FC Barcelona

Evo nasao sam na wikipediji citate o njemu ....

* Romário: "The best player I have ever played with and the 4th best in the history of the game together with Zidane."
* Raúl: "The best I have ever played with."
* Zamorano: "Un genio!", "The reason why I make so many goals, is Laudrup."
* Cruyff: "One of the most difficult players I have worked with. When he gives 80-90% he is still by far the best, but I want 100%, and he rarely does that."
* Cruyff(After Real Madrid with Laudrup had won 5-0 over Cruyff's Barcelona):"When Michael plays like a dream, a magic illusion, determined to show his new team his extreme abilities, noone in the world comes anywhere near his level."
* Maradona: "One of the greatest ever."
* Platini: "One of the biggest talents ever. The best in the world on the training pitch, but never used his talent to its full during matches.
* Platini: "Michael had everything except for one thing: he wasn't selfish enough."
* Guardiola: "The best player in the world, I can't believe he hasn't won the title as best player."
* Beckenbauer: "Pelé was the best in the 60's, Cruyff in the 70's, Maradona in the 80's and Laudrup in the 90's."
* Roberto Galia:"I have played against Maradona, Platini and Baggio. But the player I saw do the most indescribable things was Michael Laudrup"
* Clemente:"To me, Michael Laudrup is the most genius player the world has ever seen. He will always be my numero uno. Always."
* Bakero:"No one has given the club [Barcelona] as much inspiration as Michael. We all look up to him. It is a privilege to have your day enriched by a genius."

Koliko je samo igracina i genija igralo u Primeri, a on jeproglasen za najboljeg u periodu 1974-1999 ... U konkurenciji Krajfa, Maradone, Uga Sanceza, Romaria, Rivalda, Figa, Stoickova i ostalih ...

Poslednja izmena:
Kao prvo u skor svemu se slazemo, i ja mislim da je Mesi sa druge planete, kao i Ronaldo, Romario i Ronaldinjo ... Mislim da je retko videjni genije, i da je najbolji igrac ove decenije ... Kao sto si rekao, takvi igraci ce zauvek ostati upamceni cak i laicima koji ne prate fudbal, dok ce oni pasionirani pamtiti i Veu, Etoa, Gulita, Raula, Anrija i slicne ...

Kao drugo, zaista ne vidim gde sam te vredjao i omalovazavao, posto nisam imao ni razlog ni nameru ... Mislim da nije bilo razloga da se nadjes uvredjenim na moje zapazenje da "mozda" nisi gledao Laudrupa ... Rekao sam "Da si gledao Laudrupa, najlakse bi prihvatio ovo od svih poredjenja koje sam napravio" ... Nije to nikakvo vredjanje, nego si ti svojim odgovorom kod mene ostavio utisak da Laudrup nikako ne zasluzuje da se poredi sa Mesijem, i da je Mesi miljama daleko od njega

- Nego, ona poredjenja i da prihvatim, ali Laudrup bolji od Mesija......

Zbog ovoga sam ja stekao utisak da ti nisi gledao genija kakav je Laudrup, i zaista nigde ne vidim vredjanje i omalovazavanje u mom odgovoru ...

Posto ne volim prepiranja oko ne bas znacajnih stvari, drago mi je da nisi mislio nista lose. Gledao sam Laudrupa kao sad Mesija.
Nego ljudi, sta je ovo?! Gvardiola rasturio trojku Yaya, Xavi, Iniesta. Nadam se da ce u poluvremenu ubaciti Iniestu u sredinu. Buskets i Keita su potpuno beskorisni.

Upravo zbog toga ne bih ja Piksija svrstao u rang Hadzija i Stoickova, iako je on to bio ako gledamo suvi kvalitet i talenat ... Piksijev najveci minus je ona povreda, i slaba karijera u Evropi (proistekla iz te povrede) ... Al da je bio genijalan igrac - jeste ... Savicevica bih vec stavio na taj nivo, jer se dokazao i u zvezdi i u Milanu, a mi smo bili pod sankcijama kad je Dejo bio u naponu snage, te tu nije mogao da pokaze sav svoj raskosan talenat ...

Penala u Bariju ne bi ni bilo da je Piksi igrao od pocetka, i da je bio profesionalac ... Ali samo bi tada Marsej pobedio ...

