FC Barcelona

@Walken
Meni stvarno nije jasno da ti za sve ovo vrijeme nijesi shvatio da ja ne mrzim Barselonu...
Sve sto je vezano za moja osjecanja i fudbal je to da volim Celzi vise od icega...

Ostajem duzan objasnjenje za Turea...;)

@Walken
Meni stvarno nije jasno da ti za sve ovo vrijeme nijesi shvatio da ja ne mrzim Barselonu...
Sve sto je vezano za moja osjecanja i fudbal je to da volim Celzi vise od icega...
Pa nije baš ni da ih mirišeš, a nisi ni nešto objektivan kad pričaš o njima ... 5-6 bi bili u PL, a razbiše im šampiona u finalu ...

E pa u tome bi trebala da bude suština foruma, a ne da svako iznese svoje mišljenje bez objašnjenja i bazirano na navijačkim strastima ...

@Walken

Ne trudi se da ikome "objasnjavas" ili "opravdavas" svoje vidjenje stvari ovdje - jer neki ovdje ovo smatraju "argumentom":

Ja sam odgledao svaku utakmicu Sisoka i Turea ove sezone, i 80% u kojima je Esijen igrao, i mogu ti reći da je ove sezone Ture pokazao najviše ... Jedan od najstandardnijih u Barsi i igra na savršenom nivou cele godine ... Ima sve karakteristike da se smatra najboljim defanzivnim u Evropi - klizeći start, čitanje igre, fizička snaga, 1-na-1 situacije gde lagano odnosi loptu, brzina, stabilnost na nogama (ono što Sisoku fali), precizna dodavanja itd. ... Sve mu je to na savršenom nivuo, i ove sezone nema dileme ko je najbolji na svetu na toj poziciji ...

...a svi znamo da je ovo samo jedno obicno MISLJENJE, potkovano samo LICNIM zakljuccima, a ne argumentima, statistikom i sl...Na sve ovo mozes da odgovoris sa onim cuvenim "Says who?", i sva prica pada u vodu :roll:

Inace, Esijen je mnogo bolji i kompletniji igrac od Turea (narocito u ofanzivi), i to je cinjenica, koju ne dovodi u pitanje niko ko zna nesto o fudbalu i duze prati isti :roll:

ма не за*ебавајте се са Туреом !!

:lol:

Овај џин са погледом убице се oве сезоне само пар пута наљутио и гледајте шта се десило

па левицом

ево мало поигравања са Мадриђанима...

:lol:
сва срећа па је мирне нарави :)
и зна добро своју позицију у тиму , а на тој позицији га не би мењао ни за једног играча тренутно на свету, можда само за Есијена који је машина са турбо мотором, и може да одигра добро на више позиција,

има још сјајних играча, Есијен, Маскерано, Сена, Де роси, Гатузо...
али и Туре разваљује, нарочито у другом делу сезоне , цена му расте из утакмице у утакмицу
и саветујем овим из клуба да не пуштају ЕТоа и Туреа ако оће да бране титуле !! :evil:

Ne trudi se da ikome "objasnjavas" ili "opravdavas" svoje vidjenje stvari ovdje - jer neki ovdje ovo smatraju "argumentom":

...a svi znamo da je ovo samo jedno obicno MISLJENJE, potkovano samo LICNIM zakljuccima, a ne argumentima, statistikom i sl...Na sve ovo mozes da odgovoris sa onim cuvenim "Says who?", i sva prica pada u vodu :roll:

Inace, Esijen je mnogo bolji i kompletniji igrac od Turea (narocito u ofanzivi), i to je cinjenica, koju ne dovodi u pitanje niko ko zna nesto o fudbalu i duze prati isti :roll:

Prvo da kazem da postujem tudja misljenja,ali da dodam da mi strpljenje nije jaca strana pogotovu za ljude koji demonstriraju ponasanja kao ti...

