FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Da li iko ima iskustva sa problemom koji se meni pojavio na Multipmi BiPower 2008. Naime, desava se da automobil sam prebacuje sa metana na benzin i obratno. To se pocne desavati nakon 15 minuta voznje (verovatno kad se motor zagreje) i tako sam prebacuje po 100 puta metan - benzin- metan. Hvala.

promeni lamda sondu iznad izduvne grane

- - - - - - - - - -

Postovani ljubitelji MULTIPLA ,posto planiram ovih dana postanem vlasnik ovog kako neki kazu "ruznog auta"interesuje me da mi neko kaze nesto u vezi rada motora.Ovih dana sam gledao nekoliko automobila sa pogonom Benzin -Gas(sekventni) pa me zanimaju neke stvari kod njih: 1. da li neko od vas ima problema prilikom prvog startovanja motora tj:kad se prvi put upali motor on podigne rad motora na 2000 obrtaja da bi posle 20-25 sekundi sam smanjio taj ler gas na 800-1000 pa me zanima da li je to normalno kod njih ,posto do sada nisam imao iskustva Fijatovim automobilima?
Unapred zahvalan na odgovoru
otiso ti usis ili grotlo imas ga u kaludjericama u beogradu

I konacno stigao....

Sent from my SM-N9005 using Forum mobile app

Prilozi

• 1384943520858.jpg
    1384943520858.jpg
    25,2 KB · Pregleda: 15
Da li iko ima iskustva sa problemom koji se meni pojavio na Multipmi BiPower 2008. Naime, desava se da automobil sam prebacuje sa metana na benzin i obratno. To se pocne desavati nakon 15 minuta voznje (verovatno kad se motor zagreje) i tako sam prebacuje po 100 puta metan - benzin- metan. Hvala.[
Proveri ventile na bocama, kada jedan od njih rikne desava se taj problem. Mozes da proveris i kontakte na njima,znaju i oni da korodiraju ,pa ih ocisti i naprskaj VD-om. Ako ti to ne pomogne moras da ih zamenis. Pozz.:hvala:

promeni lamda sondu iznad izduvne grane

Svaka cast! Otkacio sam sondu i problemi su prestali, sad idem u potragu za novom sondom. Cudno je samo sto smo tu sondu menjali pre par meseci jer je kompjuter javljao da postoji greska sa tom sondom. Kad smo je zamenili nije se ugasila zuta lampica koja govori da nesto nije u redu sa motorom, a kompjuter vise ne javlja nikakvu gresku, pa moj majstor ne zna zasto lampica i dalje sija... Mozda kada je sada zamenimo po drugi put, mozda se ugasi i zuta lampica.

Postovani poznavaoci Multiplinih zavrzlama, Nakon sto sam uz pomoc odgovora na ovom forumu resio problem sa ludovanjem motora koji je non stop sam prebacivao metan/benzin/metan i po preporuci Papilonia zamenio Lambda sondu na izduvnoj grani, zuta lampica koja pokazuje gresku na motoru i dalje je nastavila da blinka. Citajuci razne forume kako da resetujem ECU, ostavio sam multiplu bez akumulatora 12 sati, ali je i posle toga isto blinkala. Prikljucili smo Multiplu nakon toga na kompjuter i on je pokazao gresku "ucenje rotofonike". Nakon istrazivanja raznih foruma nasao sam resenje: Tri puta za redom stisnuti gas do 5000 obrtaja i potom ugasiti pa upaliti automobil. To sam pokusavao desetak puta ali bez uspeha. Na kraju sam prebacio na benzin i isto to uradio i lampica se ugasila. Moje pitanje glasi: da li to sad znaci da je kompjuter ocitao kako motor treba da radi na bezninu, a ja ga uglavnom vozim na metanu, ili to nema veze. Plasi me da je on ocitao vrednosti "naucio rotofoniku" po benzinu, a meni treba po metanu i kako to da utvrdim> Hvala.
sq640.jpg
sq640.jpg

u maju sam kupila miltiplu jtd. sto se potrosnje tice, na otvorenom putu na oko 2000 obrtaja trosi 4,7l :D u gradu zzna da dogura i do 10l. za sada sam prezadovoljna i jos uvek zaljubljena kao i prvog dana :rumenko: jedino sto me zestoko nervira je sto cesto ne vidim pesaka koji na pesackom ide na desno, sakrije mi se izmedju levog vozacevog stakla i soferke, 2 sam do sada mogla da ubijem!