Da, povreda ga je svakako omela. Nikad više nije bio isti. Ali iako je zaista mnogo učinio za japanski fudbal, ipak je velika šteta da takav igrač traći svoj talenat u nekoj Nagoji, sa ili bez povrede.

Walken:
Pa mi smo drzali odlicno sa Drim timom u Atlanti sve dok se Savic nije povredio, a Vlade dobio petu licnu ... Tu su se oni odlepili ...

Kad bi dodao Kukoca, Radju i Drazena u taj nas tim u periodu sankcija, milsim da bi ih sigurno jednom pobedili, nebitno dal u Barsi, u Kanadi ili kod njih u Atalanti ...

Držali su se i Hrvati odlično, čak i vodili u početku, ali ipak je Drim Tim vremenom ispao prejak za njih.

Walken:
Od svih tih koje si pobrojao, Romario je najblizi statusu "njegovo prvenstvo" ... Ta Meacina predratna ne bih racunao kao ozbiljna, jer to su u stvari bila Musolinijeva prvenstva i Italija je doslovce morala da ih osvoji ... Tu je bilo raznih neregularnosti, i ta prvenstva treba ponistiti ..

Ukoliko se tako nešto kojim slučajem i može reći za Italiju '34, ne vidim kako Musolini može uticati na Francusku '38, niti se sećam nekih priča o neregularnostima na tom prvenstvu. A i sa ovog prvog je bilo par priča o nekim faulovima koje su Italijani pravili da bi na kraju video snimci pokazali da tih faulova nije bilo.

Walken:
Mateusa isto ne bih dodao jer je tada vidjen najdosadniji i najgori fudbal u istoriji prvenstava, a Maradonu su pobedili nekim sumnjivim penalom pred kraj ... Mislim da je tu i ubedljivo najmanji prosek golova na nekom SP-u... To me podseca na italijansko osvajanje pre tri godine...

Jeste, to prvenstvo je bilo poprilično govnjavo, ali niko ne može reći da Mateus nije odlično odigrao, i da nije jednostavno odskakao od svih ostaliih.

Walken:
Meni je deda 100x pricao da je Seki dobio 11-ku od nekog novinara, i da je jedini igrac valda sa tom ocenom ... I uvek sam slusao price da je Sekularac bio bolji i od Dzaje i od Piksija i da je nas najbolji igrac ikada ...

Takodje, ne znam koliko je istinita legenda da je dobio samarcinu od Mitica, kad je proturio loptu kroz noge Vukasu...

Šeki je bio totalno blesav igrač. Sećam se kad sam pre par godina sa nekoliko ortaka, Grobara kao i ja, gledao jedan derbi sa njim. Na ono što je on nama radio je trebalo staviti oznaku 18+. Moji ortaci su posle nekog vremena čak pokrivali oči kad god bi on dobio loptu.

Evo ti jedan citat iz intervjua sa njim od nedavno.

Na svetsko prvenstvo u fudbalu koje se igralo 1962. u Čileu niko nas nije ispratio. Štampa nas je prekrstila u gubitnike i niko nije računao da ćemo nešto ozbiljnije odigrati tamo. Stigli smo tamo mesec dana pre prve utakmice i vredno trenirali svaki dan. Aklimatizovali smo se i bili spremni za turnir u kojem smo pobedili Zapadnu Nemačku i Urugvaj i izborili plasman u polufinale prvenstva. Na meču s Urugvajem namestio sam dva gola, a protivnički igrači napravili su špalir kroz koji sam praćen aplauzom izašao sa terena. To se više nikada nije dogodilo ni na jednoj utakmici svetskih prvenstava u fudbalu. Te godine sam uvršten u najbolji tim sveta.

Čuo sam za taj šamar i poprilično sam siguran da je istina. Mitić je i svog najboljeg prijatelja i jednog od naših najboljih fudbalera tog vremena, Zvezdinog desnog beka, Branka Stankovića izbacio sa terena zbog nedoličnog ponašanja.

Walken:
Upravo to, steta da je da slag na tortu ne bude duel Barse i Mancestera, kao sudar dva stila igra od kojih su oba cista demonstracija sile i umeca, i to za klasu jaca od drugih ...

Ukoliko Barsa ne prodje, onda Boga zaista nema ... Ili je uzo neplaceno ...

