FC Barcelona

Ti si momak komedija. Vaspitanje se ne ogleda samo u korišćenju i nekorišćenju nepristojnih izraza.

Da ponovim: kurtonsko ponašanje u stilu ''Hajde sada lijepo ponovo procitaj sve ovo boldovano, ukoliko je neophodno i par puta - i upregni sve svoje intelektualne kapacitete u kombinaciji sa sto vecom dozom pozivanja na osnovne logicke principe... itd'' - ti je sasvim bespotrebno. Al' nema veze, nov si na forumu pa ću to pripisati neiskustvu i mladalačkoj bahatosti. :D

Vremenom ćeš naučiti da ceniš sagovornike koji ti ne psuju mater u svakom postu.

Gde sam ja to sebi uskočio u usta? Je l' teže odbraniti jedan Kumanov projektil npr. od Ronaldovih žabica? Neuporedivo teže. Primiti gol nakon žabice sa 30 metara i jeste golmanova greška, i nema tu nikakvog uskakanja u usta. To što ovom sad šatro-konstatacijom pokušavaš da dokažeš svoje tvrdnje je pomalo komično, ali nema veze.

Nemam pojma, ali imam bolje pitanje. Koliko je promašio?

I ček, je l' ti to ozbiljno tvrdiš da je on bolji izvođač slobodnih udaraca od Ronaldinja, a pogotovo Pirla? Je l' i ima bolju tehniku od Maradone, dribling od Garinče, igru glavom od Kočiša, a kad prdi izleću mu gromovi iz dupeta?

Je l' može nešto ovakvo:

Pa ček, nije li Ronaldo brz? Naravno da jeste. Da li je brži od Mesija? Moguće, zbog većih koraka. Čak bih rekao verovatno. Ne mnogo, ali jeste brži. Uz to je dosta agilan što bi mu trebalo olakšati naglo menjanje pravca. To o kreiranju tih forica, koje su ionako beskorisne, ti je Walken već odgovorio. Ono što je uostalom najbitnije je da Mesijevi ''monotoni'' driblinzi stvaraju golove, dok Ronaldovi ''inovativni'' driblinzi stvaraju orgazme klinčadije.

Ovo za glavu i šut neću naravno negirati, pošto je sasvim očigledno.

Jaoj brate, kume, sine, rode, rekao je posle utakmice. Posle poraza. Ne pre finala, nego posle. Pa majka mu stara, daj čukni se malo nečem u glavu pa razmisli da li je neukusno.

A Ferguson je verovatno hteo nekako da zajebe Gvardiolu ali je izduvao. Greška, nije ni prva ni poslednja. Iskustvo za sledeći meč. On je svejedno od Ronalda napravio ovo što jeste, i šta bi on trebalo da uradi? Pa lepo, kaže mu u četiri oka, ili pred saigračima da se ne slaže sa tim i tim potezom, da misli da je trebalo da urade ovo i ovo, a u javnosti kaže ''Mi smo pogrešili u taktici, oni su super igrali, čestitam im na pobedi... itd...''

Čisto informativno - koliko ti godina imaš? 16, 17?

To je bilo više usput pomenuto, zanimalo me je da li je još neko stekao takav utisak. Ticalo se Ronaldovih šuterskih kvaliteta, pošto mi deluje da ih jako ceniš. Mada svejedno ponavljam - on svakako ima bolji šut od Mesija.

U cilju ustede mog (a i tvog) vremena, odgovoricu ti na sl. nacin:

Za bold 1. - Ne, vec (ne)poznavanjem osnovnih pravila i normi ponasanja i ophodjenja:roll:

Za bold 2. - Nisam bas mlad, a i ova fraza ti nece pomoci.Bahat...Mozda, ali rijetko:cool:

Za bold 3. - Procitaj prethodno receno, pa sam zakljuci - znas kome se ponavlja:D

Za bold 4. - Klasicna zamjena teza, plus lose upotrebljena:D

Za bold 5. - Opet zamjena teza, uzrokovana nemogucnoscu da se da odgovor na postavljeno pitanje.Potrudi se, ako vec koristis cinjenicno i logicki nepotkrepljena poredjenja:D

Za bold 6. - :lol::lol::lol:

Za bold 7. - Pjesnicki receno:D, ali potpuno bespredmetno.Inace, vec sam naglasio da driblinzi nisu ni priblizno glavni razlog zbog kojeg ga cijenim vise nego Mesija.Usput, "klincarija" uglavnom navija za Barselonu i vorsipuje Mesija.Fakat...

Za bold 8. - Pazi, sve sto sam pokusao da ti kazem je da ocigledno imas predrasude, cim formiras misljenje o nekom zbog njegovih MOGUCIH postupaka.Dakle, ne onih stvarnih, u realnom vremenu - vec mogucih, fiktivnih.Zabrinjavajuce:roll:

Za bold 9.- Imas u profilu, za pismenog pise.Mada, mogu staviti da imam 14, ukoliko ce to omoguciti neki bolji vid komunikacije medju nama - jer neki ljudi najbolje komuniciraju sa vrsnjacima:hahaha:Ne zamjeri mi, bilo je jace od mene:cool:Ako se ne snadjes sa boldovanim, javi, da razjasnimo....

Nazivaš Mesija monotonim patuljkom, diviš se KRu, a onda ih porediš, i pričaš o najvećoj krađi u istoriji, a pritom meni kažeš da sam pristrasan, i da te nasmejavam? Svašta čovek može pročitati ...

A šta Maluda radi dok Alveš sprovodi zahvat?

Piekovo jeste penal, i izbaci ga iz dalje diskusije ...

Ako je ono prvo performans školskog pravljenja penala, onda je ono drugo fakultetsko simuliranje ... Pogeldaj malo bolje trenutak kad Drogb pada ...

Eto nije namerno igrao rukom, napucana je - premao striktnim pravilima FIFE ni govora o penalu ... Imao si takvu situaciju i na početku utakmice u Londonu, kad je Balaka lopta napucala u ruku a Barsini igrači tražili penal ... Ni P od penala ...

Tureov start je diskutabilan samo Drogbi i Čelsijevim navijačima ... Ostalima je to fantastičan start Turea i simularnje Drogbe ... Oćemo sad za svaki odličan start Terija u 16-ercu Česlija da tražimo penal?

Divljanje je prejak izraz...U fudbalu se divim samo i iskljucivo jednoj stvari - Real Madridu :cmok2:

Sta radi Maluda?:lol:Maluda pokusava da predje prgavog Alvesa, koji nad njim pokusava da uradi rvacki zahvat U kaznenom prostoru, Maluda okrenut KA golu sa loptom ISPRED sebe, Alves okrenut LEDJIMA ka golu, i objema rukama pravi faul.Zapanjujuce jednostavno:lol:

Pojam "NAPUCANA" postoji samo u ULICNOM fudbalu.Ruka u neprirodnom polozaju, direktno zaustavlja loptu u putanji ka golu, u kaznenom prostoru = PENAL.Nema prostora za diskusiju.

Tureov star je jedini podlozan diskusiji - buduci da su ostalo cisti jedanaesterci.Nadam se da ti je sada jasnije...

Divljanje je prejak izraz...U fudbalu se divim samo i iskljucivo jednoj stvari - Real Madridu :cmok2:
Ja imam bar stotinu stvari kojima se divim u fudbalu ... Real baš i nije u vrhu liste, previše je Franka upleteno u to da bi im se divio ...

