FC INTER

655h.jpg

:klap:

Benitez na finjaka opleo po Murinju

Žoze Murinjo je trener Reala, ali s vremena na vreme javno „podseti" novog stratega Intera Rafaela Beniteza kakve rezultate je on postizao u klubu iz Milana. Špancu su očigledno dozlogrdila konstantna poređenja sa Portugalčevom erom, pa je javno otovorio dušu. Dobro, očigledno je malo proradila i trenerska sujeta...

- Murinjo nije sam osvojio Ligu šampiona! Učinio je to zajedno sa igračima, klubom, navijačima. Kada se pobeđuje to čine svi zajedno. Svima je jasno da je Inter jak klub i bio je to i kada je Murinjo došao. I kada je sve tako savršeno, zašto on nije više u Interu? Zašto je preuzeo drugi klub - pitao se Benitez, a Goal.com prenosi pisanje Football-italia.

Trener koji je sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona 2005. godine istakao je da ne želi da se njegova era poredi sa periodom kada je Murinjo sedeo na klupi Intera.

- Ovo je kao san kada dođeš u izgrađeni klub renomea Intera. Ali, ne želim poređenja sa prošlim vremenima. Ja sam tu da bismo pobeđivali - poručio je Benitez.

Španski trener je osvojio prvi trofej sa nero-azurima osvajanjem Superkupa Italije.

Poslednja izmena:
GRUPA A: Inter, Verder, Totenhem, Tvente.

Nije loša grupa...
Šta da kaže naš gradski rival...:lol:

Ovo je najteza grupa,posle one u kojoj je Ac Milan...Verder je izuzetno jak,Totenhem takodje zapao nam je najjaci tim iz treceg sesira,a cak i Tvente je ok,uostalom oni su sampioni Holandije...Ali nebitno mi smo sampioni Evrope i verujem da cemo rutinski proci grupu u pohodu na 4 titulu sampiona Evrope;)

Ovo je najteza grupa,posle one u kojoj je Ac Milan...Verder je izuzetno jak,Totenhem takodje zapao nam je najjaci tim iz treceg sesira,a cak i Tvente je ok,uostalom oni su sampioni Holandije...Ali nebitno mi smo sampioni Evrope i verujem da cemo rutinski proci grupu u pohodu na 4 titulu sampiona Evrope;)

Slažem se sa tobom, niko tu nije potpuni autsajder, ali takođe mislim i nadam se da nam niko neće praviti veće probleme...

UEFA Super Cup
INT 0 - 2 ATM

Prvo poluvreme smo odigrali onako, u drugom smo bili baš loši, plus promašen penal, ovaj poraz je na jedan način i dobro došao nakon svih onih priznanja, da se fudbaleri malo psihološki povrate...
Ovde je došla do izražaja naša slaba aktivnost u prelaznom roku, klupa nam je dosta slaba...

UEFA Super Cup
INT 0 - 2 ATM

Prvo poluvreme smo odigrali onako, u drugom smo bili baš loši, plus promašen penal, ovaj poraz je na jedan način i dobro došao nakon svih onih priznanja, da se fudbaleri malo psihološki povrate...
Ovde je došla do izražaja naša slaba aktivnost u prelaznom roku, klupa nam je dosta slaba...

Cestitam Atletiko Madridu na pobedi,potpuno zasluzeno nadigrali su nas i drago mi je da su oni prekinuli nas sampionski niz,jer kad tad neko nas je morao zaustaviti...

Gax realno Inter je danas odigrao izuzetno losu utakmicu,nadigrani smo u svim elementima i to treba reci.Eto je bio najbolji od nasih ali nije mogao sam...

Nasa odbrana je bila losa,Majkon i Samjuel su napravili pocetnicke greske,posle kojih su spanci dali golove...Ko znam mozda je Benitez hteo da pokloni zemljacima ovaj trofej:D

Plus mislim da je doslo malo do zasicenja Interovih igraca,sinoc su bili na onoj dodeli Uefa i verovatno su ih sva ova priznanja malo zaslepela...

Ne mozemo prebaciti nista nasim igracima osvojili su sve sto se moze osvojiti i verujem da ce uzeti i peti trofej ove godine titulu klupskog sampiona sveta:)

FORZA INTER!!!

Cestitam Atletiko Madridu na pobedi,potpuno zasluzeno nadigrali su nas i drago mi je da su oni prekinuli nas sampionski niz,jer kad tad neko nas je morao zaustaviti...

Gax realno Inter je danas odigrao izuzetno losu utakmicu,nadigrani smo u svim elementima i to treba reci.Eto je bio najbolji od nasih ali nije mogao sam...