Navijati u ovom trenutku za Čelzi protiv Barse je otprilike kao navijati za Interov Catenaccio protiv Ajaksovog Totalnog Fudbala u finalu '72.

alo bre Gvardiola, menjaj nesto, ovo ne lici na Barsu, ne mozete da pogodite okvir gola
ne mogu da verujem da je Hidink natereao Anjelku da bude odgovoran igra
e ybg, crveni za Abidala, pre je bio penal ono nad Drogbom nego ovo crveni, lose sudjenje

Ja sam ih simpatisao u vreme Zole i Floa, ali od kad je došao Abramovič, ne volim ih nikako. On je čovek odmah krenuo sa kupovinom napamet. Uopšte ga nije interesovalo ko šta igra i ko je potreban timu, bitno da su velika imena. To mi je od početka krajnje antipatično. A i Murinjo mi je ogavan. Pa i Teri. Mada generalno gledano, ne volim Engleze. Imaju običaj da užasno precenjuju sve svoje, pa tako i fudbalere.

Slično je bilo i sa Realom i šatro-Galaktikosima. Kupovali su najveće zvezde svetskog fudbala i lepili im atribute najboljih fudbalera.

Što se tiče tekme, sudija uglavnom loš. Tekma dosta loša. Gvardiolina taktika neshvatljiva.

Da, povreda ga je svakako omela. Nikad više nije bio isti. Ali iako je zaista mnogo učinio za japanski fudbal, ipak je velika šteta da takav igrač traći svoj talenat u nekoj Nagoji, sa ili bez povrede.
Genije cist, ono majstorstvo protiv Spanije na SP-u u Italiji nikad necu zaboraviti, i to ce se vazda vrteti po TV spicama ... U Japanu je on doslovce Bog, da se sad kandiduje za cara ladno bi pobedio ... Ne mora se ni kandidovati, samo nek kaze ocu da budem car i bice ...

Ukoliko se tako nešto kojim slučajem i može reći za Italiju '34, ne vidim kako Musolini može uticati na Francusku '38, niti se sećam nekih priča o neregularnostima na tom prvenstvu. A i sa ovog prvog je bilo par priča o nekim faulovima koje su Italijani pravili da bi na kraju video snimci pokazali da tih faulova nije bilo.
Nisam milsio na Francusku, nego direktno na Italiju ... Nekim igracima je preceno tada, i Musolini je odredjivao sudije ... Hitlerove Olimpijske Igre su blie procvat demokratije za to svetsko prvenstvo ...

Jeste, to prvenstvo je bilo poprilično govnjavo, ali niko ne može reći da Mateus nije odlično odigrao, i da nije jednostavno odskakao od svih ostaliih.
Mateus je odigrao briljantno, ali ne moze se reci da ga ja sam doneo kao Romario npr. Kanavaro je proslo prvenstvo odigrao jednako briljantno kao Mateus, ali ga nije sam doneo, i zasluzeno je proglasen igracem godine ...

Mateus jeste odskakao jer je on verovatno najkompletniji igrac ikada ... Igrac koji skoro savrseno igra kao libero, centralni bek, defanzivni vezni, centralni i ofanzivni ... Igrac koji je sa skoro 40 godina odlicno igrao protiv atomske ekipe Mancestera u finalu, i koji je svojom dugovecnoscu, a posebno odrzavanjem kvaliteta zapanjio fudbalski svet ...

Šeki je bio totalno blesav igrač. Sećam se kad sam pre par godina sa nekoliko ortaka, Grobara kao i ja, gledao jedan derbi sa njim. Na ono što je on nama radio je trebalo staviti oznaku 18+. Moji ortaci su posle nekog vremena čak pokrivali oči kad god bi on dobio loptu.
Gde si gledao taj derbi? Daj neke linkove za skidanje ako ima to na netu, jer sam vrlo malo pogledao od Sekija, sve neke inserte i skeceve, polu-dokumentarce, i bas bih voleo da ga vidim u pravom svetlu ...

