FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Pozdrav, multiplisti! Da li mi možete reći kako se rešava problem napukle uizduvne grani na Multipli CNG? Vidim da ih prodavci polovnih delova nešto i nemaju, kao kod većine je to propalo (doduše zvao sam samo jednog iz Stare Pazove koji se najviše i reklamira), da li varenjem ili iapk kupovinom nove (300 EUR + 6000 DIN za ruke; Fiat Stojanov)? Svaki predlog je dobrodošao. Problem se pojavio kod mog drugara koji vozi takvu multiplu, ja inačem vozim isti model ali jtd.

liataj unazad ima tema o tom problemu

EKO (2310365010)
Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής Thessaloniki, Pylaia, Μακεδονία Θράκη 57001 GR (GPS: 40.55025, 22.98250)
Payment: Visa, MasterCard, Cash
nova pumpa otvorena u solunu detaljnije na cngprices.com
ove godine do mora i nazad samo na metanu

Veliki pozdrav Multiplistima. Iako sam se borila protiv (zbog spoljne ružnoće), ipak sam pre dve godine postala vlasnica (kredit još otpalćujem) Multiple BiPower 1.6 iz 2003. Nakon servisa carine i registracije, izašao me je negde oko 4000 eura. Posle 6 meseci besprekorne, udobne i komforne vožnje(što ga više voziš sve ti je manje ružan), metan koji sam s obzirom da sam iz subotice tankovala u Segedinu, je poćeo da luduje, pali gasi, pa smo auto oterali u najbliži ovlašćeni servis sa komp. programom za metan gas u Kiskunmajsi(Mađarska). Popravka je trajala 2 nedelje, a koštala je 450 eura, s obzirom da nam je prijatelj prevodio sa mađarskog, skoro 200 je bila dijagnostika dok nisu nasli sta mu je a 100 je kostao deo, koji ni majstor Mađar u Subotici ne razume šta je (nesto , ne dizna za metan nego nešto u vezi sa diznom??!). Nakon toga je auto odlično išao opet godinu dana ovog proleća je počela nova boljka, gubi snagu pri većim obrtajima, prebacuje sa gasa na benzin. Prebacimo ga ručno na benzin ne gasi se i ne pokazuje grešku na motoru, ali i dalje povremeno gubi snagu u toku vožnje, pa se pokrene i tako stalno. Nakon što sam na jedvite jade (uzbrdo, zamalo stao) izašla iz Bg, pri silasku sa Debeljačkog pukne remen. Promene mi oba (sva sreća ništa drugo) u servisu ka Mladenovcu, nastavim do Niša i vratim se do Subotice sve na benzinu, ali sa povremenim problemom gubljenja brzine, sad već i u gradskoj vožnj u 2-goj brzini. Pošto moj muž održava auto i urla kad god pomenem da nešto i dalje nije u redu, a s obzirom na servis od 450 e, od maja multiplu vozim samo na benzin, koji by the way guta!!!!
E sad, muž otišo na 2 meseca ja i dalje plaćam kredit, krajem februara i registraciju, rekli mi da jedini servis koji ima softver za BiPower ima u Bg(u Srbiji), rešila da probam da sredim auto jer ovako više ne ide.
Od dobrog auta, ja na kraju imama auto samo za gradsku vožnju, a i ona me skupo košta. Molim vas za informacije o servisima, dijagnostiku bilo šta :zima2::smrcka::ovca:

EKO (2310365010)
Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής Thessaloniki, Pylaia, Μακεδονία Θράκη 57001 GR (GPS: 40.55025, 22.98250)

Истина све! Исцимао сам пријатеља Грка из Солуна да зове пумпу и потврдио ми је да продају метан. Цена на дан 03.02.14. била 0.975€.

Онда немој да остављаш коментаре овде.

Nisam ni ostavio zbog ljubavi prema ovom automobilu, nego iz cudjenja, jednostavno ne mogu da pojmim kako se ovo nekom svidja.... Ok postujem ja ukuse, BMW vs Mercedes, Peugeot vs. Renault itd, ali breee fiat Multipla?? Ajde i bravo vs. brava, ali Multipla?

Toliko odvratan auto, pogotovo od napred gledan, to je toliko ruzno i odvratno, kao da auto ima "Daunov sindrom" kada bi to postojalo za automobile, ili kao da je auto ozracen "osiromasenim uranijumom i nuklearnom bombom" za npr Transformerse pa je tako nastao...

