FDU

neko ne spori njen talenat, ali naravno da je imala vece sanse od ostalih.mada to nije nista strasno, i normalno je. pa prijatelji su Pele i Vesna. a ko ce kome, ako nece prijatelj prijatelju.

Moze da se udje,ali za to ti treba verovatno neko posebno poznanstvo ili molba nekog od clanova komisije.Ja kad sam polagao mene je slusalo 10-ak 15-ak ljudi medju kojima je bila i Kalina Kovacevic.

upste ne osporavam ni njen izgled ni njen talenat... samo mi je malo smesno da svake godine bude primljeno dete glumca koje tada pokusava... toj deci se ne desava da polazu dva puta... a sto se tice onog ko ce kome ako nece prijatelj prijatelju, onda nek se lepo kaze: ne primamo 12 ljudi, nego 11 jer je cerka vesne cipcic, anja alac, vec p[rimljena. njen prijemni nece uticati na to da li ce se ona upisati jer smo mi dobri sa njenjom mamom! pa da se zna... nego svaki put ostalih 400 kandidata prave idiotima... mi smo kao ludi, pa to ne znamo...

pa razumem da to jako nervira, ni meni to nije ok, ali sta da se radi. protiv toga se ne moze. Zivimo u Srbiji, zemlji u kojoj je sve dozvoljeno. ja sam se na to vec navikla, jer toga ima svugde, a ne samo na Fakultetu Dramskih Umetnosti.

Bas je jadno to sto rade... Kao da smo mi ostali debili... Njima je osiguran ulazak u svakom slucaju... Bas glupo... A ti se kao nesto spremas, i da treba da se odluci ko ce biti 12. koji ce proci, sta mislis koga ce primiti-tebe ili cerku svog kolege? Pa zna se...

marlen_kini:
apollo, i ti si nekad isao u dadov? neces valjda da odustanes? pa razmisli malo, neka od nasih najvecih glumackih imena, su upisala FDU tek iz sedmnog, a neki cak i iz osmog puta.... ali su ipak upisali. nemoj odustajati. to ti je moj savet
hvala na ohrabrivanju, ali vise nisam toliko optimistican i pun sebe. tri prijemna bez ispeha su ipak previse. pozdrav svima, rado bih se osvrnuo na razgovor koji vodite, ali mislim da nije na mestu da ih sada olajavamo.

u pravu si veze rade svuda,ali eto jedan sin od glumaca iz podgorice je konkurisao ovamo na cetinju a prof.bane je odlican prijatelj sa njegovim roditeljima,ali mali nije prosao u uzi izbor.mozda prodje sad u drugom roku...nemam pojma.i mene to nervira jako a ako pocnem da pisem o tome ima da vas smorim.Jer otkad sam dosla u cg shvatila sam da nekad mozes da budes i vukovac ali boze moj,ako nisi neciji sin ili cerka,moli se bogu da se upises u srednju ili na fax...Jer tu samo bog moze da ti pomogne...a tek o nalazenju nekog pristojnog posla da ne pricam...tu tek treba veza

Cao svima,ja sam se sad registrovala,nova sam. Zanimljivi su mi vasi komentari ovde,vezano za FDU.Ja sam iz Ns-a, i ove god je Boris Isakovic na nasoj Novosadskoj akademiji primio cetvoro ljudi u junu i ostalih sestoro ce kao u septembu. Od tih cetvoro tri su devojke iz Pule i Rijeke,pored divnih talenotovanih momaka i devojaka iz Srbije on uzme hrvatice.Zasto? eeee, zato sto se svake god ide na festivale tamo pa mora se nekako oduziti. Usluga za uslugu.Ne znam zasto uopste raspravljati o vezama,svima mora biti jasno-Glumu ne mozes studirati,ako nemas vezu! Korupcija je cudo,mi smo generalno siromasna zemlja,kes je sve.Zato kada prodje vreme Koje,Bjelogrlica,Cvije,Tanje Boskovic,Natase Ninkovic...dolazi vreme-Mirke Vasiljevic, i svih ostalih kvazi talentovanih glumaca. Sistem vrednosti opada vec godinama u svim aspektima, umetnost je na poslednjem mestu(a cerka aktuelnog ministra kulture Voje, se seta BK akademijom kao buduca glumica,a na ispitu okrece ledja publici-toliko zna o glumi). Dakle,ljudi moji, uskoro u pozoristu cemo gledati one sto jedva spoje recenicu i ubedjeni da su face nazivaju se glumcima i glumicama.