Čuo sam za taj šamar i poprilično sam siguran da je istina. Mitić je i svog najboljeg prijatelja i jednog od naših najboljih fudbalera tog vremena, Zvezdinog desnog beka, Branka Stankovića izbacio sa terena zbog nedoličnog ponašanja.
To vreme je puno tih zanimljivih legendi, i to je ono sto fali danasnjem fudbalu ... Meni se nekako ona povreda Ronalda i dolazak Laciovog predsednika Kranjotija, koji trosi enormne sume novca, poklapa sa smrcu onog pravog fudbala, sa dusom, a radja se neki novi - industrijski ... Abramovic je samo zakucao poslednji ekser u sanduk ...

Postoje tu legende za Boru Kostica i njegov sut (da je Jasin jeo travu kad mu je Bora dao neku golcinu), pa cuveni Beara i njegov kacket, pa onaj igrac koji prati Sekularca i van terena itd...

Navijati u ovom trenutku za Čelzi protiv Barse je otprilike kao navijati za Interov Catenaccio protiv Ajaksovog Totalnog Fudbala u finalu '72.
Ubo si najbolji moguci primer, samo sto je ono bilo jos intenzivnije - Inter se jos gore branio, a Ajax je igrao jos ludji fudbal ...

Mateus je odigrao briljantno, ali ne moze se reci da ga ja sam doneo kao Romario npr. Kanavaro je proslo prvenstvo odigrao jednako briljantno kao Mateus, ali ga nije sam doneo, i zasluzeno je proglasen igracem godine...

Svakako da je bliži tome Romario od Mateusa, samo ne bih rekao da je baš na nivou Garinče ili Maradone. Sa tih par primera sam ti samo hteo ukazati da bi uključivanje Romarija dosta pomutilo kriterijume za to ''zvanje''.

Walken:
Mateus jeste odskakao jer je on verovatno najkompletniji igrac ikada ... Igrac koji skoro savrseno igra kao libero, centralni bek, defanzivni vezni, centralni i ofanzivni ... Igrac koji je sa skoro 40 godina odlicno igrao protiv atomske ekipe Mancestera u finalu, i koji je svojom dugovecnoscu, a posebno odrzavanjem kvaliteta zapanjio fudbalski svet ...

Upitno je da li je najkompletniji, ali je tu negde. On, zemljak mu Kajzer, ikona Torina Valentino Macola, ikona Juventusa Džon Čarls, gotovo ceo holandski tim iz sedamdesetih, ali po mom ukusu, a i mnogih drugih, ipak je to Alfredo Di Stefano. Mada ima tu još dosta svestranih igrača. Dugo bi mi trebalo da ih sve nabrojim.

Dodao bih od naših Branka Zebeca, koji možda nije baš na nivou pomenutih legendi, ali je svakako bio veoma svestran. Čini mi se čak da je jednom prilikom odbranio penal, nakon valjda isključenja golmana. Kad to već pomenuh, i Pele je jednom prilikom odbranio penal.

Walken:
Gde si gledao taj derbi? Daj neke linkove za skidanje ako ima to na netu, jer sam vrlo malo pogledao od Sekija, sve neke inserte i skeceve, polu-dokumentarce, i bas bih voleo da ga vidim u pravom svetlu...

Na VHS. Ima već nekoliko godina. Ne znam ni kako smo tačno došli do tog snimka, ali ima veze sa ćaletom jednog od mojih ortaka koji ima veoma jake veze u Partizanu. U smislu da on visi tamo praktično ceo dan, svaki dan, poslednjih par decenija.

Posle nekog vremena mi je jedan od tih ortaka pričao da je tu utakmicu gledao još jednom na onoj Partizanovoj televiziji, ali ne znam ni da li ona još uvek postoji. Znam da su oni imali običaj da puštaju stare utakmice, naročito derbije.

Kad pomenu te dokumentarce i polu-dokumentarce o Šekiju, pre desetak godina je bio jedan u kom sam video jedan njegov gol gde je on uzdigao loptu negde na centru, pimpovao pored zabezeknutih protivničkih igrača sve do gola, i na kraju šutnuo loptu sa nekih desetak metara. Meni je to i dan danas jedan od najboljih golova koje sam ikad video.

Što se tiče neta, pokušao sam da nađem neke stare utakmice, i ima jedan sajt sa mečevima Mundijala od '54 do '82, pa ako te zanima, pogledaj.

http://www.oleole.com/blogs/world-cup-classics

Ja ništa nisam skinuo, ne sećam se iz kog razloga. Valjda ti treba neka registracija ili nešto tako. Svejedno, baci ti pogled, pa ako nađeš nešto zanimljivo, posluži se.

