FC Barcelona

Ako je ko zaslužio ovu titulu, onda je to definitivno on:
guardiola1.jpg

Svaka čast, pravi sportista i čovjek.

Pep je mogao napraviti katastrofalnu gresku bukvalno u prvim danima nakon preuzimanja Barse.. medjutim,Eto je zadrzan a ono sto su on,Argentinac i Francuz kasnije uradili uci ce u istoriju

Pored toga,u svojoj prvoj godini na kormilu Barse ovo moze postati i najbolja sezona u istoriji kluba ako se savladaju oni budjavci sa istoka u Super kupu Evrope a zatim i osvoji planetarni klupski sampionat

Био али онда је отишао у Брешу и почео да се шамара по носу :super:
To se ispostavilo kao nameštaljka, skoro su i zvanično objavili da se nije dopingovao ... Još nekim igračima su nameštali doping testove, a Zeman je optužio i Zidana i Del Pjera da se dopinguju ... Verovatno su i njima hteli da nameste, ali je Juve institucija tamo pa nisu mogli ...

1992, 2006 и 2009. Лондон, Париз , Рим

лав из Каталоније кад је то најпотребније

ај бииилииииииив ај кен флааај !! ај билииив ај кен тач д скаааааааај :D

а овај човек је заслужио да освоји и трофеј са великим ушима,

свестан шта је постигао, али чврсто са обе ноге на земљи (не баш на овој слици) и сву славу приписује играчима

Ko je rekao da niski igraci ne mogu da postignu gol glavom?

Sto se visine tice i dalje se smejem... Metar i pola aspirina... :lol:

Inace, lepe slike. A i Pep je odlican trener, mada je i barsa ove sezone odlicna tako da nije imao tezak zadatak.

Mislim da je tebi nakon Barsinog meca sa trofejnim londonskim klubom trebalo malo vise od pola aspirina!!!

Kako god,smejes se najboljem igracu sveta,igracu kojem se klanja svako ko voli fudbal
Ma ja se salim malo, sta ti je? Sta si se uhvatio za svaku moju izjavu. Ako ga toliko volis vodi ga kuci..Svasta...

Ko je rekao da nije dobar? Ali, nije najbolji. Kronaldo je bolji.

zar ne mislite, Jeko i Grizzly da je malo...pa malo vise, krajnje idiotski rugati se najboljem igracu na svijetu...lionel messiju...zbog visine? Mislim, nisam ovo ocekivala od vas...ocvjek je imao problem sa hormonima i trebamo da mu se divimo dokle je dogurao posle svega...bilo bi super kad bi svi bili lijepi,visoki ,pravi i pametni, savrseni sportisti i doktori nauka...ali posto ne mozemo, onda makar da budemo malo tolerantniji..

Kristijano Ronaldo je kompletniji od njega, ali Messi je kreativniji... uostalom, Ronaldo je imao jednu fantasticnu sezonu, i ove je bio dobar ali nista Bogovsko, dok je Messi savrseno igrao ove sezone...Ronaldo je , ''diver'' i malo preicjenjen dok je Messi trenutno najbolji igrac na svijetu...uz Iniestu, dodala bih...pa tek onda idu drugi

Ja ne volim Barsu nesto posebno, zbog onog kontroverznog osvajanja LS i zato sto su vecina iz mog okruzenja poceli da navijaju za nju kad je osvojila LS 2006 prosle godine prestali, pa ponovo poceli ove...Ali igraju lijep fudbal i imaju sjajne fudbalere-postujem Pepa ...tako da je krajnje idiotski da se sad rugamo Messiju zato sto je nizak... I nemam potrebu da im opovrgavam ovu titulu, iako kontroverznu utakmicu protiv Celzija necu zaboraviti, definitivno su bolji od Manchester Uniteda ove sezone i bolje su igrali u toj utakmici.Veliki klub kao sto je FC Barcelona...moram da postujem , iako ne zelim.

Toliko.