Sta radi Maluda?:lol:Maluda pokusava da predje prgavog Alvesa, koji nad njim pokusava da uradi rvacki zahvat U kaznenom prostoru, Maluda okrenut KA golu sa loptom ISPRED sebe, Alves okrenut LEDJIMA ka golu, i objema rukama pravi faul.Zapanjujuce jednostavno:lol:
Pokušava da ga pređe rvajući se sa njim ... Jedini diskutabilan penal, pošto su oni Drogbini smejurija ...

Pojam "NAPUCANA" postoji samo u ULICNOM fudbalu.Ruka u neprirodnom polozaju, direktno zaustavlja loptu u putanji ka golu, u kaznenom prostoru = PENAL.Nema prostora za diskusiju.
Iz uličnog fudbala su potekli najveći igrači u istoriji, tako da nemoj da podcenjuješ ulični fudbal i taj žargon ... Postoji takođe žargon i 'ruka uz telo', i najčešće se upotrebljava kad lopta pogodi nadlakticu iako nije doslovce uz telo ... Ni P od penala ...

Tureov star je jedini podlozan diskusiji - buduci da su ostalo cisti jedanaesterci.Nadam se da ti je sada jasnije...
I dalje nisi rekao zašto je podložan diskusiji, pošto je očigledno da j etu sve čisto ...

Jasnije mi je naravno ... Ne može biti jasnije da ili mrziš Barsu, ili obožavaš ČElsi ...

Ja imam bar stotinu stvari kojima se divim u fudbalu ... Real baš i nije u vrhu liste, previše je Franka upleteno u to da bi im se divio ...

Pokušava da ga pređe rvajući se sa njim ... Jedini diskutabilan penal, pošto su oni Drogbini smejurija ...

Iz uličnog fudbala su potekli najveći igrači u istoriji, tako da nemoj da podcenjuješ ulični fudbal i taj žargon ... Postoji takođe žargon i 'ruka uz telo', i najčešće se upotrebljava kad lopta pogodi nadlakticu iako nije doslovce uz telo ... Ni P od penala ...

I dalje nisi rekao zašto je podložan diskusiji, pošto je očigledno da j etu sve čisto ...

Jasnije mi je naravno ... Ne može biti jasnije da ili mrziš Barsu, ili obožavaš ČElsi ...

Kako da ne - narocito ako se uzme u obzir stradanje ljudi iz vrha uprave Reala od Frankove kandze, kao i svi losi momenti koje je Franko svojevremeno priredjivao najvecem klubu na svijetu...

Moderna fudbalska pravila danas imaju malo toga zajednickog sa ulicnim fudbalom, problem je samo sto neki to jos ne razumiju:roll:

Da, sve je cisto - najveca kradja u modernoj fudbalskoj istoriji na ovom nivou - to NIJE podlozno diskusiji...

Mrzim samo izraz "mrzim":lol:
Mogu reci da ne volim Barselonu, iz razloga sto smatram da je to tipican pomodarski klub, klub bez prave istorije, sumnjive ideologije - za koji navijaju SVA DJECA iz komsiluka :lol: Celsi simpatisem samo zbog nacina na koji su istrpjeli onakvu nepravdu i kradju, kao i zbog par igraca - najprije Terija...

Kako da ne - narocito ako se uzme u obzir stradanje ljudi iz vrha uprave Reala od Frankove kandze, kao i svi losi momenti koje je Franko svojevremeno priredjivao najvecem klubu na svijetu...
Da, samo što su drugi klubovi stradali još više, a samo se Real ovajdio od Frankove diktature ... I Krajf i još neki su odbili da igraju za Rela, jer im se gadi da igraju za klub povezan sa Frankom ...

Moderna fudbalska pravila danas imaju malo toga zajednickog sa ulicnim fudbalom, problem je samo sto neki to jos ne razumiju:roll:
Zato i jeste fudbal toliko u qrtzu, jer se modernizuje ... Jebbem ti ja fudbal gde igrač dobije žuti zbog sikdanja dresa i radovanja sa navijačima ... Fudbal nije samo moderna fudbalska pravila, ima tu još nešto iše, problem je što neki to još ne razumeju :roll:

Da, sve je cisto - najveca kradja u modernoj fudbalskoj istoriji na ovom nivou - to NIJE podlozno diskusiji...
Naravno, UEFA, zavera, neželjeno finale između Engleza (izgleda da su prošle godine igrali Rumuni), protekcija Barse i slične gluposti ... Jedan penal nedosuđen (dva najviše ako se progleda kroz prste), naspram nepostojećeg crvenog Barsi, nedosuđenih crvenih Balaku i Bosingvi (penal nad Anrijem ne računam, jer je diskutabilan kao i MAludin), i eto ti najveće krađe u istoriji modernog fudbala ... Koja komedija sunce ti ne jebbem ...

Mrzim samo izraz "mrzim":lol:
Mogu reci da ne volim Barselonu, iz razloga sto smatram da je to tipican pomodarski klub, klub bez prave istorije, sumnjive ideologije - za koji navijaju SVA DJECA iz komsiluka :lol: Celsi simpatisem samo zbog nacina na koji su istrpjeli onakvu nepravdu i kradju, kao i zbog par igraca - najprije Terija...
Upravo ovo što si ti izneo o Barsi je klasičan primer pomodarstva i budalaštine ... Barsa je jedan od retkih klubova koji je zaista 'više od kluba', sa ogromnom istorijom, i savršenom ideologijom - napadački fudbal za publiku ...

Ta deca kod mene uglavnom navijaju za Čelsi, ili neki drugi trenutan klub, pa ja ne mislim da su svi navijači Čelsija takvi ... Nije Barsa počela sa pojavom Ronaldinja kao što misliš, niti je Čelsi počeo pojavom Abramovića, tako da nemoj tu decu koja iz pomodarstva navijaju za klubove uzimati kao reprezentativni uzorak ...

Vidiš, ja sam i prestao da se smejem na ovakve gluposti, već sam i navikao da ljudi svašta pišu pa više nije ni smešno ... I glupost ponekad zahteva inteligenciju, budi malo kreativniji, mani me tih izlizanih stereotipa ako hoćeš ozbiljan razgovor ...

1 - Je l' o normama ophođenja govori čovek sa deset postova, koji veze nema koliko se ja razumem u fudbal, niti o mojoj inteligenciji, a koji čim vidi prvi moj post drsko isprosipa neke primitivne fore o čitanju po par puta, intelektualnim kapacitetima i tako to?

Jes' ti bre neki trol, ili samo trenutno zajebavaš?

5 - Kako može biti zamena teza? Ti stvarno zajebavaš? Od 100 slobodnjaka, je l' bi i ti ub'o barem 15? Bi, garant. Od 10, je l' bi mogao da ubodeš 15? Ne, a? Pa naravno da ne. Poređenje ukupnog broja udaraca sa brojem golova je zamena teza? Neverovatno.

7 - Razlozi za tvoje simpatije su nebitni jer pričamo o tome k'o bolje dribla. Ronaldo pokazuje bolje fore za oko, ali uglavnom beskorisne, Mesijeve fore su jednostavne za oko, ali su uglavnom korisne. To je zaključak i mislim da je svakom ovde to jasno, osim tebi. A klinčadija a pogotovo ženski deo se daleko više divi Ronaldu sa par lepih poteza i lepom zurkicom nego ''kepecu'' Mesiju. Veruj mi, znam.

