FC INTER

SQUID-Istina Kaka nije takav kao Ibra,ali veruj mi svi oni znaju da zamajavaju navijace i pricaju bajke,rekoh ti da se Kaka kunuo u Milan,pa je na kraju otisao u Real,ne bi oni njega mogli a prodaju tek tako,da on nije dao saglasnost...

Videcemo da li je dosao kraj nasem sampionskom nizu-ali znam jedno i da ne osvojimo titulu nece biti nista strasno,jer smo 5 godina zaredom sampioni Italije,plus smo prosle sezone uzeli LS i triplu krunu...Jednom ora doci kraj svakom nizu,a nas je napustio Murinjo i ja sam ocekivao pad,ali polako videcemo...;)

Tako da na vama je veliki pritisak,posto vi niste bili sampioni od 2004,a to je vec dosta vremena...Ako ove sezone sa ovakvim pojacanjima ne uzmete skudeto kapiram da cete izvrsiti kolektivno samoubistvo:mrgreen:

Jeste, sve je moguće, al' nadam se da tako nešto neće priuštiti navijačima Milana.:)
Mora jednom doći, nadam se da je to sada, jer ako sada Milan ne uzme titulu, neće nikada.:mrgreen: Mislim da će se ove sezone za titulu boriti Inter i Milan, i da će to biti velika borba, Juventus i Romu ne vidim tu, al' tako je bilo i prošle sezone, i umalo da Roma uzme titulu.

:super:

Elem,da se osvrnem na letnji prelazni rok.Ovako je stanje>

Departures:

Jimenez 3.2 million

Krhin 2.5 million

Balotelli 28 million

Daminuta, Filkor and Fossati 7 million

Burdisso 8 million

Mourinho 16 million

Quaresma 7.3 million

Total: 72 million

Arrivals:

Ranocchia: 6.5 million for half

Biabiany and Mariga: 9 million

Total: 15.5 million

Balance: + 56.6 million euros

Dakle od pojacanja Ranocia,i to smo odkupili pola njegovog ugovora,on bi trebao da nam se pridruzi sledece sezone.Dobar posao jer se radi o talentovanom defanzivcu,a jos je italijan...

I odkupili smo ceo ugovor Marige,koji je bio pola nas pola Parmin igrac.Odlican potez jer je poceo da igra jako dobro i mislim da je on pravo pojacanje,za male pare;)

Takodje Biabani je vracen sa pozajmice,sta reci o njemu prosecan napadac,kome je odlika brzina kako sam cuo...Ali nece se naigrati pored Eta,Milita I Pandeva,bice poslednja opcija.

Dakle kao sto se vidi gore potrosili smo 15,5 miliona evra na njih,dok su u isto vreme otisli Baloteli,Kvarezma,Burdiso,Krhin,Himenez,Daminuti,Filkor,Fosati i naravno MURINJO:D Za sve njih smo zaradili 72 miliona evra,sto je odlicna cifra!

Hahaha kako mi je smesno sto se na ovoj listi nasao i Murinjo,kao da je on fudbaler:lol:

Inter je napravio takav posao sa Murinjom da je to za anale,Zoze je osvojio dva skudeta,kup,superkup i Ligu sampiona za dve godine u Interu...Prve godine ugovora je imao platu 9 miliona evra,a druge 11 miliona.

Znaci on je od Intera inkasirao 11+9(miliona)+600 hiljada evra kao premije za triplu krunu>nesto preko 20 miliona evra,a Real je nama platio 16 miliona evra za njega!

Sto znaci da je Inter na Murinja potrosio malo vise od 4 miliona evra(prakticno je Inter placao Murinja dva miliona po sezoni),a covek nam doneo sve moguce trofeje,e to je pravi posao!!!:eek::super:

Dakle Inter je samo od prodaje igraca zaradio 72 miliona evra,a potrosio 15,sto ce reci da smo u plusu 57 miliona evra.