Nasa odbrana je bila losa,Majkon i Samjuel su napravili pocetnicke greske,posle kojih su spanci dali golove...Ko znam mozda je Benitez hteo da pokloni zemljacima ovaj trofej:D

Plus mislim da je doslo malo do zasicenja Interovih igraca,sinoc su bili na onoj dodeli Uefa i verovatno su ih sva ova priznanja malo zaslepela...

Ne mozemo prebaciti nista nasim igracima osvojili su sve sto se moze osvojiti i verujem da ce uzeti i peti trofej ove godine titulu klupskog sampiona sveta:)

FORZA INTER!!!

Eto je bio baš dobar i dosta se borio...
Sada nam je malo čudno navikli smo samo na pobede...:lol:
Atletiko je bio baš dobar...
Biće bolje...
tabla.gif

Superkup Evrope: Rejes i Kun srušili Inter

Atletiko Madrid je novi osvajač Superkupa Evrope. Uspeo je španski tim da priredi iznenađenje i trijumfuje protiv „nero-azura". Bio je ovo prvi trofej za Atletiko još od 1962 godine i osvajanja Kupa kupova.

U prvom poluvremenu nije bilo toliko izglednih prilika za gol. Možda najbolje su propustili Valter Samjuel kada je u 25. minutu potpuno sam zahvatio loptu glavom, ali je ona otišla daleko od gola Atletika. Na drugoj strani mu se revanširao sjajni Argentinac Kun Aguero, kada je sa pet metara traljavim šutem završio akciju „jorgandžija".

Krenuo je Atletiko dosta hrabrije u drugom delu što mu se vrlo brzo i isplatilo. U 60, minutu susreta Rejes nije uspeo da iskoristi jako dobru šansu, ali samo dva minuta kasnije bivši fudbaler Reala je zatresao mrežu Žulia Cezara. Otresao je Maikona Rejes vrlo lako i posle toga smestio loptu iza leđa nemoćnog Brazilca na golu Intera.
Pobedu Madriđanima doneo je Kun Aguero, koji je sjajno iskoristio izvanredno dodavanje Simao Sabrose u 82. minutu, kada je Argentincu ostalo samo da postavi nogu i tako loptu sprovede u mrežu Cezara.

Svidja mi se kako nazadujete sa Benitezom,bice ovo luda sezona u kalcu...

Jedna utakmica ne znaci nista,desavalo nam se i sa Murinjom da nas dobiju sa vise razlike-recimo Katanja 3-1,Atalanta 3-0,itd.Pa smo na kraju imali najbolju sezonu u istoriji.

Ali slazem se da ce biti luda sezona u kalcu i ostali su se dobro pojacali,samim tim Inter nece biti nedodirljiv i bice stvarno tesko odbraniti sve ove trofeje koje smo osvojili prosle sezone.Plus Benitez je ipak slabiji trener od Murinja,tu nema dileme.

Ono sto Interu treba je sveza krv,bar jedan novi igrac,naravno da ima kvalitet.Prijalo bi timu osvezenje u vidu novih igraca,Maskerano nam je izmakao definitivno,otisao je u Barsu,pricalo se nesto da Morati hoce da proba sad da dovede Svajnstagera ili Fabregasa,ali to su tesko izvodljive opcije...Ovo je najrealnija varijanta-

Forlan: Pozove li me Inter - stižem
thumbnail.ashx

* Diego Forlan jasno je rekao da će otići u Inter ako ga pozovu

PORAZ koji su doživjeli od madridskog Atletica u utakmici Uefinog Superkupa (2:0) mogao bi natjerati Interovo čelništvo na još malo akcije u prijelaznom roku nogometaša.

Meta bi pritom mogao biti jedan od najboljih napadača današnjice, Urugvajac koji je obilježio Svjetsko nogometno prvenstvo na kojem je bio proglašen najboljim igračem i koji već godinama ne spušta razinu svojih dobrih igara - Diego Forlan.

Forlan je u utakmici u petak odigrao uvodne 82 minute protiv Intera, no nije postigao gol. Poznato je da ga osvajači Lige prvaka već neko vrijeme prate i da bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima, a ništa protiv toga ne bi imao niti sam Urugvajac koji se potrudio otvoriti vrata transferu.

"Pozove li me Moratti reći ću da", vrlo je precizan Forlan.

U Interu ne skrivaju da žele pojačanje, no teško je reći hoće li Interov predsjednik baš u Forlanu vidjeti spasitelja. U svakom slučaju, trener momčadi Rafael Benitez kaže:

"Vidjet ćemo možemo li još što napraviti."

Benitez: "Nije Deki kriv, Superkup došao prerano"

U Interu mirno prihvatili poraz od Atletika, Španac kaže da ih čeka veliki rad, ne žali što je Stanković počeo umesto Pandeva.

U Interu nisu zabrinuti.