eto...svaka akademija ima svoju pricu.ovamo se profesor trudi da suzbije to,sto se vidi iz njegovih postupaka,ali *******,tu je komisija,ljudi koji duguju nekima tamo neke usluge i sta ja znam i upadne u uzi izbor cura koja je bzv a padnu neki talentovani...i to nije najgore.ti koji su upali u uzi krug preko veze isto ce tako u avgustu biti upisani i boli ih uvo.a mi ovde mozemo da se istresamo kolko god ocemo,ali dzaba :)
al dobro,cisto da se pozalim ljudima koji me razumeju :)
ne znam,ne bojim se te zdrave konkurencije,jer milina je kasnije gledati talentovanog i dobro iskolovanog glumca u pozoristu.a ovi vezasi ce preko veze i uloge da dobijaju i ode pozoriste u p.... m.......
al dobro,nije da mi tu nesto mozemo
pozdrav za vas dobri ljudi ;)

...mada ipak, ja verujem da ako si stvarno dobar i talentovan, niko nece moci da te ugrozi da te prime... to je ono sto, zapravo, sve nas ovde i drzi, ta nada da ce neko prepoznati bas u nama to sto se trazi i da smo bas mi ti posebni... nije ni to lose... poz svima!

znate sta sam razmisljao, sta mislite o tome da mi "propali glumci" koje niko ne zeli, na kraju krajeva probamo da se skupimo i mozda uradimo predstavu. to bi bila dobra stvar za sve nas. ipak po mom skromnom misljenju svi vi volite pozoriste kao i ja, pa bi nam to bila dovoljna draz. samo bi bilo pitanje gde, ali mislim da bi uz neke pregovore moglo i to da se sredi tako da imamo i publiku :) . no, ako ima jos istomisljenika oglasite se pa cemo probati nesto, barem onoliko koliko je u nasoj moci :D

ma ne mora da znaci. ako se mi stvarno dogovorimo za tako nesto, razdaljina ce biti najmanji problem. a do tada mozemo cekati da vidimo da li ce se jos neko pridruziti nama. by the way, na sajtu fakulteta je izasla ranglista svih ljudi koji su ove godine upisali fakultet, tj. spisak svih ljudi po smerovima. skoknite do sajta i uverite se ili razuverite u svoje sumnje, pa cemo se opet cuti ovde, interesuju me vasi komentari, posto ja ne poznajem nikog od ljudi koji su prosli. pozdrav

apollo21:
znate sta sam razmisljao, sta mislite o tome da mi "propali glumci" koje niko ne zeli, na kraju krajeva probamo da se skupimo i mozda uradimo predstavu. to bi bila dobra stvar za sve nas. ipak po mom skromnom misljenju svi vi volite pozoriste kao i ja, pa bi nam to bila dovoljna draz. samo bi bilo pitanje gde, ali mislim da bi uz neke pregovore moglo i to da se sredi tako da imamo i publiku :) . no, ako ima jos istomisljenika oglasite se pa cemo probati nesto, barem onoliko koliko je u nasoj moci :D

apollo, ja mislim da ovde nema propalih glumaca, ali ideja vazi. jos da nadjemo i one koji vole da pisu i buduce reditelje, pa da napravimo potpunu originalnu predstavu! :D

Back