Walken:
Postoje tu legende za Boru Kostica i njegov sut (da je Jasin jeo travu kad mu je Bora dao neku golcinu), pa cuveni Beara i njegov kacket, pa onaj igrac koji prati Sekularca i van terena itd...

Bora je bio nenormalan šuter. Sigurno naš najbolji ikad. Jašinu je zabio golčinu iz slobodnjaka sa 35 metara. Inače, najbolji je prvenstveni strelac Crvene Zvezde. Kad smo kod šuteva, bio je još jedan naš igrač sa ludim udarcem. Igrao je još dvadesetih godina, i zvao se Dragan Jovanović. Za FK Jugoslavija je na 252 utakmice postigao 331 gol, a možda najmomenat njegove karijere je bio jedan volej kad je lopta toliko brzo išla da niko nije video gde je zapravo otišla. Kad su se približili golu, videli su rupu na mreži. A ono najbolje u svemu je da je golman koji je primio taj gol bio slavni František Planička.

Walken:
Ubo si najbolji moguci primer, samo sto je ono bilo jos intenzivnije - Inter se jos gore branio, a Ajax je igrao jos ludji fudbal ...

Naravno. Zato sam i rekao ''otprilike''.

Elem, ako mi je zbog necega drago sto je Barsa u finalu, onda je to Pep Guardiola ... Bio mi je beskrajno drag kao igrac, kad je bio genijalan, a i sad mi je jednako drag kao trener ...

Najlepsa slika veceras je bila kad je zagrlio Hidinka tokom tekme, iako mu ekipa gubi 1-0, ima igraca manje i male sanse za prolaz, on je i dalje vedar i opusten - u fazonu bice bolje sledece godine ... Naspram Vengerove mrtve face juce, tokom citavog meca, ovo je pravo osvezenje ...

Svaka cast i Mesiju, i Pujolu, i Caviju, i Anriju, i Tureu - ipak je Pep glavna faca tamo ... Nesto kao Murinjo u Celsiju, samo nije egocentrik ...

Poslednja izmena:
Hidink je fenomenalan trener. Po meni i najbolji na svetu. U neku ruku je i šteta što on nije prošao do finala, pa i uzeo titulu, čisto da bi zapušio usta onima koji ga potcenjuju.

Pomalo je i čudan. Protiv onakve Holandije, sa onakvom Rusijom igra maksimalno otvoreno i napadački. Za svaku pohvalu. A onda protiv ovakve Barselone, sa ovakvim Čelsijem ovako zatvoreno. A da se ne lažemo, razlika između Holandije i Rusije je daleko veća od razlike između Barse i Čelsija, barem kad su individualni kvaliteti igrača u pitanju.

Jedan igrač na koga bih se posebno osvrnuo je Dani Alveš. On je dosta dobar igrač, veoma borben, možda i jedan od najboljih svetskih desnih bekova/krila u ovom trenutku. Ali čoveče, njega je tako lako isprovocirati, i toliko je živčan i tupav, i takav je lajavac, da mu treba svaki dan zakazivati poseban trening na kom bi se učio da ne dobije crveni karton. Ja samo čekam kad će da porumeni, a sve imam osećaj da će do toga doći u finalu. Ima Runi da ga isprovocira, i sve da ode u lepu mateirnu.

Poslednja izmena:
Svakako da je bliži tome Romario od Mateusa, samo ne bih rekao da je baš na nivou Garinče ili Maradone. Sa tih par primera sam ti samo hteo ukazati da bi uključivanje Romarija dosta pomutilo kriterijume za to ''zvanje''.
Nije naravno na nivou Maradone i Garince, ali po meni je najblizi tome ... Da Barezi i Badjo nisu promasili penale, Badjo bi bio na tom mestu ...

