FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Drugari imam nekoliko pitanja...
1. Da li staviti kablove BERU (3190din.) ili TESLA(2290din.) Zanima me koji su bolji, cena je cisto informativno.
2. Koje svecice.. NGK (500 din./kom.) ili BOSCH (880 din. garnitura)
3. Diskovi i plocice.. METELI (6900 din. komplet) ili VINTEX Nemacka (8800 din. komplet)
Hvala unapred..

Stigla masina...
568642
568643

Zar nije preko 100C tek kad prebaci na poslednju crticu(onaj podeok iznad isprekidane linije)?
Na par Fiata koje sam imao nije to baš bilo pouzdano, znači treba tačno merenje. Lako je moguće da imaš loš protok, što reče Igi, Probaj od besplatnog, dakle prvo vidi da li je dobro izluftiran, a ako jeste onda možeš probati sa nekim od sredstava za čišćenje sistema. Takođe hladnjak isperi, ali ne onim mitraljez priskalicama iz perionica jer ga mogu oštetiti.

Servis je uradjen pre par dana...mislim da je sipano 10W-40. Danas sam probao da ugasim klimu cim upali petu crticu, i nakon nekoliko sekundi se vrati na 4...
Što reče dugi probaj da izluftoras sistem ne košta te nista...pa isperi celi sistem hlađenja.. (posle moraš izvući sav zrak iz sistema ) pa pogledaj hladnjak u kakvom ti je stanju.. Nema tu neke filozofije kreni od tih jednostavnih stvari koje te ne koštaju ako je samo to što si opisao pa ako nije to onda ideš dalje..ali je verovatno nešto od toga..

Luftiranje svakako možeš sam. Ako se dobro sećam trebalo bi kod njega da blizu požarnog zida imaš crevo s točkićem. Treba ti rukavica da se ne bi ispekao. Upališ motor dok je topao i onda polako odvrneš točkić i pustiš dok lepo tečnost bez mehurića ne izlazi napolje. Onda zatvoriš, dospeš koliko treba i to je to. Kod nekih je osim toga bilo i na hladnjaku. Ako je to i kod tebe slučaj tu isto radiš kao i dole, samo posle onog prvog. Otvor za luftiranje na hlednjaku je uvek na njegovom vrhu, najčešće sa desne strane.

Kako se radi to "luftiranje" i ciscenje sistema hladjenja? Mogu li to sam ili moram u servis?
.. na crevima za hlađenje pogledaj.. Obično je na onim koji idi u kabinu i na hæadanjaku može da bude crni cepic koji se osvrće.. Nemoj da ti ga pritisak izbaci iz ruke da se opeces.. . A za čišćenje sistema imaš tekućinu koju naspes Rediator & Block Flush uputstvo ti piše na njoj.

.. na crevima za hlađenje pogledaj.. Obično je na onim koji idi u kabinu i na hæadanjaku može da bude crni cepic koji se osvrće.. Nemoj da ti ga pritisak izbaci iz ruke da se opeces.. . A za čišćenje sistema imaš tekućinu koju naspes Rediator & Block Flush uputstvo ti piše na njoj.
Nasao sam mali cepic na hladnjaku...
574478
Na ulaznim crevima, ka malom hladnjaku nema nista...
574479

Back