FDU

zdravo ljudi!srecan vam dan zaljubljenih!...dugo me nije bilo...koliko vidim ima mnogo novih ljudi,a mene ste verovatno i zaboravili :-) cestitam luthiena!mada nisam ni sumnjala u tebe :-) svima zelim puno srece ove godine,ali ukoliko ne budete bili primljeni ove godine nemojte odustati,jer je mnogo velikih glumaca upisalo akademiju iz 3 puta,a verujte ima onih koji su uspeli cak iz 5 puta...jel zna neko ko uzima klasu ove godine?

Klasu ove godine uzima Goca Maric na FDU, a na BK Predrag Ejdus....

Pozdrav kolege umetnici!Resih i ja ove godine da probam...Glumu obozavam,svidja mi se pozorisni zivot itd...Imam par pitanja za vas...Da li je to da Gordana Maric drzi klasu ove godine,konacno?Interesuje koji ljudi su u sali za prijemni?Da li je stalno ista postava poput Vlade Jevtovica i neznam ko jos....Ili stalno dolaze novi ljudi..?Da li je prisutna osoba kod koje se drzi klasa?Posto jos uvek neznam sta da odaberem za prijemni,u potrazi sam za necim zanimljivim,pa bi voleo da mi kazete koji odlomci se najvise koriste da ih zaobidjem...Hvala vam unapre i obecavam vam bicu redovan na temi do pocetka prijemnog ispita..Cao svima

za gordanu maric ne znam da li je sigurno, ali znam da onaj ko uzima klasu sigurno mora da bude na prijemnom... ostalo ti sve otprilike pise na prethodnim stranama.
poz

Zvao sam FDU,rekli su mi da ce Gordana Maric sigurno drzati klasu ove godine...Hvala ti SanjCi puno..nego jesi li bila na prijemnom prosle godine?Kako je bilo?Jesi li imala tremu?Neki strah?Poz

Ja sam isla na konsultacije prosle godine.... i nisu mi nista pomogli..... na svako pitanje, dobijala sam odgovor RADI TO KAKO TI MISLIS DA TREBA, I SVE CE BITI SUPER..... ali na svako moje pitanje......

pa naravno da treba da radis kako ti to shvatas a ne da ti oni reziraju...oni treba samo da ti pomognu da se oslobodis straha i da te malo bolje upoznaju,zato IDITE NA KONSULTACIJE :)

ja sam prosle godine isla na konsultacije, i nista u vezi samog polaganja prijemnom Pele nije hteo da mi kaze..... rekao mi je da konsultacije postoje da bi se raspitali o nekim tehnickim problemima koje ne mozemo da resimo, dokumenta i slicno, a oko samog prijemnog, kaze on, nije na njemu da nam bilo sta kazem... i zato kazem da mi nisu pomogle konsultacije....

e pa onda su vam konsultacije strasno glupo organizovane.nase konsultacije bile su kolektivne,drzao ih je nas profesor Bane,mogli smo da pitamo sve jedni druge,radili smo radnje bez predmeta,zezali se,igrali,pricali,radili monologe i recitacije,upoznavali se i bilo je fenomenalno.bilo je ukupno 4 konsultacije na kojima nas je bilo oko 30,nekad manje nekad vise...

Cao svima!
znaci, jedno 100 puta sam prelistao ovaj forum, i eto odlucih i ja nesto da napisem.
Ja sam maturant kotorske gimnazije, i pokusacu da upisem glumu ove godine. najradije bih na Cetinju, ali koliko sam informisan, tamo nece biti upisa na klasi glume ove godine, tako da cu pokusati u Bg.
Moze li mi neko reci da li se mi iz CG "racunamo" kao strani drzavljani na fdu-Bg, tj, da li mozemo biti upisani na budzet drzave Srbije? (ili medju ono preostalo 2-3:))?
inace, isao sam 6 godina na dramske sekcije, pa, vidjecemo koliko ce to pomoci. Valjda je dosta bitno da tu covjek vjeruje u sebe (a ja vjerujem), i da se ne pojavi na prijemnom sa razmisljanjem "sigurno cu poloziti"- jer ako se to ne desi..slijedi oooogromno razocarenje, zato, cool-opusteno (ali nije to lako..)
sad malo konkretno. :)
uzeo sam da spremam jedan Cehovljev monolog, i Poovu pjesmu. od nasih komedija jos nisam nista odabrao.. uskoro cu..valjda :)

Luthiena, da li bi mi ti mogla tacno odgovoriti da li ce na Cetinju ove godine biti upisa na katedri za glumu? (jer koliko sam shvatio, ti tamo studiras?)

ohh... welcome to the club (ja to sam sebi ;p)

Cao Svima!
Ja sam maturant kotorske gimnazije. Namjeravam da upisem glumu ove godine. Prevashodno bih htio na Cetinjskoj akademiji, ali koliko sam ja saznao, ove godine nema upisa na katedri za glumu, tako da cu pokusati na FDU-Bg.
Kazu mi da je najvaznije na prijemnom doci sasvim opusteno, bez ikakvih pretenzija tipa - moram proci, jer sam the best, jer ako tada ne prodjemo, desi se ooogromno razocarenje.. znaci - cool, opusteno :p
Ja sam isao na dramskoj 6 godina, kod jednog CG reditelja, i jedne CG glumice, tako da sam vec tad sebi zacrtao sto cu pokusati da upisem.

Da li mi neko moze reci, da li se mi iz CG, na FDU-Bg "racunamo" kao strani studenti, tj, da li fakultet mozemo upisati na budzet Srbije, ili jedino mozemo upasti medju 2-3 koji se samofinansiraju?

Luthiena, da li mi ti mozes potvrditi ima li ove godine upisa na Cetinju, na katedri za glumu? (jer koliko sam shvatio, ti studiras tamo)

Sad da predjem na konkretne stvari :)
za prijemni sam uzeo da spremam jedan Cehovljev monolog, i jednu Poovu pjesmu. Monolog iz nase komedije jos nisam izabrao..uskoru cu..nadam se :)

ljudiiii ja ove god. zavrsavam zubotehnicku skolu, htela bih da upisem glumu a blago receno kao da sam pala sa marsa... nikog nemam da pitam nesto o samom prijemnom ali i o tome sta podrazumeva "pripremanje za upis na FDU"
s' obzirom da je tema pretereano opsirna nisam stigla da procitam sve, tako da bih vas molila da mi u kratkim (citaj sirokim :) ) crtama opisete sta me ceka i date mi pocetnicke savete... :confused: dajem casnu rec da cu procitati i ostatak teme cim budem nasla vremena :)

ps jel' mi nije kasno da sad krenem da se spremam?? :lol:

ok, znaci sad sam shvatio da sam skoro isti text napisao 2 puta. :) necu vise, obecavam! :p

Luthiena, zvao sam luzbu na FDU na cetinju, kazu da jos nista konkretno ne znaju, mada sam od nekih drugih ljudi na fax-u cuo da prof Boro Stjepanovic nece uzimati novu klasu ove god...?

Back