Povrede fudbalera

Poruka
69
Gledam ovaj današnji fudbal i ne mogu da verujem koliko ima povreda. Svaka čast izuzecima kao što su Ronaldo i Mesi ali nije mi jasno kako je moguće da se toliko povređuju većina ostalih fudbalera. Pa to su profesionalci koji redovno treniraju ceo život, imaju najbolju ishranu, oko sebe najbolje trenere i doktore. Kako u toliko godina bavljenja sportom nisu naučili izbegavati povrede i nisu uspeli treningom (prevencijom) dovesti svoja tela u takva stanja da ih je teško povrediti? Toliko mnogo povreda zaista neverovatno. Kao da igraju protiv lavova ili protiv tenkova a ne protiv ljudi. Pa toliko se ni bokseri ne povređuju iako se bulvalno biju na svakom treningu i meču. Nervira me to jer s obzirom koje velike pare zarađuju trebalo bi da lete a ne "baja" se povredi, nema ga mesecima i još prima platu za to od par milijuna evra. Ja da sam gazda tog kluba uhvatio bi ga za vrat i rekao slušaj legendo ti si tu da pomogneš klubu, to je tvoj posao, ne plaćamo te da budeš povređen, ima da igraš i bez noge ako treba. Mora da bi mene šef plaćao da svake godine idem po nekoliko meseci na bolovanje i to još u momentu kada ima najviše posla. Ja 10 godina idem u teretanu i dižem po 100 kilograma, 150 kilograma, 200 kilograma, pa skoro nikad nisam imao povrede osim par puta na početku nešto sitno dok još nisam bio iskusan i dok nisam znao tehniku. A oni kao da su od stakla ili kao da su babe neke. Strašno.

Back