Sad kad se tu doda da je Inter zaradio ogroman novac od osvajanja Lige sampiona i ostalih trofeja...Citao sam da je Inter za ove uspehe sve ukupno zaradio oko 80 miliona evra,dakle 80+57 miliona=137 miliona evra.

Mogli smo da dovedemo bukvalno igraca koga pozelimo samo za ove pare koje je klub zaradio,plus naravno uvek Morati moze da uleti iz svog privatnog dzepa.

A nismo doveli nikoga prakticno,tacnije nijedno zvucno pojacanje...

Zato nam je kasa puna kesa i sav ovaj novac ostaje za trosenje u januaru ili sledece leto...

Ili ce ove pare ici za saniranje klupskog duga i za izgradnju novog stadiona...

Uglavnom Inter posluje sa profitom sto je najvaznije,direktori rade odlican potez,zaradili smo ogroman novac,vec nekoliko godina ne trosimo velike pare na pojacanja(prosle godine smo za pare dobijene od prodaje Ibre kupili Eta,Milita,Lusia,Snajdera I T.Mottu) a osvojili smo sve sto se moze osvojiti-za 5 godina 5 scudetta,Ligu sampiona,nekoliko Kupova i Super kupova Italije...Za svaku pohvalu!

Na kraju mi je zao samo sto nismo doveli Pazzinija,on je odlican napadac+ je italijan i mogli smo da iskesiramo nekih 15-20 miliona evra za njega...A trebao nam je jos jedan dobar spic je Biabani ipak nije ta klasa...

Ali kao sto rekoh mi imamo odlican tim,i najbitnije je da smo zadrzali Majkona,jedino smo prodali Balotelija od dobrih igraca i zato sam zeleo da dovedemo Pazzinija ili nekog drugog spica,ali nema veze ovaj tim je prosle sezone osvojio sve sto se moze uzeti,ocekujemo da i ove dobro igraju...Plus smo promovisali nove mlade igrace poput Marige i Kutinja,i Santon se vraca...

FORZA INTER CAMPIONE!!!

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Gax
:super:

Elem,da se osvrnem na letnji prelazni rok.Ovako je stanje>

Departures:

Jimenez 3.2 million

Krhin 2.5 million

Balotelli 28 million

Daminuta, Filkor and Fossati 7 million

Burdisso 8 million

Mourinho 16 million

Quaresma 7.3 million

Total: 72 million

Arrivals:

Ranocchia: 6.5 million for half

Biabiany and Mariga: 9 million

Total: 15.5 million

Balance: + 56.6 million euros

Dakle od pojacanja Ranocia,i to smo odkupili pola njegovog ugovora,on bi trebao da nam se pridruzi sledece sezone.Dobar posao jer se radi o talentovanom defanzivcu,a jos je italijan...

I odkupili smo ceo ugovor Marige,koji je bio pola nas pola Parmin igrac.Odlican potez jer je poceo da igra jako dobro i mislim da je on pravo pojacanje,za male pare;)

Takodje Biabani je vracen sa pozajmice,sta reci o njemu prosecan napadac,kome je odlika brzina kako sam cuo...Ali nece se naigrati pored Eta,Milita I Pandeva,bice poslednja opcija.

Dakle kao sto se vidi gore potrosili smo 15,5 miliona evra na njih,dok su u isto vreme otisli Baloteli,Kvarezma,Burdiso,Krhin,Himenez,Daminuti,Filkor,Fosati i naravno MURINJO:D Za sve njih smo zaradili 72 miliona evra,sto je odlicna cifra!

Hahaha kako mi je smesno sto se na ovoj listi nasao i Murinjo,kao da je on fudbaler:lol:

Inter je napravio takav posao sa Murinjom da je to za anale,Zoze je osvojio dva skudeta,kup,superkup i Ligu sampiona za dve godine u Interu...Prve godine ugovora je imao platu 9 miliona evra,a druge 11 miliona.

Znaci on je od Intera inkasirao 11+9(miliona)+600 hiljada evra kao premije za triplu krunu>nesto preko 20 miliona evra,a Real je nama platio 16 miliona evra za njega!

