FC Barcelona

mislim da je sad svima jasna ona kukavicka taktika Chelsea od pre neki dan
Barselona ima najbolji tim ikada, sto se tice Primere tu je sve odavno jasno, a sto se tice LS, ne znam koliko je Gvardiola sposoban da se nosi sa Hidinkom, a ako njega prodje sa Fergusonom

не могу да опишем како се осећам вечерас,
али не може много боље од овога :D
ово је требало доживети
прву пут у историји Барса је дала 6 гола на Бернабеу
Ћави са 4 асистенција је био невероватан
Он и Инијеста - мозак целог оркестра
Анри Меси и Ето - најбољи нападачки трио у историји Примере,
вечерас заједно скупили 69 голова и оборили рекорд Реала из 1960/61 (Ференц Пушкаш(28), Алфредо ди Стефано (21)и Луис дел СОл (17))
Пујол - капитенски доноси преокрет, његова реакција након гола све говори , са колико страсти се игра за клуб,
Пике је сјајан, обећао је да ће дати гол на Бернабеу , и на луцидан начин је то остварио, његов шут из оног угла је преварио Касиљаса и Канавара, испратио пола навијача са стадиона и заокружио тачно 100-ти гол у сезони :D
Раулу и Робену сто пута узима чисту лопту, чак неочекивано добар
једино Абидал се данас губио као нико,
Меч који доноси титулу у Барселону, памтиће се дуго фудбалкса представа
а овакав тим тешко да ће скоро да се састави....

Najcrnje od svega je sto su se ljudi u zadnjih 15 minuta dobacivali po terenu

A ovo za Puskasa i di Stefana je sjajno,posto Real tesko da je u jos mnogo navrata imao takve majstore na jednom mestu. Uostalom,samo zahvaljujuci njima su i nakupili prvih 5 Klempavih pehara i pobegli svima za sva vremena

Real Madrid Champions league years won : 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002
е стварно шта значи престићи овакав напад у Примери,
ново време доноси нове хероје
48105.jpg

пс. нешто о мајици коју је носио Меси
http://www.goal.com/en/MediaImagesGallery.aspx?Id=48105

Nema price...sjajno odigrano...ili je barem tako ispalo...jer oni golovi Anrija su isli na dusu Ramosa...
Ali kao sto rece dulebass...ipak je onaj nekadasnji tim bio bolji...

I...moram pohvaliti jednog igraca posebno...Injestu...on je izvanredan...:ok:

Barselona ima najbolji tim ikada, sto se tice Primere tu je sve odavno jasno, a sto se tice LS, ne znam koliko je Gvardiola sposoban da se nosi sa Hidinkom, a ako njega prodje sa Fergusonom
Onaj drim tim Barse sa Romariom na celu ih je isto razvalio na Bernabeu (samo je 5-0 bilo), kao i Krojfova generacija ...

Za ovaj stari tim ne znam, ali ova Romariova genaracija mi je bolja od danasnje ... Isti stil gaje, samo sto je Romario bolji od Etoa, Kuman od Pujola, Stoickov od Anrija, Laudrup od Mesija, Guardiola od Cavija a to su glavni igraci u obe generacije ...

Nema price...sjajno odigrano...ili je barem tako ispalo...jer oni golovi Anrija su isli na dusu Ramosa...
Ali kao sto rece dulebass...ipak je onaj nekadasnji tim bio bolji...
Golovi Anrija idu na dusu Mesija i Cavija, savrsene asistencije i tu Ramos nista nije mogao ...

Ako poredimo Ronaldinjovu i ovu Barcu, onda je ova bolja - jer oni isti igraci u obe generacije su sada jos bolji (Iniesta, Eto, Cavi i Mesi), ali ova generacija je pojacana D. Alvesom, Anrijem i Tureom, a to su tri igraca svetske klase koje onda nisu imali ...

I...moram pohvaliti jednog igraca posebno...Injestu...on je izvanredan...:ok:
Iniesta je takav od kad ga ja pratim, nema losu utakmicu ...