Veliki pozdrav za sve vozace ovog udobnog automombila .
Zamolio bih nekoga od vas vozaca (ako vam nije problem) da mi kaze prednosti i mane izmedju Multiple sa pogonom na metan,TNG i dizelasa?
U poslednje vreme pratim oglase i vecinom se pojavljuju dizelasi,pa posto bas nemam nekog iskustva sa vozilima ,sa pogonom na "dizel i metanom" zanima me kakvi su to motori i kakva je njihova potrosnja na 100km i koja kombinacija je najbolja od ponudjenih i sto se odrzavanja i potrosnje tice?
Unapred zahvalan na odgovoru .

Neki se žale na gubitak gasa(snage). Ja imam jednu JTD iz 2000 godine. Njoj bi se znala upalit ona crvena dizna na instrument tabli. Kaže meštar to je kod fiata normalno (naravno nema kompjuter za očitat grešku). Ja kod drugog a on kaže da mu izbaciva grešku potenciometra pedale gasa.
Našo drugi na oglasniku, i dogovorio da skinem svog i pročitam brojeve s njega kako bi prije slanja bili sigurni da dio odgovara.
Kad sam ga skinuo i vratio auto proradili(prima gas)

Postovana,
i moja Multipla je gubila snagu prilikom kretanja. Problem sam resio u jednom servisu u Beogradu, poslacu Vam na pp koji je to servis da ne bude reklama. Inace Multipla je jako povoljna za odrzavanje i do sada nisam imao nekih ozbiljnijih problema. Delove trapa remontujem, dizne povremeno cistim a sve ostalo je kao i kod drugih automobila.

Veliki pozdrav Multiplistima. Iako sam se borila protiv (zbog spoljne ružnoće), ipak sam pre dve godine postala vlasnica (kredit još otpalćujem) Multiple BiPower 1.6 iz 2003. Nakon servisa carine i registracije, izašao me je negde oko 4000 eura. Posle 6 meseci besprekorne, udobne i komforne vožnje(što ga više voziš sve ti je manje ružan), metan koji sam s obzirom da sam iz subotice tankovala u Segedinu, je poćeo da luduje, pali gasi, pa smo auto oterali u najbliži ovlašćeni servis sa komp. programom za metan gas u Kiskunmajsi(Mađarska). Popravka je trajala 2 nedelje, a koštala je 450 eura, s obzirom da nam je prijatelj prevodio sa mađarskog, skoro 200 je bila dijagnostika dok nisu nasli sta mu je a 100 je kostao deo, koji ni majstor Mađar u Subotici ne razume šta je (nesto , ne dizna za metan nego nešto u vezi sa diznom??!). Nakon toga je auto odlično išao opet godinu dana ovog proleća je počela nova boljka, gubi snagu pri većim obrtajima, prebacuje sa gasa na benzin. Prebacimo ga ručno na benzin ne gasi se i ne pokazuje grešku na motoru, ali i dalje povremeno gubi snagu u toku vožnje, pa se pokrene i tako stalno. Nakon što sam na jedvite jade (uzbrdo, zamalo stao) izašla iz Bg, pri silasku sa Debeljačkog pukne remen. Promene mi oba (sva sreća ništa drugo) u servisu ka Mladenovcu, nastavim do Niša i vratim se do Subotice sve na benzinu, ali sa povremenim problemom gubljenja brzine, sad već i u gradskoj vožnj u 2-goj brzini. Pošto moj muž održava auto i urla kad god pomenem da nešto i dalje nije u redu, a s obzirom na servis od 450 e, od maja multiplu vozim samo na benzin, koji by the way guta!!!!
E sad, muž otišo na 2 meseca ja i dalje plaćam kredit, krajem februara i registraciju, rekli mi da jedini servis koji ima softver za BiPower ima u Bg(u Srbiji), rešila da probam da sredim auto jer ovako više ne ide.
Od dobrog auta, ja na kraju imama auto samo za gradsku vožnju, a i ona me skupo košta. Molim vas za informacije o servisima, dijagnostiku bilo šta :zima2::smrcka::ovca:

kad god sipam kod njih a nikad do sada nisam sipao na mestu za autobuse, uvek mi se ugasi sesta lampica za gas pre nego sto predjem 10 kilometara koliko imam od pumpe do kuce.

