Fenomen Ceca

Ne možeš slikarstvo ili bilo koji drugi vid umetnosti porediti sa arlaukanjem naših pevaljki.

To je tvoj lični stav i tvoj ukus ...

Ima toliko (za mene ili nekog drugog) debilnih slika i umetničkih pravaca koje neke grupe ljudi smatraju vrhunskim umetničkim dostignućima i nikada sebi neću dozvoliti da sebi damza pravo da se pop*išam po tim ljudima samo zato jer nešto mom oku, uhu ne prija ....

Nije poenta u različitim muzičkim ukusima, poenta je da osim Granda u medijima ne postoje drugi vidovi muzike. Možda ljudi ne bi bili toliko zaluđeni jecom, Cecom, Cicom i Micom kada bi im se "servirali" i neki drugi proizvodi. Nemoguće da u Srbiji više nema mladih rok bendova, dobrih pop pevača, solidnih repera ili sjajnih violinista. Ima ih ali o njima se ne piše/priča.

- - - - - - - - - -

Da. Jesi li ti čula izvornu pesmu čobana sa Šar-planine?

od cobana sa Sar planine nijedan muzicki pravac ni fenomen na svetu nije primecen

Nije poenta u različitim muzičkim ukusima, poenta je da osim Granda u medijima ne postoje drugi vidovi muzike. Možda ljudi ne bi bili toliko zaluđeni jecom, Cecom, Cicom i Micom kada bi im se "servirali" i neki drugi proizvodi. Nemoguće da u Srbiji više nema mladih rok bendova, dobrih pop pevača, solidnih repera ili sjajnih violinista. Ima ih ali o njima se ne piše/priča.

Ovo naprosto nije istina pa nije Pink jedina TV stanica na 70 i kusur kanala i bog te pita koliko radio programa ima za svakoga ponešto, e sad pitanje je ko šta želi....

Jbt upecah se .... ali stvarno ljudi šta je sa vama, što bi ste ubijali nekoga ko sluša pesme :eek: Jbt za koji dan ćemo prihvatiti gej brakove i slične stvari a ne možemo da prihvatimo različite muzičke ukuse.

Razlika izmedju obožavanja ličnosti i nečijeg umetničkog izraza mora postojati!

Ne radi se o različitim muzičkim ukusima.
Radi se o onome šta Ceca predstavlja i o tome koliko je prihvaćena u ovom društvu.
Lepo reče najtmer - a nemamo para za Nišvil.

Elem, ja kad kažem da je krah ljudske civilizacije iza ćoška i kad izrazim svoju radost zbog toga, kažu mi da sam mizantrop i mračnjak, al' ja stvarno već više ne mogu da dočekam da nas se planeta otrese kao prave gamadije.

Ne radi se o različitim muzičkim ukusima.
Radi se o onome šta Ceca predstavlja i o tome koliko je prihvaćena u ovom društvu.
Lepo reče najtmer - a nemamo para za Nišvil.

Elem, ja kad kažem da je krah ljudske civilizacije iza ćoška i kad izrazim svoju radost zbog toga, kažu mi da sam mizantrop i mračnjak, al' ja stvarno već više ne mogu da dočekam da nas se planeta otrese kao prave gamadije.

Паре за Нишвил? А што би порески обвезници плаћали за некакав Нишвил?
А ако мислиш да треба да плаћамо за Нишвил, што онда не бисмо дотирали и Цецу и Ацу Лукаса (мада је евидентно да њима финасијска помоћ око концерата није ни најмање потребна).

Ti si tragikomedija, stavi još jednu akuwicu na wibicu :)))
Nemoj ti meni matori, barem sam 15 god mlađi od tebe.
To kao prvo, a ako se tako obraćaš svojoj braći iz predgrađa, dilerima, švercerima, nemoj meni.
Tako na koncertu, de si, braćala, ovo-ono, je l ti trebaju gaće i strunjače lol...

A za šverc, pa ebgiga, sama si se nalupetala kako se razumeš u carine. I to na temi o pejpalu.
Srbija ima mnogo tog ološa, vaćaroša
....

za tvoju informaciju, u slo idem jer konkurisem i dobijam javne nabavke za ono za sta sam zastupnik u srbiji i republici srpskoj
i da ne bih zarobila sopstvena sredstva, jer se ono sto se isporuci drzavnim institucijama ugovorom naplacuje tek mesec dana posle isporuke, te poslove odradjujem sa slovenackim partnerom posto sume nisu ni malo male
u pejpal sam upucena upravo zato jer njemu pribegavaju oni koji hoce da zaobidju zvanicne zastupnike koji ovoj zemlji placaju poreze i takse i zahvaljujuci kojima tvoji roditelji danas dobijaju penziju

sa tim sto si stvar postavio na ovakav nacin, sto sve vidis samo iz svoje prljave rupe u kojoj si - govori o tebi: ko si, koliko si nikakav covek podmukao, prljav i bolesnog uma

da se vratimo na temu - i ceca i jeca, koliko god njihove koncerte slusali ili ne, posle tih koncerata uplate ovoj drzavi porez od kojeg opet razvigorovi roditelji dobiju penziju
tako da razvigor - budi srecan dok ima ceci i jeci, seki i ace lukasa i srecna sam sve dok svako od nas moze slobodno da radi ono sto najbolje ume i na taj nacin se izdrzava..
nisam srecna sto su na moju zemlju u kojoj ceca i jeca pevaju i drze koncerte neki drugi koji imaju jako visoko misljenje o sebi stavili sapu i sto ce uskoro da dodje vreme kad ce ti neki da kazu da domacu sljivovicu ne sme da proizvodi domaci seljak, kao ni sir, ni kajmak i kad ce taj neko da kaze da od sad svi moramo da pijemo samo danone mleko