Sto znaci da je Inter na Murinja potrosio malo vise od 4 miliona evra(prakticno je Inter placao Murinja dva miliona po sezoni),a covek nam doneo sve moguce trofeje,e to je pravi posao!!!:eek::super:

Dakle Inter je samo od prodaje igraca zaradio 72 miliona evra,a potrosio 15,sto ce reci da smo u plusu 57 miliona evra.

Sad kad se tu doda da je Inter zaradio ogroman novac od osvajanja Lige sampiona i ostalih trofeja...Citao sam da je Inter za ove uspehe sve ukupno zaradio oko 80 miliona evra,dakle 80+57 miliona=137 miliona evra.

Mogli smo da dovedemo bukvalno igraca koga pozelimo samo za ove pare koje je klub zaradio,plus naravno uvek Morati moze da uleti iz svog privatnog dzepa.

A nismo doveli nikoga prakticno,tacnije nijedno zvucno pojacanje...

Zato nam je kasa puna kesa i sav ovaj novac ostaje za trosenje u januaru ili sledece leto...

Ili ce ove pare ici za saniranje klupskog duga i za izgradnju novog stadiona...

Uglavnom Inter posluje sa profitom sto je najvaznije,direktori rade odlican potez,zaradili smo ogroman novac,vec nekoliko godina ne trosimo velike pare na pojacanja(prosle godine smo za pare dobijene od prodaje Ibre kupili Eta,Milita,Lusia,Snajdera I T.Mottu) a osvojili smo sve sto se moze osvojiti-za 5 godina 5 scudetta,Ligu sampiona,nekoliko Kupova i Super kupova Italije...Za svaku pohvalu!

Na kraju mi je zao samo sto nismo doveli Pazzinija,on je odlican napadac+ je italijan i mogli smo da iskesiramo nekih 15-20 miliona evra za njega...A trebao nam je jos jedan dobar spic je Biabani ipak nije ta klasa...

Ali kao sto rekoh mi imamo odlican tim,i najbitnije je da smo zadrzali Majkona,jedino smo prodali Balotelija od dobrih igraca i zato sam zeleo da dovedemo Pazzinija ili nekog drugog spica,ali nema veze ovaj tim je prosle sezone osvojio sve sto se moze uzeti,ocekujemo da i ove dobro igraju...Plus smo promovisali nove mlade igrace poput Marige i Kutinja,i Santon se vraca...

FORZA INTER CAMPIONE!!!

Dobar rezime.:ok:

Nama nešto pojačanje za prvi tim i nije bilo potrebno, pobednički tim se ne menja, mogli smo samo da dovedemo neko zvučnije pojačanje da imamo u rezervi...ali možda je i bolje ovako da se malo probijaju Mariga, Santon i Kutinjo, pa od januara, videti šta nam treba...
Odličan posao sa Marigom, mlad je, a postaje sve bolji i bolji...
Za Murinja ne treba trošiti reči...
Ranoćija nije loš, mlad je, a nama treba podmlađivanje odbrane...on je trenutno na pozajmici u Đenovi, sa njima ''delimo ugovor''...
Baloteli i bolje što je otišao samo je pravio probleme, negativno je uticao na ostatak ekipe...
Važno je i da imamo profit, većina klubova je u minusu i u dugovima posle transfera...
Sve u svemu dobro je, zadržali smo ekipu, promovisali mlade, prodali ono što nam nije trebalo i idemo u nove pobede...
baklja1.gif

Inter yield Hoxha to Piacenza

Inter made official to have yielded the striker Fabio Hoxha, on loan to Piacenza.

Inter yield a midfielder of 1995

Inter Milan have yielded to Frosinone a young midfielder, Fedeli.

Benitez ljut, iako je ušao u istoriju

Španac se do poslednjeg trenutka nadao da će klub nekoga kupiti, a postao prvi trener u istoriji Intera koji nije potrošio ni evro u prelaznom roku.

