah ugradili gas i uradili veliki servis.. mnogo mi se svideo auto ali mi je nešto sumnjiva potrošnja. vidim to baš i nije retko. a ne znam ni šta da očekujem. pritom je uputstvo na italijanskom pa ništa ne razumemo. da li neko zna da li postoj prevod? i da li imate preporuku koliki akumulator tj. koje snage da uzmem pošto i to moramo menjati?

Back