Poslednja izmena:
Majki, nisam rekla da bih pobila te ljude, naopako, samo bih im očistila mozgove, u nekom mom idealnom svetu, i svi bi razmišljali kao ja, normalno :malav:

Za Nišvil treba da se dotira, kao i za mnoge druge svečanosti i festivale.
U Srbiji više ništa ne postoji.
Truli Egzit i Guča.
Sve ostalo je ćao doviđenja.
Meni to nije normalno.
Ako drugima jeste, pa i to je ok.

Enivejz, odjavljujem se sa teme, rado bih se odjavila i iz Srbije, da mogu, al ne mogu, moram da nastavim da udišem isti vazduh sa Cecom i Acom, j.bg.
Ok, možda ne baš sa Acom, njegov je malo... intenzivniji :lol:

Toliko školskog primera pogrešnog rezona...
Prvo - lični ukus i objektivni kvalitet se ne smeju poistovećivati.
Drugo - ad populum argument (''ako 150 soma ljudi smatra da je nešto cool, onda to sigurno i jeste'') nikad ne može biti argument, što bi trebalo i jazavci na grani da znaju (a jazavci koji se pentraju po granama već sami po sebi nisu baš najbistriji).

Problem sa Cecinim pesmama je sekundaran, primarno je što se kroz njenu popularnost postavlja jedan nakaradan i opasan role model.
Da Cecina popularnost ne potiče toliko od pesama trebalo bi da bude jasno time što ona nije autor svog ''opusa'', već je on kreacija manje-više iste grupe novokomponovanih mogula, na čelu sa Marinom Tucaković, koja kreira 80% turbo-folk đubreta.

To je tvoj lični stav i tvoj ukus ...

Ima toliko (za mene ili nekog drugog) debilnih slika i umetničkih pravaca koje neke grupe ljudi smatraju vrhunskim umetničkim dostignućima i nikada sebi neću dozvoliti da sebi damza pravo da se pop*išam po tim ljudima samo zato jer nešto mom oku, uhu ne prija ....

kad krenem pd cacka ka kraljevu i dalje ka vrnjackoj banji, ukljucim radio dzenariku, ima i na netu ko voli, a ono srbija zeleno more, narodnjaci gadjaju u epicentar...milina. svoj na svome. i jezik i zemlja

bice da su narodnjaci samo nova forma one narodne poezije, koja nosi genetski zapis i uputstvo

kome su genetski urodjeni gej zvezde sa zapada...mislim stvarno strasno. a ni ne razumu sadrzaj pesama. a sadrzaj od zla eu oca i jos gore usa majke

ovo se potpuno slazem sa tobom..ali cinjenica je da se o ukusima ne moze raspravljati ..neko voli sampite.. neko krempite i niko ne moze da kaze da je njegov ukus bolji ili sto se potencira iznad ovog drugog jer slusati ovo drugo je za potcenjivanje.

potpuno se slazem za glasove ali samo je jedan Freddie Mercury.

u sustini ajmo realno da razlozimo stvari
po cemu je cecina pesma "beograd" (uzeo sam tu pesmu jer zaista ne znam naziv nijedne druge njene pesme) seljackija i primitivnija od recimo bajagine pesme 442 do beograda ili plavog orkestra "kad si sam druze moj"
postoji samo ono sta je tebi i tvom uhu prijatnije.. postoje reci koje nesto govore i to je to...meni je na primer muka (ali zaista osetim muku) kad cujem pank ali to mi ne daje pravo da kazem da su pankeri narkomani i slicno..
od onih strobova ljudi dobijaju epilepsiju pa opet ta muzika je prihvacena kao cool iako se tamo da bi se to izdrzalo itekako uzimaju pilulice...i to je sad kao kulturnije?

ja licno ne volim narodnu muziku..od te vrste muzike volim starogradsku i zvonka bogdana na primer ali...

cinjenica je da niko ne moze da potcenjuje tudj ukus niti da svoj smatra iznad njegovog.

sto se tice samog serivranja.. mitrovic je to jednom prilikom lepo rekao..da je u srbiji popularna opera sa pinka bi isla 24h dnevno.

mi smo zemlja u kojoj ljudi otkidaju na kursadzije i onu kvazi predstavu "pevaj brate" .....jeftin humor ..
da li smo takvi..jesmo..da li to meni koji to ne volim pruza pravo da to pljujem i kazem da su to seljaci dok sam ja urban tip.. ne daje.

