Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo dosta je vremena proslo od kad sam ga usvojio, zlotvore sta mislis jer doslo vreme da ga vakcinisem i od prilike kolikaje cena ??///
Pozdrav...nov sam u svetu Feretki..Naime...juce sam najzad kupio feretku posle dugog nabedjivanja sa roditeljima..
uzeo sam zenku,braon,klasicne boje (mislim da se za tu boju kaze -sable,ali nisam siguran)..jos je mala..ima 6 nedelja..i posto nisam uzeo jos uvek kavez,stavio sam je u vecu kutiju(u njoj majicu jednu u koju se odmah umotala i spava,a u jedan coskic sam joj stavio kutijicu sa piljevinom u kojoj sam je preneo pa tu vrsi nuzdu(navikla je da vrsi nuzdu u cosku) i naravno pojilicu i posudu sa hranom)...e sad ...zanima me gde mogu kupiti dobar kavez za feretku..kod mene u Cacku iskreno nema neki izbor...imaju kavezi tipa rabbit 100 (150),nisam siguran za naziv modela..ali mislim da mi je to malo..mozda bi u pocetku posluzila ali kasnije bi mi trebao veci kavez...kad uzmem kavez,kupicu joj ugaoni wc za macke i lezaljke ako nadjem :/ i jos jedno pitanje.. za podlogu sta je najbolje staviti ..video sam da vecina stavlja upravo te majice (pamucne)
i da ne bi trebalo piljevina? Hvala pozzz
treće pitane je, da li je rano kastrirati mužijaka sa skoro 3 mesc? i da li kastracija smiruje njihovu agresivnost? (naravno kastrirala bih ga prvenstveno zbog mirisa i zdravstvenih razloga, ako vec znam da ga necu pariti)
nije mi trenutno tu, izmeriću ga pa ću okačiti. od prilike da je 60x 80. jedina mana mu je ono plastično dno koje je kao kod papagajskih kaveza. prvi dan kad sam ga ubacila, bio je toliko besan što je u kavezu da je trzao i cimao da sam mislila da će ga razvaliti. ali ako smo pregurali ta 3 dana kako valja, i kad je kavez preživeo, nadam se da ce još dugoo poživeti) prednost kaveza su 2 vrata, sa strane i na vrhu kaveza. ta gornja mi pružaju mogućnost da ga ubacim u kavez na prevaru
) a ova donja da sam udje i izadje kad hoće.
par puta mi se upiškio i ukakio van kaveza i mislim da je to uradio namerno, jer me je bukvalno gledao u oči dok je to obavljao)
mnogo je sladak, ali iskreno još se nisam poštenski usudila da počnem da ga hvatam. jurimo se mi i igramo, ali ga hvatam u ruke samo kad je sanjiv ili tek probudjen. nije me ni jednom gricnuo(i nadam se da neće), al me krvnički hvata za obucu(ne smem da setam ni bosa i u papucama ni u ludilu). zagrize cima-cima i ne pusta. pokusavam da ga odvratim, cak ga i udarim (srce mi se cepa) al ne pusta. i tako me je 4 puta ćapio. izadje iz kaveza zatrči se i uhvati se za obuću. mislila sam da je do obuće tako da sam je 4 puta promenila al ne vredi. krvnički stegne i ne pušta. tako da ga vratim u kvez sa svojom nogom, ubacim i zatvorim.
iskreno malo ga se i plašim kad vidim takve njegove reakcije. treba da ga naprašim protiv buva, al se sve plašim da ću ga nešto razbesneti) a opet ne znam kako ću da ga vaspitam ako se ne postavim kao autoritet, pre će on mene da vaspita
)
što se tiče mirisa, ovaaj se užaasno oseća, ali užaasno. bila sam već kod tvorova i igrala se sa njima, tako da sam već upoznata sa njihovim mirisom. od ovog me bukvalno zaboli glava ako duže vreme provedem sa njim ili pored njegovog kaveza. a li postoji neka mogućnost davanja hormonske inekcije kao kod mčke ili tako nešto?