Postovani poznavaoci Multiplinih zavrzlama, Nakon sto sam uz pomoc odgovora na ovom forumu resio problem sa ludovanjem motora koji je non stop sam prebacivao metan/benzin/metan i po preporuci Papilonia zamenio Lambda sondu na izduvnoj grani, zuta lampica koja pokazuje gresku na motoru i dalje je nastavila da blinka. Citajuci razne forume kako da resetujem ECU, ostavio sam multiplu bez akumulatora 12 sati, ali je i posle toga isto blinkala. Prikljucili smo Multiplu nakon toga na kompjuter i on je pokazao gresku "ucenje rotofonike". Nakon istrazivanja raznih foruma nasao sam resenje: Tri puta za redom stisnuti gas do 5000 obrtaja i potom ugasiti pa upaliti automobil. To sam pokusavao desetak puta ali bez uspeha. Na kraju sam prebacio na benzin i isto to uradio i lampica se ugasila. Moje pitanje glasi: da li to sad znaci da je kompjuter ocitao kako motor treba da radi na bezninu, a ja ga uglavnom vozim na metanu, ili to nema veze. Plasi me da je on ocitao vrednosti "naucio rotofoniku" po benzinu, a meni treba po metanu i kako to da utvrdim> Hvala.Pogledajte prilog 313192Pogledajte prilog 313192

evo ovako mi u cacku imamo auto garant koji prodaje fiate i servisira iste.oni jedini imaju program od multiple bipower i to treba da vidis nisam procitao odakle si ali ovako.
odes do ovlascenog servisa kao sto je u cacku auto garant u preljini i lepo kazes prikljucite mi auto na dijagnostiku i vratite mi parametre metana na fabricko stanje.uradis to i miran.pozdrav mico cacak.zovni me na 063444170 ako ti nesto nije jasno tu sam za svaku pomoc.

Da li iko ima iskustva sa problemom koji se meni pojavio na Multipmi BiPower 2008. Naime, desava se da automobil sam prebacuje sa metana na benzin i obratno. To se pocne desavati nakon 15 minuta voznje (verovatno kad se motor zagreje) i tako sam prebacuje po 100 puta metan - benzin- metan. Hvala.[
Proveri ventile na bocama, kada jedan od njih rikne desava se taj problem. Mozes da proveris i kontakte na njima,znaju i oni da korodiraju ,pa ih ocisti i naprskaj VD-om. Ako ti to ne pomogne moras da ih zamenis. Pozz.:hvala:

ista stvar promeni lamda sondu i resices problem ali gornju na izduvnoj grani,i nek ti poniste grasku na kompjuteru ako cekira na instument tabli.

dragi korisnici fiata multiple moje misljenje da je ovo jedan sjajan auto ali pojavio mi se jedan problem imam fiata multiplu 1.6 16 v g power znaci na gas u pocetku malo je bio na leru i gasu onako ljuljao je auto a onda se to sver vise pogorsavalo da li neko ima ideju video sam neki klip[ kako cisati dizne sa necim neki tip u italiji ali neznam cime ako nweko moze da pomogne hvala.

Otvorena CNG pumpa u Zrenjaninu!!!!

Cena gasa 95 din/kg

Ko koci otvaranje tih pumpi nije mi jasno!
Znaci Zrenjanin moze da dobije pumpu ali Novi Sad koji je drugi grad u Srbiji ne moze???
Sad ce novosadjani prelaziti 90-95 km da bi sipali u drugom gradu. Sramota.:evil:
@alence
Fabricki gas je bolja stvar od ovog koji mi ugradimo u servisu jer tu je verovatno i motor malko druge konstrukcije i cesto se i vidi da postoji razlika u kw tj snazi motora u saobracajnoj dozvoli.
Postoji problem odrzavanja kod nas jer nista nije vecito a italijani ugradjuju neke uredjaje za koje neki od nas nikad nisu ni culu kao npr. Tartarini za kog delova nema i onda obicno budes prinudjen da cupas taj uredjaj napolje i da ugradis novi.

Pozdrav svim ljubiteljima Multiple, a pogotovu Bipower. Vlasnik sam druge po redu, jer prva ceka sudbinu carine! Naime, carinski prekrsaj prilikom uvoza 2010., ja treći vlasnik, i normalno u našoj državi, ja kriv. E ako neko ima ideju sta i kako neka pomaže! Kod druge problem sa ler gasom na metanu! Gasi se. Ponekad ne, ali u 95 % slučajeva se ugasi! Dijagnostika kaže step motor-menjano i nije, zatim lambda sonda gornja-menjano i nije! Muka mi je više! Pomoć, pozdrav, Hvala.

Pozdrav svim ljubiteljima Multiple, a pogotovu Bipower. Vlasnik sam druge po redu, jer prva ceka sudbinu carine! Naime, carinski prekrsaj prilikom uvoza 2010., ja treći vlasnik, i normalno u našoj državi, ja kriv. E ako neko ima ideju sta i kako neka pomaže! Kod druge problem sa ler gasom na metanu! Gasi se. Ponekad ne, ali u 95 % slučajeva se ugasi! Dijagnostika kaže step motor-menjano i nije, zatim lambda sonda gornja-menjano i nije! Muka mi je više! Pomoć, pozdrav, Hvala.

