FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Nego da li neko ima problema sa zadnjim krajem? Evo sta se desava: na bilo kakvoj rupi ili neravnini na putu meni se ceo kraj pozadi trese, odnosno dobija nekakvu vibraciju vidim po zadnjim sedistima kako se drmaju levo-desno, i potom se prenese na prednji kraj, i posto kod nas u srbiji ne moes da povezes ni 100m puta bez ikakve izbocine ili ulegnuca meni je voznja kao da se vozim prugom :D Al salu na stranu da li je neko imao slican problem, i kako ga je otklonio? A samo da napomenem da su mi amortizeri dobri, i gume izbalansirane. Unapred hvala na pomoci!
To se drmaju i vibriraju oni nasloni za glavu na zadnjim sedistima.

Ja sipam metan u Pa na Lady pumpi, i auto mi trosi u proseku oko 5,2kg! Jednom sam sipao u Bg-u u kryo gasu i auto mi je digao potrosnju na 7kg, i losije radi! E sad da li trosi vise ili oni na pumpi klepaju, to za sada ostaje misterija, ali znam da cu od sad izbegavati Bg i sipati samo u Pa kad vec prolazim tuda. Za pumpu u CA ne znam nisam jos uvek bio. Toliko o tome od mene, pozz

Evo mojih iskustava: sipam na Krio gasu na Novom Beogradu i uvek mi digne potrosnju, sipam u Cacku potrosnja je oko 5 kg. Sipao sam i na Orlovaci pre neki dan. Prilikom sipanja pritisak im je bio jadnih 178 bara. Sipao sam 4 kg pa je onda dosao neki lik cini mi se da je zaduzen za CNG pumpu (strucno lice) koji je iskljucio sipanje otisao do kompresora i podigao pritisak na 205 bara. Sa tim pritiskom sipanja auto je trosio skoro kao kada sipam na pumpi u Cacku. Izgleda da je problem u pritisku utakanja. Na cacanskoj pumpi utacu metan pod pritiskom od 220 do 230 bara i kada uporedimo sa 178 bara izgleda da tu gubimo razliku u potrosnji.

Mogli bi da ih uslovimo da necemo sipati ako je pritisak ispod npr 210 bara.

Mislim i da je nizak pritisak i zbog toga sto radnike na tocenju metana mrzi da cesce ukljuce kompresor za podizanje pritiska, vec cekaju da pritisak padne pa da se kompresor sam ukljuci a oni za to vreme toce i toce i ako jos dodje i autobus....

Ja cu pokusati da im sledeci put zatrazim da podignu pritisak pa tek onda da mi sipaju. Jer cesto bude 178 bara na Krio gasu.

Da li je neko sipao metan u Krusevcu?

Ako samo otvaras auto na daljinac, moguce je da se nakupila prljavstina u bravici... za pocetak kupi wd-40 pa dobro nasprejaj tako da iz bravice izlazi prljavstina, da ispira prljavstinu. tako uradis pa ubacis kljuc i okreces ga levo-desno dok se ne razradi.

To ce ti pomoci ako je samo zaprljana brava...

Imao sam prob sa migavcima, naime desavalo se da ponekad rade, a ponekad samo jednom i stanu! Sve je ukazivalo na rucicu migavaca, posto se desavalo da kad je malo zezam oni se jave jos jedan put ilii prorade! Medjutim problem je bio u releju, on je zezao i gubio kontakt, a nalazi se direktno ispod plastike volana sa donje strane, tako da kada sam ja maltretirao rucku on je u stvari dobijao kontakt! Eto ako jos neko bude imao slicnih problema, neka uzme i to u obzir! Pozz

Kako si provalio da su ti neispravni senzori??? Kod majstora ili...??? Na mojoj multupli ne funkcionišu od kada sam je kupio. Sve što se dešava je pištanje od oko 10-ak sekundi kada ubacim u rikvec i posle prestane i ako se približavam prepreci više ne pište... šta to može da bude, senzori u braniku ili nešto drugo? Nisam bio kod majstora... Pozz