p.s.
na tvoj post sam se samo nakacio jer je dao fin slagvort.. inace se generalno slazem sa tobom (osim onog gde generalizujes populaciju :) )

ja pink i ne gledam. nemam poseban razlog. mada imaju sjajne muzicke enisije za docek nove godine

b92 i rts namerno ne gledam, zbog politicke propagande i prostackog spiranja mozga i eu zombiranja

kad krenem pd cacka ka kraljevu i dalje ka vrnjackoj banji, ukljucim radio dzenariku, ima i na netu ko voli, a ono srbija zeleno more, narodnjaci gadjaju u epicentar...milina. svoj na svome. i jezik i zemlja

bice da su narodnjaci samo nova forma one narodne poezije, koja nosi genetski zapis i uputstvo

kome su genetski urodjeni gej zvezde sa zapada...mislim stvarno strasno. a ni ne razumu sadrzaj pesama. a sadrzaj od zla eu oca i jos gore usa majke

Tu radio dzenariku moj tata redovno slusa kad tuda prolazi, ja i mama samo prevrcemo ocima. Kaze pustaju stare srpske pesme, neke nikad pre nije cuo a sad ih je napamet naucio. Ima neka pesma - Znas li draga onu sljivu ranku... sad mi je pevao kad sam mu pomenula tu stanicu:D

Nema potrebe da se svadjate zbog razlicitih muzickih ukusa.

bas me kopka
sto je srbi toliko vole
zena je nepismena,vulgarna,kriminalac i folirant,ali otkad se pojavila bila je obozavana
ima specifican glas,ok
posle operacija nije ni losa u licu (mada telo uzas) al zar je to bitno,ona je pevaljka,ne model
ma zanima me ceo taj fenomen,sta vi mislite
sto mrze karleusu a vole cecu,iako su iste :neutral:

Inače cenim Vaše postove ali sada grešite.
Ja sam lično matori roker (imao i bend) i ovakvu
muziku ne da ne slušam, nego je zabranjemo pustanje u kući.
Ali ove dve:
Karleuša je medicinski fenomen - dokaz da se može živeti bez mozga.
Ni Cecu ne slušam ali ko može da napuni Marakanu, a da nije Crvena Zvezda
poštujem (msm i na Brenu. Čolu...)

A šta reći za PINK koji nam truje omladinu šund pesmama
najgote vrste. Pa Mica Trofrtaljka je umetnica za ove sadašnje
guzulje i sisulje.

PS. Nikako ne mislim na pevačice pravih
starih narodnih pesama, koje volim da čujem.

Poslednja izmena:
Цеца је својевремено напунила и стадион у Софији, не зато што је ово, или оно у политичком смислу(баш Блгаре боли она ствар за нашу политичку сцену) већ зато што за публику има пријемчивије и памтљивије песме за разлику од Диве, хермафродитског крештавца.
На неки начин, али само издалека и искључиво у музичком смислу то је као поређење Азре и Екатарине Велике.
Ова друга у музичком смислу није имала шта да тражи на домаћој сцени у било каквом поређењу с Азром, али били су миљеници друге Сербије и протежирани од Наше борбе, Студија Б, радија Б 92...па су умислили да су неке величине.
На крају сви чланови Екатарине умрли су од хероина.
Фаворит Диве је кокаин.
Логично.

Цеца је својевремено напунила и стадион у Софији, не зато што је ово, или оно у политичком смислу(баш Блгаре боли она ствар за нашу политичку сцену) већ зато што за публику има пријемчивије и памтљивије песме за разлику од Диве, хермафродитског крештавца.
На неки начин, али само издалека и искључиво у музичком смислу то је као поређење Азре и Екатарине Велике.
Ова друга у музичком смислу није имала шта да тражи на домаћој сцени у било каквом поређењу с Азром, али били су миљеници друге Сербије и протежирани од Наше борбе, Студија Б, радија Б 92...па су умислили да су неке величине.
На крају сви чланови Екатарине умрли су од хероина.
Фаворит Диве је кокаин.
Логично.

:klap::klap::klap::klap::klap:
:super::super::super:
:hvala:

Uvek pametni postovi.
Moje poštovanje.

Цеца је својевремено напунила и стадион у Софији, не зато што је ово, или оно у политичком смислу(баш Блгаре боли она ствар за нашу политичку сцену) већ зато што за публику има пријемчивије и памтљивије песме за разлику од Диве, хермафродитског крештавца..

zar stadion tamo nije napunila i brena?

njih je ocigledno lako zadovoljiti :hahaha:

salu na stranu :)

:think:
..to kod njih nije domaci trash nego strana muzika... mozda treba i u tom smeru gledati popularnost ili pljuvanje po nekima ovde...
ovde za kulturu i super zvezdu proglasavaju i neke drogirane i naduvane "umetnike" ali su stranci :)

da se razumemo.. ne volim ni cecu ni jecu ni taj pravac muzike..samo glasno razmisljam sto se stvara takva klima

Back