FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Pozdrav svima... Merkam multiplu vec neko vreme, i to BI POWER, zbog metana naravno... Vidim taksisti masovno voze, neki kazu 400 neki 500 neki 600 din za 100 km, ali nisu oni bas merodavni posto je gradska voznja u pitanju... Gledao sam malo podatke i vidim da multiple 2001-2003 imaju 101-103 KS. Zanima me da li se ta snaga smanjije kada se vozi na metan? U stvari mene to zanima radi vucenja prikolice koja bi tezila oko 2- 2, 5 tone, pa sam hteo da kupim dzipa, medjutm multipla je po meni funkcionalnija, a putovalo bi se delimicno po brdovitim krajevima ( u pitanju je put od nemacke preko austrije i madjarske do beograda)... Prikolicu sam vukao sa kombijem koji je imao 76ks (ako se dobro secam) i nije bilo nekih problema... Gledao sam mape pumpi na metan i ima ih na tom potezu svuda, auto kao auto nije neka lepota ali je ogroman, tako da ih pored prikolice mogao iskoristiti i unutrasnji prostor ( zaboravio sam da napomenem da putujem sam)... OVaj autic + navigacija + frizidercic i putuj gde hoces :)
LAKY evo ti posten odgovor,posto se ja ipak druzim sa mojom multiplom vec dve godine i preko 190000 predjenih kilometara.Sve ona moze da vuce na metanu na pravcu i tu tvoju prikolicu od 2,5 tone ali kad dodjes na uzbrdicu moras ga cukniti na benzin da nebi opterecivao motor,i da ga nebi udavio, jer on na metanu .pise da ima 90 konja ali nema sigurno vise od 80 a na benzinu je sigurnih 103 konjica koji stvarno na uzbrdicama,skoce i lepo se osete.

Poslednja izmena:
Zdravo,
pocecu ovih dana od dizni. Zvao sam Pane Ag i tamo je cena 1000 din po dizni, navidno skine moje dizne pa stavi njegove i ako ima promena na bolje u radu motora tek onda cisti. Svecice sam zamenio, kablove i bombine nisam. Auto odlicno radi na leru i tokom voznje samo kada po hladnom vremenu ili prvi put ujutro prebacuje sa benzina na metan pocne da trokira (knedla) kao da mesa benzin i metan i ja mu dodam gas on kao proguta knedlu i onda radi normalno. Posle toga ga upalim 100 puta i vise se ne desava dok se motor ne ohladi.
Nije nista strasno samo me nervira.

Sa Lika pumpom nista,a ne verujem da ce u skorije vreme biti promena.
ilija sto ti je onolika prasina na multipli operi bre ono malo:D salim se naravno malo ,a sto se tice like kazu da nema dozvolu za prodaju metana ali mislim da i nemoze da je dobije jer urgiraju ovi iz cacka da je nikad i nedobije .metan je u cacku 88 din. a u bgdu 83 .ovih dana video sam da pripremaju kompresorsku stanicu na orlovaci i mislim da ce je uskoro i pustiti.dosta je i bilo tocenja metana u cacku ja na mojih 600 kila do 700 koliko trosim mesecno i nije mala razlika.

Dule sta bi sa diznama,Ovih dana sam cuo od coveka kad ima 3 crte na multipli metana super mu radi kad je napuni odnosno popuni sve crte to kaze ne da nece da radi lepo na leru nego trokira i na brzini,izgleda da je tu regulator pritiska otisao,najgore od svega sto nigde u srbiji nemamo nikakvu dijagnostiku za taj nas metanski uredjaj na multiplama,nemamo ni nikakva saznanja kako ocistiti neki filter na uredjaju ,jer neverujem da je metan bas toliko i cis da bi mogao da neprlja neki tamo filter koji niko nezna da kaze gde se nalazi ,a lako ga je skinuti i ocistiti ali niko to nece da napise.