Precutala sam sve tvoje poruke jer sam mislila da ces da prestanes sto se ne desava...dakle ...ponasas se kao sto bi neki rekli ''da si uhvatio boga za muda''

I valjalo bi malo da se prizemljis, jer sam procitala da kad god razgovaras o fudbalu i ponestane ti argumenata, pocinjes da pitas ljude jesu li citali Dantea i koliko su knjiga procitali bla bla truc truc...nesto sto nema nikakve veze sa fudbalom i razumijevanja istog...
Covjek koji razumije fudbal moze da vidi igraca prvi put u zivotu i da zakljuci da je odlican igrac...bez statistika...Zato su menadzeri kao Venger, Ferguson i Gus Hidink veliki menadzeri...Statistike su vazne, ali isto tako labilne...Adebajor je u svojoj prvoj sezoni u Arsenalu postigao vise golova nego Anri...Pa koje bolji igrac i ko ce biti...? Anri ili Adebajor? Naravno, Anri.

Toliko.

Ali se slazem da je Esijen bolji od Turea :mrgreen:

(E sad ce da me ubije sa pitanjima sta sam procitala,koje filmove odgledala ,koliko utakmica i tako dalje...i ta diskusija ce se otegnuti na 10 strana,ali dobro...volim izazove :mrgreen:)

Poslednja izmena:
сва срећа па је мирне нарави :)
и зна добро своју позицију у тиму , а на тој позицији га не би мењао ни за једног играча тренутно на свету, можда само за Есијена који је машина са турбо мотором, и може да одигра добро на више позиција,
Esijen i Ture su istog kvaliteta kad su u punoj formi, ali ove sezone je Ture oduvao konkurenciju svojim igrama ... Esijen je dugo bio povređen i trebalo mu je vremena da se vrati u formu (protiv Juvea u Torinu se to lepo videlo, gde su ga neki igrači lagano prelazili, a to ne bi mogli da je Esijen u punoj formi) ... Onu golčinu Barseloni nećeto skoro videti na terenima u Evropi, ali opet, Esijen je možda i najveći krivac za gol Barse - očajno je intervenisao, i umesto da izbijie loptu na tribine, ona je došla do Mesija koji je asistirao Iniesti ...

Jedina Esijenova prednost u odnosu na Turea je agilnost, u svemu ostalom Ture je bolji za nijansu ... Ture je praktično bez greške odigrao kao štoper (kako je samo mirno okrenuo CR-a, dok su bili sami u šesnaestercu), dok Esijen i nije baš blistao na toj poziciji (a igrao je nekoliko puta dok je Teri bio povređen) ... Ai kao desni bek se nije istakao, imao je mnogo problema sa Kristianom u finalu, i ovaj je dao gol jer je Esijen loše reagovao ...

Esijen je igračina, ja sam ga više puta gledao u dresu Gane i oduševio sam se kako igra, ali ovo što Ture prikazuje na terenu nije moglo puno igrača da radi na toj poziciji ... Igrač koji možda i najviše znači Barsi, jer Barsa je ostala praznih ruku u ove dve godine jer su najviše igrali sa triom Ćavi-Deko-Iniesta u sredini, bez pravog defanzivca ,koji unosi čvrstinu i stabilnost ... Edmilson i Van Bomel su to sjajno radili, te je tada bilo i trofeja ...

има још сјајних играча, Есијен, Маскерано, Сена, Де роси, Гатузо...
али и Туре разваљује, нарочито у другом делу сезоне , цена му расте из утакмице у утакмицу
и саветујем овим из клуба да не пуштају ЕТоа и Туреа ако оће да бране титуле !! :evil:
Sena je majstor, i kao što je slučaj sa Tureom - Ćavi i Iniesta ne bi bili prvaci Evrope da nisu imali tako dobre defanzivne vezne iza sebe ...

Ja bih dodao još i Kambijasa, jer je uz Zanetija najstandardniji u Interu, i Sisoka koji je do povrede carovao na toj poziciji (kad se on povredio, Juve je primao skoro dva gola po meču, a pre njega je to bila najčvršća odbrana) ... Lasana Dijara je isto eksplodirao u Realu, i pored nekih grešaka može se reći da je uz Iguaina bio najbolj iigrač Reala ...