Virginija, to je premalen kavez za tvora
takodjer, moras mu obezbijediti mjesto za spavanje
tako, kao na slici, osudjen je da spava u vlastitom izmetu : ((((
nema mogucnosti za davanje hormonske injekcije
moras mu cesto mijenjati posteljinu
kupanje ne pomaze
kapiram je je skroz frustriran posto je u kavezu i sam, u novoj sredini
iskreno, po ovome sto citam opce ne mislim da je tvor dobar izbor ljubimca za tebe, ali
ok vrijeme ce pokazati
mozda ispadne da ste idealna kombinacija, ko zna...
s druge strane, ako ne ispadne tako vec te nastavi biti frka i mirist ti postane nepodnosljiv, sta ces uraditi s njim? : (((
sto se buva tice kupi arpalit neo u pet shopu i naprskaj ga jednom, pa za dva dana, pa za pet dana opet
onda ste mirni 40 dana
ako ima buvce onda ima i gliste
za to mu daj pratel
ovisno o tezini
i ponovi za 21 dan
sladak je malisha, al ne moze zivjeti u ovome ako ti je stvarno bitan
on ce jos porasti, a ovo mu je vec maleno : ((((
Hvala black_cat_angie , imacu to na umu....Mislis da je 10 000 mnogo ?Drug mi je rekao da je on (u Nisu ) svoju platio 15 000.Ja sam mislio da je jos i jeftino!
rekoh to mu je prvi dan u kavezu, tad sam fotkala.
znam kako treba da izgleda kavez za feretke, pre nego što sam ga uzela dobre 2 godine sam se informisala o njima.
rekoh da nije u potpunosti sredjen.
nisam imala para da mu odmah kupim krevetić. sašila sam mu, ali ga je odmah iscepao, tako da trenutno spava na peškiriću
kavez nije premalen, čak šta više. on dosta vremena provodi napolju. planiram da ga naučim da mu taj kavez bude samo mesto za nuždu i eventualno spavanje i da bude sve vreme slobodan.
ovo okolo po posipu su granule koje redovno prevrće. kad ne moze da ih prevrne onda ili legne preko njih ili ih iskopa iz činije(ne svaki put , ali dešava se).
zaključuješ da je frustriran na osnovu slike na kojoj spava?! ne bih rekla da je frustriran , super se slažemo i igramo. malo pre smo se jurcali po stanu ko deca, nas dvoje plus mačka. svi se sjajno slažemo. ali i dalje se ne usudjujem da ga uzmem u ruke i mazim,.. jednostavno ovo je sve novo za njega želim da idem postepeno. živeo je u boksu sa 20 drugih feretki. treba mu vremena da se navikne na novo okruženje.
sam je u kavezu da,..pa šta? ne drže svi ljudi po 5 feretki. razmišljala sam da uzmem 2 od jednom upravo zbog društva , ali shvatila sam da je bolja ideja jedna pa druga.
dostigao je punu veličinu, jedino ako neće da poraste ko slon. već sam napisala da je veličine svojih roditelja.tj. veći je od majke
inače moj novi drugar se zove Pako, i za razliku od drugih feretki malo je krupniji i ima kraći rep. sama sam ga izabrala. provela sam dosta vremena sa svim mladuncima i on mi je bio najsimpatičniji.blenta je i velika dobrica.
p.s. da li mu mogu dati "Biospotix" protiv buva za mačke?
Opet ja ..posle nekog vremena...ove vrucine su katastrofalne pa ni ne sedam za komp...Inace...feretkica nije visa ona mala pufna kao od pre mesecak dana...sad je porasla i to podosta...ako i nije dostigla max velicinudakle porasla je,kavez vec postaje tesan...ubedjujem tatu da pocne da pravi kavez...i pristao je ..verovatno cu neki sa spratom,platformom,da ima tunel i ostale stvarcice,jer pocinje skola
pa cu imati manje vremena za igru sa feretkom
kazem "feretka" jer joj ime,verovali ili ne..nisam smislio jos uvek
stalno je zovem "prase"...stalno jede,prevrce cinije,grize... cak je i tunel koji sam skoro kupio,pregrizla nacisto pa sam ga izbacio iz kaveza..slikice cu uskoro ubaciti ..vidim da samo ja i postavljam
.. e sad,imam 2 pitanjca iako znam da smo pricali o tome... nokte joj nisam sekao ni jednom,ali primetio sam da se dosta puta zakaci i ne mogu da je skinem
trebalo bi svakih 15 dana da se seku ili sam ja to pomesao nesto ? i da li smem da je okupam.."svaka 2 meseca" sme..nznm koliko je to tacno...ne oseca se nesto mnogo..pa me je strah da se taj miris ne pojaca...eto toliko od mene za sad... Pozzz
@Zlotvor : ok... hvalapa menjam joj stalno podlogu, tj. cistim ali ona krmacica stalno zamaze uprlja,preturi hranilicu
![]()
Moja je braon (sable)ali 10000?! Pa to je bas bas mnogo!
![]()
pa ne znam kako im se krecu cene, ovde sam videla da je neko platio 15000, tako da mi ovo deluje super. x))
bas me zanima sad, koliko ti smatras da treba da kostaju? x)