FDU

Onaj ko čvrsto veruje da se na fdu prima preko veze, nema šta na tom fakultetu ni da traži jer će onda svoj neuspeh kao glumca/režisera/kamermana, koga god, pravdati kao činjenicu da se posao dobija preko veze... ***, u umetnosti se svi vade na to kako bi bili uspešni i veličanstveni i ponos i dika cele ove države samo da su im dali šansu ali eto, ne daju im, jer nemaju vezu. BIlo beza ili ne, ako padnem i ove godine biću dovoljno čovek da kažem da nisam bila dovoljno talentovana i sposobna za taj posao i to je to. Sem toga, jedan profesor može da NE primi talentovanog čoveka jer mu njegov karakter ne odgovara, zna da ne bi mogao da radi sa takvom osobom, ili jednostavno ne može da se sporazume sa njenim stilom glume... Što ne znači da tu osobu drugi profesor neće primiti.

SRECNO!!!

. A i ja sam padavičar, pala sam prošle godine, pa opet nikad ne bih rekla da su ljudi koji su primljeni netalkentovani. Nenemusha
Ovako: ja nijednom nisam rekao da su svi primljeni kanditati netalentovani.Ja smatram da je mnogim kanditatima, ogromnoj vecini,uskracena mogucnost da uopste upisu glumu zbog toga sto nemaju bilo kakvu vrstu veze.
Prosle godine, poslednji dan niko nije usao ni u uzi izbor od gotovo 30 kanditata. Dakle, sam sistem upisivanja je cudan i vise nego sumnjiv. Ja naravno, nemam nameru da se bavim nekakvim ,,teorijama zavere", samo kazem ono sto mislim i sto je, nazalost, tacno. To je u ovoj zemlji tako vec duze vreme, a to se na FDU tako jasno odslikava. Dodju ljudi puni energije iz cele zemlje, daju ne male pare, a onda im ta ,,uvazena " komisija ne kaze ni jednu jedinu rec, i umesto da im taj prijemni olaksaju, da ih opuste, oni im sve to ucine jos tezim i mucnijim. Tamo se unapred zna ko ce biti primljen, i sve je to jedna farsa. Nisam zeleo da ovim nekog obeshrabrim, ko tek treba da konkurise, ali to je istina, nista nisam izmislio, i znam da ce se vecina sloziti sa mnom.

pa nije bas, veze se uglavnom odnose na dadovce i skolu mike aleksica, a na neke konkretne urgencije. ako si darovit bices primljen iako nemas vezu, ili na fdu ili na bk. ali na primer moze da se desi da ako si darovit a bilja te nije primila, spadas u grupu glumaca koje ona ne voli/ne bi primila, onda probaj kod nekog drugog.

Vidim da je bilo pljuvanja...od moje poslednje posete forumu,al' nema veze...
Slusaj ti labradoru(labradorko)kod ljubavi nema niceg glupog,a ti romani su jako citani(ja ih licno i ne volim btw)ali kao sto ovaj Blejd rece:"O ukusima ne treba(ne vredi)raspravljati".
Ona koja bi trebala da spusti loptu si ti,a i ova ispod s' kojom cu kasnije da se pozabavim...Jer ne mozes ni ti tako lako da dajes osudu da je neka serija losa,jer je to tvoje vidjenje nje...a znam da se i ti slazes samnom,da su glumci ti koji treba da "iznesu" seriju.....

A ti sreco,da mislis,ne bi mi rekla da nemam pojma....I to tako kratko,bez ikakvih argumenata,a uz to mogu da primetim i da si jako neodlucna,nemas stav....jer me prvo pljujes....pa onda recenicu(koja je trebala da pocne velikim slovom)zacinis smajlijem koji namiguje....Cemu to kad me vec vredjas?:dontunderstand:

sram te bilo dete

Nina sa 3, 4 i, stvarno jaka uteha sto te neko pripremi za pad, i kaze ti da to nije strasno. To je ponizavajuce. Ja stvarno ne znam sta ti imas od toga sto je neko primljen preko veze, imao talenta ili ne, ako ti nisi? Ja nisam ni zeleo da o ovoj temi razglabam sto godina, zeleo sam samo da iskazem svoje misljenje. Tebi ako smeta, tvoj problem.
U svakom slucaju, vise se izgubi nego sto se dobije(mislim na sam prijemni).
Vampir, sto se tice tih glumaca koji su od mene stariji 30 godina, kako ja mogu da znam na koji su oni nacin primljeni, majke ti? Dejan Lutkic? On pojma nema o zivotu.
Srdjan Todorovic, sin Bore Todorovica, a Mira Stupica mu je tetka.
Zaista ne treba gubiti vreme na ovakvim forumima, jer ce se uvek naci neko kome surova istina smeta.

ali srdjan todorovic je darovit i dobar glumac

Lazna nada je, izlgeda, jedino sto ti imas, niiiina.
Dakle, nista.
Necu da pricam o vezama, jednostavno mi nije jasno kako ja, i mnogi drugi kanditati koji smatraju da imaju talenta, nisu primljeni, to je sve. Meni licno su nekoliko glumaca i reditelja s kojima sam vezbao ponesto rekli da umem to, i da treba da se bavim time. Tako stoje stvari. Pricajte vi sta hocete, i mislite da ja nemam pojma, ali tamo su vrata mnogima poptpuno nezasluzeno, ZATVORENA!