Benitez je u ponedeljak izjavio da se nada pojačanjima, pošto su propali pregovori za Kajta i Maskerana.

Ciljao je Pazinija i Inlera, ali Morati nije želeo da izdvoji novac.

I dok se za napadača Sampdorije može reći da je zaista preskup, za Švajcarca Inlera, bilo je potrebno da se malo pojača ponuda, ali evropski šampion nije želeo da pregovara.

Direktor Branka je izjavio da je Inter veliki dobitnik prelaznog roka, jer su sačuvali tim, ali Španac nije baš ubeđen u to.

Nije ostao bez pojačanja, Luka Kastelaci je stigao kao slobodan igrač i rezerva Cezaru, Kutinjo je kupljen pre dve godine, a Biabiani se vratio sa pozajmice iz Parme.

Inter: "Najviše smo se pojačali, ostao Maikon"

Tehnički direktor Intera, Marko Branka zadovoljan urađenim u prelaznom roku. Kaže da je ostanak Majkona najveće pojačanje.

Navijači Intera su razočarani jer nije dovedeno nijedno zvučno pojačanje ovog leta, ali Branka kaže da nema razloga za zabrinutost.

"Ne razumem razočaranje navijača Intera. Zadržali smo tim koji nas je vodio do tolikih trijumfa prošle sezone a najveći uspeh bio je ostanak Majkona, najboljeg defanzivca na svetu."

Inter je sezonu počeo remijem sa Bolonjom pa su navijači zabrinuti da tim neće imati ni približno uspeha kao prošle sezone, a vreme će pokazati da li je Branka bio u pravu.

Rossi is disappointed

Villarreal forward and Italian international Giuseppe Rossi is disappointed. The 23-year-old was recently tracked by some Serie A clubs and hoped to return to Italy, but no official offers for him were made at the end.

Rossi told Italian media sources : "I do not know why no Serie A clubs contacted me with an official offer, it seems like nobody wants me. Maybe I am just ugly - just joking ! .... I am happy in Spain, but I miss Italy and I was hoping to return. I would like to play in Serie A again, I will wait for January's transfer market window".

Bilo bi dobro njega uzeti u januarskom roku...

Rossi is disappointed

Villarreal forward and Italian international Giuseppe Rossi is disappointed. The 23-year-old was recently tracked by some Serie A clubs and hoped to return to Italy, but no official offers for him were made at the end.

Rossi told Italian media sources : "I do not know why no Serie A clubs contacted me with an official offer, it seems like nobody wants me. Maybe I am just ugly - just joking ! .... I am happy in Spain, but I miss Italy and I was hoping to return. I would like to play in Serie A again, I will wait for January's transfer market window".

Bilo bi dobro njega uzeti u januarskom roku...

Cuo sam za ovog,ali ne znam nesto detaljnije o njemu?Kakav je,gde je igrao u Italiji pre Spanije?Mozda bi stvarno mogli da ga dovedemo,mada moj glas ide prvo Pazziniju...

Elem Inter je odredio spisak igraca,koji je licenciran za Ligu sampiona

Inter izabrao igrače za LŠ
Šampion Evrope Inter imenovao je sastav od 31 fudbalera koji će u predstojećoj sezoni Lige šampiona braniti titulu.
18833116644c704574aa2d8710970107_extreme.jpg

Na listi registrovanih igrača nije bilo iznenađenja, pa će „neruazure“ i ove sezone predvoditi Cezar, Zaneti, Snajder, Stanković, Eto, Milito i drugi.

Trener Rafa Benites ispunio je normu UEFA koja traži da u sastavu budu najmanje četiri igrača ponikla u Interu, četiri igrača iz Italije i šest mladih fudbalera.

