Pre bih rekao da je Roma najveci konkurent Interu za Skudeto,nego penzionerski Milan i Juventus.
FORZA INTER !
FORZA INTER !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pre bih rekao da je Roma najveci konkurent Interu za Skudeto,nego penzionerski Milan i Juventus.
FORZA INTER !
Kambijaso: "Inter je jednostavno najbolji"
Argentinac najavljuje nastavak dominacije pred novu sezonu u Seriji A.
Kambijaso pominje Romu kao najvećeg rivala, ali kaže da je Inter i dalje dominantan.
"Mi igramo najbolji fudbal, zadržali smo tim, imamo većinu igrača koji mogu da se prilagode različitim sistemima, pa ta tranzicija od Murinja ka Benitezu ide lako", rekao je sjajni vezista.
Jedinu opasnost vidi u Romi.
"Oni su iskusan tim, imaju veliki broj dobrih igrača koji su se iskalili na međunarodnoj sceni. Ako imamo rivala poslednjih godina, onda je to Roma, ali najbolji smo", ponovio je Kambijaso.
FORZA INTER !
Superkup Italije: Dominacija Intera
Inter je nastavio da žanje trofeje. Posle titule, kupa i Lige šampiona, u vitrine „nero-azura“ ove godine „uselio“ se i pehar namenjen osvajaču Superkupa Italije.
Petostruki uzastopni prvak Serije A pobedio je Romu rezultatom 3:1 i najavio još jednu „rodnu“ sezonu.
Rimljani su golom Risea vodili u Milanu, ali je ostatak utakmice protekao u znaku igrača Rafe Beniteza, koji je nastavio tamo gde je stao njegov prethodnik Žoze Murinjo.
Dvostruki strelac za Inter bio je Samjuel Eto, a jedan gol - prvi za „domaće“, postigao je Goran Pandev.
Inter je, tako, osvojio peti trofej Superkupa Italije.
Roma je povela u 21. minutu posle akcije Frančeska Totija i realizacije Risea, koji je hirurški preciznim udarcem poslao loptu u dalji ugao gola Žulia Cezara. Posle vođstva, gosti su „usporili“, a Inter je polako, ali sigurno preuzimao konce igre u svoje ruke. I možda bi „vučica“ na odmor otišla sa minimalnom prednošću da Mirko Vučiničć nije kardinalno pogrešio i omogućio Pandevu da, „ni kriv ni dužan“, zatrese mrežu Bogdana Lobonta.
Crnogorac je, neoprezno, uputio povratni pas u srce odbrane, a budan je bio Makedonac, kome nije bilo teško da savlada Rumuna na golu Rome.
U nastavku, Inter je ličio na onaj tim koji je minule sezone harao Evropom i Italijom. Razigrao se udarni trio - Snajder- Milito -Eto, a za njih retko koja odbrana ima rešenja.
Inter je u poveo u 70. minutu u iz akcije koju je završio Kamerunac, inicirao je Lusio, a u ulozi asistenta našao se Milito. Argentinac je bukvalno „spojio“ saigrača sa golom.
Deset minuta kasnije Rimljani su kapitulirali još jednom. Veliku grešku na tridesetak metara od gola Lobonta napravio je Tadei - izgubio je loptu, koje se dokopao Eto, i posle kombinacije sa Snajderom, matirao Rumuna drugi put na meču. Čuvar mreže Rome je, doduše, „imao“ loptu u nogama, ali se ona otkotrljala preko gol linije.
Za goste je debitovao Brazilac Adrijano, bivši napadač Intera, kome su navijači „nero-azura“ zviždali gotovo svaki put kada je bio u kontaktu sa loptom.
Dejan Stanković od početka do kraja bio je na terenu.
![]()
Ne vredi Gax,jednostavno prejaki smo za sve u kalcu,a i u Evropi svega nekoliko timova moze da se nosi sa nama
Rimljani vec imaju fobiju od Intera i navukli su veliki kompleks,*** koje je ovo finale po redu da im uzimamo pehar ispred nosa,mogli bi ove sezone da im poklonimo bar Kup cisto da vide kako je to kad se podize trofej![]()
Juve ima najmladji tim u Serie A, iza njih je Genova...