to nije tacno (ovo o vratima). ako si iole darovit prema kriterijumima ljudi koji se glumom bave a ne prema svojim sopstvenim ili svojih prijatelja, bices primljen, ili na fdu, ili na bk, ili u ns ili na akadamiju lepih umetnosti, ili u cg a imas i u bijeljini fax

ljudi evo ja malo da se ukljucim....... cinjenica je da ima nekog guanja, neke protekcije ali oni ne mogu od 10 ili 12 kandidata primiti sve preko veze....... sam je Vlada rekao da on nema koristi da prima nekoga preko veze pa da se posle sa njim muci cetiri godine........ smatram da je sve stvar sta se kome dopada... mozda neki ljudi koji imaju talenta i koji su se na pripremama pripremili dobro uplase od pritiska i od treme i ono sto su najbolje radili urade losije...... ali da se ne lazemo gde nema protekcije... ima je svuda...... mozda je na ovom fakultetu povecana jer mnogi kandidati imaju nekoga ..... a i zato sto se upisuje veoma mali broj ljudi....... uostalom obicno takvi kandidati ( koji imaju vezu) zavrse na BK ili nekoj drugoj akademiji koja je po tome mnoooogo poznatija i koja je mnogo losija od bilo koje druge drzavne akademije............ Toliko!!! :snesko5:

nije, gresis, bk je super i skoluje odlicne glumce, a fdu ima oreol oko glave koji ne opravdava

Onaj ko čvrsto veruje da se na fdu prima preko veze, nema šta na tom fakultetu ni da traži jer će onda svoj neuspeh kao glumca/režisera/kamermana, koga god, pravdati kao činjenicu da se posao dobija preko veze... ***, u umetnosti se svi vade na to kako bi bili uspešni i veličanstveni i ponos i dika cele ove države samo da su im dali šansu ali eto, ne daju im, jer nemaju vezu. BIlo beza ili ne, ako padnem i ove godine biću dovoljno čovek da kažem da nisam bila dovoljno talentovana i sposobna za taj posao i to je to. Sem toga, jedan profesor može da NE primi talentovanog čoveka jer mu njegov karakter ne odgovara, zna da ne bi mogao da radi sa takvom osobom, ili jednostavno ne može da se sporazume sa njenim stilom glume... Što ne znači da tu osobu drugi profesor neće primiti.

e ako si mu rekla :);):hahaha:

Nevidjeno ste glupi, ti posebno. U velikoj ste zabludi.

ma TI si u zabludi, a dovoljno sam kulturna osoba da ti ne kazem par reci i vredjam te kao sto ti radis ovde....svi koji ne uspeju zale se da ima veza...upitaj se da li ti odgovaras nekom profesoru i da li u tebi vide da jednog dana mozes da se bavis tim poslom....
ako vec zelis to, potrudi se da uspes...a ne da vredjas druge koji su mnogo vise postigli od tebe i to BEZ VEZE, vec samo svojim radom i trudom i talentom...!!!

@ nepoznat neko

koliko imaš godina, pobogu, da se tako ponašaš kao neko dete.
ti imaš svoj stav, napisao si šta misliš, vodila se diskusija,
drugi misle drugačije od tebe i to su i napisali ničim te ne vređajući.
nema potrebe, zaista, za takvim terminima tipa 'neviđeno ste glupi'.
i da jesmo/jesu nećeš nas/ih ti preko internet foruma prosvetliti.

Da se ne ukljucujem u ovu vasu raspravu, nema svrhe. Nego, s obzirom na to da svi mi imamo isti cilj, da upadnemo kod Vlade u klasu, da li je mozda neko od vas isao da gleda, do sada odigrane dve diplomske predstave njegovih studenata, da vidi kako oni to rade, i sta je od njih napravio covek koji ce mozda nekome od nas biti profesor?:) pozdrav

Nevidjeno ste glupi, ti posebno. U velikoj ste zabludi.

Joj, brate, da ti kažem iskreno i pokušavajući da budem prijateljski nastrojena iako me vređaš: ti i ako izađeš na prijemni ove godine, koliko god da si talentovan pašćeš k'o prezrela kruška jer si do bola negativan i pesimističan, da je sa tobom nemoguće raditi... Ko bi smeo da te primi u klasu takvog, čoveče, izludeo bi sve oko sebe, od takve negativnosti ne može se napraviti ništa dobro.. Menjaj to, ili se oprosti od ovog poziva.

Što se tiče onog jelizavetinog komentara da se veze uglavnom odnose na dadovce i decu mike aleksića, morala bih da kažem da ja ne smatram da oni upadaju preko veze. Oni koji su išli u bilo čiju KVALITETNU školu glume pre nego što su izašli na prijemni, normalno da već znaju donekle šta ih čeka, na koji način se radi, šta će se od nih tražiti... Nekako su spremniji i imaju bogatije iskustvo, zato i imaju možda veće šanse da prođu nego neki drugi ljudi...

