Sama na sceni 86
Početnik
- Poruka
- 1
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Dakle, da li za komican monolog mora da se uzme monolog iz komedije? U ranijim porukama procitala sam da i Pop Cira i pop Spira i Zona Z. dolaze u obzir, ali me zbunjuje to sto je potrebno izvesti komican monolog domaceg komediografa. Vise ne znam koje su informacije tacne. U svakom slucaju ja sam spremila 2 komicna monologa ali me ipak interesuje.
To sto si tek sada poceo da se spremas ne bi trebalo da ti predstavlja problem ako si uporan. Uz dosta vezbanja, uspeces sigurna sam. 
Sto se tice improvizacije,da li komisija trazi improvizaciju iz nekog od odabranih monologa ili to moramo sami da osmislimo?
da li je neophodna ona literatura za glumu sto pise na sajtu FDU-a? Jel to pita neko uopste?
I bas mi je zao sto je to tako ispalo, ali mogu da probam sledece godine, jos uvek nisam tako matora.
Koji su tvoji monolozi?
Meni je velika zelja da odem na taj prijemni i mnoooogo sam razmisljala, veruj mi. Odluka da odustanem bila je uzasno teska. Ali razmisljala sam racionalno, da studiram 2 fakulteta paralelno je nemoguce, ja i s ovim jednim kuburim.
A najgori medju razlozima: da napustim ovaj fakultet na trecoj godini... pa to sebi nikad ne bih oprostila. I onda, vagala sam, vagala i ova je odluka prevagnula na kraju.
Znam da mnogo rizikujem i sto se godina tice, to mi je nekako najstrasnije u celoj prici, pocela sam da se osecam matoro sa 23, strasno! 
Jeste da se ove tri godine ne mogu baciti u vodu,bilo je tu dosta odricanja ,napora,neprospavanih noci....ali gluma je moja najveca ljubav ,jedina neostvarena zelja,toliko snazno zelim da upisem,samo kada pomislim na akademiju,ono od jutra do mraka si na casovima glume,scenskom pokreta,pevanja uh !
Ali opet to sto kazes za godine i mene ubi to sto uskoro punim 22,znam da je dosta glumaca primljeno sa 21,22 ali strasno me to opterecuje ...Ali ne znam ja se jos uvek nadam i verujem,mozda jace i snaznije nego ikada ! 
S tim sto ja volim i poziv koji sam izabrala. Gluma jeste bila moja prva zelja, ali se ja nisam usudila ni da pokusam tada kad sam mozda imala vise sanse da me prime, a sad kad imam petlju ja sam se vec dosta vezala za ovaj fakultet da ne bih nikada mogla da ga napustim. To je moje prokletstvo.
A sto se godina tice, meni je i profesorka rekla da to nema veze s godinama, ako ja posedujem kvalitet nista nece umanjiti moje sanse. To me malo utesilo. Eto. I svidja mi se sto si tako optimisticna i zelim ti svu srecu ovog sveta! 
već neko vreme isčitavam temu,i morao sam da se priključim. Eto i ja sam među ovom odabranom grupom koja ove godine pokušava glumu
sta da vam pričam,jasno vam je. Usvakom slučaju idemo mi,pa šta bude,biće,puno sreće svima!! 
Milose, ja iskreno nisam citala Generalnu probu samoubistva i ne bih znala o cemu se tu radi i kakvi su likovi pa ne znam ni da te uputim, a sto se Maratonaca tice, ako tebi to izgleda ozbiljno i iz toga ne izvlacis nikakvu pozitivu bolje je da to onda i preskocis, bar po mom misljenju. Inace, nase domace komedije su prepune muskih monologa, veruj mi, to je najlakse naci. Samo treba citati, a ako te mrzi kao sto mrzi mene... e to je onda druga prica.Spremam se za prijemni na FDU u Novom Sadu, pa mi treba pomoc oko izbora komicnog monologa jer nikako da pronadjem nesto sto bi mi bas odgovaralo jer mora biti domaci komediograf.Mislio sam da uzmem jedan monolog iz Generalne probe samoubistva od Dusana Kovacevica ali ne znam da li je to previse novo ili monolog Mirka iz Maratonaca kad ubije Kristinu ali ne znam da li to zaista spada u komican monolog jer je to meni delom dramski monolog.Dramski monolog sam odmah nasao i jako mi se svidja uzeo sam Trepljeva iz Galaba,ali sa komicnim sam se bas pomucio.