Ovo sam gledao davno na sportklubu i onda još više zavoleo Ćavija ... Briljantan igrač, kao od šale donosi titule svojim ekipama, i po meni ima velike šanse da bude jedna od najvećih fudbalskih legendi i jedan od najboljih igrača ikada na svojoj poziciji ...

Inače što se tiče K. Ronalda i Mesija, lepo je Radomir Antić objasnio - Mesi igra za tim, K. Ronaldo igra za sebe ... Ronaldo je bolji jedino u šutu i skoku (mada Mesi ima odličan šut), u svemu ostalom Mesi je bolji od njega ... Ronaldo ima previše mana u odnosu na Mesija ...

Slazem se sa Anticem. Samo se bojim (ili se nadam ) da se sa Ronaldom ne desi isto kao sa Kakom ...jedna fantasticna,genijalna ,savrsena sezona i onda ostale ne tako divne...dobre,ali nista da opadne vilica... Mada, moguce je da je Kaka ove sezone bio malo slabiji jer nisu igrali Ligu Sampiona...

Volim vise Messija... takav mi se stil igraca dopada, nevjerovatno je jak za svoju gradju ...ima odlican dribling ,a Ronaldo bojle izvodi slobodne i bolji je u skoku sto je normalno, po sto je Messi nizak...

Kristijano je bolji glavom, ima jaci sut, daje vise golova, izvodi nevjerovatne slobodnjake, brzi je, kontrola lopte im je priblizno ista...
Jedino sto je na strani Mesija je sto koristi svoj nedostatak visine, odnosno nisko teziste...i karakterne osobine...

Ali kada je neko stvarno najbolji, i kada mu nista ne fali...normalno je da ima visoko misljenje o sebi...
Naravno, Kristijano ce biti jos bolji kada bude skromniji...ali polako, neka neko dostigne njegov nivo, pa cemo onda da pricamo o manama...

@sarabubasara
Ja sam se nasalio...
Postujem ja izuzetno Barselonu...ali Mesi nije uopste znacajan koliko mu se to pripisuje...
I ako je mali, reci cu da je mali...kao i za bilo koga koji to jeste...
Nijesam ja kriv sto njemu nesto fali...samo sam rekao istinu...
Govoriti istinu nikada nije bilo idiotski...
Istina je savrsena kao ljubav...

jedno je reci istinu, drugo je iskarikirati njegovu visinu... On nije nizak kao npr Tevez, nego je stvarno imao problema sa hormonima rasta...tako da je donekle i gore rugati se Messiju nego Tevezu.

dRUGAICJE bi bilo da njemu fali nesto fudbalski pa da se svi njemu narugamo, ali njegova visina je potpuno nevazna ...Ako vidis osobu sa Daunovim sindromom kako prolazi pored tebe, ti neces reci
''Ej drustvo evo ga retard! (ili bilo kakvu pristojniju varijaciju te rijeci)''

Da li je to istina?Jeste. Ali idiotski je pricati o tome.

Stp se tice Ronalda, covjek je imao proslu vanserijsku sezonu ,ovu ne tako dobru, podosta slabiju ...Vise se oslanja na svoju brzinu nego na dribling i, dribla u przno i koristi brzinu da ih predje ...Dok je Messi kreativniji, malo kad se moze procijeniti na koju ce stranu da krene, kakav ce trik da uradi... Kronaldo ce uvijek npr. sutirati penal na desnu stranu(golmanovu lijevu) kad pokusa drugacije, promasice (prosle godine protiv barse za primjer) ...Mesi je izuzetno jak za svoju visinu, kad su ga u finalu trojica igraca Mancestera opkolila i on ih je prosao dok ga konacno nisu zaustavili... Messi je takodje veoma,veoma, brz. Kronaldo je los u duelu, ili jos gore, stalno pada i onda kad stvarno bude faul nece mu ga svirati (kad se vise svima to smuci ili kad izgubi na respektu) ...kao sto sad rade Drogbi...on ''skoci'' prvi put, nista, drugi i treci stvanro padne i niko mu ne vjeruje...

