Feeeeenseri

• Začetnik teme Začetnik teme Bzuva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stvar je, fenseri postoje ODUVEK! Pre 30 godina su se zvali šminkeri, pre više, bila je izražena i klasna podela, pa su oni bili "aristokrate", ili šta ja znam... Mislim da se još uvek zadržao i naziv buržuji za grupu jako srodnu njima. Buržuji, zapravo, nisu aristokratskog porekla, već su se obogatili sa razvojem "radničke klase" i kapitalizma, pa su oni zapravo "skorojevići". Po meni, takvi uglavnom i jesu fenseri. Rokeri, pankeri, darkeri,... oni su deca niže srednje klase. Na zapadu, hiphoperi su nastali od niže, siromašne klase. Interesantno, ali koliko kapiram, deca "prave" više klase (na zapadu, ali i kod ove šatro domaće više klase) slušaju (pored nametnute im klasike) i tehno, i rejv...
Ali postoje i oni koji se zaista ne mogu svrstati nigde. Poznajem ljude koji su iz emancipovanih porodica, kojima su roditelji najčešće obrazovani, koji se ne vezuju toliko za klase. Oni ne polaze za čoporom. Oni jednostavno teraju svoje, slušaju šta hoće, tj. ono šta im se sviđa, a opet, ne mogu se svrstati ni u jednu od ovih grupa. Da li ih nazvati "normalnima"? A šta znači biti normalan? Jednostavno, oni ne spadaju ni u jednu od ovih grupa. Nadam se da sam dao odgovor i na ovaj deo pitanja, koji je ostao nejasan...

Ja bih volela da sam fenserka...ne mislim na nacin oblacenja....vec da volim izlaske po splavovima,narodnjake i sve to,vecina ljudi koje poznajem i jesu u tom fazonu skroz...a ovako......:confused:

samo lamentiram nad necim sto ne postoji vec dugo vremena.....a ne umem drugacije.:roll:

pre neki dan mi je neko rekao da cu zbog onoga sto slusam (tj.ne slusam) biti Petar Pan celog zivota.

Ja bih volela da sam fenserka...ne mislim na nacin oblacenja....vec da volim izlaske po splavovima,narodnjake i sve to,vecina ljudi koje poznajem i jesu u tom fazonu skroz...a ovako......:confused:

samo lamentiram nad necim sto ne postoji vec dugo vremena.....a ne umem drugacije.:roll:

pre neki dan mi je neko rekao da cu zbog onoga sto slusam (tj.ne slusam) biti Petar Pan celog zivota.

pa nateraj se i pocni da izlazis po takvim mestima. ne moras ti prestati da slusas muziku koju volis

a sto bi se ti menjala zbog njih?samo treba upoznas neke ljude koji su u tvom fazonu..:)

Sibiljce, pa videla si valjda Jungle ... :]
Kako neko moze pozeleti da voli Jungle ?!

Neka je to fazon nasih dragih ortaka, bas nas briga, mi ih volimo zbog njihovih kvaliteta :]
A ovo sto " ne postoji ", je demantovano u prici o Petru Panu :]
Zivot je bajka ... :]

to nije turbokic...zasto vezete turbo-folk za fensere...majke mi,muka mi je od tog pljuvanja po muzici koju ne slusate...ja slusam turbo folk(uglavnom kad izadjem ) i ne kupujem nike patike i tako te markice...kuci volim da slusam kerber i parni valjak ali nisam fenserka

Ti voliš turbo- folk jer... ?
Prinuđena si da ga slušaš kad izađeš?
Tekstovi tih pesama ti se dopadaju?
:mrgreen:

Nemoj.Nemoj ovo,molim te.:)

Zašto bi htela da budeš deo toga?

Back