Poslednja izmena:
Kako si provalio da su ti neispravni senzori??? Kod majstora ili...??? Na mojoj multupli ne funkcionišu od kada sam je kupio. Sve što se dešava je pištanje od oko 10-ak sekundi kada ubacim u rikvec i posle prestane i ako se približavam prepreci više ne pište... šta to može da bude, senzori u braniku ili nešto drugo? Nisam bio kod majstora... Pozz

Uopste nisam siguran da li su ispravni ili ne, a po tome sto (i meni) pišti 10 sec po ubacivanju u rikverc pretpostavljam da su ispravni samo je prethodni vlasnik ko zna zasto zagitovao srednja dva pa "misle" da imaju prepreku ispred.

Uopste nisam siguran da li su ispravni ili ne, a po tome sto (i meni) pišti 10 sec po ubacivanju u rikverc pretpostavljam da su ispravni samo je prethodni vlasnik ko zna zasto zagitovao srednja dva pa "misle" da imaju prepreku ispred.

ako neradi jedan od sva cetiri nece ti raditi ni jedan i pojavljivace ti se samo taj zvuk od 10 sekundi znaci veza izmedju sva 4 treba da bude prava ,ako jedan ima neku prepreku nece ti raditi nijedan znaci sva cetiri moraju da funkcionisu da bi ti parking senzor radio.meni se desilo da me je covek u bgdu opalio otpozadi na semaforu dok sam stajao i bas u onaj u koji je udario pravio je prekid kad sam za 10 evra kupio na otpadu drugii promenio sve funcionise kako treba.sva sreca pa je bio jedan on ona dva u sredini ako su ti riknuli jedan od ona dva sa strane moras skidati ceo branik.

Evo mojih iskustava: sipam na Krio gasu na Novom Beogradu i uvek mi digne potrosnju, sipam u Cacku potrosnja je oko 5 kg. Sipao sam i na Orlovaci pre neki dan. Prilikom sipanja pritisak im je bio jadnih 178 bara. Sipao sam 4 kg pa je onda dosao neki lik cini mi se da je zaduzen za CNG pumpu (strucno lice) koji je iskljucio sipanje otisao do kompresora i podigao pritisak na 205 bara. Sa tim pritiskom sipanja auto je trosio skoro kao kada sipam na pumpi u Cacku. Izgleda da je problem u pritisku utakanja. Na cacanskoj pumpi utacu metan pod pritiskom od 220 do 230 bara i kada uporedimo sa 178 bara izgleda da tu gubimo razliku u potrosnji.

Mogli bi da ih uslovimo da necemo sipati ako je pritisak ispod npr 210 bara.

Mislim i da je nizak pritisak i zbog toga sto radnike na tocenju metana mrzi da cesce ukljuce kompresor za podizanje pritiska, vec cekaju da pritisak padne pa da se kompresor sam ukljuci a oni za to vreme toce i toce i ako jos dodje i autobus....

Ja cu pokusati da im sledeci put zatrazim da podignu pritisak pa tek onda da mi sipaju. Jer cesto bude 178 bara na Krio gasu.

Da li je neko sipao metan u Krusevcu?

sipao sam ja dva tri puta kad sam isao prema bugarskoj i turskoj i sve je to isto otprilike koliko sam ja zakljucio,a sto se tice orlovace ja sam pre neki dan posle autobusa sipao samo za 800 dinara a treba da stane bar 1300 dinara,netreba tociti kad vidis autobuse jer oni dosta pokupe vec izvucenog gasa u kompresorskoj stanici a ovi sto rade tamo kazu da je najbolje oko 10 ili 11 uvece tociti, al to vazi samo za one koji su u bgdu.kazu da je tad najbolji pritisak.bugari na pojedim stanicama imaju i do 250 bari i kad ti napune auto predje se bogami blizu 200 kilometara a nepomeri se nijedna crta,i predje auto sa njihovim punjenjem 650 kilometara.ko ide za grcku sa multiplom na more predlazem put preko grcke zato sto ga od sofije do bugarsko grcke granice ima gde oces,zadnja stanica je u petricu gradu na granici a ima ga i u blagoevgradu.paznja postujte ogranicenja po bugarskoj ima radara dosta.

Back