FDU

Ne zakazuju se, fakultet odredjuje kada su. Ove godine su bile od 2.aprila, svakod utorka i cetvrtka, cini mi se da su danas bile poslednje. Ulazite svi, grupno, koliko vas dodje taj dan. Konsultacije drze ili asistent ili osoba koja prima klasu te godine, smenjuju se, kako koji dan.
Oni ti tamo kazu sve u vezi prijave za prijemni i samog prijemnog ispita, kad, gde, kako.. (sve to isto stoji i na sajtu) Naravno, ti mozes da postavljas pitanja, ukoliko te nesto vise zanima.

To bi bilo to. :)

Hm, dugo niko nista nije pisao. Pokusala sam da na moje pitanje nadjem odgovor na prethodnim stranama ali previse ih je..:) Dakle, da li za komican monolog mora da se uzme monolog iz komedije? U ranijim porukama procitala sam da i Pop Cira i pop Spira i Zona Z. dolaze u obzir, ali me zbunjuje to sto je potrebno izvesti komican monolog domaceg komediografa. Vise ne znam koje su informacije tacne. U svakom slucaju ja sam spremila 2 komicna monologa ali me ipak interesuje.

Ovako ja sam inace iz Sarajeva i imam zelju da upisem glumu,sto i planiram,naravno bez znanja mojih,jer vec studiram na jednoj akademiji, a prije ove sam vec bio na jednom faxu..pa ne bi zelio da mi roditelji dobiju infarkt i da mi kazu da je to jos jedna od mojih mastarija.Sad cu vam ispricati moju pricu .Meni je oduvijek bila zelja gluma.Ne zato da bi postao slavan ili nesto ,jer to stvarno ne ocekujem u ovoj gubi od zemlje,niti me zanima.Gluma je ljubav za mene ,ja sam za to vezan kao djete za mamu,tatu .To ne dodje jednog dana pa kazes sebi - ja hocu glumiti- to imas u sebi ili nemas .Ako hoce neko glumiti radi love,slave,cura ili ako ima neki ili neka sto hoce glumiti jer misle da dobro izgledaju ,neka izbace sebi to iz glave i neka se fate krampa i oranja zemlje.Gluma bi trebala biti strast,svakodnevnica ,a ne kao neki ovdje, izivljavaju se, pa govore da primaju one koji nemaju talenta ,a batale one koji imaju .To nema smisla nikakvog iako sam ja nacuo da traze osobe na kojim se moze raditi.Meni prijave krecu za nekih 20 dana i fakticki zivot mi ovisi o tome ,jer sam pao godinu na ovoj akademiji i jedini nacin je da prodjem glumu da mogu svojima reci da sam pao i da sam pare trosio u nebitne stvari,ali necemo o tome .Samo hocu da kazem da sam ja toliko uzbudjen sto cu imati priliku da pokazem kako glumim pa makar i ne prosao ,sto bi za mene bilo razocarenje veliko iako nisam imao ama bas nikakvog doticaja sa glumom niti sam glumio pred sirokom masom,ali smatram da imam talenta i to je najbitnije,inace da nemam nikad se ne bih odlucio na ovakav korak. Tek sam danas nasao 2 monologa koja cu da odradim a recitaciju sam vec sazvakao.Uzeo sam od Abdulah sidran -Uzevsi kost i meso ...Mrsko mi je sad dalje pisati pa eto ,ne znam ni na sta ovo lici ,ovaj moj tekst ali ako ima neko da mi se ubaci iz Sarajeva da razmijenimo iskustva,teme itd feel free i ovi iz Bg isto .Pozz

Pozdrav, asdasdsa . :)
Mislim da dosta nas ima neku slicnu pricu kao ti i imamo veliku zelju da upisemo bas ovaj fakultet (podrazumeva se ne zbog gore navedenih razloga, vec svi imamo taj neki osecaj u sebi koji i ti imas). I svi se nekako pronalazimo u tvojim recima, pretpostavljam. Bar ja da. Zao mi je sto pronalazis sebe tek posle 2 neuspesna pokusaja, to verovatno nije nimalo lako, ali je najvaznije da se jednom pronadjes i nadam se da ces biti tamo gde smatras da pripadas. Ti ces ici na prijemni u Sarajevu? Ja ne znam nista o toj akademiji, ali ako te zanima nesto o akedemiji u Beogradu mozda cu biti od pomoci. :) To sto si tek sada poceo da se spremas ne bi trebalo da ti predstavlja problem ako si uporan. Uz dosta vezbanja, uspeces sigurna sam. :)