Sastav Intera za Ligu šampiona u sezoni 2010/2011:
Golmani: Žuli Cezar, Luka Kastelaci, Paolo Orlandoni, Alberto Đalineta

Odbrana: Ivan Kordoba, Havijer Zaneti, Maikon, Marko Materaci, Valter Samjuel, Kristijan Kivu, David Santon, Feliće Natalono, Kristijano Biragi, Andrea Romanu, Lorenco Krisetig

Sredina terena: Tijago Mota, Vesli Snajder, Suli Muntari, Mekdonald Mariga, Esteban Kambijaso, Dejan Stanković, Amantino Mansini, Džoel Obi, Koutinjo, Obiora Nvankvo

Napad: Samjuel Eto, Dijego Milito, Goran Pandev, Džonatan Biabiani, Simone Del’Anđelo

Poslednja izmena:
Cuo sam za ovog,ali ne znam nesto detaljnije o njemu?Kakav je,gde je igrao u Italiji pre Spanije?Mozda bi stvarno mogli da ga dovedemo,mada moj glas ide prvo Pazziniju...

Prije Španije je igrao u Manchester Unitedu (doveden iz Parme kao klinac) mada je išao na pozajmice u Parmu i Newcastle.

Meni je iskreno bilo krivo kada ga je Ferguson prodao, čak sam dugo vremena mislio da sigurno postoji neka ugovorena cijena po kojoj ga Man Utd može vratiti nazad, jer nemoguće da ga je tako lako pustio.
Istina, u to vrijeme je bila paklena konkurencija u napadu, al' ipak...

U svakom slučaju, brz igrač, odlična tehnika...odličan napadač.

Elem Inter je odredio spisak igraca,koji je licenciran za Ligu sampiona

Inter izabrao igrače za LŠ
Šampion Evrope Inter imenovao je sastav od 31 fudbalera koji će u predstojećoj sezoni Lige šampiona braniti titulu.
18833116644c704574aa2d8710970107_extreme.jpg

Na listi registrovanih igrača nije bilo iznenađenja, pa će „neruazure“ i ove sezone predvoditi Cezar, Zaneti, Snajder, Stanković, Eto, Milito i drugi.

Trener Rafa Benites ispunio je normu UEFA koja traži da u sastavu budu najmanje četiri igrača ponikla u Interu, četiri igrača iz Italije i šest mladih fudbalera.

Sastav Intera za Ligu šampiona u sezoni 2010/2011:
Golmani: Žuli Cezar, Luka Kastelaci, Paolo Orlandoni, Alberto Đalineta

Odbrana: Ivan Kordoba, Havijer Zaneti, Maikon, Marko Materaci, Valter Samjuel, Kristijan Kivu, David Santon, Feliće Natalono, Kristijano Biragi, Andrea Romanu, Lorenco Krisetig

Sredina terena: Tijago Mota, Vesli Snajder, Suli Muntari, Mekdonald Mariga, Esteban Kambijaso, Dejan Stanković, Amantino Mansini, Džoel Obi, Koutinjo, Obiora Nvankvo

Napad: Samjuel Eto, Dijego Milito, Goran Pandev, Džonatan Biabiani, Simone Del’Anđelo

Standardno...sem ovih što su pozvani za ispunjenje norme...

Prije Španije je igrao u Manchester Unitedu (doveden iz Parme kao klinac) mada je išao na pozajmice u Parmu i Newcastle.

Meni je iskreno bilo krivo kada ga je Ferguson prodao, čak sam dugo vremena mislio da sigurno postoji neka ugovorena cijena po kojoj ga Man Utd može vratiti nazad, jer nemoguće da ga je tako lako pustio.

Samo još ovo da dodam...:)

Bonus of Rafa Benitez in January

Rafa Benitez will have a bonuses to can use in January, when will be tracked again the defender of Parma Luca Antonelli, the young Andrea Poli of Samodoria and Kwadwo Asamoah of Udinese.

I could return to Inter one day - Real Madrid coach Jose Mourinho

Jose Mourinho is ready to step back into the Inter fold if needed.

Jose Mourinho has designed a rescue plan for former side Inter and is ready to return if failure becomes the byword of the club's future.

The Real Madrid coach left Inter in May to try his hand in Spain having already conquered England and Italy.

