FDU

Zdravo drugari!Već duže vreme vas pratim,ali nikako da se nakanim i da se registrujem.No,evo me.Potrebna mi je HITNO vaša pomoć.Naime,kada sam ja bila na konsultacijama(april ove godine) rečeno je da je Čehov jedan od pisaca koji oni perporičuju.Međutim,kada je moja drugarica bila na konslutacijama(maj ove godine) njoj je(tj. njima je) rečeno da ne preporučuju Čehova,jer je to moderna.Dragi moji(koji ste bili na kosultacijama ove godine,i a vi ostali) šta ste vi čuli?Čehov-preporičljiv ili ne?
Unapred sam vam do groba zhavalna. :worth:

Zdravo drugari!Pratim vas već duže vreme,ali se tek sad nakanih da se registrujem.No,evo me.HITNO mi je potrebna pomoć.Naime,kada sam ja bila na konsultacijama(april ove godine)rečeno nam je da je Čehov jedan od pisaca koji je preporučljiv.Međutim,kada je moja drugarica išla na konsultacije(maj ove godine) rečeno im je da ne preporučuju Čehova zato što je to moderna!Dragi moji(koji ste bili na konusltacijama ove godine)šta ste vi čuli?Čehov-preporučljiv ili ne?
Unapred zahlavna. :worth:

Čehov moderna? Ne bih rekla. Eto, da sam juče umrla ne bih znala da neko Čehova smatra "modernim" umetnikom XD Jesi li sigurna da su joj za ČEHOVA to rekli?
Te neke moderne, alternativne drame se ne preporučuju, ali znam da je Čehov kao umetnik preporučljiv i da je vrlo čest izbor za prijemni ispit...Posebno što se žena tiče. Koliko samo Sonja, Irina i Nina izađe svake godine, to je čudo jedno. Tako da, 99% sam sigurna da je Čehov preporučljiv. Mislim da je došlo do male zabune sa tom modernom ;)

Ja sam odabrala Čehova. Mislim da je preporučljiv, jeste Srdjan nešto pomenuo kao da je malo teže zbog tog govora tada, ali kada je želeo da istakne to da su dobri naši, pogotovo savremeniji pisci jer su nam bliski..nja nja :)

Bi li neko bio ljubazan ko ima iskustva sa proslim prijemnima da nam izdeklamuje otprilike konktest izvodjenja imitacija? Znaci mozes da imitiras bilo koga , druga , rodjaka, profesora , ali me zanima na koji nacin vi radite te imitacije? Jel isto imate neke spremljene kratke monologe , ili na licu mjesta improvizujete , da li moze da se radi imitacija bez ikakvih monologa , koliko otprilike traje jedna imitiacija.. Ne bih da cepidlacim , samo ako neko moze u par recenica da mi malo priblizi pojam toga jer nisam do sad radio iste a ni imao prilike da prisustvujem nekom prijemnom da vidim kako to izgleda. Pozdrav

Ermmm... Ja lično pripremam ranije kao male monologe, uvek biram nešto što je da osoba govorila a što nju samu može dosta da opiše kao ličnost i u čemu mogu da istaknem najviše njenih tikova, uzrečica i tome slično: Verujem da ima ljudi koji improvizuju ali ja to ne radim jer su mi imitacije "Ahilova peta", tako a ne želim da rizikujem, pa ih uvek lepo pripremim ranije. Ako nemam spremnu, makar imam u glavi naznaku o čemu bi ta osoba govorila i u kojoj situaciji da je imitiram.
Ne znam može li da se radi bez teksta, možda bi i moglo...? To zaista nikada nisam pitala.
I da, imitiraš bilo koga, ali MUŠKARCI-MUŠKARCE, ŽENE-ŽENE ;)

I ja sam odabrala Čehova još pre 2 meseca i zato sam sad bila blago rečeno šlognuta ovim saznanjem,jer ne želim da menjam,a i nemam kad.Sa druge strane ne bih htela da bacim pare,a da pritom budem (kako to oni kažu na FDU) tekstualno diskvalifikovana.
Inače,Čehov jeste moderna.Znam pouzdano.Uostalom,i u školi se Čehov obrađuje u okviru moderne.
Hvala vam u svakom slučaju.
Jedno pitanjce-Da li u Dadovu oni stvarno imaju dobar deo predmeta kao na fax-u i da li stvarno plaćaju 7000 mesečno?

Cao svima!Ja prvi put saljem u nadi da neko moze da mi pomogne :confused: da li moze za dramski monolog Dzejn Ostin ili Biljana Srbljanovic?:rumenko:hvala unapred

ja mislim da može jer autor i forma tog monologa nisu striktno određeni kao za komični. ;)

Šta spremate iz komedije :(?...

kad ja budem spremala prijemni osećam da će mi ovo biti najteži zadatak..:confused:
kad sam čitala borinu 'audiciju' svideo mi se monolog jagode iz 'čuda u šarganu',
ali sam posle kad sam gledala predstavu shvatila da mi se ne sviđa kako bi to izgledalo.

* * *

dosta se rade 'ženski razgovori' duška radovića, kol'ko znam.

* * *

ti se još uvek nisi odlučila?

Hvala, vidim da niko neće da odaje šta sprema..ne brinite-neću prepisivati :p Treba mi neka asocijacija, nešto..
Nisam to spremila..nekako mi ništa ne odgovara..dijalekti pre svega..
Ma ja mogu da vam budem uteha..zapravo, nijedan zadatak ja nisam spremila.:eek:

Što se tiče komedije, ja mislim da ću na kraju uzeti ženske razgovore, samo ne znam koji tekst. Probala sam krš stvari, ali to me najviše privlači...
E, pa i meni je Čehov za prijemni, izem li ga, ne znam da li je moderna, ali provereno znam da može da se radi za prijemni i da zbog njega sigurno ne mogu da te "tekstualno diskvalifikuju" xp

Meni su u studentskoj službi u Novom Sadu rekli da datum prijemnog tražim na sajtu univerziteta NS, tamo piše da počinje 22.juna... Ne znam sad da li je to tačno, potražite i vi... :think:

Meni zena iz studenstke sluzbe u NS kaze da je predaja dokumenata 21.06. a prijemni pocinje 25.06. A na sajtu univerziteta pise da je predaja 18-21 a prijemni 22-25. Tako da ne znam kad je sta???
Sta vi mislite???

Back