Ove godine je vise golova dao Messi...Ronaldo je ove godine postigao 22 gola (18 u premijer ligi i cetiri u ls) ,a Messi 41 (u primeri i ls) ...toliko o ''ko daje vise golova''

Ronaldo je vise radnik, a Messi je veci talenat...st one znaci da Ronaldo nije talentovan, on jeste veoma, i sto ne znaci da Messi nije veliki radnik...

sto se tice personalityja ...lako je biti vazan kad si ''najbolji'' ...mnogo je teze biti skroman.a Ronaldovo samopouzdanje ponekad prerasta u histeriju,razmazenost i jako los temperament...

ali kao sto rece dr.jekyll -potpuno razliciti igraci.

jedno je reci istinu, drugo je iskarikirati njegovu visinu... On nije nizak kao npr Tevez, nego je stvarno imao problema sa hormonima rasta...tako da je donekle i gore rugati se Messiju nego Tevezu.
Upravo to ... I Maradona je bio nizak i debeo, pa mu se niko nije smejao ... Svi su mu se divili i klanjali i pola sveta ga smatra najboljim ikada ...

Stp se tice Ronalda, covjek je imao proslu vanserijsku sezonu ,ovu ne tako dobru, podosta slabiju ...Vise se oslanja na svoju brzinu nego na dribling i, dribla u przno i koristi brzinu da ih predje ...Dok je Messi kreativniji, malo kad se moze procijeniti na koju ce stranu da krene, kakav ce trik da uradi... Kronaldo ce uvijek npr. sutirati penal na desnu stranu(golmanovu lijevu) kad pokusa drugacije, promasice (prosle godine protiv barse za primjer) ...Mesi je izuzetno jak za svoju visinu, kad su ga u finalu trojica igraca Mancestera opkolila i on ih je prosao dok ga konacno nisu zaustavili... Messi je takodje veoma,veoma, brz. Kronaldo je los u duelu, ili jos gore, stalno pada i onda kad stvarno bude faul nece mu ga svirati (kad se vise svima to smuci ili kad izgubi na respektu) ...kao sto sad rade Drogbi...on ''skoci'' prvi put, nista, drugi i treci stvanro padne i niko mu ne vjeruje...
Isitna, K. Ronaldo više dribla u prazno nego konkretno, i veliki broj driblinga mu je beskoristan, dok je kod Mesija obrnuta situacija, mnogo više su mu korisniji driblinzi nego K. Ronaldu ... Najbolje se to videlo u finalu, gde se pola ljudi oduševilo kad je on zalomio Turea, bez obzira što je nakon toga pogrešno dodao i otvorio Barsi opasnu kontru ... KR, što bi se reklo nema muda i pobednički duh, loš je asistent i dodavač, sebičan je, i ne stavlja se u službu tima nego stvalja tim u svoju službu ... To su mu neke glavne mane ...

Kad pomenu Mesijevu stabilnost na nogama i jačinu, to se najbolje videlo u Londonu kad su u jednom napadu prvo Esijen, pa onda Teri odbili o njega i prosuli dole ... Isti je kao MAradona, ima jako nisko težište i fantastičan balans, a ako se to iskombinuje sa odličnim driblingom, kontrolom lopte, vizijom i kreativnošću, onda se dobije monstruozan igrač ... I Mesi i Maradona su takvi, dok K. Ronaldo mora još mnogo toga da ispravi da bi dosegao taj nivo ...

..............................................................................................................................................................

Isitna, K. Ronaldo više dribla u prazno nego konkretno, i veliki broj driblinga mu je beskoristan, dok je kod Mesija obrnuta situacija, mnogo više su mu korisniji driblinzi nego K. Ronaldu ... Najbolje se to videlo u finalu, gde se pola ljudi oduševilo kad je on zalomio Turea, bez obzira što je nakon toga pogrešno dodao i otvorio Barsi opasnu kontru ... KR, što bi se reklo nema muda i pobednički duh, loš je asistent i dodavač, sebičan je, i ne stavlja se u službu tima nego stvalja tim u svoju službu ... To su mu neke glavne mane ...

Posle ovog tvoje konstatacije suvišno bi bilo šta više na ovu temu reći :klap:

Back