Lasana Dijara...zvali su ga Novi Makelele ali sredina nam je bila prenatrpana i neko je morao da ode...Bas mi je zao i znala sam da kad ode, bice velika greska.

ESIJEN je ofanzivniji od Turea i odlicno je igrao kao desni bek prosle sezone sto se najvise vidjelo protiv Liverpula kad je prelazio igrace kao od sale ...cak je i postigao gol ,koji je onaj retardirani Italijanski sudija koji stalno pravi neke ekcese, ponistio. Ronaldo je igrac koji se dosta dobro snalazi u vazduhu i visi je od Esijena tako da je normalno da ga je preskocio...I naravno da i Esijen ponekad grijesi,ali on to radi minimalno...

Prvo da kazem da postujem tudja misljenja,ali da dodam da mi strpljenje nije jaca strana pogotovu za ljude koji demonstriraju ponasanja kao ti...

Precutala sam sve tvoje poruke jer sam mislila da ces da prestanes sto se ne desava...dakle ...ponasas se kao sto bi neki rekli ''da si uhvatio boga za muda''
E vidiš, ovo 'Say's who?', ja mogu da upotrebim na svaku njegovu konstataciju, jer nije izneo ništa drugo do svog subjektivnog mišljenja ...

Covjek koji razumije fudbal moze da vidi igraca prvi put u zivotu i da zakljuci da je odlican igrac...bez statistika...Zato su menadzeri kao Venger, Ferguson i Gus Hidink veliki menadzeri...Statistike su vazne, ali isto tako labilne...Adebajor je u svojoj prvoj sezoni u Arsenalu postigao vise golova nego Anri...Pa koje bolji igrac i ko ce biti...? Anri ili Adebajor? Naravno, Anri.
Upravo to, ne može se statistkom prikazati značaj Terija za Čelsi ... Po statistici, Teri može da ispadne prosečan igrač, ali gledajući teren i sticajući utisak po igrama na terenu, Terijev doprinos Čelsiju je nemerljiv, i osim sjajnih fizičkih predispozicija i igračkih kvaliteta, ono što Terija stavlja u elitu defanzivaca je i njegov uticaj na ekipu, koji se ne može prikazati statistikom ...

Ali se slazem da je Esijen bolji od Turea :mrgreen:
I to je OK, meni je Sisoko najmiliji i najbolji :D, i hvala Rafi i Liverpulu što su nam ga poslali ... Esijen je svetska klasa i jedan od retkih igrača koji mogu da se porede sa Tureom, gde nijanse odlučuju (generalno gledano, a ne ovu sezonu) ... Ali nema smisla reći da je Ture precenjen, i da je daleko od najboljeg, jer je 'jednostavno tako' ...

ESIJEN je ofanzivniji od Turea i odlicno je igrao kao desni bek prosle sezone sto se najvise vidjelo protiv Liverpula kad je prelazio igrace kao od sale ...cak je i postigao gol ,koji je onaj retardirani Italijanski sudija koji stalno pravi neke ekcese, ponistio. Ronaldo je igrac koji se dosta dobro snalazi u vazduhu i visi je od Esijena tako da je normalno da ga je preskocio...I naravno da i Esijen ponekad grijesi,ali on to radi minimalno...
Esijen je probojan i izdržljiv, jako stabilan na nogama, i zato je dobro igrao ofanzivno po strani ... Sjajan je njegov gol protiv Valensije, gde je opet pokazao da je odličan kao ofanzivac po strani ... Ali kao klasičan bek defanzivac je zakazao, iz razloga što mu striktno markiranje igrača ne ide najbolje, nego se mnogo bolje snalazi u zoni, kad treba da čita igru i ima slobodu da se kreće i dela iz drugog plana (u tome možda najbolji na svetu) ... Podseća me na Ebuea kad igra tog desnog beka - prosečan u defanzivi, ali odličan kao ofanzivac, brz i probojan, kao i Alveš i Maikon (samo je Maikon dosta bolji u defanzivi od njih) ...

