gost 441249
Aktivan član
- Poruka
- 1.155
Pa da. Uglavnom u ovakvim situacijama. Ali one nisu zanemarljive, veliki su izvor straha mnogim ženama.ili si bas navalila da ides sama mracnom ulicom u tri ujutro?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa da. Uglavnom u ovakvim situacijama. Ali one nisu zanemarljive, veliki su izvor straha mnogim ženama.ili si bas navalila da ides sama mracnom ulicom u tri ujutro?
to se slazem, ali ih u principu mozes minimalizovatiPa da. Uglavnom u ovakvim situacijama. Ali one nisu zanemarljive, veliki su izvor straha mnogim ženama.
Jeste,...sad zamisli tu prosečnu kasirku, koja takoreći nema slobodan vikend koji bi provela sa svojim porodicom, jer umesto toga dobija slobodan dan preko nedelje, koji joj osim odmora od rada u tržnom centru, ne znači skoro ništa.E, juce sam citala.
Luj Armstrong je imao uvek sirok osmeh ali njega je kao bebu otac ostavio, ocuvala ga je baka koja se rodila kao rob a majka je radila kao prostitutka da bi mogla da ih prehrani.
Danas bi tog gospodina koji je ostavio bebca sistem naterao da placa alimentaciju, baba ne bi bila rob a majka bi mogla da radi kao kasirka ili konobarica, ili kao bilo sta, drzava bi morala dete da skoluje a socijalni sistem bi morao da pruzi zdravstveno osiguranje.
To je rezultat feminizma.
zena prica o samohranoj majci, a ne o zeni koja kuci ima partnera koji je dekoracijaJeste,...sad zamisli tu prosečnu kasirku, koja takoreći nema slobodan vikend koji bi provela sa svojim porodicom, jer umesto toga dobija slobodan dan preko nedelje, koji joj osim odmora od rada u tržnom centru, ne znači skoro ništa.
Rade k'o na traci,...sve i svašta, doma takoreći nisu nikad i kad jesu...to je onda kada ti slobodan dan ne znači ništa (jer ona sa bednom platom, čast izuzecima) nema dovoljno sredstava da plati kućnu pomoćnicu pa je umesto kućnog odmora čekaju kućne obaveze, dok doma ima u većini slučajeva muža deb.la, koji očekuje Hotelski tretman čim ona dođe s posla kući.
Ja pričam o ženama o koje rade u sistemu "modernog ropstva".zena prica o samohranoj majci, a ne o zeni koja kuci ima partnera koji je dekoracija
i prica o sistemu koji nudi minimalno, ali je i to minimalno vise nego nista
ona referira na nesto drugo i u pravu jeJa pričam o ženama o koje rade u sistemu "modernog ropstva".
Ona je bogato udata+ svi radimo u istom "sistemu"
i svi smo bili dijelovi svih prijasnjih sistema
na kraju krajeva, uvijek imas opciju da budes iskljucivo domacica ako to zelis
nemam pojma niti me zanima ko je "bogato udat"Ona je bogato udata
Pa manastirka.nemam pojma niti me zanima ko je "bogato udat"
i sta je tvoj prijedlog?Ja pričam o ženama o koje rade u sistemu "modernog ropstva".
Izrabljivačko-kapitalističkog do srži.
Od čega je ta radnica sutra zaštićena? Čim pređe 50-u godinu,... ide na "otpad", jer više ne služi sistemu.
dobroPa manastirka.
sam nacin na koji je tema postavljena je glupav do srziDiskusija postaje konstruktivna.![]()
Konacno neko da kazesam nacin na koji je tema postavljena je glupav do srzi
tako da ce tesko iz toga konstruktivna diskusija
Jeste cirkus,...juče sam videla ženu koju obučavaju za rad na kasi, žena ima 'ladno preko 60 godina. Da li je to realno, humano i normalno?Cirkus
To su radnička prava a ne prava žena.Bar ne rade vikendom (ako ne žele), prazničnim danima (umesto da budu doma sa svojim porodicama ) i to sve za neke sitne pare, gde im se prekovremeni rad i u dane praznike retko kada plaća,...i onda kada im se plati, nema tih para koje mogu nadomestiti njenu odsutnost u kući! Jer,...i ta žena koja radi u "bezdušnim" trgovinskim lancima i svakodnevno vas opslužuje i to sa osmehom, kud i kamo zaslužuje mnogo bolji tretman,...da bude žena, a ne moderni rob sistema!
Ako se ovo na mene odnosi ja se tu ne pronalazim.Nisam sigurna da neko ko se trudi da izgleda kao Hefnerov zec ima podlogu da govori bilo sta u korist feminizma.
Hefnerove zeke su opozit feminizmu u svojoj biti.
Madona je druga prica.
Nisam ni potpisivala papire za brak, niti mi pada na pamet.Pa manastirka.

Pa lep, ugodan zivot. Ne moras da radis na kasi.Nisam ni potpisivala papire za brak, niti mi pada na pamet.
Ko je šta stekao pre braka (to jest, zajednice) njegovo je. Meni tuđe (partnerovo ne treba), jer imam svoje.
Može da ima "zilione",...ne kapiram poentu, biti dobro ili bogato udata"?
Biće k'o fol,...bolje poštovana i tretirana u društvu ili porodici, samo zato što se bogato udala. Dobar vic,...prastar čak i za moju pok.babu, koja je bila situirana iako nikada nije ništa radila.
Ali je znala da kaže:" Lako je danas današnjim ženama, svako ima svoj dinar"!![]()
to je realno na trzistu kome nedostaje radnikaJeste cirkus,...juče sam videla ženu koju obučavaju za rad na kasi, žena ima 'ladno preko 60 godina. Da li je to realno, humano i normalno?