Ostale tačke su ti idiotarije začinjene smajlijima, mada ni ove navedene nisu Bog zna šta.

Barsa je jedan od retkih klubova koji je zaista 'više od kluba', sa ogromnom istorijom, i savršenom ideologijom
Kad cujem to "vise od kluba" momentalno mi se smuci... barsa je skoro postala "vise od kluba" . Ta manija je pocela masovno da se siri od one LS-a i Ronaldinja. Kad je svako dete navijalo za barsu i obozavalo Ronaldinja. Ne kazem da su bez istorije, niti da nisu imali najbolje igrace na svetu (imaju ih i sada) ali se poslednjih godina toliko pada u nesvest kad se pomene barsa da je to vise toliko smorilo...

Prvo mi je sam taj izraz "vise od kluba" mnogo diskutabilan, ali ajde da se ne pravim budala... Kad se taj izraz upotrebi meni na pamet mogu da padnu 3 eventualno 4 kluba: u Spaniji - Real Madrid, u Engleskoj Liverpool i Man.Utd i u Italiji Juventus. (sa ostalim ligama nisam nesto narocito upoznata tako da ne mogu nista da tvrdim)
Doduse Real je malo preterao sa zvezdicama ali to nikako ne umanjuje velicinu i velicanstvenost tog kluba.

Kad cujem to "vise od kluba" momentalno mi se smuci... barsa je skoro postala "vise od kluba" . Ta manija je pocela masovno da se siri od one LS-a i Ronaldinja. Kad je svako dete navijalo za barsu i obozavalo Ronaldinja. Ne kazem da su bez istorije, niti da nisu imali najbolje igrace na svetu (imaju ih i sada) ali se poslednjih godina toliko pada u nesvest kad se pomene barsa da je to vise toliko smorilo...
Grešiš Jeko, silno grešiš ... Barsa je odavno više od kluba, i još pre 40-50 godina su oni oduševljavali ljude širom sveta ... Nije to počelo sa Ronaldinjom, svako dete i svaki odrastao čovek je i pre Ronaldinja navijao za Barsu zbog lepog fudbala i upravo tog oreola više od klub ... Nisi ti izgleda pratila Barsu 1996 ili Krajfov Drim Tim, pa bi u potpunosti razumela zašto su više od kluba, i da je ova pomama za njima sada i manja nego što je bila ranije ...

Taj oreol se jako teško dobija, a BArsa ga je itekako zaslužila, možda i najviše od svih klubova ... Ko ne veruje neka odgleda dokumentarac Fudbal i Fašizam, ostaviću linkove na onoj temi kad ih iskopam ...

Nije nimalo smorilo što ljudi padaju u nesvest kad se pomene Barsa, jer su ljudi itekako zaslužili ... Kao i Milan krajem 80-ih, Juve sredinom 90-ih, MAnčeseter i Real krajem 90-ih, i još mnogo klubova ... Ista ovakva pomama je bila za Mančeseterom i Brazilom, pa nikom nije smetalo jer su ljudi to zaslužili tada ... Upravo kao i Barsa sada ...

Šta da se onda kaže za maniju navijanja za Čelsi otkad je Roman postao vlasnik, i koliko je Čelsi novih 'navijača' dobio, koji pre toga nisu znali šta je fudbal a ne Čelsi ... To je 10x gore nego pomama za Barsom ....

Prvo mi je sam taj izraz "vise od kluba" mnogo diskutabilan, ali ajde da se ne pravim budala... Kad se taj izraz upotrebi meni na pamet mogu da padnu 3 eventualno 4 kluba: u Spaniji - Real Madrid, u Engleskoj Liverpool i Man.Utd i u Italiji Juventus. (sa ostalim ligama nisam nesto narocito upoznata tako da ne mogu nista da tvrdim)
Doduse Real je malo preterao sa zvezdicama ali to nikako ne umanjuje velicinu i velicanstvenost tog kluba.
Tim klubovima dodaj Milan, Barsu i Bajern, i to si ti klubovi koji zaslužuju da budu više od kluba ...

Barsa je specifičan klub, celo sportsko društvo u stvari, jer su uvek imali najboljeg igrača na svetu i istinske legende fudbala, više nego bilo koji klub, a pritom oni predstavljaju i jednu unikatnu ideologiju, i zaista su više od kluba ... Možda i najviše od svih klubova ...

Malko si se prevarila. Barselona je još pre rata imala Alkanteru i Samitijera. Nakon rata dolazi prvo Kubala, koji svojim partijama ubrzava izgradnju Kamp Noua, zatim on dovodi zemljake koji su izbegli iz Mađarske nakon Mađarske revolucije - Cibora i Kočiša, pa je tu onda bio i Luis Suarez. Onda šezdesetih nisu imali nekih svemiraca, da bi sedamdesetih došao Krojf, pa osamdesetih Maradona, i na kraju devedesetih Laudrup, Stoičkov, Romario, Kuman, Hadži, Rivaldo, Ronaldo, da bi poslednjih godina imali Ronaldinja, Etoa, Larsona, i evo sad Anrija i Mesija.

Ne, oni su stvarno uvek bili svemirci. Zapravo mene iznenađuje kako je to Real najtrofejniji u LŠ iako je Barselona svakako imala jači igrački kadar kad se pogleda čitava istorija.

Pošto se ovde često navode ''veliki'' klubovi, to bi redom bili - Mančester, Liverpul, Real, Barsa, Ajaks, Bajern, Juventus, Milan, Inter.

Da napomenem da ova tvoja priča o tome kako ti smeta nekakva iznenadna pomama za Barsom zaista deluje malo komično kad se pogleda koji klub ti podržavaš.

Da, samo što su drugi klubovi stradali još više, a samo se Real ovajdio od Frankove diktature ... I Krajf i još neki su odbili da igraju za Rela, jer im se gadi da igraju za klub povezan sa Frankom ...Zato i jeste fudbal toliko u qrtzu, jer se modernizuje ... Jebbem ti ja fudbal gde igrač dobije žuti zbog sikdanja dresa i radovanja sa navijačima ... Fudbal nije samo moderna fudbalska pravila, ima tu još nešto iše, problem je što neki to još ne razumeju :roll:Naravno, UEFA, zavera, neželjeno finale između Engleza (izgleda da su prošle godine igrali Rumuni), protekcija Barse i slične gluposti ... Jedan penal nedosuđen (dva najviše ako se progleda kroz prste), naspram nepostojećeg crvenog Barsi, nedosuđenih crvenih Balaku i Bosingvi (penal nad Anrijem ne računam, jer je diskutabilan kao i MAludin), i eto ti najveće krađe u istoriji modernog fudbala ... Koja komedija sunce ti ne jebbem ...Upravo ovo što si ti izneo o Barsi je klasičan primer pomodarstva i budalaštine ... Barsa je jedan od retkih klubova koji je zaista 'više od kluba', sa ogromnom istorijom, i savršenom ideologijom - napadački fudbal za publiku ... Ta deca kod mene uglavnom navijaju za Čelsi, ili neki drugi trenutan klub, pa ja ne mislim da su svi navijači Čelsija takvi ... Nije Barsa počela sa pojavom Ronaldinja kao što misliš, niti je Čelsi počeo pojavom Abramovića, tako da nemoj tu decu koja iz pomodarstva navijaju za klubove uzimati kao reprezentativni uzorak ... Vidiš, ja sam i prestao da se smejem na ovakve gluposti, već sam i navikao da ljudi svašta pišu pa više nije ni smešno ... I glupost ponekad zahteva inteligenciju, budi malo kreativniji, mani me tih izlizanih stereotipa ako hoćeš ozbiljan razgovor ...