Nema veze visina toliko, Esijen se zajjebao u tajmingu i proceni, ipak mu nije prirdna pozicija da čuva igrača u petercu, i to još u skoku ... Kanavaro je bio niži od 90% napadača koje je čuvao, a sakoro svaki duel je dobio u skoku, tačnije tih 90% ... to je zato što je Kanavaro imao sjajan tajming, sjajno postavljanje, i centralni bek mu je prirodna pozicija, te je to jedan od glavnih zadataka koji mora da obavi ... Kordoba je isto izuzetno nizak za centralnog beka, a maestralan je u skoku ... Esijenu to ne ide od ruke iz razloga što je on razvijao sasvim druge sposobnosti ...

A ja mislim da ti nece ni odgovoriti na poruku...i mislim da ce biti u pravu...

Zasto mislim da si u pravu? :ok: :lol:

To sto neki ne mogu da shvate da "Odgledao sam 100 njegovih utakmica i ne moze biti sumnje da je on najbolji defanzivni vezni na planeti..." NIJE argument, vec samo (neargumentovano i neobrazlozeno) misljenje - to nije moj problem :hvala:

Istine radi, treba da napomenem da ja i te kako imam strpljenja za tudje misljenje, ali za glupost - nikako...

Inace...

Jedina Esijenova prednost u odnosu na Turea je agilnost...

...ovo me je nasmijalo, onako, do srzi :rotf:

Gdje je sada ono zlatno staro "Eyes to see, ears to hear..." :think:

Zasto mislim da si u pravu? :ok: :lol:

To sto neki ne mogu da shvate da "Odgledao sam 100 njegovih utakmica i ne moze biti sumnje da je on najbolji defanzivni vezni na planeti..." NIJE argument, vec samo (neargumentovano i neobrazlozeno) misljenje - to nije moj problem :hvala:

Istine radi, treba da napomenem da ja i te kako imam strpljenja za tudje misljenje, ali za glupost - nikako...

Inace...

...ovo me je nasmijalo, onako, do srzi :rotf:

Gdje je sada ono zlatno staro "Eyes to see, ears to hear..." :think:

Zato imas strpljenja samo za sebe, zar ti nisi jedini koji je procitao nesto ovdje, odgledao utakmica i tako dalje... ? Koji svima sve treba da objasni,jer su svi ostali glupi? :mrgreen:

E vidiš, ovo 'Say's who?', ja mogu da upotrebim na svaku njegovu konstataciju, jer nije izneo ništa drugo do svog subjektivnog mišljenja ...

Upravo to, ne može se statistkom prikazati značaj Terija za Čelsi ... Po statistici, Teri može da ispadne prosečan igrač, ali gledajući teren i sticajući utisak po igrama na terenu, Terijev doprinos Čelsiju je nemerljiv, i osim sjajnih fizičkih predispozicija i igračkih kvaliteta, ono što Terija stavlja u elitu defanzivaca je i njegov uticaj na ekipu, koji se ne može prikazati statistikom ...

I to je OK, meni je Sisoko najmiliji i najbolji :D, i hvala Rafi i Liverpulu što su nam ga poslali ... Esijen je svetska klasa i jedan od retkih igrača koji mogu da se porede sa Tureom, gde nijanse odlučuju (generalno gledano, a ne ovu sezonu) ... Ali nema smisla reći da je Ture precenjen, i da je daleko od najboljeg, jer je 'jednostavno tako' ...