But he has left the door wide open to what would be a sensational return.

"Would I go back to Inter? Why not. We did very well together," he told the press.

"I am always an Inter man. I was happy there and we won everything together."

Mourinho also feels Wesley Sneijer, not Spain World Cup hero Andres Iniesta, deserves the Ballon d'Or.

"I would give it to Sneijder, not Iniesta," he said, perhaps influenced by Real Madrid's rivalry with Barcelona.

Hvala na opisu:D Uglavnom po ovom sto cujem,on je dobar igrac,mlad je i najveci plus sto je italijan...

Dovoljno razloga da ga ovi iz Intera dovedu ne znam zasto nisu pokusali vec ovo leto...

Nadam se da bi mogao da dodje u januaru...

I could return to Inter one day - Real Madrid coach Jose Mourinho

Jose Mourinho is ready to step back into the Inter fold if needed.

Jose Mourinho has designed a rescue plan for former side Inter and is ready to return if failure becomes the byword of the club's future.

The Real Madrid coach left Inter in May to try his hand in Spain having already conquered England and Italy.

But he has left the door wide open to what would be a sensational return.

"Would I go back to Inter? Why not. We did very well together," he told the press.

"I am always an Inter man. I was happy there and we won everything together."

Mourinho also feels Wesley Sneijer, not Spain World Cup hero Andres Iniesta, deserves the Ballon d'Or.

"I would give it to Sneijder, not Iniesta," he said, perhaps influenced by Real Madrid's rivalry with Barcelona.

:klap:

Uh kako bi to bili lepo da nam se Zoze vrati:) Bio bih presrecan,nek odradi jednu sezonu u Realu,uzme titulu cisto da moze da kaze da je osvojio i i tu primeru,i onda se na leto vrati u svoj Inter...Zvuci bas lepo:D

:klap:

Uh kako bi to bili lepo da nam se Zoze vrati:) Bio bih presrecan,nek odradi jednu sezonu u Realu,uzme titulu cisto da moze da kaze da je osvojio i i tu primeru,i onda se na leto vrati u svoj Inter...Zvuci bas lepo:D

Jedan je Žoze Murinjo "Specijalni"...:super:
jose1.jpg

Ali ako Benitez ponovi njegov uspeh, može i on da ostane...:lol:

:mrgreen:
Ti opet crn, a tek si se vratio...:per::mrgreen::hahaha:
Sada sam tu.:mrgreen:

I navija za Milan...:ok::mrgreen:

Morati ceni Murinja ali računa na Beniteza

Predsednik Intera Masimo Morati nije odbacio mogućnost da Žoze Murinjo ponovo bude trener "Neroazura", ali i da u potpunosti računa na sadašnjeg stratega ekipe Rafaela Beniteza.

Nakon nedavne Murinjove izjave da bi voleo da se pnovo vrati u Inter, gde je ostvario sjajne rezultate i imao sjajan odnos sa Moratijem, predsednik aktuelnog šampiona Evrope istakao je da ne bi imao ništa protiv toga, ali da to trenutno nije moguće.

"Murinjo je ovako isto govorio kada je odlazio iz Čelzija Međutim, sve je moguće, pa i njegovo povratak u klub, ali ipak dajem punu podršku Rafi Benitezu, verujem u njega i smatram da će imati puno uspeha u narednom periodu", rekao je prvi čovek Intera.

"Drago mi je što Murinjova naklonost prema Interu u dalje traje, a mi ćemo mu uvek biti zahvalni za sve što je uradio, ali mi imamo odličnog trenera, koji je došao da naprvi velike rezultate", naglasio je Masimo Morati.