Po meni su se Cavi i Pike odvojili briljantnim partijama, mada su Anri, Mesi i Ture odigrali ****.no dobro ... Eto je bio najslabija karika a dali su 6 golova, i to dovoljno govori odakle dolazi opasnost kad igra Barsa - sa svih strana ...

Onaj drim tim Barse sa Romariom na celu ih je isto razvalio na Bernabeu (samo je 5-0 bilo), kao i Krojfova generacija ...

Za ovaj stari tim ne znam, ali ova Romariova genaracija mi je bolja od danasnje ... Isti stil gaje, samo sto je Romario bolji od Etoa, Kuman od Pujola, Stoickov od Anrija, Laudrup od Mesija, Guardiola od Cavija a to su glavni igraci u obe generacije ...

Da da, Romariov je stvarno bio vrh. Nego, ona poredjenja i da prihvatim, ali Laudrup bolji od Mesija........

Meni je Hristo bolji od Anrija, jedino u cemu je Anri bio jaci je brzina, i to ne puno posto je Stocikov bio veoma brz ... Stoickov je bio jednako opasan i u 16-ercu i van njega, a slobodnjake je tukao kao od sale ... Anri je verovatno najbolji napadac nakon Ronalda, ali ipak je Hristo bio bolji ... Bolji je zato sto je pored veceg fudbalskog kvaliteta bio lider, igrac koji ce da povuce ekipu, neko od koga zavisi rezultat i igrac je jednu Bugarsku doveo do polufinala SP-a, i od prosecnih igraca igraca (tipa Leckov ili Balakov) napravio svetske zvezde ... Bio je najbolji igrac na svetu 1994 i jedan 3-4 najbolja igraca tih godina, i to u paklenoj konkurenciji napadaca gde su bili Badjo, Romario, Vea, Van Basten, Klinsman, Gulit, Kantona itd. Uporedi danasnju konkurenciju sa onom, i samo se nasmej u razlici kvaliteta ...

Isto tako je i Romario za klasu bolji od Etoa, bez obzira sto je Eto igracina i danas najbolji napadac na svetu ... To ne umanjuje vrednost Etoa kao igraca, nego je jednostavno Romario sigurno medju 5 najboljih napadaca ikada, dok Eto ne bi mogao ni u prvih 15 ...

Laudrupa i Mesija i mozes porediti, posto su imali slicnu poziciju u timu i slican stil su gajili ... Laudrup je najveci deo karijere proveo kao "plejmejker na krilu" i odatle je kreirao akcije Barse i napadao gol, slicno kao Mesi danas ... Laudrup je bio jednako dobar dribler kao i Mesi, mozda cak i bolji, ali je zato bio jedno 5x bolji asistent ... Pa jedan Cavi koji sada nema pravu konkurenciju izgleda kao amater u odnosu na Laudrupova dodavanja i asistencije ... Laudrupov jedini problem je bio sto nije bio medijska zvezda, sto mnogo ljudi nije culo za njega, i zato je ljudima cudno kad kazem da je bio bolji od Mesija (a nagledao sam se obojce) ... Meni je jedan od omiljenih igraca, ali to je najmanji razlog da ja kazem da je bolji od Mesija ...

Da da, Romariov je stvarno bio vrh. Nego, ona poredjenja i da prihvatim, ali Laudrup bolji od Mesija........
Pa da si gledao Laudrupa u to vreme to bi poredjenje najlakse prihvatio ... Laudrup je medijski najpotcenjeniji igrac ikada, ni blizu nije bio hvaljen i pracen kao K.Ronaldo ili Mesi sada npr., a bio je bolji od obojce ...

Uostalom, video najbolje govori :D ...

Upitno je da li je ovo najbolji tim Barse ikad.

Imali su oni jak tim i sedamdesetih sa Krojfom, i osamdesetih sa Maradonom, mada su i jedan i drugi daleko veće tragove ostavili u Ajaksu, Holandiji, Napoliju, i Argentini. Tu je naravno i ekipa iz devedesetih.

Napadački najbolji tim su imali verovatno pedesetih sa možda najboljim španskim fudbalerom ikad - Luisom Suarezom, i legendarnom mađarskom trojkom - Zoltan Cibor, Šandor Kočiš, Laslo Kubala.

