FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

dukiduledusko sta si uradio po pitanju trokiranja prilikom paljenja?kod mene katastrofa prvo paljenje kad prebaci na metan auto se odmah ugasi.palim na benzin cekam da se zagreje motor 3 crte min prebacim na metan malo trokira ali se neugasi auto.svako sledece paljenje dok je motor jos topao ide normalno.

Problem i dalje postoji. Uvek ga pre paljenja prebacim rucno na metan pa onda se ne ugasi vec kad pocne da trokira ja mu dodam gas. Preporuka je da preko zime prvo paljenje uvek malo duze radi na benzin zbog ventila u glavi motora.
Ne znam kada tebi prebaci sa benzina na metan, meni prebacuje posle 20 sekundi uvek bilo toplo ili hladno.

Kako je kod tebe?

Preporuceno je da ocistim metan dizne i zamenim svecice. Svecice sam zamenio jos letos kupio originalne u delti i bolje je palio. Ostaje da ocistim dizne za metan a ako ni to ne pomogne morace da se cacka isparivac, mada to nikako ne bih radio.

Gde sipas metan?

Planiram da ugradim TNG, zanima me da li mogu da se nabave boce koje bih smestio na mesto gde stoje metanske (kod onih koje imaju metan) čisto zbog kapaciteta i da ne zauzimam mesto rezervne gume ili nedaj bože gepeka? Gledao sam svoju multiplu odozdo i nisam primetio da ima mesta za boce! :o Verujem da je to na uštrb benzinskog rezervoara. Kolika je zapremina benzinskog rezervoara kod "metanki"? Ima li možda neko neko neku ideju za TNG bocu (osim rezervnog točka koji je zapremine 30-ak L)?

Planiram da ugradim TNG, zanima me da li mogu da se nabave boce koje bih smestio na mesto gde stoje metanske (kod onih koje imaju metan) čisto zbog kapaciteta i da ne zauzimam mesto rezervne gume ili nedaj bože gepeka? Gledao sam svoju multiplu odozdo i nisam primetio da ima mesta za boce! :o Verujem da je to na uštrb benzinskog rezervoara. Kolika je zapremina benzinskog rezervoara kod "metanki"? Ima li možda neko neko neku ideju za TNG bocu (osim rezervnog točka koji je zapremine 30-ak L)?

kad boce izdrzavaju metanskih preko 200 bari zasto bi ih skidao,kad je tng na 30 ili 40 bari a mozda nema ni toliko,pitaj nekog ko ugradjuje plin ali 100 posto mogu da prime plin cak mozes na otpadu da nadjes i cetvrtu da ugradis da bi ti sto vise plina stalo,covek je u bgdu to uradio i vec prelazi sa multiplom 650 000

regulator pritiska od metana nije predvidjen za ovolike minuse kao sto su ovih dana,meni se u toku voznje sam od sebe prebaci na benzin pa izbaci grsku i onda ga ugasim zagrejem na benzinu i ponisti se sama grska i nastavi na metenu,znaci palis ga na benzinu i obavezno karton napred na masku da se sto pre ugreje motor. meni nije postizao ni dve crte i to do beograda a 4 je radna temperetura,medjutim kad sam stavio karton za 5 minuta podigne 4 crte na leru.
A SAD EVO JEDNOG VAZNOG UPOZORENJA ZA SVE KOJI VOZE MULTIPLU NA METAN??????????????????????????????/ I OSTALE AUTE NA METAN
ZBOG VELIKOG ISPARAVANJA I PARE KOJA SE STVARA PRILIKOM SAGOREVANJA METANA U SREDNJEM LONCU MOZE DA VAM SE DESI DA VAM SVE PREGRADE ZALEDE ZATO STO OSTAJE VELIKA KOLICINA VODENE PARE I NAPRAVI SE CEP OD LEDA I NIKAD DA UPALIS AUTO DOK GA NEOTERAS NEGDE NA TOPLO ILI ISECES LONAC,ODNOSNO U GARAZU KOJE IMA.MOJA PREPURAKA UVECE GA GASITE NA BENZINU.

kad boce izdrzavaju metanskih preko 200 bari zasto bi ih skidao,kad je tng na 30 ili 40 bari a mozda nema ni toliko,pitaj nekog ko ugradjuje plin ali 100 posto mogu da prime plin cak mozes na otpadu da nadjes i cetvrtu da ugradis da bi ti sto vise plina stalo,covek je u bgdu to uradio i vec prelazi sa multiplom 650 000

Pozdrav,
ako imas Multiplu na benzin trebalo bi da imas prostora da ugradis boce za TNG ispod vozila. Poledaj na nekom autoplacu Multiplu G power odozdo, na njima su rezervoari za TNG fabricki odozdo. Ista pozicija boca kao kod metana. Poledaj na polovnimautomobilima oglas Multiple za 499 evra, prodaje se u delovima a u oglasu pise da ima TNG, mozda da kupis ceo sistem za TNG. Druga opcija je da ugradis bocu u gepek i da vise nemas prostor u prtljazniku.

pozdrav

Nemoj ni da pokusavas tako nesto jer postoji bitna razlika izmedju boca za cng i tng ato je BOCE ZA TNG IMAJU SIFON DO DNA CNG NEMAJU PA KAD BI I USPEO DA SIPAS TNG U NJIH MOGAO BI SAMO DO POLA DA IH ISPRAZNIS.Rezervoar za benzin je 38 lit.