Jedan je Žoze Murinjo "Specijalni"...:super:
jose1.jpg

Ali ako Benitez ponovi njegov uspeh, može i on da ostane...:lol:

LEGENDA-Jedan je Zoze Murinjo!!!;)

Na danasnji dan,2006 umro je veliki interista Djankito Faketi,bivsi igrac i funkcioner Intera.
54629.jpg

Kao igrac bio je clan cuvene Interove generacije koja je dobila nadimak "La grande Inter",i koja je 60-desetih godina proslog veka sejala strah i trepet u Italiji i Evropi.
54632.jpg

Forever remembering Giacinto Facchetti.
A life dedicated to Inter...

Sa Interom je osvojio 4 scudetta(1963,1965,1966,1971),dve titule sampiona Evrope(1964,1965),dva internacionalna kupa(1964,1965) i Kup Italije(1978),predvodio je ovu slavnu generaciju na terenu,koju je sa klupe vodio cuveni Herera.
54630-100.jpg

Za Italiju je odigrao 94 utakmice i bio je rekorder po broju nastupa za nacionalni tim,dok ga nije prestigao Dino Zoff.Bio je kapiten Italije dugo vremena,sa azurima je osvojio titulu sampiona Evrope 1968, i igrao u finalu svetskog prvenstva 1970 godine...
54635-100.jpg

Pele ga je imenovao jednim od 125 najboljih fudbalera u istoriji ove igre...

Celu svoju karijeru je proveo u Interu,za koji je igrao 18 godina(od 1960 do 1978) i odigrao je 476 utakmica i postigao 59 golova.U njegovu cast Inter je povukao broj 3
54636.jpg

Facchetti is remembered as one of the first truly great attacking-full backs.

Nek ti je vecna slava i laka zemlja majstore,pocivaj u miru...Nisi docekao u zemaljskom zivotu da tvoji naslednici u Interu pokore Evropu kao sto si ti,ali sam siguran da si sa neba gledao i uzivao kako tvoj naslednik Zanneti predvodi novi "La grande Inter"...
28555_1501529344214_1413618168_31331530_5402836_n.jpg

Na ovoj slici covek sa desne strane gore na nebu je Faketi...

Poslednja izmena:
LEGENDA-Jedan je Zoze Murinjo!!!;)

Na danasnji dan,2006 umro je veliki interista Djankito Faketi,bivsi igrac i funkcioner Intera.
54629.jpg

Kao igrac bio je clan cuvene Interove generacije koja je dobila nadimak "La grande Inter",i koja je 60-desetih godina proslog veka sejala strah i trepet u Italiji i Evropi.
54632.jpg

Forever remembering Giacinto Facchetti.
A life dedicated to Inter...

Sa Interom je osvojio 4 scudetta(1963,1965,1966,1971),dve titule sampiona Evrope(1964,1965),dva internacionalna kupa(1964,1965) i Kup Italije(1978),predvodio je ovu slavnu generaciju na terenu,koju je sa klupe vodio cuveni Herera.
54630-100.jpg

Za Italiju je odigrao 94 utakmice i bio je rekorder po broju nastupa za nacionalni tim,dok ga nije prestigao Dino Zoff.Bio je kapiten Italije dugo vremena,sa azurima je osvojio titulu sampiona Evrope 1968, i igrao u finalu svetskog prvenstva 1970 godine...
54635-100.jpg

Pele ga je imenovao jednim od 125 najboljih fudbalera u istoriji ove igre...

Celu svoju karijeru je proveo u Interu,za koji je igrao 18 godina(od 1960 do 1978) i odigrao je 476 utakmica i postigao 59 golova.U njegovu cast Inter je povukao broj 3
54636.jpg

Facchetti is remembered as one of the first truly great attacking-full backs.

Nek ti je vecna slava i laka zemlja majstore,pocivaj u miru...Nisi docekao u zemaljskom zivotu da tvoji naslednici u Interu pokore Evropu kao sto si ti,ali sam siguran da si sa neba gledao i uzivao kako tvoj naslednik Zanneti predvodi novi "La grande Inter"...
28555_1501529344214_1413618168_31331530_5402836_n.jpg

Na ovoj slici covek sa desne strane gore na nebu je Faketi...

Neka počiva u miru...
Ostaće legenda Intera...

Back