FDU

E narode, zanima me da li je poželjno da osoba bude što mršavija da bi upisala taj fax? MIslim, da znam ako je potrebno biti mršavica, da se bacim na dijetu:lol: Nisam ja debela, visoka sam 170cm, teška oko 60 kg, ali opet...

mislim nisam nikakva mrsavica.duboko verujem da imam debele butine ali mi kazu da umisljam.probala sam i da budem vegeterijanac i uspela sam ali su me onda roditelji naterali da odem na kontrolu i bili mi nesto losi rezultati tako da sam morala da se vratim na ''ovu'' ishranu mada se trudim da izbegavam meso.slatkise obozavam;))bitan je talenat!!!!!!

Ove godine je goca maric primala....

nije to bitno, zavisi od profesora do profesora ko ce mu se svideti i koga ce uzti...... mislim bitno je da nije debela osoba ali izgled ne garantuje nista....

Inace,moja devojka je ove godine upisala glumu, bila je najbolja, po misljenju publike,studenata a i profesora(imala je najvise bodova na prijemnom,ali nije prva na listi zbog srednje skole...)
eto,morao sam da se pohvalim :)

Kako misliš publike i studenata, kad oni gledaju, u 2. krugu?
Upisao si glumu na bk, koje godine?

Poslednja izmena:
Da ,uzi krug mogu svi da gledaju, a studenti gledaju i prvi krug i posle su svi dolazili da joj cestitaju i da kazu da navijaju za nju... posle uzeg kruga su i mene zaustavljali da pitaju za nju :)

Ove godine sam upisao bk

Čekaj a gde se nalaze, iza nekih zatamnjenih stakala, pošto sam ja bio i niko me nije gledao? Da li si i ti polagao na FDU-u ove godine?

Nije otvoreno za javnost, a ja prvi put čujem da mogu studenti.

Poslednja izmena:
mislim nisam nikakva mrsavica.duboko verujem da imam debele butine ali mi kazu da umisljam.probala sam i da budem vegeterijanac i uspela sam ali su me onda roditelji naterali da odem na kontrolu i bili mi nesto losi rezultati tako da sam morala da se vratim na ''ovu'' ishranu mada se trudim da izbegavam meso.slatkise obozavam;))bitan je talenat!!!!!!

što se tiče vegetarijanstva, moraš raznosvrsnu ishranu i da obratiš pažnju na one namirnice koja zamenjuju meso, ako si vegetarijanac, a ako si veganac koje zamenjuju mleko i jaja iliti sve životinjsko, i bićeš u redu. Ja sam veganac ne jedem ništa životinjsko pa čak i med. Znači trebaju ti proteini jer si izbacila meso, a u dovoljnoj količini ima proteina u povrću i žitaricama, posebno u pasulju, sočivu, grašku, orasima. Kod raznovrsne ishrane bez mesa, telo dobija sve važne aminokiseline, iz kojih su izgrađeni proteini – soja i avokado sadrže čak svih osam aminokiselina. Oni koji jedu meso unose nepotrebnu količinu proteina koja u organizmu sprečava odlazak vitamina i minerala do vitalnih organa i tako dovodi do oboljenja. Zatim gvožđe, ne nalazi se samo u mesu, već u bezbroj biljaka. Posebno su bogati gvožđem beli kupus, puno zrno žitarica, seme suncokreta, crvena cvekla, proso, sočivo, grašak, sojino seme, pšenične
klice, susam. Veganci treba da obrate pažnju na vitamin B12: kiseli kupus i zelje, pivo od žitarica ili tome slično. Zatim za sve: kalcijum: u susamu, orasima, u zelenom kupusu, peršunu, spanaću, zrnu soje, kelju, paštrnjaku, belom luku i mnogim drugim vrstama povrća i žitarica. Dakle da vegetarijanci imaju manjak proteina, gvožđa, kalcijuma je zabluda jer je biljna ishrana time bogota, jedino je zanimljiv za vegance B12 čiji izvor nisu životinje već mikroorganizmi, pa onda malo manje pranje zemljanog povrća pomaže, nedostatak B12 se javlja samo kod nekih ljudi, jer naš organizam ga čak i sam proizvodi ali ne u dovoljnm količiama izgleda, inače zalihe B12 kao posledica mesožderske ishrane mogu u organizmu ostati i nekoliko godina, odnosno godinu i po, tako. Postoji mogućnosti uzimanja tableta B12 sa 100% prirodnim sastojcima.
Kod veganske ishrane, treba za vreme trudnoće naročito voditi računa o unošenju dovoljno belančevina, kalcijuma, gvožđa, cinka, vitamina B2 i B12, i ako je potrebno, u dogovoru sa lekarom, hranu dopuniti vitaminskim ili mineralnim preparatima - ako su veštački nisu zdravi. Ja sam veganac već više od godinu i po, krvna slika mi je odlična, nemam nikakvih problema.

Eto.

Poslednja izmena:
e znam ko bas ti hvala svakako cu da pokusam to ali posto sam jos uvek zavisna od roditelja-nista.ali kad budem zivela sama vraticu se vegeterijanstvu ili veganstvu.hvala puno.

To je manja pozorisna scena....izadjes na nju i imas tu stolicu i sto..... malo ispred i ispod tebe je komisija a iza u publici studenti, od svetla ih i ne vidis mnogo......oni gledaju prvi krug, a drugi moze da dodje ko hoce da gleda....

ja sam isto probao na fdu ali sam zeznuo bio sam sto puta gori nego sto sam inace los....ali opet bilo mi je krivo kad sam gledao kakvi su sve usli u uzi krug...bilo je dobrih,ali bilo je i.....ne bas dobrih najblaze receno....

ko da budu na prijemnom itd............a sto se tice ovoga za licne zahteve ja sam ih postavila previse tako da su morali da mi ukinu kako bi oni rekli ''moje ishitrene odluke o zdravoj ishrani''.sta da se radi:)

Back