FDU

Dobro, kapiram da mora biti domaći, ali recimo ja sam razmišljala da za komičan monolog uzmem odlomak iz Kaporove knjige... A ne verujem da se kapor svrstava u komediografe, jednostavno je knjiga komična. Može li to?:confused:

ne uce se teorijska pitanja, imas preporucenu literaturu, koji naravno ne ucis nego procitas. mislim mozes ti nju napamet da naucis ali ne vredi ako nemas sposobnosti i talenta i naravno predznanja (tipa opste kulture koju ne mozes da naucis).

Pa ja nisam ni mislila da ucis napamet(za menadzment) ali je taj prijemni ispit drugaciji od npr.glume ili rezije,dramaturgije.....ja nijedan smer ne omalovazavam ali nije veliko interesovanje-to sam htela da kazem ne ljutite se odmah:)

ne ljutim se nego kazem, cini se da je vise ucenje, a nije, bar po meni. za svaki smer imas preporucenu literaturu i na vecini imas intervju na kraju, a sredina su testovi sklonosti. ove godine se prijavilo 26.

A narode, jedno pitanjce, u "Audiciji" Bore Stjepanovića piše da kandidat može i sam da uzme neko delo i izvuče monolog određenog lika, nebitno d ali je dramsko delo u pitanju ( čini mi se ), zašto onda ne bi mogla i da se uzme neka komična knjiga i da se monolog izvuče iz nje?

Nenemusha, moras pazljivije da citas tu knjigu. sto se tice izvlacenja monologa, misli se na to da se moze sastaviti monolog od replika nekog lika.
Program prvog eliminatornog dela:

1.recitacija (po izboru kandidata);
2.odlomak (po izboru kandidata)
3.monolog iz komedije domaćeg komediografa

ako si citala konkurs, onda vidis da mora biti dramko delo, jer pod terminom komedija, podrazumeva se Dramsko komicno delo. nadam se da sam ti pomogla sad, i razjasnila....:)

Yup, hvala ti:mrgreen: Ne znam kako mi je to promaklo, čoveče, iščitavala sam petnest puta taj deo knjige:eek: Jesi, pomogla si mi što se razjašnjavanja tiče, ali sad nastaje totalna zbrka oko odabira dela:lol:

Izgleda da nece.Imam ja jednu poznanicu koja sad treba da pocne sa glumom na Akademiji lepih umetnosti posto nije prosla FDU a bila je 100% sigurna da hoce.Spremala se kod Nade Blam al sta ces,pa cu ju malo da pitam ako je nadjem ovih dana.ako ne......pa nista onda:)

u uzem krugu proveravaju tvoje fizicke sposobnosti, kao i glasovne. mislim da pored toga dobijes i neki tekst koji isto moras da spremis i posle nekoliko dana da ga izvedes na sceni. u svemu tome ti pomazu profesori sa fdu, oni sto su te i primili u uzi izbor.

Spremas svoj monolog, pokazujes ga svim profesorima redom oni ti ga komentarisu, radite brzalice,glumite zivotinje, vezbe sa predmetom, vezbe vezane za pokret,fizicke sposobnosti,poligon, radite neki psihotest, malo razgovarate sa profesorom koji prima klasu i tako.....

Back