Najstariji su Roma, Milan i Inter...
Inace Inter je i dalje najjaca ekipa, i mislim da ce i ove sezone lagano uzeti titulu, jedino ako samo ne izgube prvenstvo... Roma ce ove godine biti losija nego prosle...
Milan ce biti drugi, a Juve ce, ja mislim, uhvatit mesto za LS... A onda iduce sezone, kada se vratimo pod Alpe, postavljamo stvari na svoje mesto...![]()
A sto se tice postavljanja stvari na svoje mesto,to je vec uradjeno,Inter je postavio stvari na svoje mesto tako sto je vratio pehar sampiona Evrope u svoje vitrine,gde mu je i mesto
A skudeto je je isto na svom mestu...U nasim vitrinama!
Dzaba vam to sto imate najmladji tim,kad nemate rezultate,bar zasad...
A sto se tice postavljanja stvari na svoje mesto,to je vec uradjeno,Inter je postavio stvari na svoje mesto tako sto je vratio pehar sampiona Evrope u svoje vitrine,gde mu je i mesto
A skudeto je je isto na svom mestu...U nasim vitrinama!FORZA INTER CAMPIONE!!!A sto se tice osvajanja trofeja evo sad igrate sa Milanom na Berluskoni kupu,to cisto da mozete jedni ili drugi nesto da osvojite,jer ovako Inter sve uzima,a ovo ne moze,posto ne igra na na tom revijalnom turniru
Gax u pravu si moramo poceti da ih pustamo da nesto osvoje,vec su dobili fobiju od nas![]()
Stvari ce biti na svom mestu kad Juve osvoji Kalco pa zatim izgubi u finalu LS od Milana![]()
Zato sto se ponasas kao klinac od 12 godina... Svaki post ti je isti...
Pa da,na to sam ja mislio,penzionerski Milan i ''ne penzionerski'' Juventus.Mozda sam malo nerazumno napisao ali j b g ...Ono sto sam napisao za trofej Berluskoni je zajebancija,valjda si to skontao,stavio sam smajli na kraju recenice...
Ja sam pomenuo Ligu sampiona zato sto je Dzoni prvi pomenuo,to valjda vidis.
Ako je meni svaki post omalovazavanje drugih ekipa...Boze sacuvaj,ja se jednom nasalim i odma sam pljuvac.No nebitno necu vise bezveze da ulazim u rasprave.
I sto se tice penzionerskih timova,ovaj momak ciji si post citirao koliko vidim nije ni rekao da je Juventus penzionerski tim,vec Milan.Napisao je penzionerski Milan i Juventus,ali kapiram da je mislio samo na Milan.
Elem da se vratim na temu,debili rumenko Benitez je osvojio prvi trofej sa Interom i odma su mu porasli apetiti,sto govori sledeca izjava
Benitez: "Želim da nadmašim Murinja"
Murinjo poručio Benitezu da nikada neće uspeti da ponovi njegov uspeh na klupi Intera. Španac se ne slaže sa tom konstatacijom.
U intervjuu za španski "AS", Rafa Benitez javno istakao svoj cilj – da nadmaši Žozea Murinja.
"Uvek je važno pobediti i postići tri gola. Proteklih nedelja smo imali određene poteškoće zbog kasnijeg povratka igrača iz Južne Afrike, a ovaj trofej (Super Kup Italije) je dobar za moral."
On ne želi da ističe svoje zasluge za pobedu Intera nad Romom.
"To je prvi trofej Intera ove sezone, ali nije ga osvojio trener već igrači koji su igrali prilično dobro i navijači koji su konstantno podržavali tim. Onda na red dolaze treneri: Manćini je osvajao trofeje, zatim i Murinjo, a sada je na meni da uradim isto i nadam se da ću osvojiti više trofeja od njih. Već ove sezone smo u trci za šest trofeja."