Zdravo svima,
citala sam veoma pazljivo sve komentare od 1 do poslednje strane i mislim da mogu da dodam par korisnih i pouzdanih informacija...
Bavim se glumom od treceg razreda osnovne skole.
Nikada nisam pokusavala da upisem glumu zbog raznih pritisaka ljudi sa strane( tezak je to posao,moraces da placas za uloge ili da spavas sa rediteljima,nece te niko ozeniti itd)
Zatim sam upisala produkciju u umetnosti i medijima na Akademiji umetnosti (bivsi BK) i veoma sam zadovoljna znanjem,gradivom i praksom koja mi se pruza.
Smatram da je kadar ljudi veoma adekvatan i pruza najbolje znanje i teoretsko i prakticno i dosta ljudi trazi studente sa moje akademije...
Elem,odlucila sam ove godine da upisem glumu jer sam shvatila da je to posao kojim zelim da se bavim i na umu sam imala Mirjanu Karanovic jer znam sve njene studente,gledala sam sve njene studentske predstave i znam price o njoj (jer moja tetka radi sa njom kao njen sminker) i smatram da je jako dobar pedagog i profesor,njeni studenti jako rade i trazeni su.
Takodje znam,iako kruze price da je BK fakultet platis i upises-nije tako!
Postoji konkurencija i tamo nema veza i podmicivanja vec kad dodjete na prijemni oni vas biraju zaista po talentu jer znaju da svi koji su dosli na prijemni imaju da plate skolarinu i tu nema potrebe za placanjem i potezanjem veza.
Sto se tice FDU znam dosta ljudi koji su upisali glumu i neki su zaista upisali preko veze,neki preko ziro racuna,neki preko koverti,ali ima i onih koji su bili primljeni zbog talenta.
Naravno da niko nece primiti preko veze ako taj neko nema pojma,ali svakako koverta ili veza uticu da se primi neko manje talentovan od onoga koji ima talenta vise,ali nije platio.
Mene trenutno za prijemni sprema glumac Pavle Pekic i njegov predlog je bio da odem na FDU (posto sam ja insistirala iskljucivo na Mirjani Karanovic) i da probam.
Oticicu,probacu pa sta bude.Ali u svakom slucaju pre bih volela da upadnem kod Mire na klasu iz mnogo razloga...
Vidim da se ovde nije pomenuo komntar kako Vlada obavezno voli da seksualno spopada svoje studentkinje...
U svakom slucaju,ako mogu pomoci,pitajte slobodno.
Samo sam zelela da kazem da znam licno ljude koji su upisali FDU preko veze i da to nisu mitovi i legende,kako neki ovde kazu,ali da ima i onih regularnih.
I zelela sam da kazem da BK nije ni malo lak fakultet (mi smo po bolonji i kod nas je obavezno prisustvo na casovima,aktivno znanje,pisanje seminarskih radova,kolokvijumi i usmeni ispit i sve to je jedna ocena) tako da nije bas sve rekla kazala da je lako i platis i zavrsis
Pozdrav za sve....