"Izgubili smo bitku na sredini terena, ovaj meč je došao prerano. Mislim da nas čeka žestok rad, ali ima razloga za optimizam. Ne žalim što je Stanković počeo umesto Pandeva, jer je odradio dobar posao, mi smo tim, ne skup individualaca. Rezultat je rad svih na terenu", objasnio je Benitez.

Kapiten Zaneti kaže da nekad mora da se izgubi.

"Nismo igrali loše, ali promašili smo par šansi i to je Atletiko kaznio. Ovaj tim Intera napreduje, nov je trener, ima svoje ideje, mi smo tu da ga sledimo. Nema razloga za brigu, jedva čekamo meč u Bolonji u ponedeljak", raduje se Zaneti startu šampionata.

E, i Inter da izgubi.:mrgreen:
Dobar je bio Atletiko, zasluženo su pobedili, što se tiče Beniteza, nadam se da će nastaviti sa tradicijom da ne osvaja domaća prvenstva.:mrgreen:

Inter se rano setio, traži pojačanje poslednjeg dana...

Izgleda da je poraz od Atletika u Super Kupu Evrope pokazao Moratiju da su timu potrebna pojačanja, pa će Inter pokušati da dovede bar jednog vrhunskog igrača do kraja prelaznog roka.
MontolivoSituacija je najkritičnija u sredini terena, posebno posle povrede kolena Tijaga Mote, a u ovom trenutku se pominju imena trojice igrača.

Prvi na listi želja je Bastijan Švajnštajger, ali je jedini problem činjenica da Bajern ne želi da proda sjajnog vezistu. Međutim, velika suma novca bi mogla da natera Bavarce da se predomisle pa bi Inter mogao da pošalje ponudu za reprezentativca Nemačke.

U igri je takođe i Sesk Fabregas ali njegovo dovođenje izgleda kao nemoguća misija, čak i ako se realizuje transfer Majkona u Real.

Možda i najrealnija opcija u ovom trenutku je vezista Fiorentine Rikardo Montolivo, čija je cena znatno niža od vrednosti pomenutih igrača a Interu na ruku ide i činjenica da bi posao sa Fiorentinom mogao da se završi vrlo brzo.

Ovaj Benitez će vas unakaziti. Nadam se da je ovo samo slučajno loš početak sezone,da u prve 2 utamice imate samo bod osvojen. Benitez me nervira još dok je bio u Liverpulu sa svojim fix idejama. Nadam se da vas neće uništiti ,ono sve što je gradio Murinjo.

Ovaj Benitez će vas unakaziti. Nadam se da je ovo samo slučajno loš početak sezone,da u prve 2 utamice imate samo bod osvojen. Benitez me nervira još dok je bio u Liverpulu sa svojim fix idejama. Nadam se da vas neće uništiti ,ono sve što je gradio Murinjo.

I ja se nadam da je ovo samo loš početak, dok se sve kockice slože...
U ovoj utakmici imali smo inicijativu, falila nam je realizacija, ali moglo je, a i moralo je bolje...

Šampion zaustavljen, Vivijano odbranio Bolonju

Benitez zaustavljen već na prvom koraku. Čuvar mreže Intera, na pozajmici u Bolonji, Vivijano pravi junak, sačuvao bod svom timu, ostalo 0:0.

Inter nije uspevao u prvom poluvremenu da ugrozi Vivijana. Bolonja se branila na momente i bunkerom, a bila je prisutna i velika nervoza kod gostiju, koji su imali više loptu u posedu, ali ne baš i konkretnu ideju šta bi sa njom.

U drugom delu, stvari su se izmenile, Inter je pritisnuo ozbiljnije, rezultat su konstantni napadi šampiona.

Probao je Milito, pa Eto. Udarac je oprobao i Snajder, ali je Vivijano, golman Intera na pozajmici u Bolonji dobro intervenisao.

Umesto Pandeva, Benitez u vatru baca mladog Kutinja, kako bi ubrzao igru.

Najbliže vođstvu, Inter je bio 15 - tak minuta pre kraja, pokušaj Etoa, malo Vivijano, a zatim i prečka spašavaju domaćina. Indiasponiranog Milita menja mlađani Biabiani.

Bomba Snajdera u 87. minutu, Vivijano ispušta loptu, ali i uspeva da je nekako uhvati. Zaista je branio sve večeras.

Na kraju mršavi remi bez golova, Inter je odigrao bolje u drugom poluvremenu, ali to je daleko od igre prošle sezone, očigledno da će Benitezu biti potrebno mnogo vremena da nametne svoj stil igre.

Koliko god Benitez imao neke fix ideje, ne moze tako brzo da unisti ovako kompaktno izgradnjenu ekipu, koja ima pobednicki mentalitet... Sigurno to nece biti isti Inter kao onaj sa Mourinhom, bice slabiji, ali i dalje dosta jak...