Upitno je da li je najkompletniji, ali je tu negde. On, zemljak mu Kajzer, ikona Torina Valentino Macola, ikona Juventusa Džon Čarls, gotovo ceo holandski tim iz sedamdesetih, ali po mom ukusu, a i mnogih drugih, ipak je to Alfredo Di Stefano. Mada ima tu još dosta svestranih igrača. Dugo bi mi trebalo da ih sve nabrojim.
Meni je Lotar odao utisak najkompletnijeg, jer je mogao bukvalno sve da igra bez greske, i sa 20 godina i kasnije sa 40 ... Di Stefana nisam toliko gledao kao Lotara, ali mozda je ipak bio ... Gledao sam ona sva njegova i Realova finala, i jos nekoliko utakmica i highlightsa ... Imam DVD sa svim finalima LS-a, i sve utakmice kojim su finalisti dosli do finala, i to od one prve LS-a, pa do 2006-e ... Naravno, u sazecima ...

Na VHS. Ima već nekoliko godina. Ne znam ni kako smo tačno došli do tog snimka, ali ima veze sa ćaletom jednog od mojih ortaka koji ima veoma jake veze u Partizanu. U smislu da on visi tamo praktično ceo dan, svaki dan, poslednjih par decenija.
Videcu da se raspitam tamo po Partizanu, ortakova sestra je novinar njihov, i sigurno ima dodira sa arhivom ... Radila je za njihovu televiziju i MIP radio ...

Što se tiče neta, pokušao sam da nađem neke stare utakmice, i ima jedan sajt sa mečevima Mundijala od '54 do '82, pa ako te zanima, pogledaj.

http://www.oleole.com/blogs/world-cup-classics

Ja ništa nisam skinuo, ne sećam se iz kog razloga. Valjda ti treba neka registracija ili nešto tako. Svejedno, baci ti pogled, pa ako nađeš nešto zanimljivo, posluži se.
Mundijalskih utakmica imam bas dosta, ali cilj mi je da ih sve prikupim, tak da cu pregledati sajt ... Finala LS-a, cele utakmice, sam nasao skoro sve, kao i bezbroj duela u ranijoj fazi ...

http://forum.rojadirecta.com/viewforum.php?f=1 - Evo sajta gde se moze naci sve i svasta od utakmica, a i na rapidserbia sam nasao mnostvo tekmi ...

Neka svako ko ima neki slican sajt ostavi, sto vise sajtova veca je sansa da nadjemo tekmu koja nas zanima ...

Jedan igrač na koga bih se posebno osvrnuo je Dani Alveš. On je dosta dobar igrač, veoma borben, možda i jedan od najboljih svetskih desnih bekova/krila u ovom trenutku. Ali čoveče, njega je tako lako isprovocirati, i toliko je živčan i tupav, i takav je lajavac, da mu treba svaki dan zakazivati poseban trening u kom bi se učio da ne dobije crveni karton. Ja samo čekam kad će da porumeni, a sve imam osećaj da će do toga doći u finalu. Ima Runi da ga isprovocira, i sve da ode u lepu mateirnu.

Alves ne igra u finalu, ima parne kartone... Šabanoti

Hidink je fenomenalan trener. Po meni i najbolji na svetu. U neku ruku je i šteta što on nije prošao do finala, pa i uzeo titulu, čisto da bi zapušio usta onima koji ga potcenjuju.
Ja i dalje ne verujem da ima likova koji podcenjuju Hidinka ... Ako neko zna znanje, i nema sredstva a ima rezultate - onda je to on ...

Jedan igrač na koga bih se posebno osvrnuo je Dani Alveš. On je dosta dobar igrač, veoma borben, možda i jedan od najboljih svetskih desnih bekova/krila u ovom trenutku. Ali čoveče, njega je tako lako isprovocirati, i toliko je živčan i tupav, i takav je lajavac, da mu treba svaki dan zakazivati poseban trening u kom bi se učio da ne dobije crveni karton. Ja samo čekam kad će da porumeni, a sve imam osećaj da će do toga doći u finalu. Ima Runi da ga isprovocira, i sve da ode u lepu mateirnu.
Sve to stoji, to sam i ja odavno primetio za Alvesa, ali nasao si pogresnog igraca da ga isprovocira ... Mada, Alves nece ni igrati u finalu zbog kartona, tako da nece imati koga da provociraju (niko mi se vise u Barsi ne cini takav), ali zato ce Runi da prsne ... Sve sto si rekao za Alvesa, za Runija mozemo reci duplo (mada se malo smirio, ali tek prividno) ... Igrac koji bi bio daleko bolji da nema taj temperament ...