Ocisti strujne kontakte koji su na bocama dole ispod automobila. To je bilo jednom mom prijatelju. Gasio mu se na leru, a pogotovo u krivini kada servo povuce struju.

Ko koci otvaranje tih pumpi nije mi jasno!
Znaci Zrenjanin moze da dobije pumpu ali Novi Sad koji je drugi grad u Srbiji ne moze???
Sad ce novosadjani prelaziti 90-95 km da bi sipali u drugom gradu. Sramota.:evil:
@alence
Fabricki gas je bolja stvar od ovog koji mi ugradimo u servisu jer tu je verovatno i motor malko druge konstrukcije i cesto se i vidi da postoji razlika u kw tj snazi motora u saobracajnoj dozvoli.
Postoji problem odrzavanja kod nas jer nista nije vecito a italijani ugradjuju neke uredjaje za koje neki od nas nikad nisu ni culu kao npr. Tartarini za kog delova nema i onda obicno budes prinudjen da cupas taj uredjaj napolje i da ugradis novi.

sta kazes nema nigde ( otkud li onda kod mene ):lol:
daj ne lupaj vise vec si se nacisto iskompromitovao :sad2:
http://www.tartarinisrbija.com/inde...ent&task=category&sectionid=7&id=22&Itemid=42

Zdravo svima!
Nov sam na forumu i većinu postova sam pročitao i opet sam u dilemi. Odlučio sam se da napokon kupim Multiplu (zbog troje male dece prvenstveno) po mogućstvu do 2500e. Ako neko može da mi pomogne: uzeti JTD ili Bi-power?
Hvala unapred.
Inače nisam bio za Multiplu sve dok se u njoj nisam vozio, od tada sam oduševljen :)

Iznenadjen sam da si ovako ruzno opisao ova kola.Ponosan sam vlasnik ove Multiple od pre neki dan.Loopdemack gadno si se zajebao za ovaj auto.Auto je PERFEKTAN.Moj majstor ga je cekirao i zamisli od ulaganja nemam trenutno nista,jer je auto stvarno presao ,cak i manje od recenog,95366km.Auto je u top stanju,unutra kao nov,ne lupa,lepo radi.Prazadovoljan sam sa njom.Od svih Multipli koje sam gledao u zadnjih 3 meseca najbolja.Gledao sam i nagledao se svega i svacega.Prodavac je bio vise nego posten i korektan.On radi samo sa Multiplama,pa i sa delovima za njih. Sve sto je rekao je istina,pa cak i kilometraza iako nije imao servisnu.Ma sija ko tepsija.....A tebi Loopdemack zelim puno srece u daljem trazenju Multiple,ali posle ove svaka ce da ti bude groblje..

Pozdrav,
mozete li mi dati broj tog vaseg prodavca koji radi sa multiplama jer sam ja i moja tri sina zainteresovani za ovaj carobni auto,unapred hvala.

Dobro vece svima ja sam nov na ovom forumu iako sam ponosni vlasnik multiple 1.6 16 v bipower 2001.god. od novembra 2010.god.
Pocetkom decembra 2013 g.sam radio atest u Vinci i platio sam ga 15120din.Tako da vasa prica o bocama ne pije vodu,

Pozdrav

Pozdrav,
Da li mozes da mi pojasnis kako si sproveo celu proceduru. Da či ti je auto vec bio registrovan u trenutku atesta? Da li si imao papire od boca? Gde si isao i kako si atestirao? Ja zelim da kupim vozilo na metan, najverovatnije multiplu, pa me itekako zanima atest. Ako te ne mrzi, napisi nam, ima nas dosta koji bismo kupovali...

pozdrav kolege.. vlasnik sam Multiple vec godinu i po i prezadovoljan sam,, medjutim, imam problem sa servom pa se nadam da neko od vas (nas :D) zna resenje za moj problem :)
imam problem sa servom, kao da ne radi uvek, tesko okrecem volan i kada je auto u mestu, a i kada je u voznji.. do duse ne uvek, ali se dosta cesto desava, pa moram da motam kao da vozim FAP-a sto nije ni malo prijatno.. primetio sam da servo "proradi" kada mu dam veci gas, tj povecam obrtaje... da li moze problem da bude neko crevo ili ulje ? nisam isao kod mehanicara, hteo sam sa vama prvo da se posavetujem kako mi ne bi oni slozili neke price .. unapred zahvalan :)))

Pozdrav, multiplisti! Da li mi možete reći kako se rešava problem napukle uizduvne grani na Multipli CNG? Vidim da ih prodavci polovnih delova nešto i nemaju, kao kod većine je to propalo (doduše zvao sam samo jednog iz Stare Pazove koji se najviše i reklamira), da li varenjem ili iapk kupovinom nove (300 EUR + 6000 DIN za ruke; Fiat Stojanov)? Svaki predlog je dobrodošao. Problem se pojavio kod mog drugara koji vozi takvu multiplu, ja inačem vozim isti model ali jtd.

Back