Idemo opet:

Prvi bold - Ovdje se donekle slazemo

Drugi bold - Eventualno moze biti poput Danteove Bozanstvene komedije - zapravo je tragedija fudbala koja ce se dugo pamtiti...

Treci bold - Kao sto rekoh, klub sa "blistavom istorijom" - to najbolje ilustruje cinjenica da je Barselona prvu titulu Evr. prvaka uzela "daleke" 1992 - tada je vec Notingem forest imao 2, ako se ne varam (ovo je samo banalan primjer)...Klub upitne, sumnjive ideologije - Catalonia is not Spain demagogija, a igraju SPANSKU ligu, SPANSKI kup KRALJA, pola igraca pjeva SPANSKU himnu i brani boje SPANIJE.Da nastavim?:roll:
Barselona je samo trenutan trendi klub koji nikada nece biti ISTINSKA fudbalska velicina - poput Reala i Milana, recimo.TO su PRAVE velicine evropskog i svijetskog fudbala...

Cetvrti bold - 19 od 20 "navijaca Barselone koje poznajem su navijaci tj. simpatizeri tog kluba od ere Ronaldinja, a njihova prosjecna starost ne prelazi 16:lol:Statistika je neumoljiva...Svi klinci se danas vode logikom "ako hoces da si u trendu - navijas za Barselonu, i Mesi ti je bog".Povraca mi se od toga...

Peti bold - :worth:Nista vise...

Uvijek sam raspolozen za argumentovanu raspravu, ali sa nekim ko ne zeli/moze da prihvati opstepoznate CINJENICE, logicki, intelektualno i moralno neupitne - poput ove da je Celsi besramno pokraden u mecu sa Barsom - ne mogu da pronadjem zajednicki jezik - tako da je bilo kakav dalji vid rasprave definitivno onemogucen :bye:

1 - Je l' o normama ophođenja govori čovek sa deset postova, koji veze nema koliko se ja razumem u fudbal, niti o mojoj inteligenciji, a koji čim vidi prvi moj post drsko isprosipa neke primitivne fore o čitanju po par puta, intelektualnim kapacitetima i tako to?

Jes' ti bre neki trol, ili samo trenutno zajebavaš?

5 - Kako može biti zamena teza? Ti stvarno zajebavaš? Od 100 slobodnjaka, je l' bi i ti ub'o barem 15? Bi, garant. Od 10, je l' bi mogao da ubodeš 15? Ne, a? Pa naravno da ne. Poređenje ukupnog broja udaraca sa brojem golova je zamena teza? Neverovatno.

7 - Razlozi za tvoje simpatije su nebitni jer pričamo o tome k'o bolje dribla. Ronaldo pokazuje bolje fore za oko, ali uglavnom beskorisne, Mesijeve fore su jednostavne za oko, ali su uglavnom korisne. To je zaključak i mislim da je svakom ovde to jasno, osim tebi. A klinčadija a pogotovo ženski deo se daleko više divi Ronaldu sa par lepih poteza i lepom zurkicom nego ''kepecu'' Mesiju. Veruj mi, znam.

Ostale tačke su ti idiotarije začinjene smajlijima, mada ni ove navedene nisu Bog zna šta.

1. Broj postova sa elementarnom kulturom ima veze kao broj cipela sa koeficijentom inteligencije:roll:

2.Samo sam malo zustrije iskomentarisao gomilu gluposti koje si (previse) samouvjereno izvaljao, to je sve.Dakle, nista licno:hvala:Usput, covjek koji u prvom ophodjenju prema osobi upotrebi rijeci koje si ti upotrebio - smio bi da prica o bilo cemu drugom osim o primitivizmu:roll:

3.:D

4.Ajmo nazad na tekst, sve u cilju sticanja pravog uvida u ono sto je pisac htio reci:D

5.Ne, to je zapravo samo TVOJ licni zakljucak, sa kojim se ja apsolutno ne slazem.Sva tvoja prica je uzaludna, jer je bespredmetna.Ti smatras Mesija boljim igracem od Ronalda, ja sam ubjedjen u suprotno.Jednostavno je...

6.Zasto sam znao da ce se tvoj post zavrsiti ovako prije nego sam ga i procitao?Da li je u pitanju neka od moci Vidovite Kleopatre, ili jednostavno znam kako reaguju ljudi kad im presuse (i onako labavi) argumenti:roll:

Treci bold - Kao sto rekoh, klub sa "blistavom istorijom" - to najbolje ilustruje cinjenica da je Barselona prvu titulu Evr. prvaka uzela "daleke" 1992 - tada je vec Notingem forest imao 2, ako se ne varam (ovo je samo banalan primjer)...Klub upitne, sumnjive ideologije - Catalonia is not Spain demagogija, a igraju SPANSKU ligu, SPANSKI kup KRALJA, pola igraca pjeva SPANSKU himnu i brani boje SPANIJE.Da nastavim?:roll:
Barselona je samo trenutan trendi klub koji nikada nece biti ISTINSKA fudbalska velicina - poput Reala i Milana, recimo.TO su PRAVE velicine evropskog i svijetskog fudbala...
Ako ćeš iskreno, veću glupost odavno nisam pročitao ...

Juve je prvu titulu uzeo sedam godina pre Barse, jel to onda znači da su Aston Vila i Notingem Forest istinske veličine za Juve, jer su naime pre njega osvojili titulu? Izvini, ali veće gluposti odavno nisam pročitao ...

Ovo za trendi klub neću ni komentarisati, žalosno je ... Reci to Maradoni i Krajfu npr., jer oni su onda pomodari i trendi igrači ...

Što se tiče ideologije i toga, jesi li ti čuo nekad da oni hoće da se otcepe? MOžda oni ne mogu da imaju sopstvenu ligu, pa su primorani da igraju španski kup i ligu, i pevaju himnu ...

Cetvrti bold - 19 od 20 "navijaca Barselone koje poznajem su navijaci tj. simpatizeri tog kluba od ere Ronaldinja, a njihova prosjecna starost ne prelazi 16:lol:Statistika je neumoljiva...Svi klinci se danas vode logikom "ako hoces da si u trendu - navijas za Barselonu, i Mesi ti je bog".Povraca mi se od toga...
Što će reći da se družiš sa dečurlijom, što je i normalno ako imaš 16 godina ... Ja ću ti nači 30 navijača koji za njih navijaju od ranije, neko od Krajfovog vremena, neko od Maradone, neko od Romaria ... Naći ću ti 50 navijača koji navijaju za MIlan samo zbog Kake, pa jel to znači da je MIlan pomodarski klub? I meni se povraća kad neko KR-a zbog onih forica naziva zaokruženim igračem pa šta sada? Tri deteta navijaju za BArsu zbog Mesija i odma je to pomodarski klub ... ZAjebi ti celu istoriju majstore, gledaj ti dečurliju i njihove fantazije pa na osnovu toga procenjuj veličinu kluba ... Jako inteligentno nema šta ...