Da se ne ukljucujem u ovu vasu raspravu, nema svrhe. Nego, s obzirom na to da svi mi imamo isti cilj, da upadnemo kod Vlade u klasu, da li je mozda neko od vas isao da gleda, do sada odigrane dve diplomske predstave njegovih studenata, da vidi kako oni to rade, i sta je od njih napravio covek koji ce mozda nekome od nas biti profesor?:) pozdrav

Nažalost, nisam imala prilike to da odgledam... :(

nije, gresis, bk je super i skoluje odlicne glumce, a fdu ima oreol oko glave koji ne opravdava
neeeeee........ samo da te pitam, a zbog cega je Vlada Jevtovic na konsultacijama ove godine rekao da onaj ko ima pare moze slobodno platiti i upisati neku privatnu skolu kao sto je BK........ ja nemam nista protiv privatnih skola , ali smatram da su drzavne skole ( bar u umetnosti) mnogo vece i mnogo bolje........ samo ne razumem sta znaci to da FDU ima oreol koji ne opravdava??????? zelis da kazes da skoro svi glumci sa danasnje scene ne opravdavaju????.....ja nzm stvarno da li si ti ustvari sa BK ili ne ali mislim da je svima jasno da je FDU najbolji umetnicki fakultet u Srbiji, sto govori koliko se kandidata prijavi, svi oni koji otpadnu na FDU probaju kasnije druge fakultete......... :snesko5:

ja o bk akademiji ne znam ništa, ali dopada mi se nastavnički kadar.
genijalan je za odsek glume (za druge ne znam, nisam se informisala).
ja ne znam da l' neko ne bi voleo da uči od ejdusa, bekjareva, dugalića...
jedino je razlika između ova dva što na su na fdu-u ljudi koji jako dobro poznaju pedagoški rad, tj.
ceo život su posvetili tome za razliku od gore pomenutih koji su bili više fokusirani na karijeru..
ne znam, ja na bk neću pokušavati, ali nemam ništa protiv.

ja o bk akademiji ne znam ništa, ali dopada mi se nastavnički kadar.
genijalan je za odsek glume (za druge ne znam, nisam se informisala).
ja ne znam da l' neko ne bi voleo da uči od ejdusa, bekjareva, dugalića...
jedino je razlika između ova dva što na su na fdu-u ljudi koji jako dobro poznaju pedagoški rad, tj.
ceo život su posvetili tome za razliku od gore pomenutih koji su bili više fokusirani na karijeru..
ne znam, ja na bk neću pokušavati, ali nemam ništa protiv.

i ja smatram da su i Ejdus, i Bekjarev, i Mirijana Karanovic odlicni glumci , ali bas ono sto si ti rekla na FDU su bolji pedagozi, jer ne mora da znaci da ako su oni super glumci da su super i profesori...:snesko5:

... svi oni koji otpadnu na FDU probaju kasnije druge fakultete...

ovo nisam prokomentarisala...apsolutno se slažem.
nisam do sad čula da neko kaže: e, ja ću da probam na bk akademiji glumu.
češće se čuje ono: ja ću da probam na fdu, pa ako ne prođem probaću i na bk.
: ))

wooow, kolko buke na forumu dramskom.... :dontunderstand:

da vratimo ovo na temu?

ja sam razmisljao dal da probam i u novom sadu,ali ne znam datum,na sajtu ne mogu da nadjem... (ako neko zna, molim da mi kaze, hvala :) )

sto se tice tih misljenja o jednim i drugim, ja sam nekako mnogo vise za fdu... ovaj bk mi je nesto....pffff.....slab? i ti profesori nikad nisu bili glumci koje sam gotivio, ili su uvek dobijali losije uloge....nja...

znaci ljudi, videcemo se ako budete isli na fdu. :mrgreen:

sto se tice vlade, mnogo sam cuo o njemu u poslednje vreme, iako za njega nikad nisam ni cuo pre nego sto sam poceo da se aktivnije zanimam za fdu :) koliko sam "rasudio" nije covek koji bi primio preko veze. dal ide u penziju ili ne nije bitno - shvatam da ne prima ljude koji mu se ne dopadnu fizicki, zvucno bla bla bla, ne prima ljude koji deluju kao narkosi, ne prima pesimiste, pijance bla bla bla sad smaram...

i iz toga on mi deluje :super:

za ove diplomske verujem da cu stici samo da pogledam diplomski onog momka koji glumi u falsifikatoru .... lazic, valjda....

aj pozdrav, odo ja na pripreme :mrgreen:

Drugari i drugarice , pregledo sam celu temu ali nisam nasao konkretno da je neko nesto napisao o muskom oblacenju na ispitu. Vi koji ste vec izlazili na prijemni : kako su se oblacili dechki na prvom krugu prijemnog uglavnom ? Jesu li farmerice ,patke i majica ok kombinacija ? Jeli bilo kosulja ? Moze li se doci u donji dio trenerke i patike ?

Back