SIPAO SAM NA NBGD-U METAN (TAMO GDE SE TANKUJU UGLAVNOM AUTOBUSI) U PRAZAN STALO REKORDNIH 27,3KG ,ALI ZATO NISAM STIGAO DO CENTRA VEC UGASILA JEDNU LAMPICU-KOJI PREVARANTI........DOSTA JE NEPRECIZAN MERAC PROTOKA...JBGA

Moje misljenje je BI power ako imas pumpu za CNG u mestu gde zivis. Preporuka je i jeftinije odrzavanje motora u odnosu na JTD, set kvacila je oko 8000 din, nemas plivajuci zamajac,nemas gumenu remenicu, koliko go d da je losa kompresija zimi ce uvek upaliti na benzin...
Multiple 1,6 benzin trose malo vise benzina a samim tim i TNG. Prednost metana je to sto je jeftin i na tome stedis pare na gorivu. Moja trosi oko 650 do 800 din po gradu u zavisnosti od guzve.

Veliki pozdrav za sve vozace ovog udobnog automombila .
Zamolio bih nekoga od vas vozaca (ako vam nije problem) da mi kaze prednosti i mane izmedju Multiple sa pogonom na metan,TNG i dizelasa?
U poslednje vreme pratim oglase i vecinom se pojavljuju dizelasi,pa posto bas nemam nekog iskustva sa vozilima ,sa pogonom na "dizel i metanom" zanima me kakvi su to motori i kakva je njihova potrosnja na 100km i koja kombinacija je najbolja od ponudjenih i sto se odrzavanja i potrosnje tice?
Unapred zahvalan na odgovoru .

Racunao sam da se put od Beograda do npr Leptokarije uvacava za oko 60 km sa svracanjem na ovu pumpu, sto je prihvatljivo.

EKO (2310365010)

Drugari,imao bih nekoliko pitanja za nekog ko se razume u ovaj auto.
Koje ulje sipati??Probao sam Seleniu gold,trosi a sada sam sipao Seleniu 20k i nju trosi ali interesantno je to da prva 4000 km potrosila mi je ispod litra a posle do 10000 km sam bogami dolio jos 3-4l??
Nemogu da sipam vise metana nego oko 18kg,da li je moguce da se treca boca zapusila ili sta vec?
Hvala unapred na odgovorima (ovo sam napisao kao laik tako da mi ne zamerite).

Drugari,imao bih nekoliko pitanja za nekog ko se razume u ovaj auto.
Koje ulje sipati??Probao sam Seleniu gold,trosi a sada sam sipao Seleniu 20k i nju trosi ali interesantno je to da prva 4000 km potrosila mi je ispod litra a posle do 10000 km sam bogami dolio jos 3-4l??
Nemogu da sipam vise metana nego oko 18kg,da li je moguce da se treca boca zapusila ili sta vec?
Hvala unapred na odgovorima (ovo sam napisao kao laik tako da mi ne zamerite).

Koje god ulje da sipas auto ce ti trositi.Mislim da ti je motor za zamenu,ne moze da trosi 3-4 l na 10000km.:dash:A sto se tice sipanja metana,otisao ti je najverovatnije elektromagnetni ventil na nekoj od boca.

Hvala na odgovoru, u medjuvremenu se pojavio drugi problem. Registracija auta uvezenog iz Nemacke 2012, sa fabri;ki ugradjenim metanom. Kupila ga od uvoznika, a oni ga registrovali na moje ime, imam carinsku listu i gomilu papira. Prosle godine registrovala predasjuci samo saobracajnu, sad mi traze potvrde, atest gasa????? Sta sad? U subotici ne rade ni atest za obican gas. Da li neko ima neke informacije, gde kako od koga i koliko kosta ta novina. Unapred hvala :worth:

mogu da pohvalim svecice brisk silver-radjene su za cng i tng motore.cena prihvatljiva 500rsd kom.sto se tice kryogasa netociti na pumpi za autobuse uvek rekordno sipam 26-27kg a predjem isto kao i sa 22'23(uvek se trudim da budem prazan).pozzzzz

Sa njima uvek neki problem, kad sipam u Pancevu za istu kolicinu gasa predjem mnogo vise. Nesto nije u redu.

Back