Uvijek sam raspolozen za argumentovanu raspravu, ali sa nekim ko ne zeli/moze da prihvati opstepoznate CINJENICE, logicki, intelektualno i moralno neupitne - poput ove da je Celsi besramno pokraden u mecu sa Barsom - ne mogu da pronadjem zajednicki jezik - tako da je bilo kakav dalji vid rasprave definitivno onemogucen :bye:
Pa onda i daj te argumente, nemoj mi ova torokanja o krađi provlačiti kao argument, i mišljenje napaljene dečurlije koja svršava na Kristijanovu frizuricu ...

Slažem se da je dalji vid rasprave onemogućen ... Ti idi svojim putem sa dečurlijom od 16 godina i divi se žongleru Kristijanu, a oni će MEsiju ... Nema razlike među vama, jedino u igračima i boji dresa na koji slinite ...

Ako ćeš iskreno, veću glupost odavno nisam pročitao ...

Juve je prvu titulu uzeo sedam godina pre Barse, jel to onda znači da su Aston Vila i Notingem Forest istinske veličine za Juve, jer su naime pre njega osvojili titulu? Izvini, ali veće gluposti odavno nisam pročitao ...

Ovo za trendi klub neću ni komentarisati, žalosno je ... Reci to Maradoni i Krajfu npr., jer oni su onda pomodari i trendi igrači ...

Što se tiče ideologije i toga, jesi li ti čuo nekad da oni hoće da se otcepe? MOžda oni ne mogu da imaju sopstvenu ligu, pa su primorani da igraju španski kup i ligu, i pevaju himnu ...

Što će reći da se družiš sa dečurlijom, što je i normalno ako imaš 16 godina ... Ja ću ti nači 30 navijača koji za njih navijaju od ranije, neko od Krajfovog vremena, neko od Maradone, neko od Romaria ... Naći ću ti 50 navijača koji navijaju za MIlan samo zbog Kake, pa jel to znači da je MIlan pomodarski klub? I meni se povraća kad neko KR-a zbog onih forica naziva zaokruženim igračem pa šta sada? Tri deteta navijaju za BArsu zbog Mesija i odma je to pomodarski klub ... ZAjebi ti celu istoriju majstore, gledaj ti dečurliju i njihove fantazije pa na osnovu toga procenjuj veličinu kluba ... Jako inteligentno nema šta ...

Pa onda i daj te argumente, nemoj mi ova torokanja o krađi provlačiti kao argument, i mišljenje napaljene dečurlije koja svršava na Kristijanovu frizuricu ...

Slažem se da je dalji vid rasprave onemogućen ... Ti idi svojim putem sa dečurlijom od 16 godina i divi se žongleru Kristijanu, a oni će MEsiju ... Nema razlike među vama, jedino u igračima i boji dresa na koji slinite ...

1. Zaboravio si da napomenes koliko titula ima Juve u Italiji.U Evropi su na nivou Barse, ali su u Italiji Bog i batina, dok Barselona nije ni u Spaniji, a kamo li u Evropi.

2.Ocigledno nisi razumio sta sam htio reci, otuda i ovako neukusan odgovor.Oprastam ti, ne brini...

3.Niko ne tjera F.K.Barselonu da igra SPANSKU ligu, SPANSKI kup, niti njene igrace da brane boje Spanije.LICEMJERNO je sto sve to rade, a javno se deklarisu da ne priznaju SPANIJU kao drzavu u kojoj zive.To je, najblaze receno - sumnjiva ideologija.Znam da istina boli - ali je neophodna, inace bi zivjeli u LAZI...

4.:lol:Dobar pokusaj...al zamalo...Glavni razlog zbog kojeg znam za stanje sa "navijacima" Barselone je taj sto je cak i moj rodjeni brat vatreni "fan" katalonskog kluba (naravno - od ere Ronaldinja), i svo njegovo teenage drustvo navija samo i iskljucivo za Barselonu.Predpostavljas ko im je igracki idol...Osim toga, gdje god da mrdnem, na bilo koji forum da odem - sve vrvi od novopecenih "navijaca" Blau Grane:DDakle, ne pricam napamet, sve sto sam rekao - jednostavno stoji...

5.Ovo je momenat koji me je kupio:hahaha:Kako brzo dodjosmo do tog nivoa, ali i ne cudi...Uvijek je tako sa "navijacima" Barselone cim se suoce sa argumentima:lol:

6.Da si malo pazljivije citao, a manje pjenio od besa zbog surove istine koju ti stavljam pred nos - primjetio bi da sam naglasio da se u fudbalu divim samo Real Madridu.Kristijana jednostavno samo vise cijenim od Mesija - to je sve...

Ova zadnja misao je stvarno potresna - kladim se da si upregao 150% svojih intelektualnih kapaciteta da bi izbacio nesto ovako "efektno", smisleno i bombasticno za kraj.Recenica koja pravi razliku - razmisli izmedju koga i cega:cool:

1. Zaboravio si da napomenes koliko titula ima Juve u Italiji.U Evropi su na nivou Barse, ali su u Italiji Bog i batina, dok Barselona nije ni u Spaniji, a kamo li u Evropi.
Jesi ti prvi pomenuo Evropu, i odnos Notingema i Barse? Jesi ... Jel to što si izjavio glupost? Jeste ... Prema tome nemoj uvlačiti domaće prvenstvo u priču o Evropi ...

2.Ocigledno nisi razumio sta sam htio reci, otuda i ovako neukusan odgovor.Oprastam ti, ne brini...
Još očiglednije je da ti nisi razumeo šta sma ti ja odgovorio ... Ja tebi ne opraštam, jer glupost ne zaslužuje oprost ...

3.Niko ne tjera F.K.Barselonu da igra SPANSKU ligu, SPANSKI kup, niti njene igrace da brane boje Spanije.LICEMJERNO je sto sve to rade, a javno se deklarisu da ne priznaju SPANIJU kao drzavu u kojoj zive.To je, najblaze receno - sumnjiva ideologija.Znam da istina boli - ali je neophodna, inace bi zivjeli u LAZI...
Otkud znaš da ih niko ne tera i ne ucenjuje nečim ... Jel Partizan igra jadransku ligu zato što voli, i zato što je licimeran jer se protivio tome, ili zato što je primoran?

4.:lol:Dobar pokusaj...al zamalo...Glavni razlog zbog kojeg znam za stanje sa "navijacima" Barselone je taj sto je cak i moj rodjeni brat vatreni "fan" katalonskog kluba (naravno - od ere Ronaldinja), i svo njegovo teenage drustvo navija samo i iskljucivo za Barselonu.Predpostavljas ko im je igracki idol...Osim toga, gdje god da mrdnem, na bilo koji forum da odem - sve vrvi od novopecenih "navijaca" Blau Grane:DDakle, ne pricam napamet, sve sto sam rekao - jednostavno stoji...
Znači društvo tvoga brata predstavlja celokupnu sliku Barsinih navijača? Među Barsinim navijačima nema inteligentnih i istinskih ljubitelja fudbala nego je samo napaljena klinčurija, a sa druge strane napaljena klinčurija navija samo za Barsu i ni za koga drugog? Svaka čast ...

5.Ovo je momenat koji me je kupio:hahaha:Kako brzo dodjosmo do tog nivoa, ali i ne cudi...Uvijek je tako sa "navijacima" Barselone cim se suoce sa argumentima:lol:
Nešto si pomešao dečače, ja nisam navijač Barselone niti sam ikada bio ... Ja samo jedan klub u inostarnsvu volim, a to je Juve ... A i do tog nivoa si prvi došao, te kapiram da te zbog toga ne čudi ...

