FDU

cini mi se da govoris sa prizvukom ironije..otkud ti znas da profesori to nikad ne rade??to je bilo par godina i taj prof.(sto nije primao klasu nego sto je prisustvovao prijemnom)ga je sreo posle par dana i ovaj mu se javio i prof.ga je prepoznao od toliko kanditata zato sto je decko pretalentovan i rekao mu.......a onda ga je sledece godine i primio na klasu sto znaci da je sve subjektivno.....nekom ces se svideti nekom neces:)

Irmice, ja sam 91 godište, znači punim 17 sad u decembru :D Nisam baš toliko mlada, ali dobro xD
Zaista profesori retko govore nekome zašto nije prošao, njemu su verovatno to nagovestili jer su videli da dečko ima dara, pa da mu obrate pažnju šta treba da usavršava.
( kad smo već kod recitacija, svako odlučuje za sebe normalno, ali ja ne bih mogla spremati dečije recitacije... jednostavno ne mogu da ih osetim kako valja :-/ uopšteno, sa komedijama i vedrim temama malo sam... pa ne slabija, jednostavno manje ispunjena nego kad radim sa setnijim ili tragičnijim delima... )

ma dajte molim vas, kao da se na fdu primaju samo ultra talentovani ljudi! ne kazem da nije tako, ali tu toliko ima veza da je to strasno! pa i neki glumci su govorili kako su imali veze za upis i to vise nije tajna... ja licno verujem (cast izuzecima) da su pravi talneti jedino oni koji su uspeli da upisu fdu bez necije pomoci i oduseve komisiju i pored tolikih namestanja! a ovo ostalo foliranje mi je zalosno.

i da, gomila stvarno talentovanih ljudi i ne moze da se upise jer je lista za upis preko veze previse duga! zato i ne upisu iz prvog puta, ali verujem da ce pravi talenat uvek naci put do uspeha i da ce ga neko, kad tad primetiti. toliko.

Pa znam da ne govore. Praksa je da ne govore, ali dobro. ima izuzetaka. igrom slucaja, sedela sam sa cetiri profesora koji su u komisiji, posto sam radila kao pomocnik oko nekih tehickih stvari na prijemnom,(drugarica koja tamo studira je trebala da radi, pa posto nije mogla, ja sam je menjala) pa sam pitala po nesto sto me je zanimalo, kad sam vec tu. Nema nikakve ironije.

E, što se tih veza tiče, ne kažem ja da nema veza ( i sama verujem da više od pola njih uleće na vezu ), ali onaj čovek sa kojim sam se konsultovala, on je Aranđelovčanin, mlad čovek, diplomirao 2001.godine, provereno znam da nije mogao imati vezu, upisao je glumu posle 4. ( mada je probao i posle 3. ali nije bio dovoljno spreman ), rekao mi je da ne verujem mnogo onima koji pričaju da se upada na vezu, jer veza tu zaista ne obavlja puno posla... Takođe je rekao da komisija nikada neće odbaciti nekoga ko je pravi talenat kako bi primili nekog antitalenta preko veze.

P. S. hi, FreeeeeeeeedOm, drago mi je da si nam se pridružila :D

Hteo bih da upisem glumu na fdu.... Nisam gledao sve postove na temi, pa bih bio vrlo zahvalan ako bi bilo ko mogao da mi da neku informaciju o ljudima koji vrse spremanje za prijemni, ili ako neko vec studira, ili je pokusavao da upise, svaki savet mi je dobrodosao.... Hvala unapred....

pa dobro dosao i ti.posto nisi procitao sve(ima puno:))da te uputim:skoro svi postovi se svode na to da se spremas sam a ako nadjes nekog studenta da te on/a samo posavetuje,zatim da uzimas textove koji ti stvarno leze i u kojima osecas ono sto govoris.kazu da na prijemni ne dolazis u crno odeven.ovo je bilo u najkracim crtama prethodne 43 strane..........:)

Ako zelis da polazes, samo napred. U sustini, dodji obucen kako zelis, jer ok, mozda profesori vise vole ovako, ili onako oblacenje, ali to svakako nece uticati na to da li ces uci u uzi ili ne. Dosao si tamo, da vide tvoj talenat, a ne nacin odevanja.

Mislite da ce biti dovoljno da se spremam sam? Ja ipak planiram da udjem u uzi izbor makar...Spreman sam da pokusavam dok me ne prime makar se pet godina zaredom pojavljivao tamo... Ima li ovde nekog ko studira glumu?

naravno da ti niko ne ocenjuje nacin odevanja ali sam Vlada Jevtovic svim svojim studentima predlaze da ne dolaze odeveni u crno jer to odaje utisak zatvorene osobe sto svakako nije dobra preporuka buducem glumcu......

naravno da ti niko ne ocenjuje nacin odevanja ali sam Vlada Jevtovic svim svojim studentima predlaze da ne dolaze odeveni u crno jer to odaje utisak zatvorene osobe sto svakako nije dobra preporuka buducem glumcu......

ove godine 2 devojke koje su prosle u uzi izbor iz moje grupe bile su obucene u crno, tako da... nije bitno.:)

Moze li neko ipak da mi preporuci nekoga ko bi mogao da mi pomogne u spremanju jer stvarno zelim da nesto postignem na tom prijemnom...Ipak zelim da dam svoj maksimum, a i da osetim kako je biti na sceni zato sto nemam nikakvog iskustva sa glumom....osim sto glumim neke stvari u zivotu, ali to glumim za sebe :D

Pa, Carol, ne znam... ne razumem se mnogo u fdu profesore xD
Mr. Dollar, dobro došao :D Tvoj nick mi je strašno poznat... Da nisi učlanjen i na tolkienu? Ma, nevermind, velika je verovatnoća da sam pobrkala lončiće xD
Pazi, najbolje je da se spremaš sam... Npr. ja sam odlučila da se spremam sama, ali ipak ću zatražiti malu pomoć ( čisto da me presluša ) jednog dečka koji je završio FDU. MOžda i u tvom gradu ima neko ko je završio? Pa eto, ako ništa drugo, da te čuje?

Zdravo svima...... cisto da vam se svima javim ja sam kao sto se vrlo jasno vidi Mihailo ...... prezime ostaje anonimno iz bezbedonosnih razloga..:) Trenutno sam 3. godina srednje skole i ozbiljno razmisljamda posle srednje skole upisem FDU. Koliko sam mogao da vidim iz ovih 43 stranica za neke se to cini tesko, a za neke lako, za neke bolje je ovako, a za neke ovako......... Dakle vidim da nemate svi te jedno isto misljenje, ali to je svugde tako.

Back