FDU

Nemoj da ga zoves,samo nam navlacis konkurenciju...Hehe,salim se...Pa gde ste bre glumci?Nije vasa zelja toliko jaka cim vas nema na forumu...Jeli se spremate?E Luthiena,jesi li ti upisala FDU?Kako ide,ispricaj nam sta sada radite..Imas li neke kolokvijume,kako izgledaju?

Jel ima nekoga da hoce da pokusa za kameru i montazu?Ako ima neka mi se javi na pp,posto ne shvatam nista oko prijemnog pa ako moze mala pomoc.Jel zna neko jel su predavanja obavezna i da li je lako uci na budzet?Hvala unapred.

pa... sva ova vasa pitanja su diskutabilna. najbolje bi bilo ako bi mogli da se oslonite i na talenat i na vezu. onda bi cistije glave otisli na prijemni, a ako ovo drugo ne mozete da nadjete onda je najsigurnije na vas talenat i samo odlucno u tome, pa gde vas dovede...

ipak sam odlucila da idem na konsultacije. :) sad sam zvala fdu da se raspitam i rekose mi da ce lista biti istaknuta sutra na faxu. na sajtu nista ne pise posto ne radi... ne znam sta da radim posto ne mogu sutra u bg.
hoce ici neko od vas, pa da mi javi sta pise?

pa... mozda sam vec napisao, a ako nisam evo sad da "otvorim dusu". Ja sam pokusao tri godine za redom i nisam uspeo. Zatvorio sam krug od tri pokusaja koji sam zadao sebi, nije proslo, sta da se radi. Bitno je da sam probao, da ne govorim posle kako sam mogao, a nisam. Ovako u startu mogu sebi da zapusim usta, cinjenicom da sam bio na priejmnom i da znam kako je to. U svakom slucaju mogu da kazem da je to jedno predivno iskustvo. Svo to iscekivanje, spremanje, nada, trema, mogucnosti, rezultati, mnogo mi je pomoglo da shvatim i da sagledam celu tu pricu. Znaci, vise nema nagadja sta bi bilo kad bi bilo i mogao sam, a nisam.
Svako od vas bi trebao da postavi pitanje - Zasto izlazim na prijemni? i Sta je to sto mi daje inspiraciju za spremanje istog? - Sve ostalo je suvisno i ne zasluzuje trosenje vas samih. Ja sam ono sto sam zadao sebi ispunio polovicno, ali mozda je to ustvari prava slika mojih mogucnosti. Ako nista drugo, bar tako izgleda. Pozdrav do sledece poruke

I da, SAMO HRABRO i ODLUCNO!!!

ipak sam odlucila da idem na konsultacije. :) sad sam zvala fdu da se raspitam i rekose mi da ce lista biti istaknuta sutra na faxu. na sajtu nista ne pise posto ne radi... ne znam sta da radim posto ne mogu sutra u bg.
hoce ici neko od vas, pa da mi javi sta pise?

ja sam zvala pre neki dan na ovaj broj: 011/2135-684, pitala sam za konsultacije i oni te samo pitaju za koji smer hoces, i kazu kojim danima u kolko sati i u kojoj ucionici. ja ne upisujem glumu nego menadzment u pozoristu i kulturi ali probaj na taj broj.

Pa nije steta. U sustini, ko zna zasto je to dobro!?!
apollo oces li nam reci sta to nisi prosao?ili kakav je bio taj intervju?sta su ti rekli?
mislim svi pricamo naokolo ali niko da kaze konkretno sta je bilo na prijemnom,zbog cega su ih primili ili zbog cega nisu...to je ono sto mene zanima:)
Jel moze?:-)

pa moze da se desi i da ne postoji neki narocit razlog, jednostavno su neki morali biti primljeni, nisi upao u taj odredjeni broj ljudi i tacka. :)

deki,hvala na svemu( kasnim sa odgovorom :().jesam mlada i ustvari se premisljam izmedju pozorisne i radio rezije,menadzmenta i produkcije u pozoristu,radiju i kulturi i filmske i televizijske produkcije. Ja sam clan dramske sekcije u skoli zadnje dve godine i mada nisam probala reziju,prilicno mi se svidja. Jesi ti zavrsio fdu?I koji smer?Ako moze i jos neko da mi pomogne jer ne bih da gubim godine ako ne upadnem.A i da bih vec mogla da krenem sa nekom vrstom spremanja pa da racunam na talenat jer nemogu da nadjem vezu.

ne dobijas ti odgovor, zbog cega nisi primljen. Ja mislim da niko nikada od nas koji su pali priejemni nece znati odgovor na to pitanje. a ja sam polagao prijemni za glumu. cak mislim da to i pise negde na nekoj od strana, a i najvise podataka na postu je o smeru gluma.

ja znam decka koji nije upao na fdu i posle upisao bk, rekli su mu da je 'talentovan, ali...', sta god to znacilo. doduse, sumnjiva je i sama istinitost price tog momka, tako da...

Znas kako,Bk i ALU su zivo sr***.Sto se tice usluge i predavanja to je extra....pa sve legende srpskog glumista su tamo predavali.Medjutim, problem je u tome sto tamo moze da udje svako za pare ali tako samo dobijamo nekvalitetne glumce.Gluma jeste zanat ali moras to osecati i biti zaista talentovan.Ovako samo unistavamo nasu umetnost i prozvodimo mnogo glumaca godisnje....Kada se sve svede dodje nam na 50 glumaca godisnje puta 20 godina....pa to je 1000 glumaca!Gde ce oni glumiti?Pravi talenti ce propadati u tami i nemastini a burzuji ce da placaju svoje aranzmane.Mozete i pogledati sa druge strane....Pogledajte ove glumce sto su zavrsili BK....Viktor Savic vozi najnoviji Mercedes,ona debela sto je glumila u Mesovitom braku i sada u Premijeru nikakvi su glumci.Cak ona debela nebi ni prosla na FDU koliko god je talentovana,jer nebi ispunila fizicke zahteve.Scenska akrobatika i ona,ha!A i ruzna je mnogo.Unajmio ih je samo Mima Karadzic za dobru kintu i nece niko vise,chiji rad pociva na kvalitetu a ne na komercijali.

Imam i ja drugaricu koja je upisala glumu na BK....Smejali smo se i pitali sta ce ona u skolskoj dramskoj sekciji....ali odjedanput...talenat...Shio mi ga Djuro!

pa znam ja da ima onih koji upadnu na takav fakultet bez veze i novca,ali i mnogo njih koji upadnu bas zbog toga.ja bih samo da vidim da li uopste da pokusavam ili ne.mozes li mi ti reci,ako znas,sta bih trebala da procitam od literature da uvedem sebe u reziju?

Back