6.Da si malo pazljivije citao, a manje pjenio od besa zbog surove istine koju ti stavljam pred nos - primjetio bi da sam naglasio da se u fudbalu divim samo Real Madridu.Kristijana jednostavno samo vise cijenim od Mesija - to je sve...
Da, isključivo sam zbog tebe besneo i nevirao se ... Što bi rekao Murinjo, više me brine ovaj nestanak aviona nego da besnim na svakave gluposti po internetu ... Ja sam izdržao sa jednim Garijem a da ne pobesnim, tako da mi ovo dođe kao zabava ...

Primetio sam da je za tebe Kristijano idealan i zaokružen igrač, fantastičan dribler, i revolucionar (i nemam ništa protiv toga da misliš tako, iako smatram da nije tačno), dok sa druge strane Mesija nazivaš monotonim patuljkom ... To baš i nije da jednostavno više ceniš Kristijana od MEsija, nego očigledno divljenje prema KRistijanu (i nemam apsolutno ništa protiv) i neka antipatija prema Mesiju ... MOžda i ti tinejdžeri jednostavno više cene Ronaldinja od ostalih, pa što to daje pravo da kažeš da je Barsa zbog njih pomodarski klub? Onda je i Kristijano manekenčina i pomodar, jer ima gomilu novih navijača ...

Ova zadnja misao je stvarno potresna - kladim se da si upregao 150% svojih intelektualnih kapaciteta da bi izbacio nesto ovako "efektno", smisleno i bombasticno za kraj.Recenica koja pravi razliku - razmisli izmedju koga i cega:cool:
Ovo je već treći put da koristiš frazu 'korišćenje intelektualnih kapaciteta i naprezanje istih' ... Šta želiš da postigneš da time, jer ajde da skratim ovu lakrdiju i da ti pomognem ... Da, iskoristio sam i napregao sav svoj intelektualni kapacitet, ali nažalost to nije bilo ni dovoljno da parira efektu tvojih rečenica, nivou tvoga obrazovanja gde ističeš kako čitaš Ničea i Dantea, i gde ništa ne zadovoljava tvoj intelektualni kapacitet, jer izgleda niko nije dorastao njemu, pošto vidim da se često pitaš ko koliko upotrebljava sive ćelije ... Izvinjavam se što moj napor nije urodio plodom da parira tvom inteltku, i što moje 'bombastične rečenice' nemaju efekat tvojih ...

Walken kad si vec pomenuo mene,a jer mozes ti da razumes da ljudi imaju razlicita misljenja?Nekom je bolji K.Ronaldo nekom Mesi...Ja licno mislim da su obojica fenomenalni igraci,a ko je bolji od njih dvojice,po meni tu odlucuju nijanse...

Sta ti onda znas o fudbalu,kad se divis ekipi kao sto je Real Madrid...nemogu da verujem!
I nebi me cudilo da Cristijana toliko cenis zato sto najverovatnije na leto dolazi u gore pomenut klub..

Bajo, ti si jednostavno bezobrazan i ne možeš se pozivati na nekakvu kulturu dijaloga, koju ti, kao, poseduješ, nakon što onako drsko ateriraš na temu. Nisam ti ja ono napisao fore radi.

Eto, i sam znaš da si bahat. Neka ti to bude za nauk.

Ovo pod 4 - Ti hoćeš da porediš broj golova Pirla i Ronalda, ja hoću da poredim broj promašaja kako bih ti skrenuo pažnju na to da je normalno da će Ronaldo da da više golova od Pirla, kad ima više prilika, i nema nikakvu konkurenciju za izvođenje slobodnjaka. Ako je tebi to zamena teza, nek si ti meni živ i zdrav.

Ovo ostalo su ti opet neke idiotarije i ponavljanje rečenog uz gomilu smajlija. Sve nešto kao, moja priča je bespredmetna, i ja jednostavno smatram Mesija boljim, a ti Ronalda, te je sve to stvar ukusa, al' si do tog zaključka došao tek nakon što si već upao u diskusiju. Pa trebalo je to da napišeš na početku, majka mu stara. Uštedeo bi i sebi i meni dosta vremena.

Walken kad si vec pomenuo mene,a jer mozes ti da razumes da ljudi imaju razlicita misljenja?Nekom je bolji K.Ronaldo nekom Mesi...Ja licno mislim da su obojica fenomenalni igraci,a ko je bolji od njih dvojice,po meni tu odlucuju nijanse...
NIje poenta Gari u poređenju Mesi/KR, i imanju različitog mišljenja ... Da je ne mogu da razmem da ljudi imaju različita mišljenja, onda logično ne bi ni bio na forumu jer je forum mesto za razmenu različitog mišljenja ... Razumem ja to da drugi imaju različita mišljenja, ali razumi i ti da nekad nečije mišljenje može da bude sranje, i da nije dovoljno reći 'to je moje mišljenje' da bi potkrepio svoju tvrdnju time umesto argumentima ...

I moje mišljenje je da je Ibrahimović krš igrač, i da je Brana Ilić bolji od njega, pa šta sad? Jel to ima smisla? Šta bi ti rekao na ovo moje mišljenje? Jel bi rekao 'U redu, to je tvoje mišljenje', ili bi rekao 'Alo bre čobane, Ibra je igračina koja daje neverovatne golove, i koji je u ovom trenutku jedan od najboljih napadača na svetu, a Brana nema prostora da odigra dve poštene utakmice u ovoj krš ligi' ...

Ako bi izabrao prvu opciju Gari, ja onda ne znam kom qrtzu služi forum ... Ja se ne slažem sa time da glavni argument bude "slažem-ne slažem se", i "to je moje mišljenje" ... Jebbem ti forum ako ti ne možeš da se posvađaš sa nekim i da mu naturiš na nos da je njegovo mišljenje sranje, ajd svi onda da budemo roboti programirani da ne ulazimo u diskusiju ako se ne slažemo sa nekim ...

"O ukusima ne treba raspravljati" je najgljuplja rečenica ikada ... O čemu onda treba raspravljati? Da je 2 + 2 jednako 4? Ajde onda Gari da raspravljamo o tome ...

Sto se tice poredjenja dvojice trenutno najboljih igraca na svijetu a to su Kristijano i Mesi...ja sam prije iznio cinjenice...koje se ocigledno mnogima ne svidjaju...

Kristijano je brzi igrac...
Kristijano bolje izvodi slobodnjake...
Kristijano ima bolji sut...
Kristijano je fizicki unaprijedjeni Mesi puta 5...
I ajde da budemo toliko nerealni pa da kazemo Kristijano = Mesi...u driblinzima i kontroli lopte...moje misljenje je da je i u tome bolji Kristijano...
Mesi jedino ima razlicit karakter...koji vise godi ljudima...jer vecinom svi(ako ne i svi) imaju mane...

Ta prica da Mesi ima rjesenje za svakog igraca...ja cu samo reci Celzi...

P.S. Najbolji predstavnici Portugalije u svijetu su Euzebio(koji i nije bio Portugalac), Figo i Kristijano(ubjedljivo najbolji predstavnik)...Neobicno je da su svi fudbaleri:D

@sarabubasara
Znas li drzavno uredjenje Portugalije? Uostalom, sta znas o Portugaliji? Nemoj da mi pametujes...
Postedi me tvojih zlobnih komentara...
Svaki ima neku ruznu dubinu...