Pojava da se neko intenzivno bavi prosipanjem mudrosti i predstavlja se kao kompetentan cinilac u raspravi o bilo koj temi, a pritom, zapravo, samo iznosi gomilu subjektivnih zakljucaka i na cinjenicama neutemeljenih zakljucaka - samo se uz mnogo dobre volje ne moze okarakterisati kao odredjeni vid "kompleksa" i frustracije viseg nivoa :roll:

Inace, upravo takvi ljudi zaziru od argumenata, a kada im ih intenzivno trazis - pribjegnu vrijedjanju, pozivanju na ideologije (fasizam...) i propratnim pojavama.Zvuci poznato, zar ne? :think:

Ja, sa druge strane, nikada ne bijezim od argumentacije, a i jako volim kad neko (argumentovano) osporava moje tvrdnje - jer onda imam mogucnost da idem dalje u dokazivanju opravdanosti iznesenog misljenja :rtfm:

Inace, Teri po statistici NIKADA ne moze ispasti "prosjecan" igrac - prekinuti napadi, dobijeni dueli u vazduhu, dobijeni dueli na zemlji, tacnost dodavanja, klizeci startovi i sl... - u svim ovim oblastima Teri je UVIJEK medju najdominantnijim.Na sve ovo dodajte njegove liderske sposobnosti i znacaj za tim - i SVE vam je jasno :hvala:

Zato imas strpljenja samo za sebe, zar ti nisi jedini koji je procitao nesto ovdje, odgledao utakmica i tako dalje... ? Koji svima sve treba da objasni,jer su svi ostali glupi? :mrgreen:

Nemoj da si na kraj srca: NIKADA nisam pominjao nikakve intelektualne kapacitete ljudi ovdje u negativnom kontekstu (postoji 1 zasluzeni izuzetak), i NIKADA nisam imao naviku da nekome namecem svoje misljenje (ne poput nekih koji po svaku cijenu hoce da ubjede ljude da je Jaja Ture najbolji def. vezista na planeti, a statistiku, misljenja strucnjaka, analize i sl. ne pomene ni u jednoj recenici - i kada neko kaze suprotno - izgovori nesto u stilu - "ja postujem tvoje misljenje, ali nema sanse da si u pravu...) :hahaha: :rotf:

Nemoj da si na kraj srca: NIKADA nisam pominjao nikakve intelektualne kapacitete ljudi ovdje u negativnom kontekstu (postoji 1 zasluzeni izuzetak), i NIKADA nisam imao naviku da nekome namecem svoje misljenje (ne poput nekih koji po svaku cijenu hoce da ubjede ljude da je Jaja Ture najbolji def. vezista na planeti, a statistiku, misljenja strucnjaka, analize i sl. ne pomene ni u jednoj recenici - i kada neko kaze suprotno - izgovori nesto u stilu - "ja postujem tvoje misljenje, ali nema sanse da si u pravu...) :hahaha: :rotf:

Pa dobro , razliciti smo tipovi osobe i tako dalje tome slicno...svi imamo mane bla bla bla...ne bih htijela da se sa tobom sporeckam kao sa Grizzlynhom pa da se na svakoj temi elegantno podzezavamo :mrgreen: ...

Ovo sto sam boldovala...da ,to radim ,ali to svi rade ...mdaa postujem tudja misljenja, dok god ne mislim da su agresivno iznesena ,a to ti jesi par puta uradio ...i zato sam odreagovala.

Evo sad vidim da je problem što nisam izneo statistiku Turea, mišljenja stručnjaka, analize i slično, i mogu reći da se divim ovim statistikama koji pokazuju da je Esijen najbolji na svetu ... Ove iznešene statistike i mišljenja stručnjaka su fantastične, šteta što nisam ostavio za Turea ...

'"ja postujem tvoje misljenje, ali nema sanse da si u pravu'" - kaže neko kome je argument da je Esijen najbolji na svetu rečenica - jednostavno je tako ... :roll:

Pa dobro , razliciti smo tipovi osobe i tako dalje tome slicno...svi imamo mane bla bla bla...ne bih htijela da se sa tobom sporeckam kao sa Grizzlynhom pa da se na svakoj temi elegantno podzezavamo :mrgreen: ...

Ovo sto sam boldovala...da ,to radim ,ali to svi rade ...mdaa postujem tudja misljenja, dok god ne mislim da su agresivno iznesena ,a to ti jesi par puta uradio ...i zato sam odreagovala.