Zdravo,
kod mene to ima veze sa spoljnjom temperaturom. Kada je bilo hladno trokirao je, sada kadaje toplo radi normalno. Kod mene je samo problem kada prebacuje sa benzina na metan i to prvi put u toku jednoga dana pohladnom vremenu ili kada se motor ohladi.
Pretpostavljam da je pri niskim temperaturama gas gusci pa verovatno teze prolazi kroz cevi regulatora...

jos nisam nista cackao a i ne vozim je svaki dan.

Poštovanje svima na forumu otvaram temu a ako je moguće i da osnujem klub ljubitelja i vozača FIATA MULTIPLE pa da razmenjujemo iskustva,i lepa i ružna,da vidimo šta koga muči,da pokusamo savetima nove kupce mulltiple da im damo do znanja šta voze.Da napravimo negde u nekom gradu skup multipli jer ipak mi vozimo kako svi kažu RUŽNA KOLA :hahaha:,a ustvari i neznaju kakvo je ono čudo od auta.Ja vozim multiplu BIPOWER na metan 1,6 16v sa njom sam od kupovine 25.1.2010 prešao preko 40000 km i nisam zadovoljan nimalo mogu vam reći već sam preprezadovoljannnnnnnnnnnnnnnnnnn :D

Ovo si ti, 100% :D

ilija sto ti je onolika prasina na multipli operi bre ono malo:D salim se naravno malo ,a sto se tice like kazu da nema dozvolu za prodaju metana ali mislim da i nemoze da je dobije jer urgiraju ovi iz cacka da je nikad i nedobije .metan je u cacku 88 din. a u bgdu 83 .ovih dana video sam da pripremaju kompresorsku stanicu na orlovaci i mislim da ce je uskoro i pustiti.dosta je i bilo tocenja metana u cacku ja na mojih 600 kila do 700 koliko trosim mesecno i nije mala razlika.
Isti dan je dobila detaljno pranje cekao sam ujaka da dodje da mi pozajmi pumpu za pranje,gde sme njishkica da ostane ne oprana :).Svrati kad budes prolazio da popijemo kafu.

Zdravo,
nasao sam boljku Multipli. Trokira kada prebacuje sa benzina na metan jer jedna dizna ima manju propusnu moc. Sto ce reci ovako: za isto vreme u odnosu na ostale tri propusti 20 posto manje goriva od ostalih. Najverovatnije cu morati da je promenim

Da li neko zna koliko kosta polovna dizna za metan?

ilija hvala na kafi al znas da nikad nisam sam uvek sam pun
Onda je pijemo na skupu.Shto je tvoja mezimica na prodaju?

Zdravo,
nasao sam boljku Multipli. Trokira kada prebacuje sa benzina na metan jer jedna dizna ima manju propusnu moc. Sto ce reci ovako: za isto vreme u odnosu na ostale tri propusti 20 posto manje goriva od ostalih. Najverovatnije cu morati da je promenim

Da li neko zna koliko kosta polovna dizna za metan?

Jesi probao sa ciscenjem dizni?Za cenu dizne se raspitaj po otpadima.

Pozdrav svima,
izgleda da sam resio problem trokiranja na Multipli. Dizne ociscene, cak i jedna koja je bila 20 % zapusena tako da ne moram da je menjam. Ranije mi je motor trokirao prilikom prvog paljenja kada prebaci sa benzina na metan a sada se to ne desava.

Zamenio sam i amortizer gepeka. Na otpadu su mi trazili 15 evra za polovan!!!!! Naravno, nisam kupio na otpadu a prodavnice nisu imale kao rezervni deo. Pronasao sam tehnicke karakteristike Multiplinog amortizera i utvrdio da se po karakteristikama (dužina amortizera, dužina klipnače i najvažnije sila koju amortizer moze da izdrzi) najviše poklapa sa amortizerom gepeka od Opel Omege karavan stari tip ili Opel Astra F karavan. Kupio sam od Omege za 900 din i postavio ga. Drzi gepek bez ikakvih problema.

Eto mozda nekom i koristi, u svakom slucaju ne moze da skodi.
I jedna opomena i savet za vlasnike Fiatovih prodavnica:
NABAVITE AMORTIZERE GEPEKA ZA MULTIPLU!!!!

Back