FIAT MULTIPLA-ljubitelji i vozači

Pozdrav svima!
Ja samo od nedavno vlasnik jedne Multiple, 2002. godiste, uvezena iz Nemacke, naravno na metan.
Prvi utisci, osim sto mi je bio antipatican spolja, bili su da je auto fenomenalan. Pregledan, lak za voznju, komotan, prostran... i naravno, ekonomican jer sa 450 din. predjem 100km.
E a onda se ugasio na semaforu, sam od sebe, i vec drugi dan majstor ne moze da mu nadje kvar. Poludeo sam!
Kaze da je nesto sa strujom jer mehanika super radi, radio sam mu i veliki servis, menjao brdo stvari od napred iako nisam morao, imam nov akumulator... nisam pametan, kaze i kad se prikopca na fiatovu dijagnostiku da ne prijavljuje kvar, a on i dalje samo vergla bez da upali. Da li je neko imao slican problem tj. da li vi iskusniji vozaci Multipli znate sta bi moglo da bude? Postoji li neka elektronska fora koja mu je slaba tacka iz vaseg iskustva?
Bas sam se smorio jer je radilo sve super.

Pozdrav svima!
Ja samo od nedavno vlasnik jedne Multiple, 2002. godiste, uvezena iz Nemacke, naravno na metan.
Prvi utisci, osim sto mi je bio antipatican spolja, bili su da je auto fenomenalan. Pregledan, lak za voznju, komotan, prostran... i naravno, ekonomican jer sa 450 din. predjem 100km.
E a onda se ugasio na semaforu, sam od sebe, i vec drugi dan majstor ne moze da mu nadje kvar. Poludeo sam!
Kaze da je nesto sa strujom jer mehanika super radi, radio sam mu i veliki servis, menjao brdo stvari od napred iako nisam morao, imam nov akumulator... nisam pametan, kaze i kad se prikopca na fiatovu dijagnostiku da ne prijavljuje kvar, a on i dalje samo vergla bez da upali. Da li je neko imao slican problem tj. da li vi iskusniji vozaci Multipli znate sta bi moglo da bude? Postoji li neka elektronska fora koja mu je slaba tacka iz vaseg iskustva?
Bas sam se smorio jer je radilo sve super.

Ne radi ni na benzinu ni na metanu?

ovo je prvi automobil koga volim... imao sam ih 20-ak, od keceva do bmw-a .... ali multipla.... ko se provoza samnom, kaze- to su mi sledeca kola...
2001g, iz nemacke, imam ga 2 meseca. zamenio sam mu trap za 70-ak eur, i cekaju me jos dizne...valjda.. kad ga upalim, malo trokira na benzinu na leru, al kad ga prebaci na metan, obavezno mi se gasi. tako nekoliko puta, pa ga malo duze drzim na benzinu, al i dalje mi ler na metanu pravi problem... neko nesto zna? ako su dizne, neko zna nekog pouzdanog majstora, kao i cene? (bg)
inace mi na otvorenom, pri brzini ne vecoj od 90 km/h, trosi tacno 4,5 kg, dok u gradu trosi 7 kg. jel to u redu?

Samo da se pohvalim kad ste vec spomenuli potrosnju - za 1900 dingera natocio metan u BGu i presao sam 420km sa klimom, 100-110km/h na autoputu, do Budimpeste i tamo po gradu dok nisam nasao MOL pumpu gde toce metan.
Znaci potrosnja ravna upaljacu. A o komforu u voznji da ne govorimo. Lak, pregledan, ne cuje se po madjarskom autoputu - jezdi.
Da ga ne ureknem jer mi je uterao strah u kosti kad je riknuo komp ali posle zamene istog i izuvanja od 150e nemam reci kako zahvalan auto vozim!