Pazi, ti se ne prikazujes u svakoj temi kao "dezurni mislilac" koji mora dovesti u pitanje svacije misljenje, i bez argumentacije propagirati svoje besmislene zakljucke - poput nekih ovdje...

Ovo sto si boldovala se ne odnosi na tebe, vec na naseg "dezurnog mislioca" :lol:

Ja cesto odreagujem agresivnije i burnije, ali to nije razlog zbog kojeg ne bi mogli kvalitetno da diskutujemo :ok:

Evo sad vidim da je problem što nisam izneo statistiku Turea, mišljenja stručnjaka, analize i slično, i mogu reći da se divim ovim statistikama koji pokazuju da je Esijen najbolji na svetu ... Ove iznešene statistike i mišljenja stručnjaka su fantastične, šteta što nisam ostavio za Turea ...

'"ja postujem tvoje misljenje, ali nema sanse da si u pravu'" - kaže neko kome je argument da je Esijen najbolji na svetu rečenica - jednostavno je tako ... :roll:

Ja sam rekao:

1.Ture nije najbolji defanzivni vezni na planeti - FAKAT
2.Za mene su Esijen i Vijera (i Maskerano) bolji - MISLJENJE

A "dezurni mislilac" je rekao:

Sve mu je to na savršenom nivuo, i ove sezone nema dileme ko je najbolji na svetu na toj poziciji

Razlika je ocigledna i dovoljno govori :hvala:

P.S.Ovo boldovano je fantazija, kako se samo ne umori :rotf:

Ture je meni tik iza Esijena,a mozda je tkao zato sto vise pratim Chelsea i Premijer Ligu nego Barselonu i Primeru...

Mada Walken...Makelele je to ...sve definisao :mrgreen:

3a91b_4016586554-soccer-barclays-premier-league-chelsea-v-bolton-wanderers-stamford-bridge.jpg

I ja isto puknem ponekad i to obicno zbog gluposti jer sam mnogo pretrpijela :mrgreen:
Upravo to ... Zna se čije mišljenje poštujem na ovom forumu (veliki broj ljudi), a zna se ko piše gluposti ... Na forumu sam dosta dugo da bi upoznao ko ima pojma o fudbalu a ko nema, i verujem da su ljudi koji su dugo ovde stekli svoj sud o mom poznavanju fudbala ... Inače, ja na ovom forumu pišem isključivo na fudbalu (ponekad odem na film i to je to) ...

Ja se sa tobom ne složim ponekad (ali nikad potpuno da se ne složim), ali nikad nisam doveo u pitanje tvoje poznavanje fudbala, niti mogu reći da nemaš pojma o fudbalu jer nisi ostavila statistiku koja pokazuje tvoju tvrdnju ... Ja ću tvoje mišljenje uzeti kao argument bez obzira na to da li si ostavila statistiku ili nešto drugo, jer znam da voliš fudbla i razumeš se odlično ...

Poslednja izmena:
Ture je meni tik iza Esijena,a mozda je tkao zato sto vise pratim Chelsea i Premijer Ligu nego Barselonu i Primeru...
OK, generalno gledano i meni su tu negde, nijanse odlučuju, ali malo je glupo reći da je Ture precenjen ... Gledajući isključivo ovu sezonu (a ja o ovoj sezoni i pričam svo vreme), Ture je najbolji ... Esijen i Sisoko su bili dosta povređeni, i zato ne mogu reći da su bili bolji od Turea koji celu sezonu igra na izvrsnom nivou ...

Mada Walken...Makelele je to ...sve definisao :mrgreen:
Moram naći neki dokumentarac o njemu, Makelele mi je jedan od omiljenih igrača :D ...

Opet, mislim da je on bio pod prevelikim uticajem Dešama da bi se reklo da je on definisao tu poziciju ... Kao i Ture pod Rajkardovim, a Sisoko pd Vijerinim uticajem ...

Back