Luis Suarez je bio bolji paser od Ćavija, pogotovo kad su dugi pasovi u pitanju. Zoltan Cibor je uz Džajića i Genta verovatno najbolje levo krilo ikad, Šandor Kočiš uz Gerda Milera i Euzebija, verovatno najbolji tipični centarfor još od Drugog svetskog rata, a Laslo Kubala je jedan od najboljih fudbalera ikad, i gledajući samo istočnu Evropu, njegovo ime bi se trebalo staviti odmah iza Ferenca Puškaša i Lava Jašina. Zanimljivo je da su ga navijači Barse izabrali za najboljeg fudbalera ovog kluba ikada, i da su i Maradonu, kad je došao u Barsu, često poredili sa njim.

U svakom slučaju, ukoliko ne prođu Čelzi, znači da su ateisti u pravu - Boga nema.

Ja samo mogu da naslutim na sta bi licila Barselona da je Di Stefano dosao kod njih kako je i trebalo ... Njemu je general Franko zabranio da igra za Barsu i covek je morao u Real, tako da je Franko indirektno zasluzan za onih prvih 5 trofeja LS-a ... Da je bilo demokratije tada, verovatno bi se Barsa sada time hvalila ...

Suarez je kasnije doneo Interu 2 titule, tako da ne sumnjam da bi Di Stefano bio uspesan sa njima kao sa Puskasem ...

Interesantno je da je Kubala jednom prilikom rekao da nije hteo da igra za Real jer mu se nije igralo za ''Frankov klub''.

Ili to da su neki južnoamerički navijači Viljareala pozvali ljude iz svog kluba da dođu da pogledaju izvesnog Alfreda Di Stefana. Oni su došli, pogledali jednu utakmicu u kojoj je Di Stefanov klub pobedio sa 3 : 0 i vratili se u Španiju sa trostrukim strelcem na tom meču, čovekom koga je odavno progutala anonimnost, umesto da su doveli Di Stefana koji mu je asistirao kod sva tri gola.

Što se Alfreda Di Stefana tiče, on je bio totalno blesav igrač. Po meni i najbolji ikad. Kao što svako od tih velikih ima nešto svoje, tako ima i on. Pele je bio najuspešniji, Maradona je bio najbolji tehničar, Krojf je bio najrevolucionarniji, Bekenbauer je bio psihički najjači, Garinča je bio najbolji dribler, Puškaš je bio najbolji šuter, a Di Stefano je bio jednostavno najkompletniji. Imao sam prilike da ga gledam, uglavnom u poznijim godinama (on je u Real došao '53 sa 27 godina) i čak i sa oko 35 je imao nenormalno mnogo energije u sebi. Kao mlađi, verovatno i više nego ijedan drugi igrač ikad. Uz to je bio jako brz, eksplozivan, strašan tehničar, strašan šuter, jak u duelu, a krasio ga je i sjajan pas i pozicioniranje, i što je možda najbolje - bio je briljantan u odbrani. On je čovek uklizavao i uzimao lopte k'o najbolji štoperi sveta. A na terenu je bio svugde. Gde je lopta, tu je i on. Zaista jedinstven igrač.

Ferenc Puškaš je u Real došao '59 sa 32 godine, kad je Real već imao tri titule. I to je prvo morao da skine višak kilograma koji je nabacio nakon godinu dana neigranja, posle bežanja na zapad, zbog Mađarske revolucije. No, to mu nije smetalo da narednih skoro deset godina igra k'o ljuti zmaj, čak i sa navršenih 37, 38. Recimo, može se reći da je on najzaslužniji za ulazak Reala u finale '66, kad su pobedili Partizan.

Inače, raspad te mađarske ''Lake konjice'', verovatno najbolje nacionalne selekcije ikad, i njihov poraz u finalu Mundijala '54 od Zapadne Nemačke Frica Valtera, su dve možda najveće tragedije u istoriji reprezentativnog fudbala.

Poslednja izmena:

Back