@Azathoth
Ako ti se neko ne svidja, to ne znaci da je pede*cina...
Mogao bi da procitas knjigu pod nazivom Bonton...postovaocu Kubale...

Grešiš Jeko, silno grešiš ... Barsa je odavno više od kluba, i još pre 40-50 godina su oni oduševljavali ljude širom sveta ... Nije to počelo sa Ronaldinjom, svako dete i svaki odrastao čovek je i pre Ronaldinja navijao za Barsu zbog lepog fudbala i upravo tog oreola više od klub ... Nisi ti izgleda pratila Barsu 1996 ili Krajfov Drim Tim, pa bi u potpunosti razumela zašto su više od kluba, i da je ova pomama za njima sada i manja nego što je bila ranije ...

Taj oreol se jako teško dobija, a BArsa ga je itekako zaslužila, možda i najviše od svih klubova ... Ko ne veruje neka odgleda dokumentarac Fudbal i Fašizam, ostaviću linkove na onoj temi kad ih iskopam ...

Nije nimalo smorilo što ljudi padaju u nesvest kad se pomene Barsa, jer su ljudi itekako zaslužili ... Kao i Milan krajem 80-ih, Juve sredinom 90-ih, MAnčeseter i Real krajem 90-ih, i još mnogo klubova ... Ista ovakva pomama je bila za Mančeseterom i Brazilom, pa nikom nije smetalo jer su ljudi to zaslužili tada ... Upravo kao i Barsa sada ...

Šta da se onda kaže za maniju navijanja za Čelsi otkad je Roman postao vlasnik, i koliko je Čelsi novih 'navijača' dobio, koji pre toga nisu znali šta je fudbal a ne Čelsi ... To je 10x gore nego pomama za Barsom ....

Tim klubovima dodaj Milan, Barsu i Bajern, i to si ti klubovi koji zaslužuju da budu više od kluba ...

Barsa je specifičan klub, celo sportsko društvo u stvari, jer su uvek imali najboljeg igrača na svetu i istinske legende fudbala, više nego bilo koji klub, a pritom oni predstavljaju i jednu unikatnu ideologiju, i zaista su više od kluba ... Možda i najviše od svih klubova ...
1. Priznajem nisam 96 pratila barsu. Da budem iskrena u tom periodu nisam pratila spance uopste. Tada sam gledala Liverpul i Junajted i skupljala slicice fudbalera. :)

2. Ovo ostavi obavezno. Nacula sam nesto o tom dokumentarcu, pokusavala da skinem ali nisam mogla nikako.

3. Nisam rekla da nisu zasluzili, ali ovo je preterano. Odes do prodavnice dresova, imas po 2-3 dresa po klubu, a sa druge strane imas barsinih 11 i Mesijev u svim mogucim velicinama. Kad sretnes klince ne moras uopste da ih pitas za koga navijaju. Slusas prenos utakmice, pada se u nesvest 90+ minuta cim neko od barsinih dotakne loptu. Da ne govorim da se 3X minimum prodje kroz Mesijev zivot i delo.

Protiv bilo kog kluba da igra, momentalno su najave 4+. To je klasicno nepostovanje drugih klubova.
Samo jos da pocnu da stampaju wc papir sa Mesijevim likom ili barsinim grbom i da budemo kompletni.

4. I to stoji. Nikada nisam rekla da nije tako. To je podjednako lose. Ali se nikada nije toliko padalo u nesvest i nikada to nije bila ovakva manija.

Sto se price CR: Messi tice, licno meni je kao fudbaler Kronaldo bolji. Brzi je, daleko fizicki spremniji. Cak je i mnogo vise spremniji nego sto to pokazuje onim bezveznim glumataranjem. To mi kod njega, i generalno kod svih igraca, najvise smeta. Na strani Mesija je to sto uvek igra za tim a ne za sebe. Dok je Ronalno vrlo,vrlo diskutabilan po tom pitanju...

Jesi ti prvi pomenuo Evropu, i odnos Notingema i Barse? Jesi ... Jel to što si izjavio glupost? Jeste ... Prema tome nemoj uvlačiti domaće prvenstvo u priču o Evropi ...

Još očiglednije je da ti nisi razumeo šta sma ti ja odgovorio ... Ja tebi ne opraštam, jer glupost ne zaslužuje oprost ...

Otkud znaš da ih niko ne tera i ne ucenjuje nečim ... Jel Partizan igra jadransku ligu zato što voli, i zato što je licimeran jer se protivio tome, ili zato što je primoran?

Znači društvo tvoga brata predstavlja celokupnu sliku Barsinih navijača? Među Barsinim navijačima nema inteligentnih i istinskih ljubitelja fudbala nego je samo napaljena klinčurija, a sa druge strane napaljena klinčurija navija samo za Barsu i ni za koga drugog? Svaka čast ...

Nešto si pomešao dečače, ja nisam navijač Barselone niti sam ikada bio ... Ja samo jedan klub u inostarnsvu volim, a to je Juve ... A i do tog nivoa si prvi došao, te kapiram da te zbog toga ne čudi ...

Da, isključivo sam zbog tebe besneo i nevirao se ... Što bi rekao Murinjo, više me brine ovaj nestanak aviona nego da besnim na svakave gluposti po internetu ... Ja sam izdržao sa jednim Garijem a da ne pobesnim, tako da mi ovo dođe kao zabava ...

Primetio sam da je za tebe Kristijano idealan i zaokružen igrač, fantastičan dribler, i revolucionar (i nemam ništa protiv toga da misliš tako, iako smatram da nije tačno), dok sa druge strane Mesija nazivaš monotonim patuljkom ... To baš i nije da jednostavno više ceniš Kristijana od MEsija, nego očigledno divljenje prema KRistijanu (i nemam apsolutno ništa protiv) i neka antipatija prema Mesiju ... MOžda i ti tinejdžeri jednostavno više cene Ronaldinja od ostalih, pa što to daje pravo da kažeš da je Barsa zbog njih pomodarski klub? Onda je i Kristijano manekenčina i pomodar, jer ima gomilu novih navijača ...

Ovo je već treći put da koristiš frazu 'korišćenje intelektualnih kapaciteta i naprezanje istih' ... Šta želiš da postigneš da time, jer ajde da skratim ovu lakrdiju i da ti pomognem ... Da, iskoristio sam i napregao sav svoj intelektualni kapacitet, ali nažalost to nije bilo ni dovoljno da parira efektu tvojih rečenica, nivou tvoga obrazovanja gde ističeš kako čitaš Ničea i Dantea, i gde ništa ne zadovoljava tvoj intelektualni kapacitet, jer izgleda niko nije dorastao njemu, pošto vidim da se često pitaš ko koliko upotrebljava sive ćelije ... Izvinjavam se što moj napor nije urodio plodom da parira tvom inteltku, i što moje 'bombastične rečenice' nemaju efekat tvojih ...

1.Komparacija je napravljena da bi stekao uvid u to da Barselona nije sila ni u Spaniji (kao Juve u Italiji), a kamo li u Evropi (kao Real, Milan...)