Bice do kraja borba izmedju Intera i Milana, za scudetto...

Bolonja 0 - 0 Inter
Biće bolje, nadam se...
novija.gif
Bravo Benitez!:super::mrgreen:

Ne mora da znači, i Murinjo je obe sezone startovao remijima, ovo je tek početak, al' dobro, već u startu Milan beži 2 boda.:mrgreen:

Generalno solidna utakmica Intera,imali smo nekoliko dobrih prilika,ali Bolonju je spasao golman,koji je gle ironije nas igrac na pozajmici...

Ono sto me malo brine,to je cinjenica da je Milito totalno van forme,bukvalno nema ga nigde na terenu,verujem da ce uskoro povratiti formu iz prethodne sezone...Ali cak i da ne da vise nijedan gol za Inter,treba da mu podignemo spomenik,zbog svega sto je ucinio za nas klub...Ali kao sto rekoh uveren sam da ce vratiti staru formu,on je bre predator od igraca,opet ce se protivnicke odbrane tresti od straha na pomisao da igraju protiv njega...

Nasuprot njemu Eto kao Lav se bori trci i zasluzuje dobru ocenu,steta sto je pogodio precku,posle centarsuta Kutinja,umesto gol...

Mladi Kutinjo je usao i pokazao da ima veliki talenat odlicna asistencija Etou nakon sto je izbacio driblingom jednog igraca Bolonje.Imao je i par gresaka ali vidi se da decko ima strasan talenat i treba ga forsirati,uveren sam da ce nam se to isplatiti.

Steta smo smo odmah kiksnuli,ali nema veze vec nekoliko godina odma kiksnemo na pocetku,pa posle uzmemo scudeto...Ne kazem da ce tako biti i ove,ali bilo bi neozbiljno da nakon jedne utakmice dajemo neke dublje analize.

Ono sto me je jedino odusevilo na ovoj utakmici,to je nas zadnji vezni mladi Mariga,znaci decko je odigrao ekstra tekmu,koliko je lopti presekao i oduzeo igracima Bolonje,ljudi mislim da smo dobili vrhunskog igraca i da ce te biti klasa...Upodio bih ga sa Esjenom,smao jos da malo popravi ucinak u ofanzivi i bice kompletan igrac,defanzivne zadatke savrseno odradjuje,bukvalno je pohapsio protivnike...
134129.jpg

Poslednja izmena:
Generalno solidna utakmica Intera,imali smo nekoliko dobrih prilika,ali Bolonju je spasao golman,koji je gle ironije nas igrac na pozajmici...

Ono sto me malo brine,to je cinjenica da je Milito totalno van forme,bukvalno nema ga nigde na terenu,verujem da ce uskoro povratiti formu iz prethodne sezone...Ali cak i da ne da vise nijedan gol za Inter,treba da mu podignemo spomenik,zbog svega sto je ucinio za nas klub...Ali kao sto rekoh uveren sam da ce vratiti staru formu,on je bre predator od igraca,opet ce se protivnicke odbrane tresti od straha na pomisao da igraju protiv njega...

Nasuprot njemu Eto kao Lav se bori trci i zasluzuje dobru ocenu,steta sto je pogodio precku,posle centarsuta Kutinja,umesto gol...

Mladi Kutinjo je usao i pokazao da ima veliki talenat odlicna asistencija Etou nakon sto je izbacio driblingom jednog igraca Bolonje.Imao je i par gresaka ali vidi se da decko ima strasan talenat i treba ga forsirati,uveren sam da ce nam se to isplatiti.

Steta smo smo odmah kiksnuli,ali nema veze vec nekoliko godina odma kiksnemo na pocetku,pa posle uzmemo scudeto...Ne kazem da ce tako biti i ove,ali bilo bi neozbiljno da nakon jedne utakmice dajemo neke dublje analize.

Ono sto me je jedino odusevilo na ovoj utakmici,to je nas zadnji vezni mladi Mariga,znaci decko je odigrao ekstra tekmu,koliko je lopti presekao i oduzeo igracima Bolonje,ljudi mislim da smo dobili vrhunskog igraca i da ce te biti klasa...Upodio bih ga sa Esjenom,smao jos da malo popravi ucinak u ofanzivi i bice kompletan igrac,defanzivne zadatke savrseno odradjuje,bukvalno je pohapsio protivnike...
134129.jpg

Slažem se da nismo loše odigrali, imali smo inicijativu, ali ne i realizaciju...Eto samo neka nastavi ovako, kada se malo popravi forma Militu biće ubitačan tandem, Koutinjo ima talenat, ali treba još da se "kali", Mariga igra dosta dobro, i dovođenje njega je bio još jedan odličan potez Murinja...

Back