Razumem te potpuno, meni bi bio 2. fakultet jer na jednom vec studiram. Meni se tu i javio problem jer sam vec na 3. godini i tesko je odustati od fakulteta kad si vec gotovo pred diplomom (ne bas, ali sam jako blizu, slozices se). Odustala sam od prijemnog ove godine. :( I bas mi je zao sto je to tako ispalo, ali mogu da probam sledece godine, jos uvek nisam tako matora. :D Resila sam ipak da ovo sto sam pocela zavrsim do kraja jer bi mi to bio teret za ceo zivot verovatno. Inace, sto se prijemnog tice, meni je veliki problem komicni monolog jer ne uspevam da nadjem nista adekvatno, ali imam ja jos dosta vremena da trazim. :) Koji su tvoji monolozi?

Izgubljena u magli moj iskren savet je da ne odustajes od prijemnog ove godine bez obzira na obaveze koje imas na fakultetu,jer veruj mi ima samo da se jedes naredne godine i da zalis sto nisi pokusala...ne odustaj ! :D I ja sam treca godina fakulteta,ali cu izaci ove godine,pa i ako ne prodjem makar necu zaliti sto nisam izasla,idem pa sta bude neka bude ! :D

Jooj, nisam znala da nas ima jos u istoj situaciji. :) Meni je velika zelja da odem na taj prijemni i mnoooogo sam razmisljala, veruj mi. Odluka da odustanem bila je uzasno teska. Ali razmisljala sam racionalno, da studiram 2 fakulteta paralelno je nemoguce, ja i s ovim jednim kuburim. :D Dalje, od obaveza na FDU (pod uslovom da nekom magijom prime bas mene) ne bih vise imala vremena ni da pomislim na ovaj fakultet, a iskreno najgore mi tek predstoji. Onda su tu i finansije, sigurno si upucena da bi, ako budes redovan student oba fakulteta, jedan morala da placas (200 hiljada, malo li je). :( A najgori medju razlozima: da napustim ovaj fakultet na trecoj godini... pa to sebi nikad ne bih oprostila. I onda, vagala sam, vagala i ova je odluka prevagnula na kraju. :( Znam da mnogo rizikujem i sto se godina tice, to mi je nekako najstrasnije u celoj prici, pocela sam da se osecam matoro sa 23, strasno! :dash:

Da komplikovano je ... Mada ,ako u kojem slucaju budem primljena veruj mi trceci cu otici da se ispisem sa faksa! :) Jeste da se ove tri godine ne mogu baciti u vodu,bilo je tu dosta odricanja ,napora,neprospavanih noci....ali gluma je moja najveca ljubav ,jedina neostvarena zelja,toliko snazno zelim da upisem,samo kada pomislim na akademiju,ono od jutra do mraka si na casovima glume,scenskom pokreta,pevanja uh ! :lol: Ali opet to sto kazes za godine i mene ubi to sto uskoro punim 22,znam da je dosta glumaca primljeno sa 21,22 ali strasno me to opterecuje ...Ali ne znam ja se jos uvek nadam i verujem,mozda jace i snaznije nego ikada ! :D Citiracu deo teksta koji me trenutno pokrece iz Cehovljevog "Galeb-a" : "Ja verujem i nije mi tesko kada mislim o svom pozivu ja se ne bojim zivota !" :)

Aaa, je l' meni pricas? Pa ja nista vise ne zelim u zivotu od toga da upisem glumu! :( S tim sto ja volim i poziv koji sam izabrala. Gluma jeste bila moja prva zelja, ali se ja nisam usudila ni da pokusam tada kad sam mozda imala vise sanse da me prime, a sad kad imam petlju ja sam se vec dosta vezala za ovaj fakultet da ne bih nikada mogla da ga napustim. To je moje prokletstvo. :D A sve to sto nosi studiranje na FDU, eh, kad samo pomislim kako jako zelim da budem deo svega toga. :) A sto se godina tice, meni je i profesorka rekla da to nema veze s godinama, ako ja posedujem kvalitet nista nece umanjiti moje sanse. To me malo utesilo. Eto. I svidja mi se sto si tako optimisticna i zelim ti svu srecu ovog sveta! :super:

Ćao ljudi :bye: već neko vreme isčitavam temu,i morao sam da se priključim. Eto i ja sam među ovom odabranom grupom koja ove godine pokušava glumu :D sviđa mi se što ima toliko ljudi zaljubljenih u ovaj zanat. Ove godine idem samo u Beograd,pošto sam tu završio i srednju,pa ćemo da vidimo sta će biti. Bilja Mašić prima klasu ove godine,i bio sam na konsultacijama kod nje još pre mesečak dana. Osećam se spremno. Ona ostavlja utisak vrlo opasne lujke,ili bar pokušava da se tako predstavi ;) Čuo sam dosta priča o tome da je dobar pedagog i iskreno mislim da jeste. Mada,bilo je i priča da se već zna bar 4,5 ljudi koji ce studirati glumu od ove godine :neutral: sta da vam pričam,jasno vam je. Usvakom slučaju idemo mi,pa šta bude,biće,puno sreće svima!! :ok:

Hvala ti puno! :D Ma ja sam uspela da se izorganizujem sa ispitima i prijemnim,sva sreca.Pokusacu pa kako bude.Naravno i ako ne prodjem ne gubim nadu tu je i sledeca godina taman i da zavrsim faks do tada nadam se :D :D :D

Spremam se za prijemni na FDU u Novom Sadu, pa mi treba pomoc oko izbora komicnog monologa jer nikako da pronadjem nesto sto bi mi bas odgovaralo jer mora biti domaci komediograf.Mislio sam da uzmem jedan monolog iz Generalne probe samoubistva od Dusana Kovacevica ali ne znam da li je to previse novo ili monolog Mirka iz Maratonaca kad ubije Kristinu ali ne znam da li to zaista spada u komican monolog jer je to meni delom dramski monolog.Dramski monolog sam odmah nasao i jako mi se svidja uzeo sam Trepljeva iz Galaba,ali sa komicnim sam se bas pomucio.

Spremam se za prijemni na FDU u Novom Sadu, pa mi treba pomoc oko izbora komicnog monologa jer nikako da pronadjem nesto sto bi mi bas odgovaralo jer mora biti domaci komediograf.Mislio sam da uzmem jedan monolog iz Generalne probe samoubistva od Dusana Kovacevica ali ne znam da li je to previse novo ili monolog Mirka iz Maratonaca kad ubije Kristinu ali ne znam da li to zaista spada u komican monolog jer je to meni delom dramski monolog.Dramski monolog sam odmah nasao i jako mi se svidja uzeo sam Trepljeva iz Galaba,ali sa komicnim sam se bas pomucio.
Milose, ja iskreno nisam citala Generalnu probu samoubistva i ne bih znala o cemu se tu radi i kakvi su likovi pa ne znam ni da te uputim, a sto se Maratonaca tice, ako tebi to izgleda ozbiljno i iz toga ne izvlacis nikakvu pozitivu bolje je da to onda i preskocis, bar po mom misljenju. Inace, nase domace komedije su prepune muskih monologa, veruj mi, to je najlakse naci. Samo treba citati, a ako te mrzi kao sto mrzi mene... e to je onda druga prica. ;) Mada, vise i nema toliko vremena da bi sad tek citao i mucio se s tim, a meni apsolutno nista ne pada trenutno na pamet da bih ti predlozila. Ako se setim necega reci cu ti. Nadam se da ce ti odgovoriti jos neko kompetentiji. Pozdrav

Плаћа се 5500 хиљада шири круг, па ако прођеш опет 5500 хиљада ужи круг и на крају ако упишеш поново плаћаш... А пријављуј се 20-ог јуна, а пријемни почиње ид 25-ог, има све на сајту...

Sent from my GT-N7100 using Forum Krstarice mobile app

Back