Da, pardon, zaboravio sam na parnjake, pošto sam takav utisak o njegovom rumenilu u finalu imao još u četvrtfinalu, pa mi ostalo od tad. Očekivao sam da mu lajavost dođe glave baš kad je najbitnije.

Runija sam baš namerno odabrao. On je oduvek bio dosta kvaran, ali se to nije primećivalo jer je i sam bio živčan. Sad kad se smirio, sasvim je moguće da mu je to ''kvarnjaštvo'' ostalo. Izuzev njega, ne bih se momentalno mogao setiti nekog ko bi mogao da isprovocira Alveša, osim ukoliko on sam ne bi popizdeo od Ronaldovog uronjavanja.

Vec sam negde napiso da su se u jednom njegovom naletu i Teri i Esijen odbili od njega, i mislim da nijednu cistu loptu nije izgubio ... Sa lakocom on prodje trojcu, ali Celsi je prilicno zgusnuo odbranu, i uvek su Balak, Esijen i Lampard bili na 20-ak metara, te lopta posteno nije ni stizala do Aleksa i Terija ... Aleksa sam prvi put primetio kad je napravio zuti karton ...

Walken:
Meni je Lotar odao utisak najkompletnijeg, jer je mogao bukvalno sve da igra bez greske, i sa 20 godina i kasnije sa 40 ... Di Stefana nisam toliko gledao kao Lotara, ali mozda je ipak bio ... Gledao sam ona sva njegova i Realova finala, i jos nekoliko utakmica i highlightsa ... Imam DVD sa svim finalima LS-a, i sve utakmice kojim su finalisti dosli do finala, i to od one prve LS-a, pa do 2006-e ... Naravno, u sazecima ...

Istina za Lotara, ali to isto važi i za Di Stefana. A njega su i stvarno stavljali na sve pozicije. Mada čak ni to nije bilo preterano bitno jer se on ionako kretao gde god je hteo. Praktično je bio Totalni Fudbaler pre Totalnog Fudbala.

Walken:
Mundijalskih utakmica imam bas dosta, ali cilj mi je da ih sve prikupim, tak da cu pregledati sajt ...

Ne znam da li je uopšte mogući naći one predratne. Ja sam od njih uglavnom video isečke, i pokoje poluvreme, ili čak i po samo pola sata.

sudija i Gvardiola ukrali utakmicu
ovaj prvi sudio sve i svasta, ako je ono bilo za crveni, onda je Jokan najbolji trener na svetu, a ako ono nisu bila 2 penala za plavce onda je Jadnevski najbolji trener na svetu
Gvardiola ima vise srece nego pameti, Inijesti se napokon isplatilo sve sto je uradio na ovoj utakmici, najbolji igrac veceras, bez premca

Ne znam da li je uopšte mogući naći one predratne. Ja sam od njih uglavnom video isečke, i pokoje poluvreme, ili čak i po samo pola sata.
Predratne mi nisu prioritet, mada se mogu naci ako se nadljudski potrudis ...

Primarni cilj mi je da imam sve od 1954-e (moram zbog madjarske lake konjice), pa do ovog poslednjeg ...

Za one predratne mogu da pocnem da razmisljam tek kad skupim sve ove ...

sudija i Gvardiola ukrali utakmicu
ovaj prvi sudio sve i svasta, ako je ono bilo za crveni, onda je Jokan najbolji trener na svetu, a ako ono nisu bila 2 penala za plavce onda je Jadnevski najbolji trener na svetu
Gvardiola ima vise srece nego pameti, Inijesti se napokon isplatilo sve sto je uradio na ovoj utakmici, najbolji igrac veceras, bez premca
Pa po meni jedan da kazem cist penal za Celsi (ruka Pikea) i nepostojeci crveni Abidalu ...

Ovi ostali penali nisu bili (kao ni nad Anrijem u prvoj tekmi), i to bi se samo u kalcu sudilo, u normalnim ligama ne ... Prvi je bio na ivici i bilo je obostrano guranje, nikakav faul Alvesa nego je Maluda odustao prelako od lopte ... Drugi je onaj gde Anelka u duelu sa Tureom gubi ravnotezu i pokusava da ostane na nogama ali ne moze ... Cetvrti je onaj gde se Drogba saplice malo o sebe, malo o Abidala ...

Jedino ruku Pikea je mogao mirne duse da svira kao penal ...

Back