2.Ovo sa oprastanjem pravi jos jednu bitnu razliku izmedju nas u nizu:hahaha:Inace, ljudski je grijesiti, a Bozanski oprastati:lol:

3.Zamjena teza.To sto svaki drugi teenager navija za Barselonu sa Mesijem kao idolom - predstavlja cinjenicu koju niko ne moze pobiti.Gomila djecurije u drustvu mog brata, koja balavi kad vidi i cuje za Barsu je vise bila kao - banalan primjer, ali, dobro...Znam samo par ISTINSKIH navijaca kluba iz Katalonije sa ovog podneblja, i NJIH cijenim...

4.Komentar:lol:Neko ko sa ovakvim zalaganjem brani jedan trendi i pomodarski klub od bilo kakve kripika - sigurno gaji simpatije prema istom.Covjek bi se zabrinuo da je suprotno:roll:

5.Drago mi je sto te zabavljam - mozda kroz zabavu i naucis nesto...

6.NE!Kristijano je za mene samo BOLJI od Mesija - ja najvise cijenim potpuno drugaciji tip igraca.Recimo, omiljen mi je H.M.G.Hernandez aka Guti:cmok2:Mogu reci da je CR zanimljiv igrac, i inovator, dok je Mesi neko ko svoju igru gradi samo zahvaljujuci svojim fizickim karakteristikama...Pazi, Barselona jeste pomodarski klub - a Mesi je novi idol SVIH tinejdzera.Ranije je bio Ronaldinjo, sad Mesi - ali Barsa ostaje...

7.Svi koristimo fraze - meni je ta omiljena:DIpak, za razliku od tebe, ja se ne bavim brojanjem fraza u recenicnim konstrukcijama sagovornika - vec paznju iskljucivo usmjeravam na validnost njegovih argumenata:roll:

8.Opet nisi razumio:evil:Moje pokusaje da ti skrenem paznju na ono sto PRICAS/PISES, umjesto sto trosis i moje i tvoje vrijeme da bi kvaziargumentima prezentovao svoje misljenje, zablude i frustracije, sa nemogucnoscu da prihvatis opstepoznate cinjenice - ti dozivljavas kao akt agresije na tvoju licnost i intelekt:roll:Ako ne razumijes - ne mogu ti pomoci:neutral:

Za kraj, bold:D - Otkad Jadranska liga predstavlja ligasko takmicenje jedne ZEMLJE, u kojem ucestvuju timovi iz te ZEMLJE, a ne priznaju tu ZEMLJU kao svoju - i usput (na dobrovoljnoj osnovi) brane boje te ZEMLJE i pjevaju njenu himnu?!
Lazna ideologija, koja se prodaje jadnom narodu - dok neko zgrce pare zbog toga:roll:

P.S.Dantea smo valjda citali svi - ipak je on valjda obavezan dio osnovnog obrazovanja:eek:

Bajo, ti si jednostavno bezobrazan i ne možeš se pozivati na nekakvu kulturu dijaloga, koju ti, kao, poseduješ, nakon što onako drsko ateriraš na temu. Nisam ti ja ono napisao fore radi.

Eto, i sam znaš da si bahat. Neka ti to bude za nauk.

Ovo pod 4 - Ti hoćeš da porediš broj golova Pirla i Ronalda, ja hoću da poredim broj promašaja kako bih ti skrenuo pažnju na to da je normalno da će Ronaldo da da više golova od Pirla, kad ima više prilika, i nema nikakvu konkurenciju za izvođenje slobodnjaka. Ako je tebi to zamena teza, nek si ti meni živ i zdrav.

Ovo ostalo su ti opet neke idiotarije i ponavljanje rečenog uz gomilu smajlija. Sve nešto kao, moja priča je bespredmetna, i ja jednostavno smatram Mesija boljim, a ti Ronalda, te je sve to stvar ukusa, al' si do tog zaključka došao tek nakon što si već upao u diskusiju. Pa trebalo je to da napišeš na početku, majka mu stara. Uštedeo bi i sebi i meni dosta vremena.

1.Zapravo - nisam:D To ces shvatiti kad nadjes pristojan i kulturan nacin da uspostavis komunikaciju sa sagovornikom...

2.To je samo bila malo ostrija reakcija na gomilu bullshita, samouvjerene glorifikacije tvog vidjenja stvari i neopravdanog i bljutavog vorsipa Barse i Mesija - kao i nesmotrene i krajnje nedobronamjerne pljuvacine ZVANICNO najboljeg fudbalera na planeti u ovom momentu - C.Ronalda.To nije bio nikakav hejt, vec nesputana reakcija, izrecena na malo ostriji nacin;)Ukoliko sam te bilo gdje licno uvrijedio, oprosti na mojoj nesmotrenosti i bahatosti:rumenko:

3.Kao sto sam vec rekao - nisam bahat, samo ponekad:mrgreen:

4.Ne...Aludirao si na to da Ronaldo vise promasuje nego sto daje golova iz slobodnjaka, a ja mislim da taj procenat nije nista manji od procenta uspjesno izvedenih sl. udaraca "magova" te vjestine - Ronaldinja i Pirla u poslednje 2 godine - na koje si se pozvao...I jeste zamjena teza - postavio sam ti konkretno pitanje, na koje nemas odgovor (a pritom odgovor dokazuje da grijesis)- matematika je jasna...

5.Ovo je NEUPITNO, i savrseno je bilo jasno na pocetku ove "diskusije".Radi se o tome da si ti, usled brojnih predrasuda i pogresnih ubjedjenja, pokusao da OSPORIS kvalitete Ronalda, a da pritom maksimalno i "bezrazlozno" dignes Mesija u nebo i prisijes mu sve moguce epitete i kvalitete.Sva moja prica se svodi zapravo na to da treba da shvatis da Ronaldo nije bez razloga ZVANICNO najbolji igrac na planeti - sve dok Mesi ne dobije Zlatnu loptu, koju je, ruku na srce, zasluzio ove sezone - isto kao Ronaldo prosle:hvala:

Za kraj - ni ja ne volim sto se Ronaldo manekenise, sto je idol gomili djecurlije i klinki koje nemaju dodirnih tacaka sa fudbalom i sto je previse teatralan i sebican - ali je on ipak - IGRACINA.To mu se jednostavno MORA priznati:worth:

Sta ti onda znas o fudbalu,kad se divis ekipi kao sto je Real Madrid...nemogu da verujem!
I nebi me cudilo da Cristijana toliko cenis zato sto najverovatnije na leto dolazi u gore pomenut klub..

Da, divim se Real Madridu.Od kada znam za fudbal gotivim samo i jedino taj kub.Za mene je Real ikona fudbala, pravi i najsvijetliji predstavnik fudbalske igre IKADA.

Inace, plasim se da jedan iskusni "poznavalac" fudbala i fudbalske istorije - ne zna ni za djelic slavne istorije najveceg svijetskog kluba - cim je u stanju da sroci jedan ovako lucidan i smislen komentar:roll:

U par postova sam vec naveo zasto cijenim Ronalda, i to prilicno detaljno - zato naocari na oci, i baci se na citanje:rtfm: i sve nedoumice ce nestajati pred tvojim ocima - kao rukom odnesene:hahaha:

Just for the record - nisam pristalica dolaska Ronalda u Real - razlog je jednostavan - mislim da je to vej tu mac para za jednog igraca, pa makar se on zvao i ZiZu, a ne C.Ronaldo:think:

I, za kraj - jedna slidza sa sve posvetom za tebe:

http://www.real-madrid-tickets.net/images_madrid/tour/museo_3.jpg

Back