Pozdrav svima,
kratak opis pumpe sa CNG u Kumanovu. Pumpa se nalazi na pravcu ka Srbiji to jest kada idete iz Srbije pumpa je sa leve strane auto puta odmah pored nadvoznjaka pa kada dodjete do nadvoznjaka gde je iskljucenje za Kumanovo iskljucite se desno predjete preko auto puta i dolazite na pumpu, povratak na isti pravac obrnutim redosledom. Metan je 62 denara, jedan evro je 60 denara. Pritisak je bio 210 bara sa povremenim padovima ali se je pritisak brzo rastao pa sam u prazan rezervoar sipao 24 kg metana. Nakon ovog sipanja auto je zivnuo, kvalitet je dobar. U povratku sam sipao 23 kg jer je pritisak varirao i sa brzinom od 140 km/h a negde i 150 na auto putevima sam presao tacno 400 km sto je odlicno s obzirom na brzinu. Kad sam dosao u Beograd na Krio gasu sam u potpuno prazan rezervoar sipao 24,5 kg jer je pritisak bio izmedju 189 i 209 bara. Na moje pitanje zasto pritisak nije konstantan radnik na pumpi mi je rekao da imaju samo jedan kompresor a da su potrebna dva za konstantan pritisak. Nema naznaka da ce se kupiti jos jedan kompresor.

Nisam skoro sipao na Orlovaci pa ne znam kakav je tamo pritisak.

Auto mi stuca na metanu, narocito se primecuje dok je auto na leru, a cesto se desi da se ugasi jer smanji broj obrtaja. Na benzinu normalno radi. Zamenio sam bombinu i svecice.
Da li je neko imao slican problem? Da li neko ima predlog resenja???

Ocisti dizne za metan a ako nije to neka ti neko pogleda step motor. Pogledaj da ti nije crevo vakuma napuklo. NAlazi se usisnoj grani na delu prema kabini. Kada napukne crevo ili se lepo ne namesti-spadne ne radi kako treba na metanu.

cujem da ovaj auto dosta hvale bez obzira na izgled koji se mnogima ne dopada,ne bi ga dzabe taksisti uzimali kao i daciju
1.interesuje me od koliko moze da se nadje polovnjak za koji se moze reci da je u ok stanju da mu nesto gadno ne fali
2.koji motor je najbolja solucija,koristio bi se pre svega TNG,ali u pogledu onoga koliko trosi sta daje ima li pravi izbor motora
3.koje su stvari na koje treba obratiti paznju prilikom kupovine polovnjaka u pogledu nekih delova i tako to,ima li neke boljke
4.jesu li delovi stvarno jeftini kao u yuga :)

cujem da ovaj auto dosta hvale bez obzira na izgled koji se mnogima ne dopada,ne bi ga dzabe taksisti uzimali kao i daciju
1.interesuje me od koliko moze da se nadje polovnjak za koji se moze reci da je u ok stanju da mu nesto gadno ne fali
2.koji motor je najbolja solucija,koristio bi se pre svega TNG,ali u pogledu onoga koliko trosi sta daje ima li pravi izbor motora
3.koje su stvari na koje treba obratiti paznju prilikom kupovine polovnjaka u pogledu nekih delova i tako to,ima li neke boljke
4.jesu li delovi stvarno jeftini kao u yuga :)

1. Oko 3000 e stari tip...
2. Multipla CNG i TNG imaju iskljucivo 1,6 16 v motore...
3. motor, trapovi, linarija....
4. nista nije jeftino kao delovi za juga(koliko para toliko muzike), povoljan za odrzavanje...

Preporuka, uzmi CNG varijantu, ustedeces dosta...

Motor je prost, jedina mana je to sto su plastike koje stite zupcasti kajs dosta tanke-krte pa ako se odlomi parce moze da bude problema. Preporuka: prilikom zamene zupcastog kajsa zamentiti gornju i donju zastitu zupcastog kajsa dp motora. Meni se odlomilo parce i podletelo pod kajs...

Sto se tice limarije ja sam godinu dana vozio krilo koje je bilo zakaceno i sa koga je spala farba dok nisam to sredio, sta da kazem nije bilo korozije...

Back