sa zakasnjenjem tek sad vidim za nebojsu i dukidule...............kablovi su bitni kod zime mnogo sto se tice paljenja,meni je jedno jutro po vlaznom pre ovih snegova kad su bile kise nije hteo da sastavi nikako,a i bobina oce da baca ,otvoris haubu i pogledas sta se dogadja oko bobine,a po ovim mrazevima mi je ovih dana sam prebacivao cas na benzin cas na metan

Poslednja izmena:
E MOJ PAPILONI KASNO PISES,MANI SE UPRAVO TO DESILO.IMAO SAM MUKE ZIVE.AUTO NISAM MOGAO DA ODSLEPAM,CEKAO PRVI MANJI PLUS I TOPLOM VODOM GREJAO LONAC.JEDVA UPALIO .NEGO JEDNO PITANJE POSTO JE AUTO RADIO JEDNO POLA SATA NA LERU DOK NIJE OTOPIO TAJ LEDENI CEP,DA LI IMA NEKIH POSLEDICA-TJ. CINIMI SE DA JE SADA NEMIRNIJI NA LERU KAD JE PREBACEN NA METAN?

Pozdrav svima... Merkam multiplu vec neko vreme, i to BI POWER, zbog metana naravno... Vidim taksisti masovno voze, neki kazu 400 neki 500 neki 600 din za 100 km, ali nisu oni bas merodavni posto je gradska voznja u pitanju... Gledao sam malo podatke i vidim da multiple 2001-2003 imaju 101-103 KS. Zanima me da li se ta snaga smanjije kada se vozi na metan? U stvari mene to zanima radi vucenja prikolice koja bi tezila oko 2- 2, 5 tone, pa sam hteo da kupim dzipa, medjutm multipla je po meni funkcionalnija, a putovalo bi se delimicno po brdovitim krajevima ( u pitanju je put od nemacke preko austrije i madjarske do beograda)... Prikolicu sam vukao sa kombijem koji je imao 76ks (ako se dobro secam) i nije bilo nekih problema... Gledao sam mape pumpi na metan i ima ih na tom potezu svuda, auto kao auto nije neka lepota ali je ogroman, tako da ih pored prikolice mogao iskoristiti i unutrasnji prostor ( zaboravio sam da napomenem da putujem sam)... OVaj autic + navigacija + frizidercic i putuj gde hoces :)

Da li je neko cistio dizne za metan? Koji servis bi preporucili?

Imam i dalje problem kada upalim auto dok je hladan radi na benzin 20 sekundi i onda prebaci na metan i pocne da trokira pa mu ja dam malo gasa dok ne sastavi i onda radi normalno. Nista strasno ali me uzasno nervira i hocu to da resim pa da pocnem od dizni.

Nekad sam imao Kadeta sa plinom i isto mi se desavalo kada prilikom prebacivanja pomesa benzin i plin.

Kupujem dasku gepeka za Multiplu u plavoj boji ako neko ima da proda.

PAPILONI KAD OLISTA I OTOPLI,MOGLO BI DA PADNE NEKO OKUPLJANJE.POZZZZ

nebojsa 78 i ostali izvinjavam se tek sad palim komp posle 10 dana .ajde lepo da pocnemo dogovor i pripreme pa da napravimo negde skup multipli pa da malo zovnemo i tv stanice,da slika nase lepotane od auta,ja sam za svaki dogovor oko okupljanja i posto sam pokrenuo ovu temu na krstarici evo prihvatam sve sto vi predlozite a i predlazem neka bude prvo okupljanje u cacku jer svi imaju metana da natoce za povratak,naravno tu su pozvani i svi ostali koji voze multiple.samo nemoj negde da bude okupljanje u presevu ili subotici,ne zbog nacionalnosti nego zbog tocecih mesta metana.A ovim i koristim priliku da pozovem sve pripadnike svih nacionalnosti iz svih republika oko nas da se vidimo negde,druzimo ,razmenimo iskustva itd.itd.Ne samo da pisemo preko neta i foruma nego valja se okupiti negde.sve predloge mozete i dati na tel.063 444 170 mićo čačak

dukidule,gledaj ovako.prvo moras ocistiti dizne i to je u cacku 20 evra,neznam koliko je kod ostalih u bgdu je ista cena kod PATRIKA na bezaniji,neznam kad si menjao kablove,svecice i bobinu ali ja to kad sam uradio ovih dan auto susti i necuje se sem njegovih metanskih dizni kad dignes haubu.Pre svega toga proveri step motorcic na ususu al to moras negde oterati na dijagnostiku ko ima za multiplu program jer taj step motorcic i regulise ler na multipli.PRIMER .Meni kad je riknu pre skoro godinu dana gasio se auto na leru ili je samarao do 1500 ili 1700 obrtaja kad je on to hteo.Onda sam otisao na otpad i uzeo drugi usis ili kako ga neko naziva kompletan leptir i sve je se sredilo.I jos jedno nemozes da promenis samo step morcic nego ceo leptir,a kosta od 60 do 100 evra da imas orjentaciju

Back